HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1681 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 02. 13:23

Idézet: repulogepepito - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 23:31

Volt olyan is, hogy magától lenullázta a beállításokat szoftveresen, másik IOS feltelepítése után pedig jó lett.

Vagy csak másik IOS után elmentetted rendesen a konfigot. Ezek nekem azért elég horrornak tűnnek.
Make love not Wor.

#1682 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 03. 14:41

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan hibával, hogy routeren keresztül kb félórás időközönként megszakad kb 5 percre a net, majd utána újra jó? Ha direktbe kötöm gépet, akkor minden ok. Először szolgáltatóra gondoltam, hogy ők szúrtak el valamit, de mivel a routert kiiktatva egyből minden helyrejött, így már csak ez lehet az egyetlen ok. Ha típusra jól emlékszem, akkor egy Zyxel Prestige 335-ről van szó.
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1683 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 09:42

Zyxel fórumon van 3 oldalas topicja, hátha.
Olyannal nem találkoztam, hogy magától helyrejött volna, csak restart után. Firmware update. Próbálj meg egy másik gépet rádugni, torrent és egyebek nélkül.

#1684 Felhasználó inaktív   m2m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 10:48

Sziasztok!

Kellene venni egy új routert?:)

Eddig egy Linksys BEFSR81 szolgált ki egy 48-as switch en 15 gépet 8 megás ADSL en.
az elmúlt 4 évben, csak épp nőttek az igények kell Wlan + kellene gyorsabb net „OPTINET extra Office”, és sajna hetente fagy a router is már.

Vacilláltam a Linksys WRT610N en de csak 2 év gar van, rajtuk nem mintha olyan könnyen kimúlnának.
Vagy a Draytek Vigor 2820n de nem nyújt annyival több extrát mint a 2110n meg pláne 40 helyett 70 ezer körül vesztegetik.
Bar wrt610n és a 2820n nek gigás lanjuk van míg a 2110n-nek csak 100 as és a 48 as switch nek csak 2db van most ami kevés.

Szeretnék Cégnek venni egy Draytek Vigor 2110n Típusú Routert ha már az ár érték aránya megfelelő lett sikerült 2 nap alatt végig bogarászni a fórumot, mit érdemes mit nem venni.
Bár könnyebb lenne ha csinálnánk egy listát amiben ki mit használ mire és nem kell végig nyálazni fórumokat persze szinte lehetetlen hisz más az igénye az egy p2p-s diginetes Pistikének más egy rendszergazdának egy kis 5 gépes hálón, más maminak aki csak skype olni akar a unokájával.

De mi a fenéért van 1000 féle router. Meg a másik a gyártok mintha lefékeztek volna az elmúlt 1 évben vagy csak a mi kis országunkban nőt meg hirtelen a NET SÁVSZÉLESSÉGE.

Meg kell nézni a legtöbb boltban árult adsl/cabel netes router max 10-20 megáig működik mintha mindenkinek 1 megás adsl je lenne Magyarországon. Persze DIGI lan vagy UPC vagy csoda OPTINET a lakosság 10% érhető el de ez nem jelentheti hogy fékezni kell a hardware gyártoknak. Mert szinte alig van pár router ami megfelelő kapacitást ki tud szolgálni MEGFELELŐ ÁRON .Vagy  arany áron mérik közben a lakossági INTERNET ár ahol elérhető ott nagymértékben csökkent és a sávszélességet pedig megnövelték nagyságrendekkel.

Megjegyzem nehéz választani ne legyen Cisco árban de lehetőleg megbízható is legyen.

Az lenne a kérdésem melyik megbízható cég árulja 3 év garanciával, Draytek Vigor 2110n routert mert több helyen kerestem a web boltokban, de 1-2 éveket adnak csak. Mellesleg vidéken vagyunk ahol még a Draytek márkát se ismerik :o

#1685 Felhasználó inaktív   denestot 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 10. 14:41

Sziasztok!

Otthoni hálozattal kapcsolatban lenne kérdésem.Bejön a lakásba a T-Home-os net ami megy is tovább a wifi routerba.Kérdésem az lenne hogy a T-home os router/modem-be hány wifi routert lehet bedugni?Csak egyet vagy esetleg többet is?mert pl a lakásban jó a jel de lejjebb a szomszédot(aki tőlem kapja a netet :) ) állandóan ledobálja a netről :(  amikor én intenziven használom a netet.Lehet butaságot kérdezek de mivel csak az alapfogalmakkal vagyok tisztában,gondoltam megkérdezem a hozzáértőket.

A válaszokat előre is köszönöm :respect:  :respect:  :respect:

#1686 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 20:37

Idézet: denestot - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 15:41

Otthoni hálozattal kapcsolatban lenne kérdésem.Bejön a lakásba a T-Home-os net ami megy is tovább a wifi routerba.Kérdésem az lenne hogy a T-home os router/modem-be hány wifi routert lehet bedugni?Csak egyet vagy esetleg többet is?mert pl a lakásban jó a jel de lejjebb a szomszédot(aki tőlem kapja a netet :) ) állandóan ledobálja a netről :(  amikor én intenziven használom a netet.Lehet butaságot kérdezek de mivel csak az alapfogalmakkal vagyok tisztában,gondoltam megkérdezem a hozzáértőket.

Fizikailag egy megy bele, ha több publikus ip-t kapsz, akkor arra tehetsz annyi routert is akár. De egyszerűbb a már meglévő routerbe kötni egy AP-t és úgy elhelyezni, hogy jó legyen a vétele. Néhány routernél tudod állítani a wlan adóteljesítményét, azt is nézd meg.

#1687 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 20:44

Idézet: m2m - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 11:48

Az lenne a kérdésem melyik megbízható cég árulja 3 év garanciával, Draytek Vigor 2110n routert mert több helyen kerestem a web boltokban, de 1-2 éveket adnak csak. Mellesleg vidéken vagyunk ahol még a Draytek márkát se ismerik :o

Jahno anno azt írta a Draytekről, hogy hamarabb rohad el az asztal alóla, mintsem tönkremenjen a router.  :D

Ennyi gépnél és pénznél nem gondolkodsz egy szerverben? Fájlszerver, proxy, stb is lehetne...

#1688 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 21:14

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 20:44

Jahno anno azt írta a Draytekről, hogy hamarabb rohad el az asztal alóla, mintsem tönkremenjen a router.  :D

Ennyi gépnél és pénznél nem gondolkodsz egy szerverben? Fájlszerver, proxy, stb is lehetne...

Nem egy Drayteket láttam már kukában, de ettől függetlenül nem rossz.

#1689 Felhasználó inaktív   denestot 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 10. 21:19

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 20:37

Fizikailag egy megy bele, ha több publikus ip-t kapsz, akkor arra tehetsz annyi routert is akár. De egyszerűbb a már meglévő routerbe kötni egy AP-t és úgy elhelyezni, hogy jó legyen a vétele. Néhány routernél tudod állítani a wlan adóteljesítményét, azt is nézd meg.

a wlan erősségét nem lehet állitani sajnos(D-Link DI524),de az AP-s megoldást megpróbálom...köszi a segitséget :respect:

#1690 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 22:42

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. aug. 8., szombat - 10:42

Zyxel fórumon van 3 oldalas topicja, hátha.
Olyannal nem találkoztam, hogy magától helyrejött volna, csak restart után. Firmware update. Próbálj meg egy másik gépet rádugni, torrent és egyebek nélkül.

Másik gépen is ugyanúgy elmegy a net. Én Firmware-re gyanakszom, lehet az megoldaná, Reset sajnos nem segített.
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1691 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 23:05

ZyXel P334WT firmware nekem is okozott anomáliákat. Nem is a legfrissebb van fenn, hanem 3 verzióval régebbi.

#1692 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 10:54

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. aug. 11., kedd - 0:05

ZyXel P334WT firmware nekem is okozott anomáliákat. Nem is a legfrissebb van fenn, hanem 3 verzióval régebbi.

Utánnanéztem Zyxel oldalán. Egyetlen firmware van a P335 Plus típushoz. A garos ügyintézés meg elég hosszúkás tortúra, és ha nem találnak hibát, kiszámlázzák a szervízt. Nem tudom megér e ennyit nekem, vagy nézzek inkább egy wireless-el szerelt routert...

#1693 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 11:02

Idézet: NeCrO - Dátum: 2009. aug. 11., kedd - 11:54

Utánnanéztem Zyxel oldalán. Egyetlen firmware van a P335 Plus típushoz. A garos ügyintézés meg elég hosszúkás tortúra, és ha nem találnak hibát, kiszámlázzák a szervízt. Nem tudom megér e ennyit nekem, vagy nézzek inkább egy wireless-el szerelt routert...

Vedd fel a kapcsolatot a zyxeles Leventével. Telefonszámot küldök PM-ben.

#1694 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 14:35

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. aug. 11., kedd - 12:02

Vedd fel a kapcsolatot a zyxeles Leventével. Telefonszámot küldök PM-ben.

Köszönöm, mivel most cégnél vagyok, majd hazaértem felkeresem, akkor kéznél lesz minden adat.

#1695 Felhasználó inaktív   demtam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 10:17

Sziasztok,

olyan routerre lenne szükségem, ami "ellő" kb. 20 méterre, 4 db jó vastag régi vályogfalon keresztül. A routerrel egy helységben egy laptop, beépített vevővel, és a ház túlsó végében 4 db asztali pc. Egy 8 megás netet kellene leosztanni. Én ezekre gondoltam : TP-Link TL-WR941ND, vagy Linksys WRT54GL-EU, és TP-Link TL-WN951N PCI kártya, vagy Edimax EW7128G kártya. Szerintetek jó lenne így, vagy tudtok ajánlani "tutibbat"? Sajnos semmi wifi eszköz nincs a közbelben a próbálgatáshoz. A 4 asztali gép közvetlenül a fal mellé kerül.
Köszi

#1696 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 10:23

Idézet: demtam - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 10:17

ami "ellő" kb. 20 méterre, 4 db jó vastag régi vályogfalon keresztül. A routerrel egy helységben egy laptop, beépített vevővel, és a ház túlsó végében 4 db asztali pc. Egy 8 megás netet kellene leosztanni.

Csodára volna szükséged vagy kábelre..  :D

#1697 Felhasználó inaktív   demtam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 10:57

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 10:23

Csodára volna szükséged vagy kábelre..  :D

Én is jobban preferálnám a kábelt, nem úgy a megbízó. Mindenesetre tudni kéne, mert holnap meg kell vennem az eszközöket.

#1698 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 11:25

Idézet: demtam - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 11:57

Én is jobban preferálnám a kábelt, nem úgy a megbízó. Mindenesetre tudni kéne, mert holnap meg kell vennem az eszközöket.

Veszel wlanos routert, laptoppal kipróbálod, aztán rájössz, hogy úgysem megy a falon túl, meg 4 PCnek már a sáv is szopós lehet, így ki fogod húzni a kábelt. PCbe ne vegyél wlanos interfészt.
Make love not Wor.

#1699 Felhasználó inaktív   demtam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 13:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 11:25

Veszel wlanos routert, laptoppal kipróbálod, aztán rájössz, hogy úgysem megy a falon túl, meg 4 PCnek már a sáv is szopós lehet, így ki fogod húzni a kábelt. PCbe ne vegyél wlanos interfészt.

És ha veszek 1 wlanos routert a (laptop miatt), akkor abból ugye elég 1 kábelt hátrahúzni 1 switchhez?

#1700 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 13:11

Idézet: demtam - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 14:10

És ha veszek 1 wlanos routert a (laptop miatt), akkor abból ugye elég 1 kábelt hátrahúzni 1 switchhez?

Igen. Switchbe meg a többi vas. Vályogot legalább könnyen átbököd.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.