HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2001 Felhasználó inaktív   obalix 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 11:07

Hey!

Kéne egy kis help :)

Először is egy kérdésem lenne. SMC WBR14G2 routerem van, és kezd haldokolni. Szeretném lecserélni. 30mbits chellom van, és wifin keresztül nincs meg kb csak a 2/3 -a. A kérdésem az, hogy a G szabvány ennyit tud csak vezeték nélkül, vagy ez ennek a fosnak a "hozománya"? :) Ha nem, tudnátok e ajánlani olyan G -s routert ami bírja a 30mbitet wifin keresztül és emberi ára van :)

Ha a g szabvány ennyit bír, akkor N -es router kéne mindenképpen, csak az a baj, hogy a laptopomban nincs n -es vevő. Szal olyasmit keresek amihez jár mondjuk egy usb -s v. akármilyen laptophoz való vevő. Vagy külön-külön is jó, csak azért gondoltam a "csomagra", mert úgy hátha olcsóbb.

Vezetéken keresztül az asztali pc lenne csak rákötve, azon böngészés megy csak, tehát "nulla" adatforgalom. Notebookon szoktam torrentezgetni, nem túl sokat. És itt ülök a router mellett kb 2 méterre :) Szal vmi olyasmit ajánljatok pls ami bírja a 30mbitet, stabil (nem úgy mint ez a fos smc hogy óránként kell áramtalanítani mert már a youtubetól is kifekszik kb :)) és nem túl drága.

Köszi előre is.

#2002 Felhasználó inaktív   sszabolcs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 11:55

Üdvözletem!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Azt szeretném megtudni, hogy a Belkin G sorozatú wifi routerek működnek-e printer szerverként is, tehát tudok-e wifin-n keresztül nyomtatni a router segítségével wifi-s nyomtatóra.
A router: Belkin F5D7230-4 6000.
A printer: Samsung CPL315W.

Köszönettel
Szabolcs

#2003 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 12:41

Idézet: obalix - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 11:07

Ha a g szabvány ennyit bír, akkor N -es router kéne mindenképpen, csak az a baj, hogy a laptopomban nincs n -es vevő. Szal olyasmit keresek amihez jár mondjuk egy usb -s v. akármilyen laptophoz való vevő. Vagy külön-külön is jó, csak azért gondoltam a "csomagra", mert úgy hátha olcsóbb.

Vezetéken keresztül az asztali pc lenne csak rákötve, azon böngészés megy csak, tehát "nulla" adatforgalom. Notebookon szoktam torrentezgetni, nem túl sokat. És itt ülök a router mellett kb 2 méterre :)

Ha a notid az idő legalább 90%-ában 2 méterre van a routertől, akkor egy 3 méteres UTP kábel a barátod 1000HUF alatti áron. :)
Arra a 10%-ra meg elég a G-s wifi. Ha mindenáron wifizni akarsz, akkor viszont N-es szabvány kell. Én is vergődtem ezen egy éve, aztán a vége az lett, hogy eldurrant az agyam, vettem 20 méter CAT5e LAN kábelt, fúrtunk kettőt  a lakásban, és azóta vezetéken megy a notim (a vezeték pedig rejtve van, azért kellett fúrni :) ) , mivel leginkább az asztalomon használom a gépet, nagy ritkán meg máshol is, de akkor elég a G-s wifi 17-18Mbitje, olyankor úgysem megy a torrent rajta.
Egyébként az N-es wifi se garancia a 30Mbitre, nagyon esetleges a wifi sebessége, szinte minden befolyásolja.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2004 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 12:43

Idézet: sszabolcs - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 11:55

Üdvözletem!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Azt szeretném megtudni, hogy a Belkin G sorozatú wifi routerek működnek-e printer szerverként is, tehát tudok-e wifin-n keresztül nyomtatni a router segítségével wifi-s nyomtatóra.

Köszönettel
Szabolcs

A nyomtatóban eleve van ethernet, tehát szerintem a routerbe ehhez nem kell printszerver, az inkább USB-s nyomtatókhoz kell, amiket így usb-ről átrak lan-ra a router a saját IP-jével.
Ez egyébként tipikusan a puding próbája, ki kell próbálni ahhoz, hogy meg lehessen mondani, fog-e működni.

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2009. 12. 13. 12:44 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2005 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 12. 13. 13:02

Idézet: sszabolcs - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 11:55

Üdvözletem!

Köszönettel
Szabolcs

mivel a print server az usb porttal rendelkező rúterek kiváltsága, így esélytelen. viszont a wifis nyomtató hálózati nyomtatóként szerintem sanszos, h menne.

Szerkesztette: avman 2009. 12. 13. 13:08 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2006 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 13:03

Idézet: Joeapi - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 21:47

Most en a TL-WR1043ND-et valasztanam. Olcsobb, es szerintem joval erosebb chipset. Talan meg DDWRT okossag is van hozza a chipset miatt.
Haat nem erosebb.Tevedtem, de viszont olcsobb. :cool:

Jóóó. Már a routereknél is lehetne flame-elni hogy az Atheros AR9132 "jobb" 400MHz-n, vagy a Broadcom BCM4717 csupán 300-on.  :D

Szerkesztette: Gopher 2009. 12. 13. 13:07 -kor

#2007 Felhasználó inaktív   sszabolcs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 13:06

Idézet: avman - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 13:02

mivel a print server az usb porttal rendelkező rúterek kiváltsága, így esélytelen.

Köszönöm a válaszokat!

Kicsit zöld vagyok a témában, de a nyomtató eleve wifi-s, tehát úgy gondoltam, hogy a nyomtató vezeték nélkül látja a routert, így tudok arról a gépről is nyomtatni, amire rá van kötve a wifi router és laptopról is, vezeték nélkül.

#2008 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 12. 13. 13:10

Idézet: sszabolcs - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 13:06

Köszönöm a válaszokat!

Kicsit zöld vagyok a témában, de a nyomtató eleve wifi-s, tehát úgy gondoltam, hogy a nyomtató vezeték nélkül látja a routert, így tudok arról a gépről is nyomtatni, amire rá van kötve a wifi router és laptopról is, vezeték nélkül.

közben beleszerkesztettem az előzbe, de leírom még egyszer: szerintem az járható út lehet, h magát a nyomtatót telepíti az ember tcp/ip hálózatiként, viszont az ugye csak a wlanon megy.

Szerkesztette: avman 2009. 12. 13. 13:11 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2009 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 13:24

Idézet: sszabolcs - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 12:06

Köszönöm a válaszokat!

Jól gondoltad, csak még nem nagyon találkoztak a népek ilyennel. használati utasítás 27. oldala szerint még router nélkül is nyomtat.

Szerkesztette: Gopher 2009. 12. 13. 13:25 -kor

#2010 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 13:25

Idézet: obalix - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 12:07

Hey!

Kéne egy kis help :)

Először is egy kérdésem lenne. SMC WBR14G2 routerem van, és kezd haldokolni. Szeretném lecserélni. 30mbits chellom van, és wifin keresztül nincs meg kb csak a 2/3 -a. A kérdésem az, hogy a G szabvány ennyit tud csak vezeték nélkül, vagy ez ennek a fosnak a "hozománya"? :) Ha nem, tudnátok e ajánlani olyan G -s routert ami bírja a 30mbitet wifin keresztül és emberi ára van :)

Vezetéken keresztül az asztali pc lenne csak rákötve, azon böngészés megy csak, tehát "nulla" adatforgalom. Notebookon szoktam torrentezgetni, nem túl sokat. És itt ülök a router mellett kb 2 méterre :) Szal vmi olyasmit ajánljatok pls ami bírja a 30mbitet, stabil (nem úgy mint ez a fos smc hogy óránként kell áramtalanítani mert már a youtubetól is kifekszik kb :)) és nem túl drága.

Köszi előre is.

A G-s szabvány kb olyan max 25-26 Mbps-et tud.
Ha közel van a router és a gép akkor ajánlatosabb inkább kábelen összekötni mert így biztosabb az adatátvitel és ha a másik géppel kell valamilyen adatot cserélni akkor sokkal gyorsabb lesz az adatátvitel.
Sokkal olcsóbb 2-3 méteres UTP kábel mint egy új router és wifi adapter.
Új routerből ajánlom a Linksys WRT120N, WRT160N, WRT160NL és WRT320N tipusokat és olyan 12k és 22k között vannak.

Nekem egy UPC Fiber Power 120 netem és egy Linksys WRT320N routerem van. Az asztali gép és a noti is kábelen csatlakozik állandóan. Ha wifit használok a notin akkor ott van a G-s wlan de ekkor csak netezek.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2011 Felhasználó inaktív   obalix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 13:41

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 13:25

A G-s szabvány kb olyan max 25-26 Mbps-et tud.
Ha közel van a router és a gép akkor ajánlatosabb inkább kábelen összekötni mert így biztosabb az adatátvitel és ha a másik géppel kell valamilyen adatot cserélni akkor sokkal gyorsabb lesz az adatátvitel.
Sokkal olcsóbb 2-3 méteres UTP kábel mint egy új router és wifi adapter.
Új routerből ajánlom a Linksys WRT120N, WRT160N, WRT160NL és WRT320N tipusokat és olyan 12k és 22k között vannak.

Nekem egy UPC Fiber Power 120 netem és egy Linksys WRT320N routerem van. Az asztali gép és a noti is kábelen csatlakozik állandóan. Ha wifit használok a notin akkor ott van a G-s wlan de ekkor csak netezek.

Kösz a választ! Kábel sajnos nem megoldható, mert akkor át kéne húznom a szoba közepén ami ronda, vagy körbe kéne vinnem 2,5-3 falon, meg ronda is úgy (fúrni nem fogok, nincs 2 hónapja hogy festettük a szobát :))

szal mindenképpen marad a router

Linksys tényleg ennyire jó? Mert van egy ismerősöm, aki vmi 30ezres Linksyst vett nem olyan rég, és sokat panaszkodik rá. De utánanézek amiket ajánlasz, köszi mégegyszer!

#2012 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 13:53

Idézet: obalix - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 14:41

Kösz a választ! Kábel sajnos nem megoldható, mert akkor át kéne húznom a szoba közepén ami ronda, vagy körbe kéne vinnem 2,5-3 falon, meg ronda is úgy (fúrni nem fogok, nincs 2 hónapja hogy festettük a szobát :))

szal mindenképpen marad a router

Linksys tényleg ennyire jó? Mert van egy ismerősöm, aki vmi 30ezres Linksyst vett nem olyan rég, és sokat panaszkodik rá. De utánanézek amiket ajánlasz, köszi mégegyszer!

Nálam teljesen jól müködik a WRT320N, egyetlen panaszom sincsen rá. Max hozza a 120 Mbps-et és torrenten is meg van a kellő sebesség több száz kapcsolattal is.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2013 Felhasználó inaktív   sszabolcs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 14:30

Idézet: Gopher - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 13:24

Jól gondoltad, csak még nem nagyon találkoztak a népek ilyennel. használati utasítás 27. oldala szerint még router nélkül is nyomtat.

Nagyon köszönöm!

#2014 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 17:16

Routert kéne vennem feltehetően a mostani linksys hibás.
Nem szeretnék sok pénzt költeni, eddig vezetékes hálózat volt 2-3 géppel, de esetleg egy wlan router sem lenne utolsó, lenne mivel használni.

Ha szántok a problémámra két percet, akkor ajánlhatnátok egy olcsó, de megbízható routert (ami esetleg tud dynDNS-t, de tudok nélküle élni), és egy olyat amivel lehet pl usb-re letölteni torrenten, esetleg nyomtató szerverkedni.
Gondolom az asus wl 500g jü választás lenne, de sok az a 20ezer pénz érte.

#2015 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 09:41

Dlink Dir 615, vagy Linksys WRT 160N ? Mindkettő N-es router, érdekelnének a vélemények  és fapasztalatok elsősorban a melegedést, stabilitást illetően.
"Légy szerény mint én..."

#2016 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 16:40

Idézet: zoli62 - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 8:41

Dlink Dir 615, vagy Linksys WRT 160N ? Mindkettő N-es router, érdekelnének a vélemények  és fapasztalatok elsősorban a melegedést, stabilitást illetően.

A Linksyst valasztanam. Megbizhatobb a tulajdonosok velemenye alapjan. A dlink nagyon gyors a tesztek alapjan, de hosszu tavon keresztul nem stabil. Nem elonyos torrent szerver telepitese eseten.
Egyes velemenyek szerint kb. 1 napig megy majd belassul. Nem elerheto a konfig oldal.Csak a reset segit, de ki szeret resetet nyomogatni naponta? :)
Szerintem itt nem a dlinkkel van baj hanem az ubicom procival ,es a software-rel.Szoval meg kell nezni, tudni milyen procit hasznal, azutan velemenyezni. A dir 615 a kovetkezot hasznalja:16MB of RAM, 4MB of flash in the DIR-615 B2. Ubicom IP5090U CPU.
Linksys a befuto nalad abbol is a rev 3.0  :cool:

Szerkesztette: Joeapi 2009. 12. 30. 17:04 -kor

Joeapi

#2017 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 10:36

Idézet: Joeapi - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 16:40

A Linksyst valasztanam. Megbizhatobb a tulajdonosok velemenye alapjan. A dlink nagyon gyors a tesztek alapjan, de hosszu tavon keresztul nem stabil. Nem elonyos torrent szerver telepitese eseten.
Egyes velemenyek szerint kb. 1 napig megy majd belassul. Nem elerheto a konfig oldal.Csak a reset segit, de ki szeret resetet nyomogatni naponta? :)
Szerintem itt nem a dlinkkel van baj hanem az ubicom procival ,es a software-rel.Szoval meg kell nezni, tudni milyen procit hasznal, azutan velemenyezni. A dir 615 a kovetkezot hasznalja:16MB of RAM, 4MB of flash in the DIR-615 B2. Ubicom IP5090U CPU.
Linksys a befuto nalad abbol is a rev 3.0  :cool:

Köszi. :) Még egy kérdés. Mi a helyzet a melegedéssel a Linksys esetében?
"Légy szerény mint én..."

#2018 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 11:39

Idézet: zoli62 - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 9:36

Köszi. :) Még egy kérdés. Mi a helyzet a melegedéssel a Linksys esetében?

Gubek kollegat kerdezd, errol O tud mondani valamit.Igaz ,hogy neki 320 van, de a doboz,design hasonlo lehet.
Joeapi

#2019 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 12:30

wrt54g2 full langyos, pár hónapja 24-ben, észre sem venni - működik.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2020 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 13:33

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. Dec. 31., Thursday - 12:30

wrt54g2 full langyos, pár hónapja 24-ben, észre sem venni - működik.

GL is kussban van mar evek ota. 24/7-ben megy rajta keresztul egy NAS (ami kvazi ~1-2MB/sec-el tolt le/fel folyamatosan), + 2 eszkoz kabelen + 2 wifi. Gyakran szimultan. Birja ;)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.