Linksys WRT54G II
Elküldve: 2007. 07. 25. 13:06
Elküldve: 2007. 07. 25. 13:06
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 12:01
Köszi de ha már itt van ne vesszen kárba.
Gazdaságos viszont lenne ha menne a fönököm örülne
fizuemelést biztos nem ad de a munkahelyem biztosabb
Elküldve: 2007. 07. 25. 13:13
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 12:06
Az sajna nem megy. talán a lábrövidzárásos dologgal kell de valaki aki hozott már vissza halott tipust az sztem jobban tudja.
Elküldve: 2007. 07. 26. 00:16
Kérlek segíts feléleszteni a netkapcsolatot.
Az állapotot fentebb leírtam. Amit első közelítésben szeretnék, az net a távoli routerről. Ha ez megy, akkor rádiós kapcsolattal egy másik géppel szintén net erről a routerről, meg hálózati kapcsolat az alap gépemmel.
Ha a Tomatoval nem megy, akkor melyik DD-wrt verzióval érdemes megpróbálni?
Elküldve: 2007. 07. 26. 00:33
Idézet: noniah - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 13:13
Nincs login lapja?
A DD-wrt honlapról vannak linkek. Az egyik googles linken van egy emulátor progi. Talán azon keresztül elérhetőek a direkt írási, olvasási lehetőségek.
Vagy talán létezik külső feltöltő program, mint a cd írókhoz.
Elküldve: 2007. 07. 26. 08:13
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 23:33
A DD-wrt honlapról vannak linkek. Az egyik googles linken van egy emulátor progi. Talán azon keresztül elérhetőek a direkt írási, olvasási lehetőségek.
Vagy talán létezik külső feltöltő program, mint a cd írókhoz.
Ja ja nem lehet elérni a logint az összes ip/ port ot nem probáltam de a defaultokat igen. fentebb írtam hogy reklámot nyomatott a cucc mielőtt netre engedett.
így gondolom spec linux van benne putty progi a 22 (ssh) porton eléri és login /PW t kér
olvasgattam hogy hogyan kell linuxot törni de nem nagyon lehet igy, kerestem SSH brute force progit is nem találtam .
ha bele lehet menni akkor lehet van login stb lehetőség, de legjobban az érdekelne hogy jelszó nélkül rátolni egy FW t és akkor ujra csak a rendeltetésének megfelelően használni. az gyakorlatilag mindegy hogy hivatalos FW vagy az Open cuccok egyike megy rá.
megnézem amit írtál hátha okosabb leszek
Szerkesztette: noniah 2007. 07. 26. 08:14 -kor
Elküldve: 2007. 07. 26. 10:22
Idézet: noniah - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 8:13
Belenéztem a lapba, lehet, h találsz benne szervíz és diagnosztikai programot. Sajna elég gyenge az angolom, így jobbára csak saccolgatok.
Nem tudom, de még azt is lehetségesnek tartom, h a rendszerprogram átírása egy támadás eredménye.
Állítólag hazánkban is van egy firmware író csapat. Ha megtalálod őket, vagy esetleg a gyári technikai stábhoz végszükségként meg tudsz ereszteni egy levelet.
A megoldásra kíváncsi vagyok, kérlek majd tedd közzé.
A frontlapon levő gombbal, esetleg a resettel kombinálva próbálkoztál?
Vagy a reset benyomvatartása melletti áramaláhelyezéssel?
Elküldve: 2007. 07. 26. 12:31
Nem ismeri a második verzióju GL-t.
Elvetődtem a linksysinfo.org-ra, úgy látom, igen komoly sokhelyre mutató hely (csak gyér az angolom).
A fórumján találtam lábföldelősdi útmutatót is.
Elküldve: 2007. 07. 26. 15:35
Következő probléma merült fel egy WRT54G-vel, ill a hozzá csatolt DELL Inspiron 6400-zal:
Az adott hálózatban remekül műxxik a router 3-4 kliens lóg rajta. DELL bekapcsol, Windows zero konfiggal egyáltalán nem látszik a net, Intel Pro Set-tel már igen, de nem csatlakozik. Hibaüzenet nyista. (Amúgy 3945-ös Intel Mini PCI van benne) Az ügyfél eleve ilyet akart, mert a Broadcom szerinte még sz*@bb...
Bekapcsoltam a HP nc6220-amat, kb. 10mp múlva neteztem vele (Broadcom van benne).
Letöltöttem a Dellhez a legfrisebb hálódrivert, eredmény ugyanaz.
Hazavittem a gépet, nálam szintén WRT54G van, de fél évvel régebbi, régebbi firmware-rel. DELL bekapcs, 10mp múlva megy a net rajta...
Frissítettem a WRT fw-jét a legújabbra, úgyis ment.
Elvittem egy T-s Hotspothoz, dettó fut a net. Kezdem nem érteni. A sztori summája, hogy mindenhol ugyanaz a routerbeállítás, a WEP-kulcs, stb., minden eszköz jónak tűnik, az ember mégsem tudja használni a ca. 400 ezres "krumpliját" a saját netjén...
TIPP???
Elküldve: 2007. 07. 26. 16:15
Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 16:35
TIPP???
WEP-et már ne használjunk, de tuti nem lehet MACszűrés, vagy valami? Esetleg nem EU csatorna, amit a LinkSys tud, az eszköz meg nem?
Elküldve: 2007. 07. 26. 21:30
Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 16:35
Nem biztos, hogy a driver a gond, de nekem is Dellem van, ilyen wlannal, és igen sok drivert próbáltam hozzá, a 10.5.1 körüli verziószám működik normálisan. A többivel nagyjából néhány naponta lekapcsolódott, és még restart után sem volt mindig hajlandó újracsatlakozni... (Mellesleg és rendszeresen használom négy különböző wrt54-es routerrel, minden különösebb gond nélkül - igaz, csak az egyiken van (még) gyári fw...)
Elküldve: 2007. 07. 27. 08:09
vegyes mert jó hogy az ismeretlen linuxos cucc kikerült belőle mégpedíg úgy hogy lábösszezárással irható lett a flash csip (samsung van benne 16-17 rövidre és ment is a tftp) ráment a gyári dolog 16 sec alatt. ez jó és utánna mindent megtettem ahogy a leírások irják.
D:\DOWNLOADS>tftp -i 192.168.1.1 PUT code.bin
Sikeres átvitel: 3122208 bájt 16 mp. alatts, 195138 bájt/mp.
De a vegyes mert most az a helyzet hogy a power led villog a dmz és a rádiós rész ledje nem csinál semmit és a 4 lan port + a wan port ledje folyamatosan világít.
Magyarul a gyári nem ment rá jól vagy valami igy most nem bootol a flash és nem ismeri meg a hálókártyáit. ergó innen szerintem csak a flash közvetlen írása maradt a Jtag kábel mert másra nem ébred fel és ha ugye nem használja a hálókártyáját akkor ip alapján nem is pingelhető
eddíg itt tart a dolog
Elküldve: 2007. 07. 27. 09:02
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 16:15
MAC filter nincs beállítva. "Szabvány" beállítások, semmi Xtra. 11-es csatorna. A dolog érdekessége úgyis az, hogy ugyanez a DELL gép gond nélkül "felmászik" a netre ugyanilyen routeren át máshol, ugyanezekkel a router / kliens beállításokkal...
A tulajnak amúgy mindennemű műszaki cikkel meggyűlik a baja, legyen az autó, TV, vagy laptop.
Pedig nem kalapáccsal kezeli őket. Szerintem el van átkozva...
Most vett egy USB-s Linksys uttőrősípot, azal viszi a gépeit mindenfelé. Állítólag azzal működnek.
Elküldve: 2007. 07. 27. 12:34
Idézet: noniah - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 8:09
Az újboli lábösszezárás nem segít?
A linksys.com-ról letöltöttem, A letöltés panel alsó gombja alattról választottam egy 170 MB körüli tgz állományt. Kitönörítve egy CD nyi Linuxos anyag van benne mindenféle célra. Minden típushoz van legalább egy ilyen állomány. Talán van benne valami használható.
Az SMC routernek van egy fix, hibás firmware esetén használható beépített programja új rendszerprogi feltöltésére.
Mi ez a jtag kábel?, hova kötődik?
Elküldve: 2007. 07. 27. 14:55
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 11:34
A linksys.com-ról letöltöttem, A letöltés panel alsó gombja alattról választottam egy 170 MB körüli tgz állományt. Kitönörítve egy CD nyi Linuxos anyag van benne mindenféle célra. Minden típushoz van legalább egy ilyen állomány. Talán van benne valami használható.
Az SMC routernek van egy fix, hibás firmware esetén használható beépített programja új rendszerprogi feltöltésére.
Mi ez a jtag kábel?, hova kötődik?
hmm ok ok de az ujabb lábzárás ill a földre kötés nem hos eredményt.
ami nem is csoda mert nem ad ip-t ill nem is működteti a hálókártlákat (switch 4 port wan 1 port) azért ég folyamatosan az összes hálózati led. A DMZ led egyben diagnosztikai is és ennek a powwer on tól számított kis időn belül ki kell gyulladjon egy kicsit mert ez mutatja hogy boot ol a flash.
Tehát valami miatt megsérült a flash bootja (vagy nem is az volt ami most kellene mert a reklámozós linux firmware más bootot használ szerintem) igy muszály uj boot ot irni a flashba.
az egész amugy egy mini pc ként kell elképzelni ami a rendes pc nél is van ha nem bootol akkor hiába van hálókártyád stb nem tudja használni (ill a mai pc ker nem igaz mert pl lanboot de a nagyokban ez megoldható)
Jtag kábel az egy printerporti szervíz cucc ami (szervízprotokoll lehet több készülékhez is ) közvetlen képes irni a flash t és ezzel kell bootot varázsolni rá
ergo ha van boot akkor lehet ujra flashelni. belül van a nyákon egy csatlakozósor amibe lehet kötni és az elvileg megy csak kakaó kell neki az nem zavarja hogy elindult vagy nem.
ahogy olvastam a dolgokat.
Valaki csinált már ilyet ??? a segítséget köszönettel venném ! de ha van kábel azt is
Szerkesztette: noniah 2007. 07. 27. 15:01 -kor
Elküldve: 2007. 07. 27. 16:39
Idézet: noniah - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 14:55
Valamikor régen olvasgattam a processzorokról.
Van, amelyiknek van olyan reset lába, amelyik egy meghatároszott címre ugratja a programszámlálót, ez nem az, ahol normál esetben indul.
Ha van ilyenje, akkor ott egy fix romnak illik lenni, ahonnan a nyers gép is éleszthető.
Írtad, mintha találtál volna egy komplett biost tartalmazó, verziószámmal is rendelkező feltehetően ROM-ot. Ha jól gondolom, akkor ez valahogy elérhető.
Anno élesztettem egy Biossérült alaplapot, az egy floppyról bekérte és töltötte az újat.
Azt próbáltad, h a tartományba eső fix Ip-t adsz a gépednek? Ha nincs Dhcp, akkor a fix Ip-t még kezelheti.
Itt írták valamelyik típusra, h resettel a feltöltött, működő bios alól is előhívták az eredeti rendszerprogramot.
Elküldve: 2007. 07. 27. 22:38
Melyik veziót töltsem? Megy egy lépésben, vagy elöbb egy mini változat kell?
Elküldve: 2007. 07. 28. 03:17
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 15:39
Van, amelyiknek van olyan reset lába, amelyik egy meghatároszott címre ugratja a programszámlálót, ez nem az, ahol normál esetben indul.
Ha van ilyenje, akkor ott egy fix romnak illik lenni, ahonnan a nyers gép is éleszthető.
Írtad, mintha találtál volna egy komplett biost tartalmazó, verziószámmal is rendelkező feltehetően ROM-ot. Ha jól gondolom, akkor ez valahogy elérhető.
Anno élesztettem egy Biossérült alaplapot, az egy floppyról bekérte és töltötte az újat.
Azt próbáltad, h a tartományba eső fix Ip-t adsz a gépednek? Ha nincs Dhcp, akkor a fix Ip-t még kezelheti.
Itt írták valamelyik típusra, h resettel a feltöltött, működő bios alól is előhívták az eredeti rendszerprogramot.
igen én is ebben reménykedtem hogy a dolog kezeli rom -ból a hálókártyáit meg mindent és a FW csak az "oprendszer" a ráépített dolgokhoz mert akkor lehetne igy is de RJ45 (lan kábelen) ön nem fogok vele tudni semmit mert nem kezeli, ha valamit is csinálna akkor az XP mutatná hogy bedugtam a lan csatiba, ahhoz nem kell IP t kapjon. De ennek sajna az a része is halott. Így még ha lenne is a procinak (boardcom ragasztott eljárással heggesztve a nyákra ergo lábakhoz nem férsz csak esetleg Teszt Pont) valami olyan amit leírsz akkor is gond lenne mert nem kezeli a lan részt.
én állt abit lapokból csinálok gépet és annak is olyan a biosza (meg gondolom lassan mindnek) hogy a boot része fixre égetett és felkészült arra ha mincs értelmezhető tartalma akkor be lehet adni valamiről és azt a valamit kezelni is tudja (pl floppy A linksysen a Jtag kábel portja amit tud kezelni mindíg) Viszont jelen esettben nem megy a dolog mert a betöltés forrását sem kezeli. igy marad a jtag kábel. Majd teszek fel a lapomra ( http://akee.no-ip.com ) képeket hogy mi van vele de most éjszakai promóciókat csinálok és keveset tudok foglalkozni vele.
Jaah és nem ROM ot talaáltam (mert az fizikailag lenne csak berakható) hanem egy FW -t Gondolom világos hogy ROM (Read Only Memory) a FLASH pedíg egy mormálisan ROM ként müködő de adott esetben megváltoztatható memória, a megváltoztatáshoz magasabb feszültség kell, így írja felül (Fash --- villám- villanás) ezért lett ez a neve.
amugy a kérdésedre válasz a mini vagy micro t (ez nem kettő csak nem tudom a pontos nevét!) kell feltolni aztán mehet a többi végigolvastam az én problémám miatt az egész fórumot és mindenki eltolta aki nem a minivel tolta
Szerkesztette: noniah 2007. 07. 28. 03:32 -kor
Elküldve: 2007. 07. 28. 03:38
én ezt most 2007 07 28 04 39 órakor írom !
csak nekem siet 2 órát az órám vagy tényleg nem jó az idő kijelzése?
esetleg az időzónát nem jó helyen állítottam be (már ha van lehetőség erre +is nézem most)
Elküldve: 2007. 07. 28. 11:12
Idézet: noniah - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 4:38
4:38-kor írtad...

Súgó
A téma zárva.