HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1321 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 28. 22:18

Idézet: noniah - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 3:17

amugy a kérdésedre  válasz  a minit! kell feltolni aztán mehet a  többi  mindenki eltolta aki nem a  minivel tolta :D

Köszönöm a válaszod. Tehát először a tomatoból töltsem fel a minit (van micro is).
Azt írja, onnan ftp feltöltés jön. Ez hogy megy?
Disznóság, h kispórolták a routerből a ROM.ot. Tehát, akkor csak reeprom, és ram van benne.
A Jtag kábel rajza megvan? Ha akarod le tudod gyártani? Rajz alapján nekem nem különösebb gond.
Én pécsi vagyok, ha Te is, akkor könnyen segíthetek.

#1322 Felhasználó inaktív   noniah 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 29. 02:48

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 21:18

Köszönöm a válaszod. Tehát először a tomatoból töltsem fel a minit (van micro is).
Azt írja, onnan ftp feltöltés jön. Ez hogy megy?
Disznóság, h kispórolták a routerből a ROM.ot. Tehát, akkor csak reeprom, és ram van benne.
A Jtag kábel rajza megvan? Ha akarod le tudod gyártani? Rajz alapján nekem nem különösebb gond.
Én pécsi vagyok, ha Te is, akkor könnyen segíthetek.

Köszönöm a segítséget nekem semm gond. Elektroműszerész vagyok. Amugy is ha megnézed a linket akkor látod hogy nem egy kunszt  kb szerintem be semm forrasztom a nyákba hanem U hajlítás a lábon és kis alufólia (a furatgalvanizálás miztt biztos a kontakt) 

http://ar7.wikispaces.com/JTAG

A te  FW cseréd pedíg nem tudom mélyebben, amugy azt hittem hogy dd-wrt  re akarod frisíteni tomatoról ugyhogy a kijelentésem ne vedd figyelembe  hanem olvass urtánna ill lehet valaki válaszol bár mostanság elég halottnak tűnik a  téma (amit nem is csodálok mert nem egy friss már )

#1323 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 07:05

Idézet: noniah - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 9:09

Hmm a dolgok  most vegyessé váltak a fentebb említett  cuccal :

vegyes  mert jó hogy az ismeretlen  linuxos cucc kikerült belőle mégpedíg úgy hogy lábösszezárással irható lett a flash csip (samsung van benne 16-17 rövidre és ment is a tftp) ráment a gyári dolog  16 sec alatt.  ez jó és utánna mindent megtettem ahogy a  leírások irják.

D:\DOWNLOADS>tftp -i 192.168.1.1 PUT code.bin
Sikeres átvitel: 3122208 bájt 16 mp. alatts, 195138 bájt/mp.

De a vegyes mert most az a helyzet hogy a power led villog a dmz és a rádiós rész ledje nem csinál semmit  és a 4 lan port + a wan port ledje folyamatosan világít.

Magyarul a gyári nem ment rá jól vagy valami  igy most nem bootol a flash és  nem ismeri meg a  hálókártyáit. ergó innen szerintem csak a flash közvetlen írása maradt a Jtag kábel mert másra  nem ébred fel és  ha ugye nem használja  a hálókártyáját akkor  ip alapján nem is  pingelhető

eddíg itt tart a dolog  :)

ilyen nekem is volt, és végülis a proci lábakon való csavarhúzóval való szánkázás megoldotta.. de eddig 50%-os a dolog, mert egy másik ugyanilyennél és ugyanilyen eljárásnál meg elfüstölt a proci:))) szal csak legvégső esetben ajállatos:)
Per Aspera Ad Astra

#1324 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 07:49

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 8:05

ilyen nekem is volt, és végülis a proci lábakon való csavarhúzóval való szánkázás megoldotta..

Most pénteken nekem is volt ilyen szánkázásos kalandom...  :D  Erre mifelénk elég gyakoriak az áramingadozások, gondolom ez jót tesz minden kütyünek... Arra jöttem haza, hogy nincs net, router megnéz, majd rutinosan áramtalanít, utána viszont csak villogó power meg seképsehang fogadott. 15-16-os lábrövidzár nem segített, ergo kínomban elkezdtem mindenfélét rövidrezárni egy túlméretes csavarhúzóval, rosszabb már úgysem lehet alapon. Aztán eszembe jutott, hogy a leírás folytatódik...  :D  Végül a 16-os láb+antenna megoldotta a problémát...  :D

Ps.: Van a linksysnek exe-s fw-je, a rövidzár után előbb azt tettem fel rá, onnan pedig a szokásos...

Szerkesztette: desiderius 2007. 07. 29. 07:50 -kor

#1325 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 15:34

Idézet: noniah - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 2:48

A te  FW cseréd pedíg nem tudom mélyebben, amugy azt hittem hogy dd-wrt  re akarod frisíteni tomatoról.

Köszönöm. Megnéztem, valóban nem nagy cucc.
Igazán nem akarok nagyot, csak kliensként használni a routert.
Valóban, most legutóbb arra gondoltam, h megnézem, a DD-wrt -t tudom-e konfigurálni.
Ha jól értettem a lapjukat, akkor a mini felrakása után ftp feltöltést írtak a komplett rendszerre.
Ez utóbbi, nem tudom, mit takar.

#1326 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 18:42

Még mindig a Tomato. Megcsináltam, amit a honlapjuk videója mutatott. A státus lapon ott is van a beállított állomás, léptet a térerősségjelző -85 dB környékén. A távoli router Ip-t is adott a wan portnak
Megpróbáltam a pingelést, a routerből csak a saját két Ip (Lan, Wan) pingelhető. A gépem felől a router is.
Az USB-s fejen keresztül a távoli routert is tudtam pingelni.
Mi lehet a gond?

#1327 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:46

A kovetkezo a tema:

Szeretnek 1 portot limitalni mondjuk 1 Mbit/s -re.

Meg is talaltam a DD-WRT dokumentaciojaban / Szimulatorban, hogy van ra lehetoseg, de azt irja, hogy :
"Ethernet Port Priority only works on older, ADM based, chipsets. That is, the Linksys WRT54G v1.0, 1.1, 2.0 and the WRT54GS v1.0."

Es nem tudom, hogy ez csak az  Ethernet Port Priority -ra vagy a mellete levo Max Rate(igazabol ez eleg nekem)-re is vonatkozik -e.

Mas tipusu router is jo nekem(ha van ilyen).

Szerkesztette: TiWiNE 2007. 08. 01. 11:04 -kor

#1328 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 14:51

Végülis már a dd-WRT ...generic.sp2 van a routeren.
Most azon keresztül csatlakozom. Gyenge a jel (-85) körül ingadozik, és szakad. Most jön a csatlakozó beszerzés (csak Pécsen hol?) és antenna építés.
Hogyan lehet beállítani egy gyors újracsatlakozást?

#1329 Felhasználó inaktív   leftdick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 17:17

wifi netet használok dd-wrt-vel. a torrenthez mit kell beállítanom, hogy a legjobb legyen a sebesség? utorrentet használok és mindig tol valami hibaüzenetet port-átirányítással kapcsolatban. ez mi ez? kösz, cső

#1330 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 18:00

Idézet: leftdick - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 17:17

wifi netet használok dd-wrt-vel. a torrenthez mit kell beállítanom, hogy a legjobb legyen a sebesség? utorrentet használok és mindig tol valami hibaüzenetet port-átirányítással kapcsolatban. ez mi ez? kösz, cső

A portforwardnál kell állítgatni konvertálgatni a külső és belső címeket. Hogy pontosan mit, azt a torrented dokumentációjában, honlapján találod meg. (én még nem csináltam).
A másik lehetőség, a router tűzfal ideiglenes kikapcsolása, a gép tűzfalának alaphelyzetbe állítása, majd a programjaid futtatása. Utána a tűzfalad beállításainak lekérdezése, és az alapján a routered beállítása.

#1331 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 21:21

Idézet: TiWiNE - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 11:46

A kovetkezo a tema:

Szeretnek 1 portot limitalni mondjuk 1 Mbit/s -re.

Meg is talaltam a DD-WRT dokumentaciojaban / Szimulatorban, hogy van ra lehetoseg, de azt irja, hogy :
"Ethernet Port Priority only works on older, ADM based, chipsets. That is, the Linksys WRT54G v1.0, 1.1, 2.0 and the WRT54GS v1.0."

Es nem tudom, hogy ez csak az  Ethernet Port Priority -ra vagy a mellete levo Max Rate(igazabol ez eleg nekem)-re is vonatkozik -e.

Mas tipusu router is jo nekem(ha van ilyen).

A dd-wrt-vel lehet sebességet korlátozni is?

#1332 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 06:09

Idézet: Lala9 - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 21:21

A dd-wrt-vel lehet sebességet korlátozni is?

Meghoza portonkent!

#1333 Felhasználó inaktív   noniah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 14:02

Na sziasztok!

Jó hírt hozok  :)  a korábban téglásított  wrt54gl V1.1 ujra megy !!!!

Jtag kábellel helyrehoztam. Kellett neki egy boot ahogy írtam korábban mert enélkül nem tudta vezérelni a lan  + van portjait és a dhcp t is ez tartalmazza (csak az alapokat de annyi elég).

az elmult 3 napban olvastam  sokat:   A boot ami kell  ugy hívják hogy CFE.BIN  ezt hexában meg kell szerkeszteni (Boot_Wait=on)  és feltölteni Jtag gal. ha ez megvan és nem hardjare hibás a szerkezet akkor lesz egy pingelhető, bootoló de szoftver nélküli készüléked.

a további lépések pedíg a tftp dolgokkal mennek. a forumokon leírtakkal ellentétben jó a win sima tftp progija de a lan kapcsolatot 10 Mbps half duplex re nem árt beállítani.

ezekután amikor felment valamelyik FW (én a Whiterussian t raktam fel az openWRT től) akkor nem indítottam ujra  kb 5 percig , amikor már nem villogott minden led összevissza akkor nyomtam neki egy  30 s reset et és a webes felületen bejelentkeztem :)

Kész is  ! De ha már ilyen jól megy a dolog visszatoltam az eredeti gyári Fw t  is, meg hogy lássam mi a helyzet  egy DDWRT t is

Ha valakinek kell segítség akkor kérdezzen bátran!!

Képek a müveletekről hamarosan a Honlapomon a Galériámban  http://akee.no-ip.com

Szerkesztette: noniah 2007. 08. 02. 14:08 -kor

#1334 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 15:29

Idézet: noniah - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 14:02

Jó hírt hozok  :)  a korábban téglásított  wrt54gl V1.1 ujra megy !!!!

Örülök, h sikerült.  :) . Kérlek, h jelezd ha fenn vannak a képek. Amit a CFE.bin-ről írtál, elég kínai nekem. Gondolom, linux alapon csináltad az egészet. Mekem csak Dos-os ismereteim vannak. Valami segédprogi van a Jtag kábeles kapcsolathoz, v hogyan kell megmondani, melyik memóriacellába mi menjen? (Csak tudásszerzési kérdés, hálistennek nincs ilyen gondom.)

#1335 Felhasználó inaktív   noniah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 16:38

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 14:29

Örülök, h sikerült.  :) . Kérlek, h jelezd ha fenn vannak a képek. Amit a CFE.bin-ről írtál, elég kínai nekem. Gondolom, linux alapon csináltad az egészet. Mekem csak Dos-os ismereteim vannak. Valami segédprogi van a Jtag kábeles kapcsolathoz, v hogyan kell megmondani, melyik memóriacellába mi menjen? (Csak tudásszerzési kérdés, hálistennek nincs ilyen gondom.)

én sem sokat értek a linuxhoz :)

win XP alatt nyomtam, A http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?pa...Utility_v48.zip címen van egy progi ami tudja mit hova kell tennie. leírásokat pedig a progi neve + tutorial  a Googleban találsz.

én a giveio.sys elindításával szenvedtem sokat.

#1336 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 17:17

Idézet: noniah - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 16:38

én a giveio.sys elindításával szenvedtem sokat.

Ez a sys olyasféle, mint a config.sys? Dosból végrehajtható parancsállomány?

#1337 Felhasználó inaktív   anonym1s 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 08:34

Sziasztok.
Vettem neten egy Linksys WRT54G (v2.2) tipusu routert hasznaltan. Ratoltottem egy openwrt firmware-t es azota nincs se vezetekes, se vezeteknelkuli kapcsolat. Amikor bekapcsolom a routert, elkezd villogni a power led, 5 masodperc mulva elkezd folyamatosan vilagitani a DMZ nevu led 20 masodpercen keresztul, aztan a DMZ kialszik es a power befejezi a villogast, folyamatosan vilagit. A routerbe nem tudok belepni. Ilyenkor mi van? Hogy lehet ezt megcsinalni? Hogy lehet visszarakni bele a gyari firmware-t?

#1338 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 11:15

Idézet: anonym1s - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 8:34

Ratoltottem egy openwrt firmware-t es azota nincs se vezetekes, se vezeteknelkuli kapcsolat.

Ovasgass vissza. :) Nyomj egy hosszú resetet. Ha rendesen felment a rendszer, akkor ha a gépeden engedélyezed, ad használható Ip-t. Kézzel: 192.168.1.(2-255)

#1339 Felhasználó inaktív   peachman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 18:08

Üdv!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egy 54GL-re rátöltöttem a tomato-t, de elfelejtettem visszaállítani a dolgokat elötte default-ra. Most a jelszavam nem fogadja el, hogy belépjek a tomato-ba. Sem a régit, sem admin-admin, sem root-admin. Valami ötlet lenne mi a megoldás?

Gigabyte P35-DS4 rev1.| Q6600@3.6GHz (8*450) | 2x2GB OCZ KIT Reaper 1066 | MSI 8800GTX-OC 768MB PCIE
3x250GB Seagate SATA2 16MB (500GB RAID0 + 250GB) | LG 16x ROM | ASUS DVD+-RW | Vízhűtés | LG L1919S TFT

#1340 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 19:00

Idézet: peachman - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 18:08

Valami ötlet lenne mi a megoldás?

Te is olvass vissza és nyomj egy hosszú resetet ;) 30mp..

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.