Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 15:39
Valamikor régen olvasgattam a processzorokról.
Van, amelyiknek van olyan reset lába, amelyik egy meghatároszott címre ugratja a programszámlálót, ez nem az, ahol normál esetben indul.
Ha van ilyenje, akkor ott egy fix romnak illik lenni, ahonnan a nyers gép is éleszthető.
Írtad, mintha találtál volna egy komplett biost tartalmazó, verziószámmal is rendelkező feltehetően ROM-ot. Ha jól gondolom, akkor ez valahogy elérhető.
Anno élesztettem egy Biossérült alaplapot, az egy floppyról bekérte és töltötte az újat.
Azt próbáltad, h a tartományba eső fix Ip-t adsz a gépednek? Ha nincs Dhcp, akkor a fix Ip-t még kezelheti.
Itt írták valamelyik típusra, h resettel a feltöltött, működő bios alól is előhívták az eredeti rendszerprogramot.
igen én is ebben reménykedtem hogy a dolog kezeli rom -ból a hálókártyáit meg mindent és a FW csak az "oprendszer" a ráépített dolgokhoz mert akkor lehetne igy is de RJ45 (lan kábelen) ön nem fogok vele tudni semmit mert nem kezeli, ha valamit is csinálna akkor az XP mutatná hogy bedugtam a lan csatiba, ahhoz nem kell IP t kapjon. De ennek sajna az a része is halott. Így még ha lenne is a procinak (boardcom ragasztott eljárással heggesztve a nyákra ergo lábakhoz nem férsz csak esetleg Teszt Pont) valami olyan amit leírsz akkor is gond lenne mert nem kezeli a lan részt.
én állt abit lapokból csinálok gépet és annak is olyan a biosza (meg gondolom lassan mindnek) hogy a boot része fixre égetett és felkészült arra ha mincs értelmezhető tartalma akkor be lehet adni valamiről és azt a valamit kezelni is tudja (pl floppy A linksysen a Jtag kábel portja amit tud kezelni mindíg) Viszont jelen esettben nem megy a dolog mert a betöltés forrását sem kezeli. igy marad a jtag kábel. Majd teszek fel a lapomra (
http://akee.no-ip.com ) képeket hogy mi van vele de most éjszakai promóciókat csinálok és keveset tudok foglalkozni vele.
Jaah és nem ROM ot talaáltam (mert az fizikailag lenne csak berakható) hanem egy FW -t Gondolom világos hogy ROM (Read Only Memory) a FLASH pedíg egy mormálisan ROM ként müködő de adott esetben megváltoztatható memória, a megváltoztatáshoz magasabb feszültség kell, így írja felül (Fash --- villám- villanás) ezért lett ez a neve.
amugy a kérdésedre válasz a mini vagy micro t (ez nem kettő csak nem tudom a pontos nevét!) kell feltolni aztán mehet a többi végigolvastam az én problémám miatt az egész fórumot és mindenki eltolta aki nem a minivel tolta
Szerkesztette: noniah 2007. 07. 28. 03:32 -kor