HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1441 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 16:15

a nyaralasomnal egy openwrt volt (valszinu),amire csatlakoztam, de otthon csatlakoztam mar gyari linksys fw-s wrt54g-re, de probaltam smc-re, asusra, azzal is ment, sot egy osregi linkssy BEFW11S4-el is ment, utobbi csak wep-et vagy teljesen open wifit tud.

A lenyeg,h mindig megadtam a fő wds eszkoz macaddress-et, lazywds-el tenyleg nem mindig ment.
kuf

#1442 Felhasználó inaktív   tjsz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 22:55

Sziasztok!

Lehet, hogy láma kérdés, de hol található egy naprakész lista ami tartalmazza, hogy melyik DD-WRT verzió melyik készülékek melyik verziójával kompatibilis?
Másrészt kinek melyik egyedi firmware jött be a készülékéhez? (Készülék pontos neve a hardware verziószámával!)

Üdv: Szabi

#1443 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 23:11

Idézet: tjsz - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 22:55

hol található, hogy melyik DD-WRT verzió melyik készülékek melyik verziójával kompatibilis?
kinek melyik egyedi firmware jött be a készülékéhez? (Készülék pontos neve a hardware verziószámával!)

Üdv: Szabi

A Firmware hwsupport dokumentumában.
Az 54GL v1.1 hez az sp2 generic van nálam. Talán egyszerűbb lett volna, ha Te írod be, mid van.

#1444 Felhasználó inaktív   Menotti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 16:21

Sziasztok

A Wrt54gl-re egyből fel lehet rakni a dd-wrt.v23_wrt54g.bin-t,vagy előbb a generic kell?
Illetve ennél van valaki aki frissebbet használ?

#1445 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 18:57

Idézet: Menotti - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 16:21

Sziasztok

A Wrt54gl-re egyből fel lehet rakni a dd-wrt.v23_wrt54g.bin-t,vagy előbb a generic kell?
Illetve ennél van valaki aki frissebbet használ?

Olvass vissza, olvasd el a honlapjukon a telepítési metódust.
Először az általános mini verzió kell a gyári felülírásához.

#1446 Felhasználó inaktív   Menotti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 01:23

Már a Tomato van rajta,ezért is vagyok bizonytalan,meg ezen normális nagyságu ram van.Akkor is kell a mini?
Az nem csak a g-hez kell?

#1447 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 11:42

Idézet: Menotti - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 1:23

Már a Tomato van rajta,ezért is vagyok bizonytalan,meg ezen normális nagyságu ram van.Akkor is kell a mini?
Az nem csak a g-hez kell?

Igen gyér angolommal nem tudtam pontosan értelmezni a használati utasításukat.
Itt a fórumon azt mondták, idegen firm esetén a minivel kell kezdeni. Én is paradicsommal kezdtem, onnan vándoroltam át.
Miután ennek a kütyünek csak spec. eljárással van kiútja a rontott telepítésből, nem kockáztattam.

#1448 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 12:04

mini akkor kell, hogyha gyári Linksys firmware-ről frissítesz. Bármilyen más firmware-ről mindig a genericet kell használni.

Amúgy most üzemeltem be egy WRT54G v7-es routert az új DD-WRT v24 beta RC03-al és sikeresen működik. Szóval ezentúl aki balul v7-es vagy v8-es routert vett, nekik sem kell aggódni. Van már DD-WRT rá és működik jól.

#1449 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 20:23

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 12:04

mini akkor kell, hogyha gyári Linksys firmware-ről frissítesz. Bármilyen más firmware-ről mindig a genericet kell használni.

Amúgy most üzemeltem be egy WRT54G v7-es routert az új DD-WRT v24 beta RC03-al és sikeresen működik. Szóval ezentúl aki balul v7-es vagy v8-es routert vett, nekik sem kell aggódni. Van már DD-WRT rá és működik jól.

Jól látom, hogy már ebben (v2.4 RC3) is van bandwith monitor??? Esetleg tud olyan riportot is mint a tomato, hogy heti ill havi lebontásban lehet látni az össz adatforgalmat?

#1450 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 09:03

Van bandwith monitor, jól látod. Az hogy tud-e riportolni nem tudom, de szerintem biztos :) A router már dolgozik az ismerősnél távol innen, nem tudom megnézni :think:

#1451 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 16:24

üdv.

Van egy WRT54G ver 2.2 routerem

Keep Alive: Redial Period  30 sec van rajta beállítva. Felraktam rá a 4.20.8 ETSI gyári linksys fw-t, mert néha ledobott a netről.
Működött a fw, amíg ki nem próbáltam a rákapcsolt WAP54G v2 AP-t. Az AP Bridege módban van, szintén gyári fw. Az ap-ra kapcsolódik egy switchen keresztül 2 db pc. Azonban egyszerre csak az egyik pc-n lehetett tölteni, addig a másik 0 Kbyte/sec-mal figyelt. Egyszerre csak 1 db PC-t tudott kiszolgálni az AP pedig Bridge módban volt.
Visszaraktam a routerra a 3.03.9 ETSI fw-t, és akkor ismét tudott dolgozni egyszerre az ap oldali 2 pc
5 órával ezelőtt kapcsolódott a router a nethez, de most ismét megszakította a kapcsolatot (Internet)

Szerintetek tomato fw megoldaná a problémát? Tomatonál melyik mód felel meg a gyári PPoE protokollhoz? AP+WDS vagy WDS vagy AP?

Nem tudom, hogy számít-e net megszakítás kapcsán, de leírom az WAP54G V2 észrevett hibáit:
Client mód esetén:
WRT54G router menüjében beállítom a MAC cím szűrést. A MAC táblába beírom az AP címét, nem enged csatlakozni a routerhoz. Csak akkor működik, ha az AP-ra kapcsolt hálózati kártya (NIC) mac címét is beírom. (Valahogy 2 eszköznek látja, pedig client módban "eltűnne" a hálókártya mac címe)

Bridge mód esetén:
WRT54G router menüjében beállítom a MAC cím szűrést. A MAC táblába beírom az AP címét. Működik a kapcsolat, viszont a mac táblában Inaktívnak látszik az AP mac címe. (Mintha utp kábelen lenne hozzákapcsolva az AP oldali 2 db PC)

WAP54G V3 Client mód esetén:
Minden rendben. Az AP Mac címét elegendő a router mac táblájába beírni. A mac táblában látszik hogy aktív az eszköz.

Szerkesztette: gedikart 2007. 09. 18. 16:37 -kor

#1452 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 18. 16:31

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 13:04

Hi. Megmondanád hogy honnan lehet letölteni ezt a firmet DD-WRT v24 beta RC03.

Elöre is köszi.

#1453 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 17:20

Idézet: gedikart - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 16:24

üdv.

Keep Alive: Redial Period  30 sec van rajta beállítva. Felraktam rá a 4.20.8 ETSI gyári linksys fw-t, mert néha ledobott a netről.
Működött a fw, amíg ki nem próbáltam a rákapcsolt WAP54G v2 AP-t. Az AP Bridege módban van, szintén gyári fw. Az ap-ra kapcsolódik egy switchen keresztül 2 db pc. Azonban egyszerre csak az egyik pc-n lehetett tölteni, addig a másik 0 Kbyte/sec-mal figyelt. Egyszerre csak 1 db PC-t tudott kiszolgálni az AP pedig Bridge módban volt.
Visszaraktam a routerra a 3.03.9 ETSI fw-t, és akkor ismét tudott dolgozni egyszerre az ap oldali 2 pc
5 órával ezelőtt kapcsolódott a router a nethez, de most ismét megszakította a kapcsolatot (Internet)

Szerintetek tomato fw megoldaná a problémát? Tomatonál melyik mód felel meg a gyári PPoE protokollhoz? AP+WDS vagy WDS vagy AP?

Nem tudom, hogy számít-e net megszakítás kapcsán, de leírom az WAP54G V2 észrevett hibáit:
Client mód esetén:
WRT54G router menüjében beállítom a MAC cím szűrést. A MAC táblába beírom az AP címét, nem enged csatlakozni a routerhoz. Csak akkor működik, ha az AP-ra kapcsolt hálózati kártya (NIC) mac címét is beírom. (Valahogy 2 eszköznek látja, pedig client módban "eltűnne" a hálókártya mac címe)

Bridge mód esetén:
WRT54G router menüjében beállítom a MAC cím szűrést. A MAC táblába beírom az AP címét. Működik a kapcsolat, viszont a mac táblában Inaktívnak látszik az AP mac címe. (Mintha utp kábelen lenne hozzákapcsolva az AP oldali 2 db PC)

WAP54G V3 Client mód esetén:
Minden rendben. Az AP Mac címét elegendő a router mac táblájába beírni. A mac táblában látszik hogy aktív az eszköz.

Bridgeben a hálókártyák mac adressét kell megadnod, mert akkor a linksys ap csak egy átalakító, ami a wireless jelet átalakítja vezetékesre. Az ap mac addressét csak akkor kell a routerbe beírnod, ha client módban akarsz csatlakozni.

#1454 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 17:58

Idézet: kuter - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 16:31

Hi. Megmondanád hogy honnan lehet letölteni ezt a firmet DD-WRT v24 beta RC03.

Elöre is köszi.

http://www.dd-wrt.co...2/downloads.php

beta -> GENERIC BROADCOM -> dd-wrt.v24 beta -> 2007 - 0815

Előtte mindenképpen olvasd el a hwsupport.txt-t.

#1455 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 18:34

Idézet: gedikart - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 15:24

üdv.

...Működött a fw, amíg ki nem próbáltam a rákapcsolt WAP54G v2 AP-t. Az AP Bridege módban van, szintén gyári fw. Az ap-ra kapcsolódik egy switchen keresztül 2 db pc. Azonban egyszerre csak az egyik pc-n lehetett tölteni, addig a másik 0 Kbyte/sec-mal figyelt. ...

Ha jol ertem, amit irsz, az alap AP modot hasznald a tomatoban, erre csatlakozol a WAP54G-vel. Esetleg tolj fel egy Hyperwap-ot a WAP54G-re (http://www.hyperwap.org/)

udv,
kuf
kuf

#1456 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 22:47

Idézet: gedikart - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 16:24

switchen keresztül 2 db pc. Azonban egyszerre csak az egyik pc-n lehetett tölteni

Elég érdekes az, amit írsz. Elvileg a sávszél menedzselésrő a szvicsnek kellene gondoskodnia, ha van ilyen képessége.
Helyette a router tette valami módon meg, amikor erre képes szoftwer futott rajta.
Most egy olyat keresel, ami bír evvel, és stabilabb a nettartása.
Én ez esetben a DDwrt valamelyik verziójával próbálkoznék. Az AP-t hídként használva.

#1457 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 07:30

Tomato és ddwrt esetén is visszarakható a router menüből a korábbi linksys fw, vagy csak tftp-vel lehet rátenni?

#1458 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 08:47

Idézet: gedikart - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 7:30

Tomato és ddwrt esetén is visszarakható a router menüből a korábbi linksys fw, vagy csak tftp-vel lehet rátenni?

Persze, Visszarakható simán a WEBUI-n keresztül. Csak előtte mind2 esetben Factory Default kötelező!

Szerkesztette: Tiga 2007. 09. 19. 08:48 -kor

#1459 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 13:53

Felraktam a tomato-t, de akkor az volt a szitu, hogy WAP54G bridege módban nem látta a routert. Csak client módban működött - a switch-re kapcsolt 2 db pc esetén megállt a net, egyszerre csak az egyik tudott tölteni. Ugyanez volt tegnap az újabb gyári fw-vel is, csak ott bridge módban is látta a routert.
A hyperwapot nem próbáltam ki, mert a 2.07-es fw-re épül. Újabb fw pedig nincs az ap-ra. Érdekes ez az ap, mert ha beállítom repeater üzemmódba, mindig a linksys SSID és a Channel 6 marad érvényben.

Marad a jelenlegi konfig: WRT54G v2.2  3.03.9 fw és  WAP54G v2  2.08 fw

#1460 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 15:58

Akarok venni egy WRT54GL routert. Adsl- lesz megosztva vele 2 gépre. Muszáj felraknom valami új firmet rá, vagy üzemelni fog normálisan az eredetivel is? Csak azért kérdem, mert ennél a routernél mindenki tört- és más firmekről beszél, és nincs időm végigolvasni a sok topikot ami erről a routerről szól. (mondjuk ahol venni akarok, most nem volt gl, csak gc talán, vagy sima g. mindegy melyik, vagy a gl a legjobb?

(ha már edimaxról nem kaptam érdemi visszajelzést, marad a linksys)  :)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.