HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1711 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 03. 23:39

Idézet: istvan_ - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 14:19

Hello!

NAS elérést ugye ftp-vel akarod megoldani? (port alapján igen, ugye...)
A szerveren egy teljesen natív ftp szerver fut? ha DMZ-ben sem működik akkor ott valami nagyobb gáz lehet...

Más!

Optware csomagot tett már fel valaki a routerére? Az enyémen fent van, fut is samba, meg ftp meg ilyenek, de azért lennénke kérdéseim!

DMZ-ben már megy.

Ha esetleg valaki tudna segíteni, DD-WRT-nél mit hová?

A NAS címe 192.168.1.5.

Előre is köszi.
Gondolkoztál már ma?

#1712 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 09:06

21-es és 20-as portot forwardold be a 192.168.1.5 -re.

#1713 Felhasználó inaktív   schumifun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 13:05

Nekem is egy ilyen routerem van (GL). Nagyon jó. 5 falon keresztül is viszi a jelet. Akár teljes 8 megabittel is tud menni a letöltés a laptopon.
Mindez gyári fw-vel.

#1714 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 23:57

Húdeleizzadtam!!!!!

Nem volt beállítva rendesen a gateway.

Mostmár hasít!!!!!!
Gondolkoztál már ma?

#1715 Felhasználó inaktív   kaktuszka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 00:47

Idézet: kuf - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 17:58

a gyári fw bizonyos verziójáig volt egy olyan bug az fw-ben,h file másolásnál,főleg, ha nagyobb a file, akkor megszakadt a másolás vagy belassult 1 idő után. A proci sebességét kellett emelni,ezt kijavították a gyári fw-ben is, de az alternativ fw-kben is alap ez a lehetőség. Sztem is jobban jársz egy tomatoval, vagy ddwrt-vel.  :cool:

Köszönöm :)
Egyébként is ki akartam próbálni valami alternatív FW-t, mert mindenki ajánlotta, csak amíg nincs vele baj (leszámítva a már említett dolgot) nem nagyon szerettem volna babrálni. Akkor most muszáj lesz :)

A két alternatív közül melyiknek van egyszerűbb kezelőfelülete?

#1716 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 08:39

Idézet: kaktuszka - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 23:47

Köszönöm :)
Egyébként is ki akartam próbálni valami alternatív FW-t, mert mindenki ajánlotta, csak amíg nincs vele baj (leszámítva a már említett dolgot) nem nagyon szerettem volna babrálni. Akkor most muszáj lesz :)

A két alternatív közül melyiknek van egyszerűbb kezelőfelülete?

probald ki mindkettot (tomato, dd-wrt), mindketto kezelofelulete teljesen mashogy epul fel,relativ,h neked melyik jon be. :)
kuf

#1717 Felhasználó inaktív   Skim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 09:45

Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek. Adott egy WRT54G router amit sima AP-ként szeretnék konfigurálni.Hogyan járjak el hogy simán menjen a dolog, illetve honnan tudom, hogy az AP fogja-e a jelet?(ami 250 méterről jön egy másik WRT54G adja, 2 db yagi antenna segítségével)
Elnézést ha bugyuták a kérdések, újonc vagyok ilyen téren.

#1718 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 09:58

Idézet: Skim - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 9:45

Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek. Adott egy WRT54G router amit sima AP-ként szeretnék konfigurálni.Hogyan járjak el hogy simán menjen a dolog, illetve honnan tudom, hogy az AP fogja-e a jelet?(ami 250 méterről jön egy másik WRT54G adja, 2 db yagi antenna segítségével)
Elnézést ha bugyuták a kérdések, újonc vagyok ilyen téren.

Írd le pontosabban mit szeretnél, mert nem sima AP-ként kell konfigurálni, ha egy másik AP-ra akarod csatlakoztatni. Akkor client vagy client bridge mód kell és azt a sima Wrt54g-vel nem biztos, hogy meg  tudod oldani, csak a GL-es változattal, azon is csak szoftvercsere után. Nézd meg milyen a routered verziószáma, ha v7 akkor az egész felejtős....

#1719 Felhasználó inaktív   Skim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 10:05

Ejj...köszönöm az infót. 7es a verzió, így meg vagyok lőve.Van egy adsl internet amit kilőttem wrt54g-vel és ezt szeretném 250 méterről fogni és használni a netet, de akkor ezek szerint egy WAP54G-vel jobban járnék a vételi oldalon?

#1720 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 10:23

Idézet: Skim - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 10:05

Ejj...köszönöm az infót. 7es a verzió, így meg vagyok lőve.Van egy adsl internet amit kilőttem wrt54g-vel és ezt szeretném 250 méterről fogni és használni a netet, de akkor ezek szerint egy WAP54G-vel jobban járnék a vételi oldalon?

Wap54g-t felejtsd el, mert drága és nagyon le van butítva. Neked a vételi oldalra Linksysek közül a WRT54GL az ami a legjobb választás, de kell rá tomato vagy ddwrt firmvare és minden üzemmód menni fog. Ja és az adó oldalra fölösleges volt két yagit tenned mert a linksys routerek azt az antennát használják amin erősebb a jel, tehát mindkettőt egyszerre nem. Sajnos a v7-re nincs alternatív szoftver így csak mezei netmegosztó routernek lehet csak használni. Client, client bridge nem fog menni.

#1721 Felhasználó inaktív   Skim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 10:46

az adó oldalon van egy yagi meg a vevőn is egy yagi, úgy értettem a 2 antennát...akkor a vételi oldal cserés lesz 54glre-.apropó mi a helyzet a wrt54gs-el? az is ugyanolyan jó lenne?

#1722 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 11:08

Idézet: Skim - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 10:46

az adó oldalon van egy yagi meg a vevőn is egy yagi, úgy értettem a 2 antennát...akkor a vételi oldal cserés lesz 54glre-.apropó mi a helyzet a wrt54gs-el? az is ugyanolyan jó lenne?

Nem. WRT54GL, ne próbálkozz mással ;)

Amúgy meg:
http://www.polarcloud.com/tomato

# Linksys WRT54G v1-v4, WRT54GS v1-v4, WRT54GL v1.x, WRTSL54GS (no USB support)

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 05. 11:11 -kor

#1723 Felhasználó inaktív   Skim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 12:16

Nagyon köszönöm a segítséget!!!!

#1724 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 13:34

http://www.polarcloud.com/tomato/

Tomato 1.13
Submitted by jon on Wed, 2007-12-05 06:32. :: Firmware
Tomato 1.13.1252

* Fixed problem with L2TP, PPPoE, PPTP.

Changes in 1.12 in case you missed it:

* Added WHR-HP-G54 transmit amplifier and enhanced receive options in Advanced/Wireless.
    * Added DNS-O-Matic and eNom DDNS support.
    * Added/fixed WBR-G54 support thanks to John M.
    * Updated South Australia TZ.
    * NAT loopback (Advanced/Firewall) now has more options: Enabled, Forwarded Only and Disabled.
    * Removed obsolete Telstra/heartbeat/bpalogin support.
    * Updated to l7-protocols-2007-11-22.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1725 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 09:11

Üdv!

Dd-wrt-s linksyst használok egy olyan helyiségben, ahol meglehetősen sok téglafal van a noti és a linksys között, de a távoság olyan 20-25 méter. Alapvetően van jel, még ha nem is maximumon, de néha nagyon elkezd szakadozni. Látható egy másik AP is ugyanazon a csatornán, szóval átállítottam másikra az enyémet. Az lenne a kérdésem, hogy mit lehet még bűvészkedni a cuccal, hogy adóteljesítmény emelés nélkül javítsak a jelszinten? Mondjuk van annak értelme, hogy Rx-Tx antennát nem auto-n hagyom, hanem egyik bal, másik jobb? Esetleg tegyem ugyanarra mindkettőt? Próbálkoztam az antennák állítgatásával is, de a sok variáció közül a jelenlegi jött be legjobban, de még így sem nevezhető mindig stabilnak...

Thx.

#1726 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 09:15

sztem 70-80mW-ig (de 100ig is sztem) nyugodtan felnyomhatod az antenna teljesitmenyt, mas trukk nincs. Max vehetsz hozza masik antennat, a gyari linksys elvileg 7dB-s.. Nekem ez van, hat nem sokat javitott.
kuf

#1727 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 10:08

Idézet: kuf - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 9:15

sztem 70-80mW-ig (de 100ig is sztem) nyugodtan felnyomhatod az antenna teljesitmenyt, mas trukk nincs. Max vehetsz hozza masik antennat, a gyari linksys elvileg 7dB-s.. Nekem ez van, hat nem sokat javitott.

Hát próbáltam, de nem sok eredménye lett. Noti adóteljesítményét nem tudom feljebb venni, így is maxon megy, tartok tőle, hogy ott szűk keresztmetszet. Viszont: annyit állítottam a routeren, hogy G-only, és egyelőre jobbnak tűnik...

#1728 Felhasználó inaktív   Skim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 10:28

Hahó!Szóval feltettem ezt a tomatot wrt54gl-re, nagyon szépen működik, látja is elméletileg az adót (-11dbi a jelerősség), de internet az továbbra sincs. hogy tudom beállítani hogy tudja venni "az internetet"? Az adón nincs titkosítás, DHCP engedélyezett.

#1729 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 18:35

Megint bajom van, elnézést.

Végre megy megbízhatóan a NAS Drive-om.

Ám van egy bajom.

Nem szeretném, hogy simán beírva egy böngészőbe az ftp-címemt, bejöjjön a routerem kezelőfelülete, ahová esetleg jelszó birtokában be is lehet lépni, de alapinformációk anélkül is láthatók.

Nincs erre megoldás? Elnézést, ha láma a kérdés...
Gondolkoztál már ma?

#1730 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 18:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 18:35

Megint bajom van, elnézést.

Végre megy megbízhatóan a NAS Drive-om.

Ám van egy bajom.

Nem szeretném, hogy simán beírva egy böngészőbe az ftp-címemt, bejöjjön a routerem kezelőfelülete, ahová esetleg jelszó birtokában be is lehet lépni, de alapinformációk anélkül is láthatók.

Nincs erre megoldás? Elnézést, ha láma a kérdés...

DD-WRT van a routereden?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »