HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1751 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 16. 11:22

Idézet: szido - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 11:00

igen, olvastam hogy lehet linuxot is tenni rája... azzal meg bármit lehet csinálni.

Általános feltétel, h legyen valami illesztőfelület /USB, IDE, stb/ amihez valami memóriát lehet csatlakoztatni. A számítógép a routerben adott, tehát ezekután valóban programozási kérdés.
Megint más dolog, van-e készen, az elérhető-e, vagy kinek van elég tudása.
A DD-wrt szoftwer, ha keves tudásommal jól értelmeztem, akkor tartalmaz ilyen célú bővítményeket. Megoldás lehet megnézni, melyik memóriaillessztőfelülettel is rendelkező routerekre hajlandó felmászni, oszt azok közül választani valamelyiket.

Szerkesztette: Gyula2222 2007. 12. 16. 11:28 -kor

#1752 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 18. 21:49

Hali mindenkinek...

Tudom, hogy nem az adott témához kapcsolódik a kérdésem, előre is elnézést érte.

Nincs véletlenül valakinek egy meghibásodott WUSB54G típusú hálózati eszköze. A burkolata érdekelne. Megvenném.

Előre is köszi Mindenkinek.

#1753 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 16:21

WRT54GL-es router-em van 1.1-es fw-vel, az a gyakori problémám, hogy a torrentezést nem bírja. Nagyjából annyit sikerült leszürnöm a fórumokból, hogy a QoS-ban az egyidejű kapcsolatok számát 4096-ra kell növelni és a TCP-UDP timeout-ot 60-120-ra állítani (utóbbit nem tudom, hogy hol, a QoS-ban meg nem látok olyan opciót, amit konfigurálhatnék).
Vagy vak vagyok, vagy ilyesmit az eredeti fw-vel tényleg nem lehet állítani?

Az az igazság, hogy egyelőre nem akarok másik firmware-t felrakni, mert féltem a garit.
Ha más megoldás nem marad, akkor azonban cselekedek.
Thibor, Tomato, erröl a 2 fw-ről hallottam, amik alkalmasabbak torrentezéshez. Van még ezekhez hasonló, melyik a jobb? Ebből melyik verzió(k) a legstabilabb(ak)?

Fw frissítésnél amúgy ki kell húzni az UTP kábeleket? Értelemszerűen csak annál a gépnél nem, ahonnét frissítem?

Milyen tapasztalatok vannak amúgy frissített fw-vel kapcsolatban? Ezt úgy értem, hogy korrektül fog működni minden, vagy a torrentezés továbbra is befolyásoló tényező marad?

Lehet jobban járnék, ha visszakötném a DI-604-emet a Linksys-t meg ebbe kötném és csak a wi-fi menne a Linksys-ről? Sokan ócskálják a Dlink-et, pedig nekem azzal szinte semmi szívás nem volt.

#1754 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 16:39

Nyugodtan frissítheted Tomatoval. Ha százalékosan kéne megadni az itteni forumozok közül hány ember járt rosszul Tomatoval vagy DD-WRT-vel szerintem nem érné el az 1%-ot. Talán 2éve van meg a Linksys-em + még frissítettem a sajátomon kívül kb 20-30 db-ot és még senkiével sem volt gond, pedig vannak nagyüzemi p2p-ezők is akiknél egy ilyen kütyü oszt alternatív firmware-el.

Nekem otthon 3 asztali gépet, 3 laptopot és egy PDA-t lát el nettel. p2p minimum két gépen megy mindig (torrent, dc), másolgatunk össze-vissza fájlokat a gépek között illetve egy utcai háló tagja is a routerem.

Bírja.

Én Tomatot használok, de manapság már a DD-WRT is tetszik. Itt a munkahelyi routeren az van tesztelésképpen. Egy 'pár' laptopot + smartphone-t ellát wirelessen keresztül ;)

Szerintem rosszul nem fogsz járni vele, először én is elég sokat kérdeztem meg nem mertem frissíteni, de miután az elsőn átestem, utána már bátran frissítgettem a többit is.

Még WRT54G v5-öst is sikerült DD-WRT-vel ellátnom, pedig arra nem nagyon lehet alternatív firmware-t tenni :Đ

Nem fontos kihúzni a többi gép UTP-jét, visszaállítod alapértelezett állásba a gyári firmware-t, majd a fimware upgrade-nél frissíted az újjal és miután kész konfigolod.

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 20. 16:41 -kor

#1755 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:03

Köszi a választ! Le is szedtem, a névjegyednél található oldalról az 1.11-et.
Lehet ma még fel is rakom.
Üdv!

#1756 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:54

Idézet: kekfog - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 17:03

Köszi a választ! Le is szedtem, a névjegyednél található oldalról az 1.11-et.
Lehet ma még fel is rakom.
Üdv!

Az régi, szedd le az újat:

Firmware:
Tomato_1_13.7z http://www.polarcloud.com/tomato

#1757 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 19:38

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 17:54

Az régi, szedd le az újat:

Firmware:
Tomato_1_13.7z http://www.polarcloud.com/tomato

Úgy látszik elbambúltam kicsit.:)
Köszi, hogy írtál, még időben volt.
Már fel is raktam, nagyon kemény, szinte minden konfigolható és tényleg nagyon gyors.:)
Beállítottam az ADSL-t, DHCP-vel egyelőre semmi gondom, így hagytam azon. A wifit is belőttem, de csak WEP-re, mert PDA-m is van, az meg sajnos nem tudja a WPA-t. Átállítottam a router jelszavát.
Most akkor a Maximum Connections állítsam 4096-ra? A TCP/UDP timeout-on mit állítsak?
Köszi a válaszodat előre is!

#1758 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 20:17

Szerintem mindent hagyjál alapon. Én pl nem álllítottam semmit. Ha esetleg alapon nem megy, akkor kezd mahinálni. Elvileg Tomato jól kezeli a kapcsolatokat, nem szükséges állítgatni ;)

Ugye, hogy mekkora a változás a gyári után? :respect:  :Đ

Azt ugye tudod, hogy a WEP-et kb 5 perc feltörni? Tapasztalatból mondom. Először én sem hittem el, aztán teszteltem a szomszédén :omg: Tényleg egy probram kell hozzá és kész. Mellesleg a program a google-on fellelhető ingyen.

Szóval, ha olyan helyen laksz, ahol nincs senki akkor használd, ha nem akkor érdemesebb kicsit erősebb védelmet tenni vagy a PDA-hoz keresni frissítést.

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 20. 20:24 -kor

#1759 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 21:02

Ja, itt még le is lehet check-olni, hogy mennyi az aktuális kapcsolatok száma. :)

Hát a gyári ehhez képest egy kalap ....

A log-ot te kikapcsoltad amúgy?

A WEP-ről én is hallottam, hogy könnyen törhető, de 2 szomszédom van csak és mindegyiknek van internetje, na meg szupertitkos cuccokat sem tárolok.

Köszönöm a segítséget!

A paradicsom legyen veled! :)

#1760 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 09:32

Használd egészséggel ;) logot én nem kapcsoltam ki, amikor van valami gebasz a netemmel, akkor szoktam elemezgetni és az orra alá dörgölni a szolgáltatómnak :D

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 21. 09:32 -kor

#1761 Felhasználó inaktív   ChoSimba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:59

Sziasztok

54GL-lel van egy kis problémám, mégpedig a WLAN üzemmóddal. Firmware: Tomato 1.11.
2 gép van rákötve, az egyik dróttal a másik WLANon keresztül. A drótos gép okés, 6mbit internet műxik ahogy kell.
A drótnélküli viszont csak 200-250kbittel tölt netről (több sebességmérő oldal szerint is). Viszont a drótos gépről FTP-n 12-13Mbittel is jön. A gép távolsága a routertől úgy néz ki nem számít. Többnyire 1m-en belül van, de próbáltam másik szobából is.
Próbáltam már:
- reset :)
- másik channel
- transmit speed változtatás
- Afterburner on/off
- transmit power fel/le
A basic és az advanced oldal legtöbb beállítását megváltoztattam már.
Amit nem változtattam:
- WPA2/AES maradt (ha már az FTP megy, akkor ez csak nem lehet gond)

Valószinűleg a megfelelő kombinációban még nem próbáltam a dolgot.

Esetleg másnak sem megy ennél többet ?

Somevalaki ötlet ?

Thx

#1762 Felhasználó inaktív   Gare 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 22:52

Sziasztok!

Szeretném hozzáértők segítségét kérni. (Természetesen próbáltam először megkeresni a választ, de egy idő után elvesztem, ezért kérdezek) Egyébként tuti, hogy már volt hasonlóról szó, de nem találom.
Szóval:
van egy Linksys WRT54GL v1.1 routerem (a pláne hogy német nyelvű a firm, de ezen már nem akadok fenn...) meg van egy SMC WEBT-G Wireless Bridge-em és ezzel a kombinációval szeretnék megosztani egy WLAN netet. Lehetséges ez valahogy?
A WLAN netem PPPoE kapcsolatként megy, szóval jelszó és felhasználónév kombinációval tudok netezni. A szolgáltató egy PCI kártyát adott, de meg kellene osztani, mert már unom, hogy a húgom mindíg a szobámban ül.
Próbáltam összekonfigurálni a két cuccot, de az istenért sem megy.
A logikám az volt, hogy a bridge felcsatlakozik a WLAN-ra, a router meg feljelentkezik a névvel meg a jelszóval, de ez valamiért megbukott. (A routernek 192.168.0.2 a bridgenek meg 192.168.0.1 IP-at adtam, de nem akarnak menni) Természetesen megcsináltam a többi beállítást is(login, password stb), de gondolom valami kimaradt.
Csak azt lenne jó tudni, hogy mi!!!???

Segítsen valaki legyetek szívesek, mert megbolondulok, ma 6 órát szivattam magam már, de minden hiába!

Köszi előre is!!!

#1763 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 23:12

Idézet: Gare - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 22:52

Szeretném hozzáértők segítségét kérni.

Talán a MAC clon.
A linksysre érdemes lenne felrakni egy értelmesebb rendszert, mondjuk a DDwrt-t.

#1764 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 23:29

Idézet: ChoSimba - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 21:59

A drótos gép okés, 6mbit internet műxik ahogy kell.
A drótnélküli viszont csak 200-250kbittel tölt netről (több sebességmérő oldal szerint is). Viszont a drótos gépről FTP-n 12-13Mbittel is jön.

Hát ha a 6 megabites neteddel 12-13 megabittel tudsz ftp-n letölteni, akkor qrva nagy mázlista vagy... Vagy pedig nagyon félremértél/félreértelmeztél valamit. És ennek fényében a 200-250 kbit-es érték is kevéssé értelmezhető számomra...  :think:

#1765 Felhasználó inaktív   ChoSimba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 09:36

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 23:29

Hát ha a 6 megabites neteddel 12-13 megabittel tudsz ftp-n letölteni, akkor qrva nagy mázlista vagy... Vagy pedig nagyon félremértél/félreértelmeztél valamit. És ennek fényében a 200-250 kbit-es érték is kevéssé értelmezhető számomra...  :think:

Úgy látszik nem fogalmaztam egyértelműen :)
A 12-13 megabit az a drótos gép és a WIFI-s gép között van. A drótoson van ugyanis egy FTP szerver.
A wifissel még interneten lévő FTP-t nem próbáltam, csak sima webet.

#1766 Felhasználó inaktív   cicai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 16:41

Sziasztok!
Volna egy nagyon nagy gondom. Lassan ideg összeömlést szélén vagyok. Hozzátok fordulok. Olvasom a fórumot KB 3 órája és látom, hogy itt van egy-két ember, akinek a kisujjába van a hálózati probléma megoldások. Adott egy  Linksys WRT54G-EU ver 7 típusú router. Van az én gépembe Asus p4p 800 delux alaplap és azon integrált háló kártya, aminek a típusa, ami vezetékkel van össze kötve a routerel. Típusa Marwell Yukon gigabit ethernet. Ezzel elvileg nincsen semmi probléma.
Viszont van a másik gép, ami wifin kapja a jelet. A vevő a másik gépben SMCWPCI-G. Itt van olyan hiba, hogy 20-30 percenként gondol egyet a gép, és nem lehet a mozillát és az explorelt megnyitni és semmi mást a könyvjelzőkből. Olyan mintha meg szakadna a kapcsolat a routerel. De ez nem igaz, mert közben az utorentel lehet le és fel tölteni. Ilyenkor mikor az explorel halott a 192.168.1.1. se nyílik meg. Úgy lehet újra használhatóvá tenni az explorelt, hogy a routert (ezt nem mindig kell) és a gépét a srácnak újra kell indítani. Ez folytatódik a végtelenségig.
Mit kellene csinálni ahhoz, hogy folyamatosan jó legyen a mozilla és az explorer? Ennyi az én tudományom, hogy ezt leírom. Viszont még egy nagyon nagy kérésem lenne. Ha bármi segítséget is tudtok adni azt olyan szájbarágósan, adjátok, ha tudjátok. Láma vagyok ezekhez az ip-khez átjárókhoz meg az egyéb általam ismeretlen szakkifejezések.  De ha ez nem megy, akkor, ahogy gondoljátok, csak legyen valami, mert tényleg meg hülyülök.
Köszönöm előre.

Szerkesztette: cicai 2007. 12. 29. 16:42 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 07:36

Idézet: cicai - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 17:41

Sziasztok!
Volna egy nagyon nagy gondom. Lassan ideg összeömlést szélén vagyok. Hozzátok fordulok. Olvasom a fórumot KB 3 órája és látom, hogy itt van egy-két ember, akinek a kisujjába van a hálózati probléma megoldások. Adott egy  Linksys WRT54G-EU ver 7 típusú router. Van az én gépembe Asus p4p 800 delux alaplap és azon integrált háló kártya, aminek a típusa, ami vezetékkel van össze kötve a routerel. Típusa Marwell Yukon gigabit ethernet. Ezzel elvileg nincsen semmi probléma.
Viszont van a másik gép, ami wifin kapja a jelet. A vevő a másik gépben SMCWPCI-G. Itt van olyan hiba, hogy 20-30 percenként gondol egyet a gép, és nem lehet a mozillát és az explorelt megnyitni és semmi mást a könyvjelzőkből. Olyan mintha meg szakadna a kapcsolat a routerel. De ez nem igaz, mert közben az utorentel lehet le és fel tölteni. Ilyenkor mikor az explorel halott a 192.168.1.1. se nyílik meg. Úgy lehet újra használhatóvá tenni az explorelt, hogy a routert (ezt nem mindig kell) és a gépét a srácnak újra kell indítani. Ez folytatódik a végtelenségig.
Mit kellene csinálni ahhoz, hogy folyamatosan jó legyen a mozilla és az explorer? Ennyi az én tudományom, hogy ezt leírom. Viszont még egy nagyon nagy kérésem lenne. Ha bármi segítséget is tudtok adni azt olyan szájbarágósan, adjátok, ha tudjátok. Láma vagyok ezekhez az ip-khez átjárókhoz meg az egyéb általam ismeretlen szakkifejezések.  De ha ez nem megy, akkor, ahogy gondoljátok, csak legyen valami, mert tényleg meg hülyülök.
Köszönöm előre.

Cserélj másik moddolt firmwarere és többé nem lesz gondod. :) Fentebb már leírtunk többször, hogy cserélj firmwaret, cserélj firmwaret, cserélj firmwaret, cserélj firmwaret...  :Đ
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1768 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 11:15

N omeg az SMC wifikártyák misőségileg eléggé hadilábon állnak ;)

#1769 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 12:24

Linksys WRT54G v7-es routeren nehezen fog firmware-t cserélni. Az az egész router egy szívás, le kell cserélni GL-re és kész. Utána mehet max a firmware cserélgetés.

#1770 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 14:05

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 13:24

Linksys WRT54G v7-es routeren nehezen fog firmware-t cserélni. Az az egész router egy szívás, le kell cserélni GL-re és kész. Utána mehet max a firmware cserélgetés.

"How do I find my Linksys WRT54G/WRT54GS/WRT54GL's version?

Look at the bottom side of the router to check for the version number, or compare the first 4 characters of the serial number with the following list:

CDF0/CDF1 = WRT54G v1.0
CDF2/CDF3 = WRT54G v1.1
CDF5 = WRT54G v2.0
CDF7 = WRT54G v2.2
CDF8 = WRT54G v3.0
CDF9 = WRT54G v3.1
CDFA = WRT54G v4.0
CGN0/CGN1 = WRT54GS v1.0
CGN2 = WRT54GS v1.1
CGN3 = WRT54GS v2.0
CGN4 = WRT54GS v2.1
CGN5 = WRT54GS v3.0
CGN6 = WRT54GS v4.0
CL7A = WRT54GL v1.0
CL7B = WRT54GL v1.1
CF7C = WRT54GL v1.1

If it's not listed above, and it's not a WRT54GL, it's not supported."

Hoppá, 4-es verzióig megáll. :o
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.