HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1841 Felhasználó inaktív   tobias40 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 18. 15:20

Idézet: Menotti - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 22:10

Ezt töltsd le:

DD-WRT v24 RC6.2
Ebben már benne van  a magyar is...

Köszi!
Faxa lett! :)

Üdv!

#1842 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 18. 17:22

Idézet: gerdez - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 23:04

Kösz. Próbáltad is már? Stabil, minden rendben?

Hali!

2006. tavaszától vannak Linksys GL 1.1 -ek a környezetemben, azóta van rajtuk Tomato, azt hiszem az 1.06 volt az első verzió. Azóta _semmilyen_ fagyást vagy egyéb problémát nem észleltem velük, a klienseket nem dobálják le, stb... A legújabb verziót azért mindig felteszem, afféle babonából...  :D
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1843 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 17:50

Idézet: tobias40 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 15:20

Köszi!
Faxa lett! :)

Üdv!

Én ezzel az elvileg nem stabil DD-WRT verzióban sem találtam hibát, a QoS megvalósítása nem tetszett egyedül...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1844 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 20:45

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 18:50

Én ezzel az elvileg nem stabil DD-WRT verzióban sem találtam hibát, a QoS megvalósítása nem tetszett egyedül...

Nekem a wireless rész nem tökéletes... két-három órája van fent, de már kétszer kellett újraindítani, mert eltünt a wlan!

#1845 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 10:26

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 18:50

Ennek a DD-WRT v24 meghajtónak, még gyógyulni kell egy kicsit! Pedig nagyon igéretes, az adminisztrációs plusz szolgáltatásai nagyon jók lesznek!
Bár igaz az is, hogy a "Paradicsomba" már rég benne vannak ezek a plusz szolgáltatások...! Na mindegy én elbúcsúztam RC-től és visszaraktam a stabilt!

Szerkesztette: csabors 2008. 01. 19. 10:27 -kor

#1846 Felhasználó inaktív   gambrinus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 22:14

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól. Van egy WRT54GL-em és egy NSLU2 NAS-om vinyóval. Szeretnék néhány dolgot függetleníteni a gépemtől, hogy ne kelljen állandóan futnia. Ezért is vettem ezt a kettőt, mivel lehet rájuk mindenféle okosságot pakolni, csak azt nem tudom eldönteni, mit melyikre rakjam fel. Amiket szeretnék (csökkenő prioritás szerint):
- torrentkliens (ctorrentre gondoltam), amelyik a NAS-hoz kötött vinyóra/ról töltene
- webszerver (ha nem tévedek, ebből valamilyen már van is rajtuk, már csak az admin felület miatt is), ahhoz kapcsolódóan egy php parser is jó lenne
- ftp szerver

Az a problémám, hogy nem tudom, melyiknek mennyit bír a procija, és ezért hogyan osszam el őket. A NAS miatt a programoknak van tárhely bőven, swapolni is lehetne arra, az ftp- és webszerver tartalma is mehet oda. Arra gondoltam, hogy a routerre rakom a két szervert meg a php parsert, a NAS-ra meg megy a torrentkliens (és akkor nem a routeren futva swapolgat, hanem a vinyóhoz eggyel közelebbről). Van valakinek tapasztalata, hogy azok elbírnák-e, illetve van-e valami csúnya elvi hiba az elképzelésemben (nem nagyon értek a linuxhoz)?

Túró rudiért extra kérdés: ezek fényében melyiket ajánlanátok a dd-wrt és a tomato közül (gondolom, főleg a torrent miatti szimultán kapcsolatok döntenek a kérdésben)?

Köszi előre is
Bandi

#1847 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 19. 23:20

Idézet: Tiga - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 13:39

Tegnap óta ezt használom, nálam stabil :)

Nem tudtam hogy van újabb verzió. Hihetetlen hogy mégis fejlesztenek/javítanak rajta. :)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1848 Felhasználó inaktív   tobias40 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 11:08

Idézet: csabors - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 10:26

Ennek a DD-WRT v24 meghajtónak, még gyógyulni kell egy kicsit! Pedig nagyon igéretes, az adminisztrációs plusz szolgáltatásai nagyon jók lesznek!
Bár igaz az is, hogy a "Paradicsomba" már rég benne vannak ezek a plusz szolgáltatások...! Na mindegy én elbúcsúztam RC-től és visszaraktam a stabilt!

Mi nem volt benne stabil??
Nekem eddig megy rendesen...
A QoS-re tud vki jól működő beállításokat adni?Esetleg 1 kép is jó lenne hogy hogyan vannak kiosztva a prioritások
Érdemes egyszerre az ip szerint és az ethernet szerint is magasabb priorutást kiadni,vagy elég csak az egyik?

Üdv!

#1849 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 14:57

Idézet: tobias40 - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 12:08

Mi nem volt benne stabil??
Nekem eddig megy rendesen...

Wireless, két három óránként eltünt. csak a reboot oldotta meg...

#1850 Felhasználó inaktív   tobias40 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 20:10

Idézet: csabors - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 14:57

Wireless, két három óránként eltünt. csak a reboot oldotta meg...

A QoS-re tud vki jól működő beállításokat adni?Esetleg 1 kép is jó lenne hogy hogyan vannak kiosztva a prioritások
Érdemes egyszerre az ip szerint és az ethernet szerint is magasabb priorutást kiadni,vagy elég csak az egyik?

#1851 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 20:19

Idézet: tobias40 - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 20:10

Kép

Ez nálam aránylag jól működik (persze ha megy torrent ezerrel, azt azért meg lehet érezni). A net egy invitel adsl, elvileg 8mbit/512kbit-es, de gyakorlatban olyan 7 mega van le, felfelé meg úgy 410 - szóval ehhez lett állítva.

Ps.: Anno ethernet meg mac alapon is kísérleteztem, meg IP alapon is, de azok többnyire nem működtek. De aztán lehet, hogy csak én voltam béna...

Szerkesztette: desiderius 2008. 01. 20. 20:21 -kor

#1852 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 09:03

Idézet: gambrinus - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 22:14

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól. Van egy WRT54GL-em és egy NSLU2 NAS-om vinyóval. Szeretnék néhány dolgot függetleníteni a gépemtől, hogy ne kelljen állandóan futnia. Ezért is vettem ezt a kettőt, mivel lehet rájuk mindenféle okosságot pakolni, csak azt nem tudom eldönteni, mit melyikre rakjam fel. Amiket szeretnék (csökkenő prioritás szerint):
- torrentkliens (ctorrentre gondoltam), amelyik a NAS-hoz kötött vinyóra/ról töltene
- webszerver (ha nem tévedek, ebből valamilyen már van is rajtuk, már csak az admin felület miatt is), ahhoz kapcsolódóan egy php parser is jó lenne
- ftp szerver

Az a problémám, hogy nem tudom, melyiknek mennyit bír a procija, és ezért hogyan osszam el őket. A NAS miatt a programoknak van tárhely bőven, swapolni is lehetne arra, az ftp- és webszerver tartalma is mehet oda. Arra gondoltam, hogy a routerre rakom a két szervert meg a php parsert, a NAS-ra meg megy a torrentkliens (és akkor nem a routeren futva swapolgat, hanem a vinyóhoz eggyel közelebbről). Van valakinek tapasztalata, hogy azok elbírnák-e, illetve van-e valami csúnya elvi hiba az elképzelésemben (nem nagyon értek a linuxhoz)?

Túró rudiért extra kérdés: ezek fényében melyiket ajánlanátok a dd-wrt és a tomato közül (gondolom, főleg a torrent miatti szimultán kapcsolatok döntenek a kérdésben)?

Köszi előre is
Bandi

Hello!

Ha ilyesmikben gondolkodsz akkor én inkább a dd-wrt-t ajánlanám. Van hozzá egy optware nevű "programcsomag" ami nagyon király... Az én routeremen is az van, ugyan torrent klienst nem tettem rá, mert én csak SD kártyát építettem a kütyübe, annak pedig véges a kapacitása, de ftp szerver, samba, mc, lynx meg ilyesmik vannak rajta és rendesen futnak is...

Itt egy link Itt a telepítés is le van írva, meg azok is amiket szeretné! (torrent, ftp, webserver...)

#1853 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 09:07

Idézet: istvan_ - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 9:03

Hello!

Ha ilyesmikben gondolkodsz akkor én inkább a dd-wrt-t ajánlanám. Van hozzá egy optware nevű "programcsomag" ami nagyon király... Az én routeremen is az van, ugyan torrent klienst nem tettem rá, mert én csak SD kártyát építettem a kütyübe, annak pedig véges a kapacitása, de ftp szerver, samba, mc, lynx meg ilyesmik vannak rajta és rendesen futnak is...

Itt egy link Itt a telepítés is le van írva, meg azok is amiket szeretné! (torrent, ftp, webserver...)

Bocs, a linken ftp kliens telepítése van leírva, de van rá szerver is! nézz szét a dd-wrt optware wiki-ben!
A többi stimmel!

#1854 Felhasználó inaktív   nickb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 09:27

Sziasztok!

Nem értek ezekhez a dolgokhoz túl jól ezért kérdeznék meg okosabb embereket. wrt54gl routerem van, az utóbbi időkben nem tudok letölteni vele mert ha max sebességgel töltök akkor egyszerűen megszakad a net.
Lehet ez a gyenge jeltől? sajnos a gép pont úgy van hogy az antenna és a router közé esik, valamelyest elfordítva van most, így jobb a jel. Esetleg valami más oka lenne?

Köszönöm a segítséget.

#1855 Felhasználó inaktív   gambrinus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 13:09

Idézet: istvan_ - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 9:07

Bocs, a linken ftp kliens telepítése van leírva, de van rá szerver is! nézz szét a dd-wrt optware wiki-ben!
A többi stimmel!

Köszi szépen a segítséget!

#1856 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 13:42

Idézet: gambrinus - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 13:09

Köszi szépen a segítséget!

Nincs mit!

Írd majd le, hogy mire jutottál!

Ja és még valami! A lehető legkevesebb "dinamikus" dolgot tárold a router Rom-jában, mert az véges számban újraírható.... (pár 100 ezerszer asszem...) Szóval log-ok, swap-ek meg minden ilyesmi a Nas-on menjen, vagy persze a router Ram-jában!

#1857 Felhasználó inaktív   gambrinus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 15:38

Idézet: istvan_ - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 13:42

Nincs mit!

Írd majd le, hogy mire jutottál!

Ja és még valami! A lehető legkevesebb "dinamikus" dolgot tárold a router Rom-jában, mert az véges számban újraírható.... (pár 100 ezerszer asszem...) Szóval log-ok, swap-ek meg minden ilyesmi a Nas-on menjen, vagy persze a router Ram-jában!

Majd leírom, mire jutottam. Sajnos ahol ez lesz, oda még csak most fogom megrendelni a netet, ezért még eltart egy darabig, mire beszámolhatok az eredményekről.
A rom-ram dologra odafigyelek majd, kösz, hogy szóltál!

#1858 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 13:22

Van egy WRT54G v5-öm.
DD-WRT-vel hajtom, a rárakása előtt is és utána is szépen megcsináltam a kötelező 30 mp-es resetet. Ennek ellenére a router igen hektikusan működik, olykor minden indok nélkül (itt sem vagyok a gépnél, csak a torrent megy) felszökik a CPU Load Average 6.00-ra vagy fölé és a router megáll, újrabootol. Így van, hogy óránként van új IP-m.
Sok DD-WRT verziót kipróbáltam már, minddel ezt csinálja.

Vajon mi lehet a megoldás?
Gondolkoztál már ma?

#1859 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 22:37

torrentkliensben a kapcsolatok szamanak korlatozasa esetleg

#1860 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa