HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#201 Felhasználó inaktív   Shongoku 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:48

Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 20:04

Pedig kb 2 hónapja van már nálunk v7es.. Meg tudod mondani melyik cégnél vetted? Megnézem holnap hogy a partnerünk-e, és ha igen és nálunk vette, akkor behozhatod hozzánk is, én még aznap megnézem neked szerintem. Egyébként nekem van hozzá 7.00.1 es firmware-m.. A gyári az nagyon szutyok, a távoli elérés egyáltalán nem megy rajta, és a többit még nem is néztem.... A WAP54G-vel nincs gond, szerintem tökéletesen működik. Nem gyári firmwarekről nincs tapasztalatom, azt nem tehetek rájuk:D Napokban jött be két WAP54G, ami elszállt MustDie firmware-től, épphogy de vissza tudtam őket hozni az élők közé.. 12000 forintja bánta a srácnak.. Hát ilyen is van, kockázatos olyan firmwaret feltenni rá ami nem gyári.. Főleg ha nem tudja megjavítani

HEllo!

Ha a 7.00.1es firmware gyári, akkor miért nem lehet még letölteni a hivatalos oldalról? Ha ez tényleg hivatalos gyári, és mondjuk csak azért nem elérhető, mert csak a forgalmazók / szervizesek kapták meg, akkor tunál adni hozzá 1 linket?  Egyébként a qwerty-től vettem...

#202 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:51

Az rrdtool-t használja valaki a routeren?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#203 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 19:36

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 20:48

HEllo!

Ha a 7.00.1es firmware gyári, akkor miért nem lehet még letölteni a hivatalos oldalról? Ha ez tényleg hivatalos gyári, és mondjuk csak azért nem elérhető, mert csak a forgalmazók / szervizesek kapták meg, akkor tunál adni hozzá 1 linket?  Egyébként a qwerty-től vettem...

Hello!

Gyári firmware, szerintem azért nincs még fent mert lehet hogy beta. Bár nincs odaírva mellé. Nemtudom mért nem tették fel. Elküldöm majd neked e-mailben, de majd holnap mert most nagyon sietek. Egyébként ha meg tudod tenni, Netstumbler-el nézz rá hogy milyen erős a jel, 40 körüli az normális ha ott van egymás mellett a két eszköz. Ha 60-70 akkor vidd vissza mert valszeg szar...
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#204 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 19:37

Idézet: Mészike - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 17:51

Az rrdtool-t használja valaki a routeren?

Ja egyébként a Qwerty valszeg tőlünk vette, szal nálam fog kikötni:)
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#205 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 19:59

Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 20:37

Ja egyébként a Qwerty valszeg tőlünk vette, szal nálam fog kikötni:)

Ezt miért is nekem? ;)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#206 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 20:21

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 20:48

HEllo!

Már miért ne lehetne letölteni? Köztudott, hogy az EU-s firmware leghamarabb a német oldalon kerül nyilvánosságra. Augusztus 5 óta elérhető, szóval nem kell misztifikálni a dolgot, csak tudni kell, hol jelenik meg.
http://www-de.linksys.com/servlet/Satellit...FVisitorWrapper

#207 Felhasználó inaktív   Shongoku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 21:19

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 20:21

Már miért ne lehetne letölteni? Köztudott, hogy az EU-s firmware leghamarabb a német oldalon kerül nyilvánosságra. Augusztus 5 óta elérhető, szóval nem kell misztifikálni a dolgot, csak tudni kell, hol jelenik meg.

Köszi a linket, ha ismét a router közelében leszek kipróbálom... DE lenne gy hülye kérdése: így most német nyelvű lesz a beállítások rész?

#208 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 08:10

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 21:19

...így most német nyelvű lesz a beállítások rész?

Nem

#209 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 20:09

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 20:21

Hm... ezt eddig nem tudtam.. Érnek meglepetések még..:) Mondjuk én a linksys szerveréről töltöm le általában, ott vannak új beta firmware-ek is...

#210 Felhasználó inaktív   Shongoku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:45

Hello!

Köszi a segítséget mindekinek. Felraktam az uj verziót, de semmi, a jel ugyanugy nagyon gyenge. Netsumblerrel is megnéztem, a router mellett még elfogadhatónak is mondható, de pár méterrel arrébb már sokkal gyengébb... most már elkerülhetetlen a szervízbe vivés. már csak abban kérném ki a véleményetek, hogy ha a szervizben is belátják, hogy harmatgyenge a jele, akkor maradjak meg ennél a tipusnál, vagy válasszam inkább ezt: USR815461 125Mbps Wireless MAXg Router. Szivesen válogatnék smc-k közül is, de ahol vettem, és ahol remélhetőleg cserét ajánlanak (qwerty) ott ez tűnik a legszimpatikusabbnak...

#211 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 21:00

Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 20:09

Hm... ezt eddig nem tudtam.. Érnek meglepetések még..:) Mondjuk én a linksys szerveréről töltöm le általában, ott vannak új beta firmware-ek is...

Én is csak azóta tudom, mióta vissza akartam vinni garanciális javításra a WRT54GX-emet az Alphasonichoz, mert nem lehetett állítani a router IP-jét, és WPA-val nem lehetett hozzá csatlakozni. Közölték, hogy ez nem hardware hiba, tehát nincs mit javítani, firmware szerintük a legújabb, barátkozzak meg a lehetőségekkel, és különben is a WPA hülyeség, elég ha kikapcsolom az SSID-t, és használjam a WEP-et. (no comment) Na, ezen húztam fel magam, és túrtam fel netet, mert gondoltam más is küzd a problémával. Ki is derült, hogy az Alphasonic szerinti legfissebb 2.05-ös firmware helyett már rég elérhető a 2.12 is, csak nem az USA szerverről, hanem a németről.

#212 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 21:25

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 22:00

Én is csak azóta tudom, mióta vissza akartam vinni garanciális javításra a WRT54GX-emet az Alphasonichoz, mert nem lehetett állítani a router IP-jét, és WPA-val nem lehetett hozzá csatlakozni. Közölték, hogy ez nem hardware hiba, tehát nincs mit javítani, firmware szerintük a legújabb, barátkozzak meg a lehetőségekkel, és különben is a WPA hülyeség, elég ha kikapcsolom az SSID-t, és használjam a WEP-et. (no comment)

:eek:
Mi van ezekkel? A mistralból vettek fel szervizeseket? Eddig nem e voltrájuk jellemző.
Arról nem is beszélve, hogy mekkora hülyeséget mondtak.  :(

#213 Felhasználó inaktív   Shongoku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 23:22

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:00

Én is csak azóta tudom, mióta vissza akartam vinni garanciális javításra a WRT54GX-emet az Alphasonichoz, mert nem lehetett állítani a router IP-jét, és WPA-val nem lehetett hozzá csatlakozni. Közölték, hogy ez nem hardware hiba, tehát nincs mit javítani, firmware szerintük a legújabb, barátkozzak meg a lehetőségekkel, és különben is a WPA hülyeség, elég ha kikapcsolom az SSID-t, és használjam a WEP-et. (no comment) Na, ezen húztam fel magam, és túrtam fel netet, mert gondoltam más is küzd a problémával. Ki is derült, hogy az Alphasonic szerinti legfissebb 2.05-ös firmware helyett már rég elérhető a 2.12 is, csak nem az USA szerverről, hanem a németről.

Aham.... szóval én is arra számíthatok, hogy a routerem 1 szobát képes lefedni, és örüljek annak? Ez sem "hibás", csak nem hozza azt, amit kéne... És azon idegesítem fel magam, hogy ez 1 sztobát tud, mások meg - igaz irányított vagy jobb minőségű körsugárzóval - de számomra végtelennek tűnő távolságokat (  50 - 100 m ) hidalnak át ezzel az öszközzel. Mekkora kérés részemről a 10 m-es sugár?! (mellesleg az előző firmwarenál jelentkezett nálam egy olyan baj, hogy ha MAC addrest állítottam be a routeren - clónoztam - akkor már nem tudott csatlakozni a szolgáltatóhoz... )

#214 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 07:58

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:00

hm.. Épp onnan vagyok:) Mikor volt ez az eset? Elég érdekes, nem tudom ki mondhatta ezt.. Nálam ez sima csere, ha tényleg igaz amit leírtál.

#215 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 08:00

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 23:22

Aham.... szóval én is arra számíthatok, hogy a routerem 1 szobát képes lefedni, és örüljek annak? Ez sem "hibás", csak nem hozza azt, amit kéne... És azon idegesítem fel magam, hogy ez 1 sztobát tud, mások meg - igaz irányított vagy jobb minőségű körsugárzóval - de számomra végtelennek tűnő távolságokat (  50 - 100 m ) hidalnak át ezzel az öszközzel. Mekkora kérés részemről a 10 m-es sugár?! (mellesleg az előző firmwarenál jelentkezett nálam egy olyan baj, hogy ha MAC addrest állítottam be a routeren - clónoztam - akkor már nem tudott csatlakozni a szolgáltatóhoz... )

Hát ha tényleg gyenge akkor kicserélem. Nem tudom milyen routert vegyél, ha ez nem felelt meg, vegyél mondjuk egy WRT54GL-t.

#216 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 10:29

Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 7:58

hm.. Épp onnan vagyok:) Mikor volt ez az eset? Elég érdekes, nem tudom ki mondhatta ezt.. Nálam ez sima csere, ha tényleg igaz amit leírtál.

Novenber - december környékén történt. Ráadásul vásárlástól számított 3 napon belül, és nem a viszonteladóra bíztam a reklamációt - hogy ne legyen időveszteség, én magam vittem fel Budapestre az Alphasonichoz. Azt mondták, csere nincs, 14 napon belül javítják. 14 nap múlva visszaadták, hogy kábelen próbálva hardveresen rendben van. Kérdem, na és wifin? WPA meg ilyenek? Ja, hát azt ne is várjam, hogy kipróbálják, mert itt 8-10 wifi-s készülék is megy egyszerre, és e miatt ez lehetetlen. Különben is a WPA hülyeség, azt ő nekem feltöri fél óra alatt, semmivel sem jobb, mint a WEP, úgyhogy használjam azt SSID rejtéssel. Baromi kellemetlenül éreztem magam, mert laikusként tudtam, hogy ez így nem jó, de én nem vagyok vitaképes egy szervizessel. Egyébként ezen a fórumon is érdeklődtem akkoriban, hogy kihez lehetne fordulni garanciális készülék felülvizsgálatával az Alphasonicon kívül, de nem volt rá ötlet. Ezért vettem saját kézbe a problémát, és találtam a német oldalon a 12-es firmware-t, miközben a .com-on még csak a 05-ös volt publikus. Ez szinte mindent megoldott, csak egy probléma maradt, a "Router name" mezőbe bármit is írok, marad a gyári beállítás, és kívülről rákeresve az ISP-től kapott IP-re, ország-világ láthatja, hogy ez itt egy WRT54GX. Nem előnyös, de eddig a tűzfal megbirkózott minden idegen csatlakozási kísérlettel.
Én így jártam. Másoknak több szerencsét, jobb kiszolgálást kívánok.

#217 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 23:30

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 10:29

Novenber - december környékén történt. Ráadásul vásárlástól számított 3 napon belül, és nem a viszonteladóra bíztam a reklamációt - hogy ne legyen időveszteség, én magam vittem fel Budapestre az Alphasonichoz. Azt mondták, csere nincs, 14 napon belül javítják. 14 nap múlva visszaadták, hogy kábelen próbálva hardveresen rendben van. Kérdem, na és wifin? WPA meg ilyenek? Ja, hát azt ne is várjam, hogy kipróbálják, mert itt 8-10 wifi-s készülék is megy egyszerre, és e miatt ez lehetetlen. Különben is a WPA hülyeség, azt ő nekem feltöri fél óra alatt, semmivel sem jobb, mint a WEP, úgyhogy használjam azt SSID rejtéssel. Baromi kellemetlenül éreztem magam, mert laikusként tudtam, hogy ez így nem jó, de én nem vagyok vitaképes egy szervizessel. Egyébként ezen a fórumon is érdeklődtem akkoriban, hogy kihez lehetne fordulni garanciális készülék felülvizsgálatával az Alphasonicon kívül, de nem volt rá ötlet. Ezért vettem saját kézbe a problémát, és találtam a német oldalon a 12-es firmware-t, miközben a .com-on még csak a 05-ös volt publikus. Ez szinte mindent megoldott, csak egy probléma maradt, a "Router name" mezőbe bármit is írok, marad a gyári beállítás, és kívülről rákeresve az ISP-től kapott IP-re, ország-világ láthatja, hogy ez itt egy WRT54GX. Nem előnyös, de eddig a tűzfal megbirkózott minden idegen csatlakozási kísérlettel.
Én így jártam. Másoknak több szerencsét, jobb kiszolgálást kívánok.

Hát ezt elég furcsának találom... Én november óta vagyok ott.. A bevizsgálás 3 nap, az alatt megmondjuk hogy cserés vagy tesztokés az eszköz.. Téli időszakban csúszhat 1-2 napot, bár amióta én vagyok szervizes ilyen nem nagyon történt. Ez a 14 nap azért elég érdekes... Szerintem nagyon korrektek vagyunk, amikor csak lehet a partner érdeke az első, és nemegyszer volt hogy tesztokés volt az eszköz de kicséltük neki egy másikra... Ha úgy érzed hogy rossz az eszköz, és még garanciális, küldd vissza és megnézem én is, és ha rossznak találom kicserélem.

#218 Felhasználó inaktív   hokusz* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 18:48

Légyszi aki tudja mondja már meg, hogy a wrt54g hány mW-teljesítménnyel ad ?
28-50-netán 70 ?
Csak azért kérdem, mert a routertől 1m-re is csak 60%-os a jelszint a nagy 7dB-el antennákkal is.

#219 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 20:02

Idézet: hokusz* - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 19:48

Légyszi aki tudja mondja már meg, hogy a wrt54g hány mW-teljesítménnyel ad ?
28-50-netán 70 ?
Csak azért kérdem, mert a routertől 1m-re is csak 60%-os a jelszint a nagy 7dB-el antennákkal is.

DD-WRT-ről tudok nyilatkozni. Azzal alapértelmezett érték: 28mW.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#220 Felhasználó inaktív   hokusz* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 20:11

:)

Na az a kicsi nagyon nekem .

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +