HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#221 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 08. 22:23

Idézet: hokusz* - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 18:48

Csak azért kérdem, mert a routertől 1m-re is csak 60%-os a jelszint a nagy 7dB-el antennákkal is.

Hello

A gyari fw az automatice szabalyoz, de pl. a dd-wrt-ben lehet állitani 0-80 ig ajanlatos de akar 251-ig is mehet (egy erosebb antenna eszerubb megoldas).

Udv Bino

#222 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:11

én használtam egy hétig 251-en, melegszik mint vadállat.

amúgy még csak nem is langyos. :)

(az én hajam nem égett le hálistennek)..  :Đ

más: valaki említette itt, hogy a 24-es firmware-ben már lesz "repeater" mód, mint más hagyományos nem-Linksys kütyükben ? olyan jó lenne..  :confused:
Om mani peme hung.

#223 Felhasználó inaktív   MuadDib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 22:47

Üdv!

Mennyivel rosszabb egy WRT54GC mint egy GL típus? Tudom hogy a GL linuxos és lehet felrakni rá 3rd party firmware-eket, de nem ez a célom. Csak egy megbízható routert szeretnék. Szóval jó ez a GC verzió vagy inkább egy sima BEFSR41-es ami nem tud wlan-t? Melyik éri meg jobban?

Előre is thx a segítséget.

#224 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 17:25

Idézet: MuadDib - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 22:47

Üdv!

Mennyivel rosszabb egy WRT54GC mint egy GL típus? Tudom hogy a GL linuxos és lehet felrakni rá 3rd party firmware-eket, de nem ez a célom. Csak egy megbízható routert szeretnék. Szóval jó ez a GC verzió vagy inkább egy sima BEFSR41-es ami nem tud wlan-t? Melyik éri meg jobban?

Előre is thx a segítséget.

Hát az a kérdés hogy szeretnél-e wlant vagy sem. Ha nem akkor jó egy befsr41, ha igen, akkor akár egy wrt54g, gl, akár a gc is jó lehet, elég ritkán jön javításra hozzám olyan..
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#225 Felhasználó inaktív   Furmány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 19:35

Hello mindenkinek!!!
Nekem is van egy ilyen csodám (linksys WRT54G) ki szeretem volna probálni ezt az ujj szoftot (dd-wrt.v23SP2 final_special_generic.bin) de az istenért nem megy fel ezt irja ki (Upgrade are failed!).
Gyári szoftal már egyszer frisitettem az simán ráment de ez nem. Ha esetleg leirná valaki nekem
lépésröl lépésre hogy kell felrakni mert béna vagyok nagyon megköszönném.

#226 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 20:10

Idézet: Furmány - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 20:35

Hello mindenkinek!!!
Nekem is van egy ilyen csodám (linksys WRT54G) ki szeretem volna probálni ezt az ujj szoftot (dd-wrt.v23SP2 final_special_generic.bin) de az istenért nem megy fel ezt irja ki (Upgrade are failed!).
Gyári szoftal már egyszer frisitettem az simán ráment de ez nem. Ha esetleg leirná valaki nekem
lépésröl lépésre hogy kell felrakni mert béna vagyok nagyon megköszönném.

Milyen verzió? Újabbakra semmi esetre sem megy fel a generic, maximum a micro.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#227 Felhasználó inaktív   Furmány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 20:14

Ezt is propáltam (dd-wrt.v23SP2 final_micro_special_generic.bin) de ez se megy fel.

#228 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 20:22

Idézet: Furmány - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 21:14

Ezt is propáltam (dd-wrt.v23SP2 final_micro_special_generic.bin) de ez se megy fel.

Mi a verziója a routerednek?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#229 Felhasználó inaktív   Furmány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 21:32

Létezik hogy 7 verzio lenne?(SN:CDFE1F.........) A cd-jén meg egy papirján ezt találtam a készülék a szomszédba van csak holnap tudom megnézni.Ha igen ezzel mit lehet csinálni hogy fellehesen rakni az ujj szoftot?

Szerkesztette: Furmány 2006. 10. 12. 21:40 -kor

#230 Felhasználó inaktív   tobias40 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 09:49

Hi!

dd-wrt.v23SP2 final_special_generic.bin--- próbálta már vki ezt a softot wrtg-ben?? (v3.1-ben)
Ha igen tapasztalatokat kérnék érdemes-e feltenni.
Miben jobb esetleg rosszabb a régi szoftnál..

Üdv!

#231 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 20:33

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?pa...dd-wrt.v23+SP2/

srácok, innen beletettem a WRT54GL-be a v23 SP2 standard-ot.

namost az van, hogy WLAN-on kapom egy másik AP-tól a netet:

- dhcp OTT van (10.x.x.x)
- nálam gateway mód
- router ip fixre állítva 10.0.0.5 (övé ugyanilyen kütyü AP mód, 10.0.0.1, 3 fallal arrébb)

Namost:

mivel az ő netén nem tok letöltögetni stb. mert az ő internet kapcsolatának a tűzfala (központi, nem ő szabályozza) nem engedi, kipróbáltam egy ADSL-t, hűség nélkül, megnézni, milyen.

itt is a modem, gyönyörű, kapcsolat oké meg minden.

na de a kérdés most Hozzátok: hol a rákba veszem én rá ezt a Linksys kütyümet, hogy WAN porttal összekötött ADSL Modemet lássa, pppoe-n betárcsázzon, és ergo két internetre képes interfészem legyen:
1) az eddigi WLAN-os, default gateway-nek beállítva (10.0.0.1)
2) ADSL, ez NEM kéne hogy default gw legyen.

A célom, hogy általánosan netre és minden fiszfaszra az eddigi WLAN haver-kapcsolatot használnám, de letöltésre a router-ben írnék egy iptables szabályt, meg egy kis port forwarding, hogy a DC++ meg a CS az az ADSL kapcsolaton menjen ki.

Csakhogy ezt nem tudom megtenni, mert a hülyének a WAN portját nem tudom beállítani. Ilyenkor mi a fakk van ? PPPoE-t meg mégúgy nem találtam benne.  :think:

Ha már router, könyörgöm..

Memory
Total Available
13.8 MB / 16.0 MB 
Free
4.4 MB / 13.8 MB 
Used
9.4 MB / 13.8 MB 
Buffers
1.3 MB / 9.4 MB 
Cached
4.1 MB / 9.4 MB 
Active
3.2 MB / 9.4 MB 
Inactive
2.2 MB / 9.4 MB

Ebben azért bőven el kéne tudnia férni egy kis okosságnak is ..

Ja, és érdekes módon SSH-ra sem tudom beállítani, egyszerűen ez a v23 sp2 óta nincs SSH, és nem tudom Enable-be se beletenni a pöttyöt. Teljesen hülye, vagy én tettem bele szar fw-t ?  :think:
Om mani peme hung.

#232 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 07:18

sztem a dd wrt foruman probalkozz.
sot az openwrt n kerdezd meg egyaltalan lehetseges e amit akarsz.

furcsa lenne ha nem lenne ssh, lehet hogy a tavoli adminisztraciot esetleg webadmint engedelyezni kell hozza. meg mintha 2 ssh kapcsolo lenne, sshd es ssh.

Szerkesztette: tamaske 2006. 10. 18. 07:19 -kor

#233 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:00

Eperkutyus: ssh ügyben 2 helyen kell állítani, hogy lehessen rá kapcsolódni.
Administration/Services -ben és ha itt megvan, akkor lehet a Managementbe engedélyezni.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#234 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:00

Idézet: tamaske - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 7:18

sztem a dd wrt foruman probalkozz.
sot az openwrt n kerdezd meg egyaltalan lehetseges e amit akarsz.

furcsa lenne ha nem lenne ssh, lehet hogy a tavoli adminisztraciot esetleg webadmint engedelyezni kell hozza. meg mintha 2 ssh kapcsolo lenne, sshd es ssh.

de én kábelről mentem az admin felületre.. nem wireless.. hm. nemértem.
Om mani peme hung.

#235 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:42

újra fogom flash-elni szerintem + kurva nagy default-ra mindent. meglátom, mit szól.

az openwrt white russian firmware-e milyen ?
Om mani peme hung.

#236 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 09:35

legprofibb firmware, csak nincs webes felulete a konfighoz. ( persze ez sokaknak nem hatrany )

#237 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 12:11

Idézet: tamaske - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 9:35

legprofibb firmware, csak nincs webes felulete a konfighoz. ( persze ez sokaknak nem hatrany )

a DD-WRT is ez, csak felturbózva, igaz ?

tehát mennek rajta uazok a parancsok (?)  :think:
Om mani peme hung.

#238 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 13:15

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 21:33

na de a kérdés most Hozzátok: hol a rákba veszem én rá ezt a Linksys kütyümet, hogy WAN porttal összekötött ADSL Modemet lássa, pppoe-n betárcsázzon, és ergo két internetre képes interfészem legyen:
1) az eddigi WLAN-os, default gateway-nek beállítva (10.0.0.1)
2) ADSL, ez NEM kéne hogy default gw legyen.

A célom, hogy általánosan netre és minden fiszfaszra az eddigi WLAN haver-kapcsolatot használnám, de letöltésre a router-ben írnék egy iptables szabályt, meg egy kis port forwarding, hogy a DC++ meg a CS az az ADSL kapcsolaton menjen ki.

Csak webes felületen nem fogod tudni beállítani ezt a dologt. Elvileg a dolog menete a következő:

1, Bállítod a webes felületen, hogy WAN porton PPPoE-kapcsolatot építsen ki. Innen megkapja az IP-t és a default gateway-t.

2, SSH-n beállítod, hogy a wireless inferfész kliens módban legyen. Kapcsolódsz haverodhoz... "wl" paranccsal kell operálni. wl status, wl scan, wl scanresults, wl join, wl help ... (ha webes felületen állítod, akkor ez automatikusan WAN interfészként fog funkciónálni, tehát az nem nyerő - régebbi DDWRT-nél ez nem teljesen így volt).

3, Elvileg van elhetőség rá, hogy iptables segítségével beállíts olyan szabályt, hogy ha egy bizonyos portra megy a csomag, akkor ne a default gateway felé küldje, hanem egy másik inerfészre (a wirelessre). Ezt úgy hívják, hogy "port based routing" vagy "policy based routing". Ezt kell valahogy beállítani.

Ezek után ha küldesz egy csomagot és a helyi hálózatra megy, vagy a haverod hálózati tartományába, akkor a routing tábla bejegyzések alapján megtalálja, hogy merre kell küldeni. Ha ismeretven IP-re küldöd, akkor megy a default GW felé. Ha egy bizonyos portra küldöd, akkor mindenképpen a haverod felé meg.

Most már csak azt kell kiszopnod a google-ból, hogy hogyan kell beállítani a 3-at iptables segítségével bármilyen linuxon. Az kb működni fog a dd-wrt-n is. Régebben láttam rá leírást, de nem volt kedvem végigjátszani... (főleg, mert szerintem elég nagy a szívásfaktor benne)

Azért itt van egy link:
http://www.accendo.co.za/node/19

Ha sikerül, megírhatod, hogy hogyan csináltad, és istenként fogunk imádni  :respect:  :)

#239 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:48

akkor megírom mindjárt, vágóban vagyok ;)

:respect: és köszi  :cool:

közben láttam olyat is, hogy több WAN interfész is lehet, mondjuk akármelyik port-ot át kell tenni az 1-es VLAN-ba, és már ő is WAN-ként funkcionál, bár ezt openwrt-n láttam, elég jó trükk.

előbb kipróbálom amit mondtál.

port based routing zsír, a DC-t ADSL-re kenem, mirc-et ilyesmiket is, web-et meg a többit meg a WLAN-on keresztül a távoli proxy 3128-ra  :smoker: jó lesz ez.
Om mani peme hung.

#240 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:49

van a dd-wrt firmware-ében valami hely, ahova kimentve a kis script-emet mindig megtalálom azt ?

tehát nem vész el effektíve kikapcsoláskor áramszünetkor stb. (mint mondjuk a beállításaim).
Om mani peme hung.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.