HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2031 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:09

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:02

Ha egy negyedórás villogás után a hosszú reset sem segít, akkor marad a tanulság, h a gyári firmre a mini DD-t kell először felrakni.
Meg a lehetőség, a korábban kitárgyalt közven speckábeles memóriaírás.

Na, arra már rájöttem a mac címet hogy állíthatom át, laptop megkaptam a router címét, beregeltem, és így most az új MAC-el megy a net, VISZONT hiába ugyanaz, csak villog a router és nem akar letölteni semmit. Pedig a gépen jól megy. Ha resetet nyomok abszolút semmi reakció, mintha nem is nyomkodnám, se rövid, se hosszú reset :(

Remélem nem pénzkidobás volt ez, tényleg elfelejtettem hogy először a minit kell feltenni :(

Ez a speckábeles memóriaírás ez nehéz lesz?
alarmiksz suxx

#2032 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:52

Idézet: Esc - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 19:53

Sziasztok!

Megint egy problémába futottam egy új GL v1.1-es routerrel. Minthe régen lett volna ilyen problémám, de nem biztos.
Új router: bekapcsol, admin felület megy, fix IP, és fel kartam rakni rá az új DD-WRT-t, ám kiírta, hogy sikertelen az update. Etuán még ment az alap firmware adminfelülete, újraindítottam a routert, és azóta csak villog a power led.
Azt olvastam, hogy ekkor próbál magától becsatlakozni netre, hogy letöltsön valamit amive működne, de abban sem vagyok biztos hogy ez történik.
Próbáltam bedugni a modemet, hogy hátha letölt valamit, de csellót használok, és mivel MAC alapján kapná meg a netet, ezért nem nagyon fog tudni letöltögetni, én meg nem érem el hogy átállítsam a címét. UPC-t nem tudom felhívni telefonon, fél órája várakoztatnak és sürgős lenne a dolog, hogy két gép is mehessen netre.
Van valakinek valami ötlete ezzel? :\ Megköszönném nagyonszépen!

Hi.Tölsd le ezt a filét. Dugd be a routert  ,indisd el a programot nyomj a next-re. utána a Upgradéra.
Ha nem talája a routert. akkor a hálozatoknál tedd át 10 megabit fél modra.
az    ip-t  192.168.1.5
átjáró-t   255.255.255.0
indisd el a programot nyomj a next-re upgradéra.ki fogja irni hogy a router meg van tipus,stb,stb.
lépj tovább a programba most reklomál hogy nincs válasz a router felöl,és most jön az atrakció. Programbol nem lépsz ki. hanem kihuzod a routert az áramból és be, amit ki irja a kapcsolatott nyomod az upgradét mint az őrült(lehet töbször meg kell csinálni) és láss csodát fel fogja tolni a frimet ha jó az időzités, kb 1-3 másodperced van az áram vissza adása után,én kiraktam a hálozati ikont ha létre jön a kapcsolat látod,és könnyebben el tudod találni azt a másodpercet amikor nyomni kell.

http://rapidshare.com/files/99033727/WRT54...S_code.exe.html

Ez egy TFTP-vel egybe épitett eredeti linksys progi,nem buherált.

Ja há Fent van a firm akkor lehet a rádios rész nem fog menni ha gl-s,de ilyenkor már eléred az admin felületet rendesen leszeded a dd-wrt minit azt had szoljon az upgrade,utána meg a full-t az már magyar is.

Üdv: kuter boy Egy nagy-nagyon régi Linksys használó.WRT-54 a király.(bár a TP_link sem rossz.)

UI: A helyeírási hibákért bocsesz.

Szerkesztette: kuter 2008. 03. 12. 19:56 -kor

#2033 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:08

Sziasztok!

Föltettem a 1.17-es tomato-t, mi kell ahhoz hoy a bandwith monitor "kirajzolja" a forgalamat? Nekem most "blank" :( java van fönn, friss windows telepítés... THX

Zsolt

#2034 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:52

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:52

Hi.Tölsd le ezt a filét. Dugd be a routert  ,indisd el a programot nyomj a next-re. utána a Upgradéra.
Ha nem talája a routert. akkor a hálozatoknál tedd át 10 megabit fél modra.
az    ip-t  192.168.1.5
átjáró-t 255.255.255.0
indisd el a programot nyomj a next-re upgradéra.ki fogja irni hogy a router meg van tipus,stb,stb.
lépj tovább a programba most reklomál hogy nincs válasz a router felöl,és most jön az atrakció. Programbol nem lépsz ki. hanem kihuzod a routert az áramból és be, amit ki irja a kapcsolatott nyomod az upgradét mint az őrült(lehet töbször meg kell csinálni) és láss csodát fel fogja tolni a frimet ha jó az időzités, kb 1-3 másodperced van az áram vissza adása után,én kiraktam a hálozati ikont ha létre jön a kapcsolat látod,és könnyebben el tudod találni azt a másodpercet amikor nyomni kell.

http://rapidshare.com/files/99033727/WRT54...S_code.exe.html

Ez egy TFTP-vel egybe épitett eredeti linksys progi,nem buherált.

Ja há Fent van a firm akkor lehet a rádios rész nem fog menni ha gl-s,de ilyenkor már eléred az admin felületet rendesen leszeded a dd-wrt minit azt had szoljon az upgrade,utána meg a full-t az már magyar is.

Üdv: kuter boy Egy nagy-nagyon régi Linksys használó.WRT-54 a király.(bár a TP_link sem rossz.)

UI: A helyeírási hibákért bocsesz.

Szóval:

Először úgy tűnt, hogy szép és jó, láttam az upgrade gombot, tovább is, ment aztán elsőre nem sikerült. 1% után 0-re lépett és vége, aztán még kétszer megcsinálta, és azóta már addig sem jut el, megáll az IP/ jelszó párosnál.

Először crosslink aztán meg sima kábellel csináltam.

(Ez kiüthette a memóriájából a dd-wrt-t? Akkor van gari, nem? :) )
alarmiksz suxx

#2035 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:53

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 21:08

Sziasztok!

Föltettem a 1.17-es tomato-t, mi kell ahhoz hoy a bandwith monitor "kirajzolja" a forgalamat? Nekem most "blank" :( java van fönn, friss windows telepítés... THX

Zsolt

HI. Adobe SVGView

#2036 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:56

Idézet: Esc - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 21:52

Szóval:

Először úgy tűnt, hogy szép és jó, láttam az upgrade gombot, tovább is, ment aztán elsőre nem sikerült. 1% után 0-re lépett és vége, aztán még kétszer megcsinálta, és azóta már addig sem jut el, megáll az IP/ jelszó párosnál.

Először crosslink aztán meg sima kábellel csináltam.

(Ez kiüthette a memóriájából a dd-wrt-t? Akkor van gari, nem? :) )

Hi. Villog még?mert ha igen ne ad fel. nekem kb a 20-ra sikerült elöször.

Ja és közben huzd ki a konektorbol,majd be amikor el kezd villogni akkor next,ha nem megy fel az upgrade akkor ne lépj ki a programbol hagyd azon a részen ahol azt irja ki hogy ujra megprobálod,na ekkor huzd ki és dugd be az áramba és nyomogasd a ujra  gombot.elöbb utob elkapja és felmegy.

Szerkesztette: kuter 2008. 03. 12. 21:00 -kor

#2037 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 21:01

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 21:56

Hi. Villog még?mert ha igen ne ad fel. nekem kb a 20-ra sikerült elöször.

Ugyanúgy villog, másodpercenként kb 5öt, és csak a power,meg ha be van dugva valami kábel. Próbáljak netet dugni bele, hogy csinál-e valamit, vagy tök felesleges?
alarmiksz suxx

#2038 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 21:12

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:53

HI. Adobe SVGView

:respect:  köszi

...erre nem jöttem volna rá magamtól...

#2039 Felhasználó inaktív   jokesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 21:31

Sziasztok!
Nekem egy wrt54g-m van v5.1-es,tegnap raktam rá dd-wrt-t,és az lenne a kérdésem,hogy a sávszélességet hol és hogyan tudom vele kiosztani?Jó lenne ha valaki tudna képet is belinkelni. :think:
A válaszokat előre is köszönöm.

#2040 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 22:06

Idézet: Esc - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 22:01

Ugyanúgy villog, másodpercenként kb 5öt, és csak a power,meg ha be van dugva valami kábel. Próbáljak netet dugni bele, hogy csinál-e valamit, vagy tök felesleges?

Sajna az nem fog csinálni semmit hiába dugod rá a netre .Azt eröltesd amit írtam,ne ad fel.Mere felé laksz én Tatabányán.Személyesen tudnk segiteni.ha a közelben lennél.

#2041 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 22:06

Ismét van 1-2 kérdésem:
1. hová készíti a logot a tomato ? (nvram-ba?)
2. mekkora ez az nvram?
3. mekkora lehet a log max mérete? ha tele van akkor elkezdi felül írni a régi bejegyzéseket?
4. logolást át lehet állítani hogy pl a gépemre logoljon?

:think:  :cool:  köszi szépen.

Zsolt

#2042 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 23:12

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 23:06

Sajna az nem fog csinálni semmit hiába dugod rá a netre .Azt eröltesd amit írtam,ne ad fel.Mere felé laksz én Tatabányán.Személyesen tudnk segiteni.ha a közelben lennél.

Próbálkoztam tovább, de nem jutok ezl az upgradeig azóta, hogy lefagyott ott a progi. A az IPnál már kiírja, hogy nincs meg a cucc és hiába huzogattam egész este (muhaha :D ), nem akart továbbengedni. De már az is jó pont, hogy egyszer tovább ment még az upgrade után is és százalékokat írt, akkor törölte a dd-wrt-t, nem? És akkor netán van gari is, nem? :)

Én sajna pest/zamárdi, szóval az nem nagyon megoldható, de nagyon köszi!

Megéri garival próbálkozni, ha nem jön össze?
alarmiksz suxx

#2043 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 15:54

Idézet: Esc - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 0:12

Próbálkoztam tovább, de nem jutok ezl az upgradeig azóta, hogy lefagyott ott a progi. A az IPnál már kiírja, hogy nincs meg a cucc és hiába huzogattam egész este (muhaha :D ), nem akart továbbengedni. De már az is jó pont, hogy egyszer tovább ment még az upgrade után is és százalékokat írt, akkor törölte a dd-wrt-t, nem? És akkor netán van gari is, nem? :)

Én sajna pest/zamárdi, szóval az nem nagyon megoldható, de nagyon köszi!

Megéri garival próbálkozni, ha nem jön össze?

Ja vid vissza az vágj hülye képet hogy idáig működöt ,most meg nem tudod mi let vele.

#2044 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 16:01

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 16:54

Ja vid vissza az vágj hülye képet hogy idáig működöt ,most meg nem tudod mi let vele.

Haveroktól vettem, övék a bolt, elmondtam nekik mi van, megrendeltem az újat, ezt meg beadják szervízbe, hogy "buta júzer megvette és nem tudja mi baja van" hibával. Aztán meglássuk mi sül ki a dologból, ha nem az árát adják vissza - mivel rendeltem újat, akkor is jobban járok, majd eladom bontatlanul. (Amúgy volt már garis gondom WRT54GL-el, és visszaadták az árát, amikor vettem újat.)

Amúgy azt halkan megjegyzem, hogy az "idáig működött" az erős túlzás. Az első bedugástól következő 3. percben vágtam totál haza! :D (egyéni rekord)
alarmiksz suxx

#2045 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 19:36

Mit jelent a NAT loopback?
Tudom mit jelentenek külön-külön, de nem tudom elképzelni mi lehet ez így együtt... valaki?  THX

#2046 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 00:50

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 22:06

Ismét van 1-2 kérdésem:
1. hová készíti a logot a tomato ? (nvram-ba?)
2. mekkora ez az nvram?
3. mekkora lehet a log max mérete? ha tele van akkor elkezdi felül írni a régi bejegyzéseket?
4. logolást át lehet állítani hogy pl a gépemre logoljon?

:think:  :cool:  köszi szépen.

Zsolt

Nos megtaláltam pár kérdésemre a választ (nem mindegyikre sajnos), hátha érdekel valakit ezért megosztom veletek:
1. az nvram-ba
2. ~14MB
3. keresgélek és várom a választ
4. igen

:D

#2047 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 02:21

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 22:12

:respect:  köszi

...erre nem jöttem volna rá magamtól...

Az elég bugos, jobb használni a Firefox-szal.

Szerkesztette: bolic system 2008. 03. 15. 02:21 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2048 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 04:10

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 0:50

Nos megtaláltam pár kérdésemre a választ (nem mindegyikre sajnos), hátha érdekel valakit ezért megosztom veletek:
1. az nvram-ba
2. ~14MB
3. keresgélek és várom a választ
4. igen

:D

Ez a 4-es pont hogyanja érdekelne.
Csakúgy, mint hogy hogyan oldható meg, hogy a forgalmi adatokat automatikusan mentse valamelyik vinyóra, ne nekem kelljen állandóan stat-ot menteni.
Gondolkoztál már ma?

#2049 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 14:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 4:10

Ez a 4-es pont hogyanja érdekelne.
Csakúgy, mint hogy hogyan oldható meg, hogy a forgalmi adatokat automatikusan mentse valamelyik vinyóra, ne nekem kelljen állandóan stat-ot menteni.

Kicsit pontosítanék az előbbieken:
NVram mérete függ a router kivitelétől sőt a verziójától is: http://en.wikipedia.org/wiki/WRT54G
A távoli logolásról konkrét leírásom nincs, de az elmélete itt megtalálható (ebből ki lehet indulni, tehát van rá lehetőség): http://en.wikibooks....Tomato_Firmware

A fenti linken írják: Log Externally sends the logs to a computer on your LAN. That computer must be running a log capture program, like WallWatcher. The computer can then show you the connection logs and analyze the data. The remainder of the settings allow you to specify what types of connections you want logged, and to place a limit on the number of log entries per minute to send.

S olvastam (már nem tudom hol) hogy van aki usb-s winchestert kötött rá és arra logolt :) és a CIFS-el is lehet játszani...

Szóval továbbra is várom a választ a 2 kérdésemre, ha valaki tudja ne tartsa magában:
1. mit jelent a NAT Loopback?
2. ha megtelik az NVRAM akkor hogyan folytatódik a logolás (fölül írja a régit vagy ?)?, lehet ezt a logot törölni ? (pl ssh-n keresztül?)

#2050 Felhasználó inaktív   surgoss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 08:32

Üdvözlök mindenkit!

Volna egy kétdésem! Ha tomato1.17 felnyomnám a wrt54gl-re akkor jó lenne? Gyári Firmware van rajta! Nem kell előtte valami mini firmwaret is felraknom? Ha igen akkor please írjátok meg!

Szerkesztette: surgoss 2008. 03. 16. 08:36 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.