HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2041 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 22:06

Ismét van 1-2 kérdésem:
1. hová készíti a logot a tomato ? (nvram-ba?)
2. mekkora ez az nvram?
3. mekkora lehet a log max mérete? ha tele van akkor elkezdi felül írni a régi bejegyzéseket?
4. logolást át lehet állítani hogy pl a gépemre logoljon?

:think:  :cool:  köszi szépen.

Zsolt

#2042 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 23:12

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 23:06

Sajna az nem fog csinálni semmit hiába dugod rá a netre .Azt eröltesd amit írtam,ne ad fel.Mere felé laksz én Tatabányán.Személyesen tudnk segiteni.ha a közelben lennél.

Próbálkoztam tovább, de nem jutok ezl az upgradeig azóta, hogy lefagyott ott a progi. A az IPnál már kiírja, hogy nincs meg a cucc és hiába huzogattam egész este (muhaha :D ), nem akart továbbengedni. De már az is jó pont, hogy egyszer tovább ment még az upgrade után is és százalékokat írt, akkor törölte a dd-wrt-t, nem? És akkor netán van gari is, nem? :)

Én sajna pest/zamárdi, szóval az nem nagyon megoldható, de nagyon köszi!

Megéri garival próbálkozni, ha nem jön össze?
alarmiksz suxx

#2043 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 13. 15:54

Idézet: Esc - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 0:12

Próbálkoztam tovább, de nem jutok ezl az upgradeig azóta, hogy lefagyott ott a progi. A az IPnál már kiírja, hogy nincs meg a cucc és hiába huzogattam egész este (muhaha :D ), nem akart továbbengedni. De már az is jó pont, hogy egyszer tovább ment még az upgrade után is és százalékokat írt, akkor törölte a dd-wrt-t, nem? És akkor netán van gari is, nem? :)

Én sajna pest/zamárdi, szóval az nem nagyon megoldható, de nagyon köszi!

Megéri garival próbálkozni, ha nem jön össze?

Ja vid vissza az vágj hülye képet hogy idáig működöt ,most meg nem tudod mi let vele.

#2044 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 16:01

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 16:54

Ja vid vissza az vágj hülye képet hogy idáig működöt ,most meg nem tudod mi let vele.

Haveroktól vettem, övék a bolt, elmondtam nekik mi van, megrendeltem az újat, ezt meg beadják szervízbe, hogy "buta júzer megvette és nem tudja mi baja van" hibával. Aztán meglássuk mi sül ki a dologból, ha nem az árát adják vissza - mivel rendeltem újat, akkor is jobban járok, majd eladom bontatlanul. (Amúgy volt már garis gondom WRT54GL-el, és visszaadták az árát, amikor vettem újat.)

Amúgy azt halkan megjegyzem, hogy az "idáig működött" az erős túlzás. Az első bedugástól következő 3. percben vágtam totál haza! :D (egyéni rekord)
alarmiksz suxx

#2045 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 19:36

Mit jelent a NAT loopback?
Tudom mit jelentenek külön-külön, de nem tudom elképzelni mi lehet ez így együtt... valaki?  THX

#2046 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 00:50

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 22:06

Ismét van 1-2 kérdésem:
1. hová készíti a logot a tomato ? (nvram-ba?)
2. mekkora ez az nvram?
3. mekkora lehet a log max mérete? ha tele van akkor elkezdi felül írni a régi bejegyzéseket?
4. logolást át lehet állítani hogy pl a gépemre logoljon?

:think:  :cool:  köszi szépen.

Zsolt

Nos megtaláltam pár kérdésemre a választ (nem mindegyikre sajnos), hátha érdekel valakit ezért megosztom veletek:
1. az nvram-ba
2. ~14MB
3. keresgélek és várom a választ
4. igen

:D

#2047 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 02:21

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 22:12

:respect:  köszi

...erre nem jöttem volna rá magamtól...

Az elég bugos, jobb használni a Firefox-szal.

Szerkesztette: bolic system 2008. 03. 15. 02:21 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2048 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 04:10

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 0:50

Nos megtaláltam pár kérdésemre a választ (nem mindegyikre sajnos), hátha érdekel valakit ezért megosztom veletek:
1. az nvram-ba
2. ~14MB
3. keresgélek és várom a választ
4. igen

:D

Ez a 4-es pont hogyanja érdekelne.
Csakúgy, mint hogy hogyan oldható meg, hogy a forgalmi adatokat automatikusan mentse valamelyik vinyóra, ne nekem kelljen állandóan stat-ot menteni.
Gondolkoztál már ma?

#2049 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 14:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 4:10

Ez a 4-es pont hogyanja érdekelne.
Csakúgy, mint hogy hogyan oldható meg, hogy a forgalmi adatokat automatikusan mentse valamelyik vinyóra, ne nekem kelljen állandóan stat-ot menteni.

Kicsit pontosítanék az előbbieken:
NVram mérete függ a router kivitelétől sőt a verziójától is: http://en.wikipedia.org/wiki/WRT54G
A távoli logolásról konkrét leírásom nincs, de az elmélete itt megtalálható (ebből ki lehet indulni, tehát van rá lehetőség): http://en.wikibooks....Tomato_Firmware

A fenti linken írják: Log Externally sends the logs to a computer on your LAN. That computer must be running a log capture program, like WallWatcher. The computer can then show you the connection logs and analyze the data. The remainder of the settings allow you to specify what types of connections you want logged, and to place a limit on the number of log entries per minute to send.

S olvastam (már nem tudom hol) hogy van aki usb-s winchestert kötött rá és arra logolt :) és a CIFS-el is lehet játszani...

Szóval továbbra is várom a választ a 2 kérdésemre, ha valaki tudja ne tartsa magában:
1. mit jelent a NAT Loopback?
2. ha megtelik az NVRAM akkor hogyan folytatódik a logolás (fölül írja a régit vagy ?)?, lehet ezt a logot törölni ? (pl ssh-n keresztül?)

#2050 Felhasználó inaktív   surgoss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 08:32

Üdvözlök mindenkit!

Volna egy kétdésem! Ha tomato1.17 felnyomnám a wrt54gl-re akkor jó lenne? Gyári Firmware van rajta! Nem kell előtte valami mini firmwaret is felraknom? Ha igen akkor please írjátok meg!

Szerkesztette: surgoss 2008. 03. 16. 08:36 -kor

#2051 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 10:30

Idézet: surgoss - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 8:32

Üdvözlök mindenkit!

Volna egy kétdésem! Ha tomato1.17 felnyomnám a wrt54gl-re akkor jó lenne? Gyári Firmware van rajta! Nem kell előtte valami mini firmwaret is felraknom? Ha igen akkor please írjátok meg!

Igen.

Nem.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2052 Felhasználó inaktív   surgoss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 19:21

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 10:30

Igen.

Nem.

Akkor ez nem olyan mint a ddr-wrt? Mert ott hallotam olyat, hogy valami mini verziót fel kell tenni előtte!

#2053 Felhasználó inaktív   surgoss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 19:35

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 10:30

Igen.

Nem.

Akkor ez nemm olyan, mint a ddr-wrt? Mert ott hallotam, hogy valami mini verziót fel kell tenni és csak azután rakhatjuk rá a a friss firmwaret. Kérlek válszolsz, mert nem akkor elrontani a routert!

#2054 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 19:47

Idézet: surgoss - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 19:21

Akkor ez nem olyan mint a ddr-wrt? Mert ott hallotam olyat, hogy valami mini verziót fel kell tenni előtte!

Elvileg az előírás átírás előtt az NV ram törlése és az alapbeállításokra való resetelés.
A paradicsomra való átírás a GL nél a gyáriról egyből működik a webes felületéről.
Csak tipp, javítson ki valaki ha tévedek, a routerbios védi az NV-be írt beállításokat, és naplófileket.
A frissítést elöbb oda írja be, és utána írja a rendszerterületre. Ha nem üres a frissítéshez pufferként terület, akkor gondjai támadhatnak.

#2055 Felhasználó inaktív   w32blaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 01:36

Sziasztok

Ugyan az a problemam, mint a fentebb leirtak, villog a power led de semmi. Probaltam azt a programot, amit kuter ajanlott, de tobb probalkozas utan is az ip/password-nal megall.
Kerdesem:
1.Az ip cim az kell ami volt az elromlas elott?mert en megvaltoztattam.
2.A password?Mert azt is megvaltoztattam...

Amikor tonkre vagtam akkor epp alchemy fw-t akartam feltenni ra...ha ez esetleg segitene...
Kosz a tippeket elore is

Szerkesztette: w32blaster 2008. 03. 17. 01:47 -kor

#2056 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 18:05

Idézet: w32blaster - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 2:36

Sziasztok

Ugyan az a problemam, mint a fentebb leirtak, villog a power led de semmi. Probaltam azt a programot, amit kuter ajanlott, de tobb probalkozas utan is az ip/password-nal megall.
Kerdesem:
1.Az ip cim az kell ami volt az elromlas elott?mert en megvaltoztattam.
2.A password?Mert azt is megvaltoztattam...

Amikor tonkre vagtam akkor epp alchemy fw-t akartam feltenni ra...ha ez esetleg segitene...
Kosz a tippeket elore is

Hi.Ha már be jön a upgrade/retry akkor kihuzd a router tápját,( a programbol nem lépsz ki ott hagyod a retrynél az egeret!!!)és bedugog és nyomod a retryt (rakd ki a hálozati ikont az órához hogy lásd mikor jön létre a kapcsolat,amit létre jött abban a szent másodpercben nyomd a retryt.Ha jó időben nyomtál fel fog menni a frim.Táp vissza adása után 2-5 másodperc.
Jó probálkozást,nekem ez tökéletesen működik.Párzor már vissza hozta a routereimet a halálból.

Üdv:kuter boy.

#2057 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 16:07

srácok, van-e torrent kliens a wrt54G-re masszív gányolás nélkül?
most dd-wrt van fent, de hajlandó vagyok lecserélni másra, ha megéri.

a DD-WRT pl a 8 megás kapcsolatból csak 6.5Mbitet hoz ki, a laptop direktbe csatlakozva meg 8.00-t.

#2058 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 18:54

Idézet: UseR - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 16:07

srácok, van-e torrent kliens a wrt54G-re masszív gányolás nélkül?
most dd-wrt van fent, de hajlandó vagyok lecserélni másra, ha megéri.

a DD-WRT pl a 8 megás kapcsolatból csak 6.5Mbitet hoz ki, a laptop direktbe csatlakozva meg 8.00-t.

Hello!

Hát, nem tudom a masszív gányolás alatt mit értesz, de torrent kliens van....

Ha dd-wrt van rajta, akkor installáld az optware-t! Ez egy "programcsomag", amivel mindenféle programot installálhatsz a routerre. (linux ismeret nem hátrány)
Itt jöhet a képbe a gányolás, ugyanis a router flash romja elég kicsi... Ahhoz, hogy használható is legyen nem árt egy nas drive, vagy egy smb mountolás, esetleg egy SD card mod...
Az install lépésről lépésre le van írva a dd-wrt Wiki-ében, és van pár példa program telepítésre is. (torrent kliens, ftp kliens és samba install)

Az enyém egy "régi" WRT54GS v1.1-es, amiben még 32MB ram és 16Mb rom volt, úgyhogy ezen alapban is elfut egy mc például. (igaz már tettem bele egy 1Gb-os SD kártyát, úgyhogy helyem az éppen van)
Amiket én feltettem: mc, linx, samba, ftp kliens és ftp szerver.... Viszont akár levelezőszervert is lehet rajta futtatni, ha akarsz... :)

#2059 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 23:19

pont erre gondoltam a gányolás alatt, de lehet megnézem a Wikit. Az enyémben csak 16MB RAM van, de ha külső flash-sticken elmenne az OS, az döfi lenne.... :)

utána már csak egy akármilyen NAS drive kell és bódottá.

#2060 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 00:10

Idézet: istvan_ - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 19:54

Hát, nem tudom a masszív gányolás alatt mit értesz, de torrent kliens van....

na megsasoltam az SD card modot. ehhez egyel több forrasztópáka kell, mint amit használni akarok. :( az optware is elég komoly linux tákolást igényel, úgyhogy asszem egy időre inkább kihagyom ezt a modding témát. kár, h nincs egy nyomorult USB port a routeren....  :reklamacio:  :Đ

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.