HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2251 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:45

Sziasztok!

Nekem csupán az a problémám a WRT54GL-es routeremmel, amin 1.13-as Tomato firmware van, hogy torrentezés (uTorrent) alatt kb. 30-45 percenként bontja a kapcsolatot. Elég idegesítő tud lenni, amikor szépen jön lefele az adott cucc és egyszer csak megszakad a netkapcsolat.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
A QoS amúgy nálam nincs beállítva, mert bonyolúlt. Azt szoktam olvasni ezzel kapcsolatban, hogy állítsd a torrentezést LOW-ra, a böngészést pedig HIGH-ra. Ez eddig szép és jó, de sajnos a QoS menüjében ennyire már nem egyszerű. Ezektől a beállításoktól megoldódhatna a problémám?

Láttam már, hogy a Tomato az 1.19-nél tart, így gondolkozok egy esetleges firmware frissítésen. Használja már valaki ezt az 1.19-es paradicsom firmware-t?

Üdv! 

#2252 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:03

Igen evvel a finállal más a helyzet a, aproci sem dolgozik annyira s az oldalak is rendesen lépnek .

Nagyon szépen köszönöm  :beer:

#2253 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:26

Idézet: kekfog - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 8:45

Sziasztok!

Nekem csupán az a problémám a WRT54GL-es routeremmel, amin 1.13-as Tomato firmware van, hogy torrentezés (uTorrent) alatt kb. 30-45 percenként bontja a kapcsolatot. Elég idegesítő tud lenni, amikor szépen jön lefele az adott cucc és egyszer csak megszakad a netkapcsolat.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
A QoS amúgy nálam nincs beállítva, mert bonyolúlt. Azt szoktam olvasni ezzel kapcsolatban, hogy állítsd a torrentezést LOW-ra, a böngészést pedig HIGH-ra. Ez eddig szép és jó, de sajnos a QoS menüjében ennyire már nem egyszerű. Ezektől a beállításoktól megoldódhatna a problémám?

Láttam már, hogy a Tomato az 1.19-nél tart, így gondolkozok egy esetleges firmware frissítésen. Használja már valaki ezt az 1.19-es paradicsom firmware-t?

Üdv!

Igen, az 1.19 van fenn szintén WRT54GL-en. A netkapcsolat szakad? Nem szolgáltató vagy ilyesmi gond?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2254 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:50

Idézet: kekfog - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 9:45

...

Üdv!

Igen használom az 1.19-et és bejött mint mindig. :D :rolleyes:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2255 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 21:59

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 19:26

Igen, az 1.19 van fenn szintén WRT54GL-en. A netkapcsolat szakad? Nem szolgáltató vagy ilyesmi gond?

Nem szolgáltató, az biztos,mert ha kilépek az uTorrentből, akkor szinte meg sem szakad.

Amúgy köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, hétvégén fel fogom rakni az 1.19-es paradicsomot.

Üdv!

#2256 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 22:04

Idézet: kekfog - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 21:59

Nem szolgáltató, az biztos,mert ha kilépek az uTorrentből, akkor szinte meg sem szakad.

Amúgy köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, hétvégén fel fogom rakni az 1.19-es paradicsomot.

Üdv!

Routerben növelni, uTorrentben csökkenteni érdemes a max kapcsolatok számát, ha ilyen galibák vannak, ill a tcp és udp kapcsolatok timeout-ját érdemes még csökkenteni.

Tomato önmagában nem megoldás.

#2257 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:40

Sziasztok,

Van egy WRT54G routerem 7.2 fw - szeretném rajta  a tomato -firmware-t használni (vagy dd-wrt is jo lenne bár azt nem ismerem, kipróbálnám), de 5-6 oldalt végignézve nem lettem 100%-ban meggyőződve hogy lehet-e frissíteni. Kipróbáltam a 8.0 VxWorkskiller-t de nem megy a WRT54GS 7.0 szintén nem (most ezt fejből mondom (a verziószámokat) majd megnézem még)
Elvileg ugy láttam hogy Broadcom chipset-es tehát támogatott, van ahol meg a 7.0 és társai-ra Atheros chipset-et irnak ami meg nem támogatott.
Nem igazán világos számomra hogy ha támogatott akkor mivel kell ujra flashelni a gyári fw-t, a 8.0-val vagy a GS 7.0 vagy 7.1-gyel?
Van aki már frissített WRT54G 7.2 firmware-t? Ha igen hogyan?

Kérlek segítsetek vagy ha tudja valaki hogy ezt a routert ebből a szempontból buktam akkor azt.

Köszönöm

Péter

#2258 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 19:05

Sziasztok

router: WRT54GL 1.1 v24 ddwrt standard fw-vel.

A minap akadt egy kis gondom a torrentezéssel. Nevezetesen van 2 gép: az egyik egy asztali, kábellel van összekötve a routerrel, ezen megy a torrentezés, meg néha egyebek is. Van egy másik ,egy laptop, az wifin kapcsolódik, és ezen megy egy VPN kapcsolat, amelynek segítségével VisualSourceSafe (VSS) szerverhez kapcsolódok. A probléma az, hogy ha megy a torrent az asztali gépen, akkor a VSS atom lassú, 5 perc mire leszed egy vacak file-t (a VSS egyébként se gyors, de ez a művelet max 20-30 mp szokott lenni)
A QOS-ben álligattam mindent, LAN portonként a prioritást, bittorent service prioritást, bittorrent port prioritást, MAC address alapján a prioritást, de semmi nem segített: ugyanolyan lassú a VSS. QOS -be nnem találtam viszont VPN-re vonatkozó service-t...

Ha kikapcsolom a torrentezést, akkor látványosan felgyorsul. Egyébként ami behal az a VPN kapcsolat, mert nehezen érem el magát a szervert is (lassan nyitja meg). A VPN kapcsolatot egyébként a router hozza létre, a 'services>PPTP' fülön állítottam be. Lehet hogy az a baj, hogy a router saját service-eként fut és erre nem hat / másképp hat a QOS?  :think:

Egyébként minden más tökéletesen megy a torrent mellet :skype, streaming media, web böngészés, játékok is...
Olyan mintha a 'bulk' prioritásra állított bittorrent beállítás vonatkozna a (VPN-re) is. De ez hogy lehet? ugyanazt a protokollt használná???  :think:

Van valami ötletetek, hogy mit próbáljak még ki :confused:

köszi és üdv: F

Szerkesztette: fredmoro 2008. 05. 27. 19:08 -kor

#2259 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:28

Idézet: fredmoro - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 20:05

Sziasztok

router: WRT54GL 1.1 v24 ddwrt standard fw-vel.

A minap akadt egy kis gondom a torrentezéssel...

köszi és üdv: F

Szia,

lehet baromság -akkor elnézést -, de a "Prioritize ACK"-val kipróbáltad hogy kiveszed a pipát?  Torrentnél sok ACK van, lehet az lassítja a mókát.

(Tomatoban van ilyen, nem ismerem a dd-wrt-t, nyilván ott is kell legyen)

#2260 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:35

Idézet: horvathp - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 20:28

Szia,

lehet baromság -akkor elnézést -, de a "Prioritize ACK"-val kipróbáltad hogy kiveszed a pipát?  Torrentnél sok ACK van, lehet az lassítja a mókát.

(Tomatoban van ilyen, nem ismerem a dd-wrt-t, nyilván ott is kell legyen)

Aha. Nem (volna) rossz ötlet, sakhát a ddwrt-ben nincs ilyen opció. Egyre eősebb a gyanúm, hogy amiatt nem működik rendesen, mert a router a vpn kliens.. és valahogy az lehet, hogy nem megfelelően priorizál emiatt. Kipróbálom majd, hogy ha windowsbol csatlakozok a vpn hez akkoris jelentkezik-e a lassulás.

üdv:F

#2261 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:08

Sziasztok

Egy ismerősöm tanácsot kért azzal kapcsolatban, hogy egy három szintes házban szeretne szétosztani egy netet, a következőképpen:

A 2. emeleten és a fölszinten lenne egy-egy WRT54G router, LAN kábelen összekötve. Alul csak wifi kell, fent LAN+wifi. Vasbeton födémek miatt, meg hogy a kertben is legyen wifi kellhet a 2 router. (Így esetleg lesz esély arra, hogy a középső szinten is fog működni) A WRT54G vagy GL routert ajánlottam neki, lényeg hogy minél olcsóbb legyen.. ilyen D-link meg hasonló 6000 Ft-os ruterekre azt mondtam neki, hogy azokkal ne is próbálkozzon :D (Esetleg ami szóbajöhet még az SMC, de az is 1-2 eFt-al lenne olcsóbb csak)

Két kérdésem volna ezzel kapcsolatosan:
1. A mostanában kapható WRT54G routerek képesek egyáltalán kapcsolódni egymással?  vagy e célra ajánljak inkább egy GL-es és egy G-s routert? (az biztos hogy tud)

2. A másik ötlet az volt, hogy egy hosszú antennakábellel az egyik antennát "lelógatni" :D az alsó szintre. Erre minimum 10 m-es kábel kéne (ezzel vannak kétségeim: gyengül a jel erősség, zajosodás stb problémák lehetnek) Ez a megoldás akkor volna jobb, ha olcsóbban ki lehet hozni.

Várom az ötleteket, előre is köszi!

...és bocsesz, ha már volt ilyen/hasonló kérdés korábban. :rolleyes:

#2262 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:40

Idézet: fredmoro - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:08

Két kérdésem volna ezzel kapcsolatosan:
1. A mostanában kapható WRT54G routerek képesek egyáltalán kapcsolódni egymással?  vagy e célra ajánljak inkább egy GL-es és egy G-s routert? (az biztos hogy tud)

No, én megoldottam a WRT54G 7.2 fw gondom, dd-wrt micro hibátlanul felment rá. Én azt mondom hogy 2 ilyen router és meg tudod oldani hogy mind a 3 szint le legyen fedve. Ha minden igaz a spídsopban lehet 9990-ért kapni és  2db RP-TNC csatlakozós antenna van rajta és ezeket pl. RP-TNC - RP SMA pigtail kábellel tovább spirázhatod irányított antennával. Az asus nak van kb 5dBi-s asztali panelantennája ami nem egy nagy dolog de! van hozzá a csomagban RP-TNC RP-SMA átalakító pigtail meg MMCX - RP-SMA is, bár itt az most lényegtelen, de lehet akár valaki elcserélné veled aki korábban vett és nem használja azt a pigtailt, mert az MMCX -et általában kliens kártyákhoz szokták használni. Asszem anno volt a mekkaban, most nem tudom.

Ha feltolod rá a dd-wrt micro-t abban van minden amivel kialakíthatod a hálózatot, pl. WDS-sel összelövöd a 2 AP-t oszt ómen. Sztem 30 ezer forintból ki lehet hozni egy ekkora ház + a kert (lefedését) hálózatának kiépítését és ez amíg világ a világ menni fog, sztem kifizetődik.

#2263 Felhasználó inaktív   peachman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 16:34

WRT54GL-en milyen antenna van? Érdemes esetleg lecserélni egy nagyobb nyereségűre?

Gigabyte P35-DS4 rev1.| Q6600@3.6GHz (8*450) | 2x2GB OCZ KIT Reaper 1066 | MSI 8800GTX-OC 768MB PCIE
3x250GB Seagate SATA2 16MB (500GB RAID0 + 250GB) | LG 16x ROM | ASUS DVD+-RW | Vízhűtés | LG L1919S TFT

#2264 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 17:05

Idézet: horvathp - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:40

2db RP-TNC csatlakozós antenna van rajta és ezeket pl. RP-TNC - RP SMA pigtail kábellel tovább spirázhatod irányított antennával.

Ezt a csatlakozót olcsóbban megvettem, mint az RP SMA-t.
Ebben az alkalmazásban valószínüleg az omnipotenciális (körsugárzó) a megfelelő.

Idézet

WRT54GL-en milyen antenna van? Érdemes esetleg lecserélni egy nagyobb nyereségűre?

2-3 dBi  Akkor érdemes bántani, ha nem hozza a megkivánt stabilitást és sávszélességet.
Javallom az antennás fórumot.

#2265 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:37

Sziasztok!

Ilyen Routerem van és szeretném a hatótávolságát növelni,mert a router az emeleten van,az első szint tetején meg vasbeton van,és ez sokat gyengit.
(a router az emeleten van a ház egyik sarában,és azt szeretném ha lehetne netezni a földszinten a ház másik sarkában is,meg a ház körül úgy 30 méterre)
ezért kellene egy megoldás amivel még igy is az egész ház körül nagyon jól tudnám fogni az internetet.

van hozzá olyan antenna amit ajánlotok hogy szereljek rá?úgy hallottam hogy lehet cserélni rajta antennát.
kérlek segitsteke
köszönöm előre is

Szerkesztette: cibuu 2008. 06. 05. 14:40 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2266 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:44

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 14:37

Ilyen Routerem van és szeretném a hatótávolságát

Sokat csak irányított antennával tusz nyerni. Érdemes elgondolkodni a router jobb helyre való áttelepítésének lehetőségén.
Nézz át az wireless antennák fórumba.

#2267 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:19

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 14:37

Sziasztok!

Ilyen Routerem van és szeretném a hatótávolságát növelni,mert a router az emeleten van,az első szint tetején meg vasbeton van,és ez sokat gyengit.
(a router az emeleten van a ház egyik sarában,és azt szeretném ha lehetne netezni a földszinten a ház másik sarkában is,meg a ház körül úgy 30 méterre)
ezért kellene egy megoldás amivel még igy is az egész ház körül nagyon jól tudnám fogni az internetet.

van hozzá olyan antenna amit ajánlotok hogy szereljek rá?úgy hallottam hogy lehet cserélni rajta antennát.
kérlek segitsteke
köszönöm előre is

csereld le a gyari antennakat 2 db 7dBi-s antennara es az mar be fogja szorni (nalam legalabb is nagyon erosen eszreveheto a jelerosodes a csere ota).

#2268 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 17:18

a sima Linksys wrt54g hez ez való ugye??:

Linksys HGA7T   

WLAN antenna
- 7 dBi
- R-TNC csatlakozókhoz
- tömeg: 40 g

vagy a HGA7S???

Szerkesztette: cibuu 2008. 06. 05. 17:29 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2269 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 21:35

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 18:18

a sima Linksys wrt54g hez ez való ugye??:

Linksys HGA7T   

WLAN antenna
- 7 dBi
- R-TNC csatlakozókhoz
- tömeg: 40 g

vagy a HGA7S???

Linksys HGA7T -    T mint TNC kell neked

#2270 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 13:42

ok köszönöm

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.