HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2261 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:08

Sziasztok

Egy ismerősöm tanácsot kért azzal kapcsolatban, hogy egy három szintes házban szeretne szétosztani egy netet, a következőképpen:

A 2. emeleten és a fölszinten lenne egy-egy WRT54G router, LAN kábelen összekötve. Alul csak wifi kell, fent LAN+wifi. Vasbeton födémek miatt, meg hogy a kertben is legyen wifi kellhet a 2 router. (Így esetleg lesz esély arra, hogy a középső szinten is fog működni) A WRT54G vagy GL routert ajánlottam neki, lényeg hogy minél olcsóbb legyen.. ilyen D-link meg hasonló 6000 Ft-os ruterekre azt mondtam neki, hogy azokkal ne is próbálkozzon :D (Esetleg ami szóbajöhet még az SMC, de az is 1-2 eFt-al lenne olcsóbb csak)

Két kérdésem volna ezzel kapcsolatosan:
1. A mostanában kapható WRT54G routerek képesek egyáltalán kapcsolódni egymással?  vagy e célra ajánljak inkább egy GL-es és egy G-s routert? (az biztos hogy tud)

2. A másik ötlet az volt, hogy egy hosszú antennakábellel az egyik antennát "lelógatni" :D az alsó szintre. Erre minimum 10 m-es kábel kéne (ezzel vannak kétségeim: gyengül a jel erősség, zajosodás stb problémák lehetnek) Ez a megoldás akkor volna jobb, ha olcsóbban ki lehet hozni.

Várom az ötleteket, előre is köszi!

...és bocsesz, ha már volt ilyen/hasonló kérdés korábban. :rolleyes:

#2262 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:40

Idézet: fredmoro - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:08

Két kérdésem volna ezzel kapcsolatosan:
1. A mostanában kapható WRT54G routerek képesek egyáltalán kapcsolódni egymással?  vagy e célra ajánljak inkább egy GL-es és egy G-s routert? (az biztos hogy tud)

No, én megoldottam a WRT54G 7.2 fw gondom, dd-wrt micro hibátlanul felment rá. Én azt mondom hogy 2 ilyen router és meg tudod oldani hogy mind a 3 szint le legyen fedve. Ha minden igaz a spídsopban lehet 9990-ért kapni és  2db RP-TNC csatlakozós antenna van rajta és ezeket pl. RP-TNC - RP SMA pigtail kábellel tovább spirázhatod irányított antennával. Az asus nak van kb 5dBi-s asztali panelantennája ami nem egy nagy dolog de! van hozzá a csomagban RP-TNC RP-SMA átalakító pigtail meg MMCX - RP-SMA is, bár itt az most lényegtelen, de lehet akár valaki elcserélné veled aki korábban vett és nem használja azt a pigtailt, mert az MMCX -et általában kliens kártyákhoz szokták használni. Asszem anno volt a mekkaban, most nem tudom.

Ha feltolod rá a dd-wrt micro-t abban van minden amivel kialakíthatod a hálózatot, pl. WDS-sel összelövöd a 2 AP-t oszt ómen. Sztem 30 ezer forintból ki lehet hozni egy ekkora ház + a kert (lefedését) hálózatának kiépítését és ez amíg világ a világ menni fog, sztem kifizetődik.

#2263 Felhasználó inaktív   peachman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 16:34

WRT54GL-en milyen antenna van? Érdemes esetleg lecserélni egy nagyobb nyereségűre?

Gigabyte P35-DS4 rev1.| Q6600@3.6GHz (8*450) | 2x2GB OCZ KIT Reaper 1066 | MSI 8800GTX-OC 768MB PCIE
3x250GB Seagate SATA2 16MB (500GB RAID0 + 250GB) | LG 16x ROM | ASUS DVD+-RW | Vízhűtés | LG L1919S TFT

#2264 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 04. 17:05

Idézet: horvathp - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:40

2db RP-TNC csatlakozós antenna van rajta és ezeket pl. RP-TNC - RP SMA pigtail kábellel tovább spirázhatod irányított antennával.

Ezt a csatlakozót olcsóbban megvettem, mint az RP SMA-t.
Ebben az alkalmazásban valószínüleg az omnipotenciális (körsugárzó) a megfelelő.

Idézet

WRT54GL-en milyen antenna van? Érdemes esetleg lecserélni egy nagyobb nyereségűre?

2-3 dBi  Akkor érdemes bántani, ha nem hozza a megkivánt stabilitást és sávszélességet.
Javallom az antennás fórumot.

#2265 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:37

Sziasztok!

Ilyen Routerem van és szeretném a hatótávolságát növelni,mert a router az emeleten van,az első szint tetején meg vasbeton van,és ez sokat gyengit.
(a router az emeleten van a ház egyik sarában,és azt szeretném ha lehetne netezni a földszinten a ház másik sarkában is,meg a ház körül úgy 30 méterre)
ezért kellene egy megoldás amivel még igy is az egész ház körül nagyon jól tudnám fogni az internetet.

van hozzá olyan antenna amit ajánlotok hogy szereljek rá?úgy hallottam hogy lehet cserélni rajta antennát.
kérlek segitsteke
köszönöm előre is

Szerkesztette: cibuu 2008. 06. 05. 14:40 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2266 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:44

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 14:37

Ilyen Routerem van és szeretném a hatótávolságát

Sokat csak irányított antennával tusz nyerni. Érdemes elgondolkodni a router jobb helyre való áttelepítésének lehetőségén.
Nézz át az wireless antennák fórumba.

#2267 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:19

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 14:37

Sziasztok!

Ilyen Routerem van és szeretném a hatótávolságát növelni,mert a router az emeleten van,az első szint tetején meg vasbeton van,és ez sokat gyengit.
(a router az emeleten van a ház egyik sarában,és azt szeretném ha lehetne netezni a földszinten a ház másik sarkában is,meg a ház körül úgy 30 méterre)
ezért kellene egy megoldás amivel még igy is az egész ház körül nagyon jól tudnám fogni az internetet.

van hozzá olyan antenna amit ajánlotok hogy szereljek rá?úgy hallottam hogy lehet cserélni rajta antennát.
kérlek segitsteke
köszönöm előre is

csereld le a gyari antennakat 2 db 7dBi-s antennara es az mar be fogja szorni (nalam legalabb is nagyon erosen eszreveheto a jelerosodes a csere ota).

#2268 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 17:18

a sima Linksys wrt54g hez ez való ugye??:

Linksys HGA7T   

WLAN antenna
- 7 dBi
- R-TNC csatlakozókhoz
- tömeg: 40 g

vagy a HGA7S???

Szerkesztette: cibuu 2008. 06. 05. 17:29 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2269 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 21:35

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 18:18

a sima Linksys wrt54g hez ez való ugye??:

Linksys HGA7T   

WLAN antenna
- 7 dBi
- R-TNC csatlakozókhoz
- tömeg: 40 g

vagy a HGA7S???

Linksys HGA7T -    T mint TNC kell neked

#2270 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 13:42

ok köszönöm

#2271 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 23:05

Mik vannak!
http://www.youtube.c...h?v=9hcjTqDHEb4

#2272 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 11:10

Idézet: FÁBRICIUSZ - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 23:05

Ez nagyon szép és félelmetes volt a hőlégfúvóval, csak épp nem értettem belőle egy kukkot sem, pedig érdekelnek a technikai trükkök, megoldások.
Ha valaki tudja értelmezni ezeket a filmecskéket, kérem ne fogja vissza magát. Tegye közkinnccsé akár itt a fórumon is.

#2273 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 14:38

Sztem valami olyasmi, hogy WRT54G debrick, gondolom felmelegítette a procit majd visszahűtve megjavult. Bisztosss helyére olvadt az egyik láb :D

Viccesek ezek a jutyub wrt54g videók, a wlanon távirányított robotos rúter na az komoly. Most már csak arra kell várni hogy kitegyenek egy ilyet az utcára és egy arc felismerős szoftverrel nyílbékamérget lőjön az áldozatába... Kalambó meg nyomozhatna a környéken lévő mac kliensek között... :D Hova jutunk így úúúúristen... :D Azért 10 pont a wlan robotnak, és a CD kerekei.. Na az meg 11 pontos.. :)

#2274 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:14

Idézet: horvathp - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 14:38

Sztem valami olyasmi, hogy WRT54G debrick, gondolom felmelegítette a procit majd visszahűtve megjavult. Bisztosss helyére olvadt az egyik láb :D

Ha addig hevítenek egy tokot, ameddig megolvad az ón, akkor az garantáltan kakukk.
Max azt tudom elképzelni, h egy memóriatörlés (flash) elvégezhető így.
Viszont akkor elvész a biosa (firmware) is.

#2275 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 16:14

Ha addig hevítenek egy tokot, ameddig megolvad az ón, akkor az garantáltan kakukk.

Akkor magyarázd el, kérlek, hogyan dolgoznak a beültetőkemencék.

Meséld be nekem, hogy inteligencsen csak a lábakat melegítik a keringetett levegővel, miközben a tokozás hideg marad.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#2276 Felhasználó inaktív   SecurityMan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 17:14

Sziasztok!

Tönkrement a kábelmodemem és vele együtt a wrt54gs routerem WAN portja is.

Kérdésem az lenne hogy meglehet-e csinálni azt hogy a modemet az egyik lan portra kötöm és igy megosztani az internetet a többi lan port között?

A routeren tomato firmware van.

#2277 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 20:08

Idézet: SecurityMan - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 17:14

Sziasztok!

Kérdésem az lenne hogy meglehet-e csinálni azt hogy a modemet az egyik lan portra kötöm és igy megosztani az internetet a többi lan port között?

A routeren tomato firmware van.

Szia!

A portok galvanikusan vannak leválasztva.
Kis kiöntött trafók vannak beültetve a panelba.
Egy új lankártya beáldozásával 90%, hogy javítható.
Nekem 1x már sikerült  ;)
Keress egy jó műszerészt.

#2278 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 00:42

Idézet: SecurityMan - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:14

Sziasztok!

Ha tonkrement a modemed WAN portja is, akkor minek kotned ra a LAN portra?

Ha van rajta USB akkor egy gepen tudod meg hasznalni, ha nem akkor sztem ujat kell venned, de WDS halozathoz meg masodik routernek hasznalhatod. En ezt csinalnam...

#2279 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 00:43

Sziasztok!

Ha van rajta USB akkor egy gepen tudod meg hasznalni, ha nem akkor sztem ujat kell venned, de WDS halozathoz meg masodik routernek hasznalhatod. En ezt csinalnam...

#2280 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 00:43

Sziasztok!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.