HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2381 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 03. 20:27

hi!
köszi a segitséget!
hol lehet beállitani az antenna sugárzási erejét?
és mennyi a max érték ameddig még lehet?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2382 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 12:11

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 20:27

hi!
köszi a segitséget!
hol lehet beállitani az antenna sugárzási erejét?
és mennyi a max érték ameddig még lehet?

Na, innentől már Magadra hagylak.

Azért jó, ha olvasol is, mielőtt kérdezel.

Ajánlom figyelmedbe http://192.168.1.1 -et  :cool2:
Om mani peme hung.

#2383 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 14:20

Helló fiúk!

Rádiós úton szeretnék az APként működő LINKSYS router menüjébe belépni.
A DD-WRT v24 final van rajta. Kikapcsolatam a tűzfalat, routerként működik, de rádiösan nem tudok belépni a menübe és pingre sem válaszol.
Mit kell még be- vagy kikapcsolnom, hogy működjön? Nektek sikerült?
Előre is köszi a segítséget.
Fabriciusz

#2384 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 16:02

Idézet: FÁBRICIUSZ - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 14:20

Rádiós úton szeretnék az APként működő LINKSYS router menüjébe belépni.

Ha a rádiós kapcsolat él, a net jön rajta keresztül, akkor műxenie kellene a báziscím meghívásával.
Hacsak nincs lehetőség a rádiós kapcsolaton valő elérés letiltására és nincs letiltva.
Ha jól emlékszem, a pingelhetőség letiltható.

#2385 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 08:29

Üdv!

Használja valaki a dd-wrt hot spot funkcióját? Ha igen, pár szóban el tudná mondani, hogyan célszerű használni? Igazából nekem arra kellene, hogy ha valaki éppen jön, és kell neki valami net, a saját belső hálózatunktól lehetőleg elzárva tudjak adni valamit...

Thx.

#2386 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 21:07

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 16:02

Ha a rádiós kapcsolat él, a net jön rajta keresztül, akkor műxenie kellene a báziscím meghívásával.
Hacsak nincs lehetőség a rádiós kapcsolaton valő elérés letiltására és nincs letiltva.
Ha jól emlékszem, a pingelhetőség letiltható.

Köszönöm druszám, próbálkozom . A ping blokkolás is le van tiltva de nem válaszol próbálkozom mással is.

Csatolt fájl:

#2387 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 19:10

üdvözlet
kérem segitsenek!

DD-WRT v24 RC-7 (04/24/08) micro firmware van a linksys wrt54g routeremben.

és szeretném elérni hogy működjön a dc,illetve a torrent(tehát a torrentnek megadott portot a torrent testje nyitottnak lássa)

mikor a sima gyári 7es linksys firmware volt a routeren akkor ment minden.de miota feltettem ezt a micro-t nem tudom elérni hogy sikerüljön.
pedig szerintem jól csináltam amit csináltam.
tehát konfig oldal,nat/qos fül, port forwarding.

application:utorrent
port from:30932
protocol:Both
ip adress:192.168.1.1 (ide végülis nem tudom melyik ip- kell,tehát kiprobáltam ezzel a 192.168.1.1-val,a 0.0.0.0 val és azzal ami a konfig oldal jobb felső sarkában van Wan Ip néven.de egyik sem ment)
port to:30932
enable nél pipa be.
aztán rámentem a save és apply settings-re,még a kerio-t is kikapcsoltam.
aztán elinditottam a qtorrentet,30932 őt megadtam a port tesztnél de ugyanugy azt jelezte hogy zárva a port.

probálgattam dc-t is de az sem mükszik(mégcsak nem is talál semmit a keresett szövegre)
továbbá probáltam más portokkal is,és probáltam port range forwardin nál is beirni ugyanaezeket de semmi változás..

kérem szájbarágosan irjátok le a segitséget,mert hálozatok témában kezdő vagyok nagyon.
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2388 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 21:10

Valahova a belső hálózat, azaz a célszámítógép local IP-jét biztosan be kell írni.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#2389 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 08:43

az ip address mezőbe annak a gépnek az ip-jét írd, amelyiken a kliens fut.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2390 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 15:31

Valaki, akinél Tomato Victek mod 1.20 van használatban meg tudná nézni hogy remote illetve wireless access letiltásával, továbbá a telnet nem engedélyezésével válaszol-e a 23-as port? Nálam minden tiltva van, mégis nyitva van ez a port. Előre is köszönöm.

My Webpage
My Webpage

Szerk.: Lehet hogy van egy kisebb bug a firmware-ben? :think:  :think:  :think:  :think:  :think:

Szerkesztette: dash 2008. 08. 10. 15:48 -kor

For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

#2391 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 14:54

Idézet: dash - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 16:31

Valaki, akinél Tomato Victek mod 1.20 van használatban meg tudná nézni hogy remote illetve wireless access letiltásával, továbbá a telnet nem engedélyezésével válaszol-e a 23-as port? Nálam minden tiltva van, mégis nyitva van ez a port. Előre is köszönöm.

My Webpage
My Webpage

Szerk.: Lehet hogy van egy kisebb bug a firmware-ben? :think:  :think:  :think:  :think:  :think:

Nos, nálam zárva vannak a portok...

Nincs nálad valami, ami kinyitja a 23-ast?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2392 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 20:10

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 15:54

Nos, nálam zárva vannak a portok...

Nincs nálad valami, ami kinyitja a 23-ast?

Akkor biztos az alháló "külső" eleme, azaz a modem lesz a leggyengébb láncszem. Most fáradt vagyok, de holnap kipróbálom.

#2393 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 18:21

Hali!

Az 1.19 -es Victeknél sem látszik a 23-as port!

részlet:

Telnet Daemon
Enable at Startup  itt van a checkbox
Port  23

vagyis itt nem tíltani kell, hanem nem kell/szabad engedélyezni a checkbox bejelőlésével

Szerkesztette: outsiheder 2008. 08. 13. 18:22 -kor

#2394 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 00:50

Idézet: outsiheder - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 19:21

Hali!

Az 1.19 -es Victeknél sem látszik a 23-as port!

részlet:

Telnet Daemon
Enable at Startup  itt van a checkbox
Port  23

vagyis itt nem tíltani kell, hanem nem kell/szabad engedélyezni a checkbox bejelőlésével

Nem volt bepipálva. A remote management és a wireless access sincs engedélyezve.

Szerkesztette: dash 2008. 08. 14. 00:50 -kor

#2395 Felhasználó inaktív   Kimby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 14. 10:58

Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok ezért, lenne pár kérdésem!
Most vettem 1 wrt54gl ( v1.1) tipusú routert és szeretném beüzemelni.
A felállás a következő: egy TP link veszi az internet jeleket rádióhullámon keresztül és az továbbítanám a linksys routerbe jelenleg az internetem megy, de csak kábelen keresztül, valamiért a wifit nem dobja ki (vagyis pár másodpercekre csak, és meg is szakad) mit tegyek?
Tegyek fel egy új fw-t? ezt is hogyan? először a gyári frissítést, majd mondjuk egy tomatot.. vagy mást ajánlanátok? miből melyik a legjobb? Sajnos nekem ez még kicsit kusza! kérlek segítsetek! köszönöm  :respect:

#2396 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 11:04

Idézet: Kimby - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 10:58

Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok ezért, lenne pár kérdésem!
Most vettem 1 wrt54gl ( v1.1) tipusú routert és szeretném beüzemelni.
A felállás a következő: egy TP link veszi az internet jeleket rádióhullámon keresztül és az továbbítanám a linksys routerbe jelenleg az internetem megy, de csak kábelen keresztül, valamiért a wifit nem dobja ki (vagyis pár másodpercekre csak, és meg is szakad) mit tegyek?
Tegyek fel egy új fw-t? ezt is hogyan? először a gyári frissítést, majd mondjuk egy tomatot.. vagy mást ajánlanátok? miből melyik a legjobb? Sajnos nekem ez még kicsit kusza! kérlek segítsetek! köszönöm  :respect:

Milyen TP linked van? mit tud, milyen üzemmódban van.
A jelenlegi kábeles kapcsolatodban benne van az új router?
Milyen címkiosztást használsz? Ha automatát, akkor melyik készülék a címkiosztó?

#2397 Felhasználó inaktív   Kimby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 11:32

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 11:04

Milyen TP linked van? mit tud, milyen üzemmódban van.
A jelenlegi kábeles kapcsolatodban benne van az új router?
Milyen címkiosztást használsz? Ha automatát, akkor melyik készülék a címkiosztó?

a Tp link: tl-wr543g hogy milyen üzem módba van arról fogalmam sincs sajnos
jelenleg 1 emeletes ház tetejéről veszi a jeleket rádióhullámon keresztül (ebbe nem tudok belenyúlni)
A tp linkből már használható internet jön
A tp link  ip címe 192.168.1.1
a Linsysét már átállítottam 192.168.1.2 re
most már a Linksys routeren kapom az internetet (de csak kábelesen)
Hogy melyik a cím kiosztó azt sajnos nem tudom :(

#2398 Felhasználó inaktív   Kimby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 11:47

A tp link, jelenleg modemként üzemel!!!
Csak ez fontos lehet!

#2399 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 13:59

Idézet: Kimby - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 11:47

A tp link, jelenleg modemként üzemel!!! Csak ez fontos lehet!

Akkor ezekszerint a TP link egy router, amely kliens vagy kliens bridge módban veszi a netet és a lan kimeneteire osztja.
Nem tudom, a Linksysnek melyik bemenetére csatlakoztattad. Ha a wan portjára, akkor a Linksys alapértelmezésében egy al(al) hálót képez a rácsatlakoztatottak felé egy másik címtartományban (a harmadik számcsoportban más, mint a TP és a negyedik szám mondja meg, melyik gép melyik eleme az ő alhálójának.
Ha lan portjába csatlakoztál, akkor sima szvicsként (elosztókapcsolóként) üzemel. Nem képez külön alhálót, és az előtte levő címkiosztó adja a gépeknek a címeket. (vagy az adott alhálóra kézi címzés van megadva és átjárónak megjelölve a routoló és címkiosztó egység ami a hálózattól függően lehet az is, ahonnan a TP veszi az adást).
Legegyszerübb, ha a links. lan portjába kapcsolódsz.
A rádiós kapcsolatot kellene életrekelteni a gép és a Links. között. A gépen elindítani a rádiós kapcsolatot (létrehozó programot). Az elérhető hálózatok közül kiválasztani a Linksyst és kapcsolódni.
Alapértelmezésben a routeren titkosítatlan és be van kapcsolva. Ha él a kapcsolat, és az egyik lanba bemegy a net, akkor a rádiós kapcsolaton keresztül is át kell mennie.

#2400 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 14:04

Idézet: Kimby - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 11:32

a Tp link: tl-wr543g hogy milyen üzem módba van arról fogalmam sincs sajnos

Akkor ezekszerint a TP link egy router, amely kliens vagy kliens bridge módban veszi a netet és a lan kimeneteire osztja.
Nem tudom, a Linksysnek melyik bemenetére csatlakoztattad. Ha a wan portjára, akkor a Linksys alapértelmezésében egy al(al) hálót képez a rácsatlakoztatottak felé egy másik címtartományban (a harmadik számcsoportban más, mint a TP és a negyedik szám mondja meg, melyik gép melyik eleme az ő alhálójának.
Ha lan portjába csatlakoztál, akkor sima szvicsként (elosztókapcsolóként) üzemel. Nem képez külön alhálót, és az előtte levő címkiosztó adja a gépeknek a címeket. (vagy az adott alhálóra kézi címzés van megadva és átjárónak megjelölve a routoló és címkiosztó egység ami a hálózattól függően lehet az is, ahonnan a TP veszi az adást).
Legegyszerübb, ha a links. lan portjába kapcsolódsz.
A rádiós kapcsolatot kellene életrekelteni a gép és a Links. között. A gépen elindítani a rádiós kapcsolatot (létrehozó programot). Az elérhető hálózatok közül kiválasztani a Linksyst és kapcsolódni.
Alapértelmezésben a routeren titkosítatlan és be van kapcsolva. Ha él a kapcsolat, és az egyik lanba bemegy a net, akkor a rádiós kapcsolaton keresztül is át kell mennie.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.