HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#321 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 06. 12:31

Idézet: Sparks - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 12:29

Na igen, selejtes darabok mindenhol előfordulnak. De igazad van, mert a minőség onnan ismerszik meg, hogy a meosok jól végzik a dolgukat és nem engedik a selejtet a polcokra  :( Persze ezért az árért nem vizsgálnak át minden darabot napokig, szóval...  :rolleyes:
Viszont, ami jól működik, az aranyat ér!  :D Vidd vissza garanciába gyorsan és ne bosszankodj tovább!

Jaja, tudom. :) Csakhat ennyi penzert akar mukodhetne is. Ma megy vissza gariban.  :o

#322 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 14:02

Idézet: Tiga - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 13:14

Sziasztok!

Van egy Linksys WRT54GL routerem gyári FW-vel (még nem tettem rá másikat, mert tegnap vettem) és alap esetben egyszerűen nem akar rajta működni az uPnP (ami nekem fontos lenne). A router amúgy szépen megy még gyári FW-vel is, de ha az XP Hálózati kapcsolatoknál bekacspolom az uPnP-t, akkor nem találja meg a hálózati (jelen esetben a Linksyst) eszközt. :( A routeren természetesen Enabled-en van. E router előtt egy D-Link DI 524-esem volt (még van is, csak elromlott a WiFi-je) és azt egyből felismeri az XP, mint uPnP eszközt. Valakinek esetleg van valami ötlete? Visszavigyem hétfőn? Tökön ki van már vele, hogy nem működik rendesen az egyetlen fontos funkció amire szükségem lenne :reklamacio:

Na visszavittem ma és gariba adtak egy újat. Kíváncsi vagyok ez hogy fog működni. Egyébként más is találkozott már a fentebb említett problémával? uPnP?

#323 Felhasználó inaktív   Zo'Mac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 15:11

A WRT54GL készülék RTR Linux firmware-t tartalmaz!
Linksys
:think:

#324 Felhasználó inaktív   Ati22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 06. 21:22

Sziasztok!

Lenne egy apró kis problémám a wrt54g-s routeremmel. Remélem tud nekem valaki segíteni!
Adott az eszköz egy WRT54G 5.0 eszköz amin lóg kábelen egy smc vbr7004-es eszköz fix ip-vel 2 gép rajta (sajnos máshogy nem megy) két wifi kártya (márkakompatibilis) illetve még 2 gép közvetlenül a routeren. A problémám az, hogy 1-2 naponta eldobja a kapcsolatot a chelloval. Ezt kb 1 hónapja csinálja és nem igazán értem, h miért korábban nem volt ilyen problémám vele. Cserélgettem rajta a firmwareket orba szájba de semmi. Remélem van valakinek valami jó kis ötlete mert a costumerek morgolódnak....

Előre is köszi mindenkinek!!

Üdv

Ati
K-O-N-F-I-G

#325 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 21:27

Jahno fórumtársnak ugyanez a baja. Gondolom idetalál, aztán megbeszélitek. :)

#326 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 21:28

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 12:31

Jaja, tudom. :) Csakhat ennyi penzert akar mukodhetne is. Ma megy vissza gariban.  :o

Nnna, kicserélték, ez egyelőre stabilnak, jónak tűnik, kopp-kopp-kopp.

#327 Felhasználó inaktív   Ati22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 21:40

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 20:27

Jahno fórumtársnak ugyanez a baja. Gondolom idetalál, aztán megbeszélitek. :)

Akkor ezek szerint még nem talált rá megoldást.... ;)

Ati
K-O-N-F-I-G

#328 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 22:35

Na kicserélték nekem is, ezen megy rendesen az upnp és elég messzire 'ellát' a wifi is. Remélem nem lesz gondom vele. Köszi a segítséget ;)

#329 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 22:59

Az azert elgondolkodtato, hogy vajon miert van ennyi minosegi problema ezekkel a routerekkel.  :think:

#330 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 08:03

Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom kikapcsolni a WiFi részét a routernek? Elég annyi, hogy a  Wireless Network Mode :  Disable -re állítom, és akkor nem sugároz a router?

#331 Felhasználó inaktív   ovula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 08:45

Sziasztok!

Jól látom van egy jópár firmware, ami nem gyári, viszont nem tudom melyiket lenne érdemes használnom. Tegnap kipróbáltam egy párat (openwrt, alchemy, stb.), amik tudják a wifi kliens módot, de hogyan kell csatlakozni egy másik AP-hez? A lényeg, hogy egyszer a saját vezetékesen csatlakozzon a netre, aztán majd egy másik AP-hpz klienskét. A cucc WRT54G v2.2-es, és az volt a baj, hogy egyik firm-mel sem volt hajlandó felvenni az ip-t a vezetékes net felől, a kliens módban pedig, mint már írtam nem tudom hogyan kell csatlakozni eg ymásik AP-hez.

Vároma segítséget! Köszi!

#332 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 09:08

Idézet: ovula - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 8:45

Sziasztok!

Jól látom van egy jópár firmware, ami nem gyári, viszont nem tudom melyiket lenne érdemes használnom. Tegnap kipróbáltam egy párat (openwrt, alchemy, stb.), amik tudják a wifi kliens módot, de hogyan kell csatlakozni egy másik AP-hez? A lényeg, hogy egyszer a saját vezetékesen csatlakozzon a netre, aztán majd egy másik AP-hpz klienskét. A cucc WRT54G v2.2-es, és az volt a baj, hogy egyik firm-mel sem volt hajlandó felvenni az ip-t a vezetékes net felől, a kliens módban pedig, mint már írtam nem tudom hogyan kell csatlakozni eg ymásik AP-hez.

Vároma segítséget! Köszi!

Az 1. Linksys WRT-54-es topic elején volt a kliens mód beállításárol konkrétan Alchemy firmware-el. DD-WRT-ben egyszerűen join gombra kattintasz és kész :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#333 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 07. 10:05

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 22:59

Az azert elgondolkodtato, hogy vajon miert van ennyi minosegi problema ezekkel a routerekkel.  :think:

Marketing erősebb, mint a fejlesztés, tolják az új FWket, aztán mire működőképesre érne, arra jön az új vas. Régebben gyakori volt, hogy a frissen megvett eszközben újabb FW-t találtam, mint amit webről le lehetett tölteni, vagy éppen a verziószámok voltak kuszák.

Mikor a LinkSys-t éltetik, éln csendben vagyok, legfeljebb annyit hallotok, hogy most éppen működik ja, de a nevem nem írom mellé.
Make love not Wor.

#334 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 10:10

Remélem azért kibír egy évet hasonlóképpen, mint a DLink DI 524. Nem bízom én már ezekben, játéknak jó, de professzionális felhasználásra majd hazalopok innen egy Ciscot. Úgyis van egy rakattal :D  :Đ

#335 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 10:27

Hali!

Valaki használ WDSt APk összekötésére?
Mert nállam a két AP közt a sebesség nagyon lassú. Mi okozhatja?

#336 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 10:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 10:05

Marketing erősebb, mint a fejlesztés, tolják az új FWket, aztán mire működőképesre érne, arra jön az új vas. Régebben gyakori volt, hogy a frissen megvett eszközben újabb FW-t találtam, mint amit webről le lehetett tölteni, vagy éppen a verziószámok voltak kuszák.

Jaja, nekem is v7-es vasban 7.000.000 (vagy ilyesmi) firmware van. A nemzetkozi oldalon nincs is supportja a v7-nek, a nemet oldalon meg a 7.000.001 melle oda van irva, hogy "Initial release"... mivan?  :think:

#337 Felhasználó inaktív   ovula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:13

Idézet: Mészike - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 10:08

Az 1. Linksys WRT-54-es topic elején volt a kliens mód beállításárol konkrétan Alchemy firmware-el. DD-WRT-ben egyszerűen join gombra kattintasz és kész :)

Aham, de be kell neki adni ssid-t, stb, vagy megmutaja, hogy milyen hálózatokat lát és kiválasztom azt amelyihez csatlakozni akarok és join?
Akkor feltenném a DD-wrt-t, ha azzal tényleg működne...

Szerkesztette: ovula 2006. 11. 07. 11:18 -kor

#338 Felhasználó inaktív   oszika1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 07:02

Idézet: Ati22 - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 21:40

Akkor ezek szerint még nem talált rá megoldást.... ;)

Ati

Nekem ugyanez a gondom. A Google-n rákerestem a "wrt54g disconnect"-re és lám 52000 találat. A gyrtónak már illene lépnie.

Oszika

#339 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 11:08

Hello

Frissult a tomato 0.9 http://www.polarcloud.com/tomato

Udv

#340 Felhasználó inaktív   Siposi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 18:40

Idézet: horcsab - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 11:27

Hali!

Valaki használ WDSt APk összekötésére?
Mert nállam a két AP közt a sebesség nagyon lassú. Mi okozhatja?

Szia!

A WDS mód egyfajta jelismétlőként működik (reapeter), a két hálózat között ismétli a jelet.
Sajnos ennek a dolognak igen nagy ára van, minden WDS link után feleződik a sebesség!

Én a hálózatomban 4 routert használok igy, mivel anno nem jutottam hozzá normális áron olyan eszközhöz ami tudott volna client módot. Egy WRT-t, meg 3 Gigabyte BR01G-t használok, egy Mikrotik vezényel nekik... :)
300-600 kB/s a sebesség a hálozaton belüli másolgatásnál. Ez elég kevésnek hangzik, de a WDS miatt ez van, netezeshez tökéletes...

üdv: Sipi

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.