HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#41 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 12. 20:52

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 20:38

Szerintem webes felületen a micro sem megy bele, de nem esküdnék meg rá. Talán itt a fórumon valaki már próbálkozott v5-el...

Mintha láttam volna valahol még régebben v5.1-et, de nem emlékszem mit írtak hozzá. 5 és 5.1 között olyan sok különbség van, hogy nem is megy rá a DD-WRT a másikkal meg működik? Vagy a teljes 5-ös szériára vonatkozik ez?
De holnap végigszaladok a fórumon, megpróbálom megkeresni.
alarmiksz suxx

#42 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 20:54

Idézet: Esc - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 21:52

Mintha láttam volna valahol még régebben v5.1-et, de nem emlékszem mit írtak hozzá. 5 és 5.1 között olyan sok különbség van, hogy nem is megy rá a DD-WRT a másikkal meg működik? Vagy a teljes 5-ös szériára vonatkozik ez?
De holnap végigszaladok a fórumon, megpróbálom megkeresni.

v5-re sem megy semmi a hagyományos módon. Ezekben csak 2 mega flash van...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#43 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 21:12

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 21:54

v5-re sem megy semmi a hagyományos módon. Ezekben csak 2 mega flash van...

Egyre kevésbé szeretem a linksys-t. Haza tudom várni a routert vele teljesen úgy, hogy a gari is elússzon? Optimista vagyok :)
alarmiksz suxx

#44 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 22:11

Idézet: Esc - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 22:12

Egyre kevésbé szeretem a linksys-t. Haza tudom várni a routert vele teljesen úgy, hogy a gari is elússzon? Optimista vagyok :)

Igen, ha nem tudod visszarakni az eredetit.....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#45 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 22:14

Még egy dolog eszembe jutott, hogy visszaviszem a boltba, és megkérem sozzák rá valaki másra, és megkérdezem nincs-e másik verzióból, vagy nem-e tudnak szerezni. Bár gondolom ez ráfizetéses lesz nekem, de ha be tudnék szerezni egy olyan verziót amire a DD-WRT rámegy, akkor nem kell irányított antennát venni, fel tudom erősíteni annyira a jelet, hogy ne csak 1Mbit alatt jöjjön. Szóval ha ez összejönne milyen verziós WRT-t kéne kikönyörögnöm, ami működik rendesen?
alarmiksz suxx

#46 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 22:20

Idézet: Esc - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 23:14

Még egy dolog eszembe jutott, hogy visszaviszem a boltba, és megkérem sozzák rá valaki másra, és megkérdezem nincs-e másik verzióból, vagy nem-e tudnak szerezni. Bár gondolom ez ráfizetéses lesz nekem, de ha be tudnék szerezni egy olyan verziót amire a DD-WRT rámegy, akkor nem kell irányított antennát venni, fel tudom erősíteni annyira a jelet, hogy ne csak 1Mbit alatt jöjjön. Szóval ha ez összejönne milyen verziós WRT-t kéne kikönyörögnöm, ami működik rendesen?

Külföldön is ezt csinálják a legtöbben. :) WRT54GL-re érdemes cserélni, az ára elvileg ugyanannyi.
Itt tesztelheted a DD-WRT-t:

http://www.informatione.gmxhome.de/DDWRT/S...s_Advanced.html

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 12. 22:29 -kor

#47 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 22:23

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 23:20

Külföldön is ezt csinálják a legtöbben. :) WRT54GL-re érdemes cserélni, az ára elvileg ugyanannyi.

És pontos veziószám, a színe, mérete, súlya? :D Nem akarok még egyszer sz@rt venni, úgy látszik ennek nem néztem eléggé utána mielőtt megvettem, ez nem jellemző rám, kapjam be :D
alarmiksz suxx

#48 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 22:32

Idézet: Esc - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 23:23

És pontos veziószám, a színe, mérete, súlya? :D Nem akarok még egyszer sz@rt venni, úgy látszik ennek nem néztem eléggé utána mielőtt megvettem, ez nem jellemző rám, kapjam be :D

Doboz bal alsó sarkában Model No. : WRT54GL, jobb felső sarokban nagy OpenSource matrica.  :Đ

#49 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 16:13

Van egy kis problémám. Van eg ASUS WL-500G Deluxe routerem amire feltettem a DD-WRT v23 fw-t. Működött is minden amig nem utasítottam arra, hogy factory default, na mindezek után nem lehet elérni a routert. minden led működik rajta(pwr, air, lan) switchként lehet használni, mert a másik gépet elérem rajta keresztül. hogyan lehetne életre kelteni? ip cimet nem oszt.

#50 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 16:18

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 17:13

Van egy kis problémám. Van eg ASUS WL-500G Deluxe routerem amire feltettem a DD-WRT v23 fw-t. Működött is minden amig nem utasítottam arra, hogy factory default, na mindezek után nem lehet elérni a routert. minden led működik rajta(pwr, air, lan) switchként lehet használni, mert a másik gépet elérem rajta keresztül. hogyan lehetne életre kelteni? ip cimet nem oszt.

Statikus IP-t állítasz magadnak a router alhálózatára, és megnézed eléred-e a felületét. Amúgy ha jól tudom fact. def után kiírja, hogy állítsd be a hálózatot mert nem fogod elérni.....

#51 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 18:16

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 16:18

Statikus IP-t állítasz magadnak a router alhálózatára, és megnézed eléred-e a felületét. Amúgy ha jól tudom fact. def után kiírja, hogy állítsd be a hálózatot mert nem fogod elérni.....

Áh sikerült. Régen ha ASUS fw-vel csináltam factory defaultot akkor visszaált a 192.168.0.1-es ip-re de ez nem. De hála istennek sikerült üzembe hozni.

Köszi a segítséget :respect:

#52 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 22:54

Már csak az a problémám, hogy mini-ről nem tudok frissíteni, se vissza az eredeti fw-re, se a standard asus-os dd-wrt-re, mert azt mondja a router, hogy "incorrect image file" amikor kijelölöm neki a fw-t.

Továbbá wireless nem nagyon akar működni a dhcp.

#53 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 14:38

Idézet: fcseh - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 15:30

Előző topikot miért kellett zárolni?
Valahogy nem értem... :think:

Túl hosszúra nyúlt....

#54 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 14:38

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 15:38

Túl hosszúra nyúlt....

Így van, de ez meg nemám elsülyed :D

#55 Felhasználó inaktív   szilagyil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:12

Üdvözlök Mindenkit!

Most találtam rá az oldalra, kisebb nagyobb ugrásokkal végignéztem, és lenne egy kérdésem (hasonló már volt, de nem tudtam megoldani a problémám azok alapján:

Adott 2db wrt54g v5.1 router. az egyik patchelve van a helyi háló (vezetékes) switch-ébe, ahonnan dhcp-ről kapja a címet. Tökéletesen tovább is adja az eszközöknek, csak egyedül a másik routernek nem természetesen egymástól távolabb vannak de még optimális jellel fedésben, és vezeték nélkül kellene átvennie a címet, majd tovább szórni dhcp-vel. Nos nem vesz le semmilyen  címet, csak a saját magánhálózati címeit dobálgatja.

Nyilván bridge módot kellene állítanom nekik, csakhogy nem találtam a gonfig felületen ilyen lehetőséget.

Hogyan tudnám megoldani?

Láttam, hogy egyik sorstársam igy járt egy pár wrt54gl-el talán, és ott bridge mód megoldotta meg némi config, csak ezekben nem találok ilyet, meg igazság szerint most állítanék először wireless lant, és egyből két ilyen nyomi routert fogtam ki.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdv: szilagyil

#56 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 14:28

Sziasztok!

Van egy wrt54gl-em. Az a gond, hogy egy idő után (több óra) meghal a net a gépről. Ilyenkor a routert se tudom elérni. Pingelni se lehet. A wlan led villog, meg azon a porton lévő led is világít, amire a pc kapcsolva van. Ilyenkor ha a routerből kihúzom a tápot majd vissza, utána egyből minden megjavul. Olvastam itt, hogy néhány embernél ez akkor jelentkezik ha több szálon tölt. Én is ilyenkor ezt csinálom, de nemcsak az internet szűnik meg, hanem a routert se érem el. Amikor kihúzom a tápot a pc egyből jelez, hogy a lan kábel nincs bedugva. És amint elindult a router minden müködik.

Ötlet?

#57 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 19:11

Idézet: exbow - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 15:28

Sziasztok!

Van egy wrt54gl-em. Az a gond, hogy egy idő után (több óra) meghal a net a gépről. Ilyenkor a routert se tudom elérni. Pingelni se lehet. A wlan led villog, meg azon a porton lévő led is világít, amire a pc kapcsolva van. Ilyenkor ha a routerből kihúzom a tápot majd vissza, utána egyből minden megjavul. Olvastam itt, hogy néhány embernél ez akkor jelentkezik ha több szálon tölt. Én is ilyenkor ezt csinálom, de nemcsak az internet szűnik meg, hanem a routert se érem el. Amikor kihúzom a tápot a pc egyből jelez, hogy a lan kábel nincs bedugva. És amint elindult a router minden müködik.

Ötlet?

IP Filter Settings
Maximum Ports  (Default: 512, Range: 0 - 4096)
TCP Timeout (in seconds)  (Default: 3600, Range: 0 - 3600)
UDP Timeout (in seconds)  (Default: 3600, Range: 0 - 3600)

Ezeket állítsd: 4096, 120, 120 pl.
DD-WRT firmware.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#58 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 23:58

Idézet: Mészike - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 20:11

IP Filter Settings
Maximum Ports  (Default: 512, Range: 0 - 4096)
TCP Timeout (in seconds)  (Default: 3600, Range: 0 - 3600)
UDP Timeout (in seconds)  (Default: 3600, Range: 0 - 3600)

Ezeket állítsd: 4096, 120, 120 pl.
DD-WRT firmware.

Köszi a választ, csak az a gond, hogy nekem eredeti firmware van fenn. v4.30.2

Azon, ahogy néztem ezeket nem tudom állítani. Más megoldás nincs?

#59 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 01:19

Idézet: exbow - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 0:58

Köszi a választ, csak az a gond, hogy nekem eredeti firmware van fenn. v4.30.2

Azon, ahogy néztem ezeket nem tudom állítani. Más megoldás nincs?

Kevesebb szálon töltesz.

#60 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 07:59

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 2:19

Kevesebb szálon töltesz.

Hát ha más nics. :-(
Van valami tapasztalat mennyi az a kevés? Vagy próbálgassam?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.