HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#61 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 08:58

probalgass.
vagy hodolj be, es rakj fel alternativ firmware t ( nem valoszinu , hogy megbannad )

#62 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 10:43

Hello
Egy kis útmutatót szeretnék kérni a következő problémámra. A készülékem Linksys RT31p2. A LAN2 csatlakozóra raktam egy Sipura (SPA1001 analog telefon adapter) készüléket és 81-es portot írtam elérhetőségének. Ezután készítettem egy DDNS-t, hogy alkalmasint távoli készülékről is tudjan konfigolni az SPA1001 készüléket.
-A Setup/DDNS ben beállítottam az elérhetőségem:  Status:  DDNS is updated successfully.
-A router Administration/Management résznél engedélyezetem a Remote Administration-t
A routernek  http://192.168.15.1 az IP címe
Az SPA1001-t a http://192.168.15.101:81-es IP-vel tudom előcsalogatni.
A keresőbe az "user".dyndns.org  cím beírásárát követően simán előjön a router loginja, de viszont, ha az "user".dyndns.org:81 -et írom, akkor nem jön elő semmi.  :mad:
Mit csinálhattam rosszul, vagy esetleg még mit kell beállítani, hogy működjön. :confused: 

#63 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 08:49

Idézet: gap - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 11:43

Hello
Egy kis útmutatót szeretnék kérni a következő problémámra. A készülékem Linksys RT31p2. A LAN2 csatlakozóra raktam egy Sipura (SPA1001 analog telefon adapter) készüléket és 81-es portot írtam elérhetőségének. Ezután készítettem egy DDNS-t, hogy alkalmasint távoli készülékről is tudjan konfigolni az SPA1001 készüléket.
-A Setup/DDNS ben beállítottam az elérhetőségem:  Status:  DDNS is updated successfully.
-A router Administration/Management résznél engedélyezetem a Remote Administration-t
A keresőbe az "user".dyndns.org  cím beírásárát követően simán előjön a router loginja, de viszont, ha az "user".dyndns.org:81 -et írom, akkor nem jön elő semmi.  :mad:
Mit csinálhattam rosszul, vagy esetleg még mit kell beállítani, hogy működjön. :confused: 

Routerben Port Forward a 81-es port másik eszköz ipjére.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#64 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:36

Sziasztok !

Linksys WRT54GL-em van, linux firmware-rel (http://www.dd-wrt.com).

Kérdés:

két antennája van ugyebár. Épületen belül csatlakozom másik AP-ra, a jelszintem a béka segge alatt, kb 2-6%, a "helyén" ahol lenne, 2-3%, a fürdőszobában a fal mellett kb 6% és itt vége, közelebb menni nem tudok, még 251mW adóteljesítménnyel sem (hiába, ha a másik oldali ugyanilyen kütyü nem emel teljesítményt).

Egy beltéri antenna segítene vajon ?

Vagy kettő ?

Na ez érdekel. Egy vagy kettő kell nekem ? Állítsam be Setup-ban, hogy bal oldali antenna mondjuk az adás és vétel egyben, és tegyem a bal oldali gyári antenna helyére a kis beltéri mini-parabolát ?

Vagy mehet mindkét gyári antenna helyére 1-1 ilyen beltéri kisantenna, és maradjon "AUTO"-ban, hogy melyik transmit és melyik receive ?

Mit javasolnátok 3-5 fal áthidalására ?

Mennyit javítana mondjuk hasraütésszerűen, %-osan, egy (vagy kettő???) ilyen antenna ? Semmi extra, láttam ilyen fekete beltériket valahol már, ki tudja hány dB-sek de szekrény tetején nem zavar..
Om mani peme hung.

#65 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:38

még annyit, hogy az eszköz vadonat új és tökéletesen jó, egyelőre minden AUTO-ban, mármint wireless oldalról, kivéve a titkosítást nyilván.

próbáltam másik márkájú AP-val, az is éppenhogy csak kapaszkodik a messzi AP-ba..

próbáltam számítógépes PCI-os kártyával is, ha a gépet odacuccolom közel, ő is lát valamit, de a helyén a munkaszobában már nix :(
Om mani peme hung.

#66 Felhasználó inaktív   szilagyil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 20:17

Sziasztok!

Nos én feladom, nem tudom összehozni a 2 wrt54g v5.1-et wifivel.

TZanácsaitokat kérném, hogy (mondjuk az egyik marad talonban) milyen eszközt vegyek, hogy ennek a nyomi wrt54g v5.1-nek a jelét megfogja és továbbadja?
Gondoltam a wer54g repeaterre, de sajna ezekből a routerekből nem tudom kihozni a minimálisan szükséges firmware verziót, mert ezekre csak az 1.009 megy rá, az meg kevés a repeaternek.

mondjatok nekem olyan repeatert, vagy bridge-t, vagy bánom is én legyen akár router is, ami felveszi ennek a jelét és tovább is dobja!

Köszönettel: szilagyil

#67 Felhasználó inaktív   szilagyil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 07:33

Esetleg ha beteszek egy wrt54gl-t?
Az tud repeater módot is nem?

#68 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 15:42

Idézet: szilagyil - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 8:33

Hali!

Neked az nem volna megoldás ha 2 db routert AP módban WDS-el kötsz össze? (DD-WRT tökéletesen műxi nállam ebben a felállásban)

#69 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 06:17

Idézet: gap - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 11:43

Hello

Én a Linksys PAP2-t DMZ be raktam, így a "user".dnyndns.org beírására előjön az ATA egység config felülete.

Szerkesztette: csucsregop 2006. 08. 30. 06:18 -kor

#70 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 08:30

Idézet: szilagyil - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 20:17

Sziasztok!

Nos én feladom, nem tudom összehozni a 2 wrt54g v5.1-et wifivel.

TZanácsaitokat kérném, hogy (mondjuk az egyik marad talonban) milyen eszközt vegyek, hogy ennek a nyomi wrt54g v5.1-nek a jelét megfogja és továbbadja?
Gondoltam a wer54g repeaterre, de sajna ezekből a routerekből nem tudom kihozni a minimálisan szükséges firmware verziót, mert ezekre csak az 1.009 megy rá, az meg kevés a repeaternek.

mondjatok nekem olyan repeatert, vagy bridge-t, vagy bánom is én legyen akár router is, ami felveszi ennek a jelét és tovább is dobja!

Köszönettel: szilagyil

Az első, ami dhcp-n kap ip-t a switch-től, na annak hova van bekötve a switch-ből jövő kábele?

LAN-ba vagy WAN-ba ?

Feltételezem LAN-ba, különben nem tudná továbbosztani (hacsak nem a WAN portot is switch-nek állítjuk be).

És mivel a netedet simán LAN-ból kapod, ip-ket, gateway, minden, szerintem a két router-t WDS-el össze lehetne kötni és jónapot, tehát AP mód. (nem?) :think:
Om mani peme hung.

#71 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 09:27

Idézet: szilagyil - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 7:33

ÖÖÖ...

Linksys WRT55AG-t tesztelte a PC MAgazine, igaz nem WRT54GL, de van benne egy tipikus "Cisco"-s "félelmetes" mondat:

Idézet

Also, you can use the product as a wireless bridge with other Linksys wireless access points or routers (but only Linksys models).

Szóval ez speciell csak Linksys modellekkel bridge-el. (amit nem hiszek, bár fene se tudja, mivel a saját netem itthon WRT54GL-lel úgy műxik, hogy WRT54GL  >>> Belkin filléres Repeater >>> WRT54GL és tökéletes).
Om mani peme hung.

#72 Felhasználó inaktív   szilagyil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:19

nos igen én is gondoltam a wds módra, csakhogy ez a nyomi v5.1-es verzió, és én ebben nem találtam ilyen módot.

Most vettem egy wrt54gl v1.1-et, ezzel próbálok meg valamit, csak tudnám, hogy melyik dd-wdr kell erre, hogy menjen a wds.

#73 Felhasználó inaktív   szilagyil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 17:45

Nah...
a ratyi wrt54g-t beállítottam úgy, hogy tökéletesen dobja a címeket tovább (lan porton csatlakozik a helyi switch-re, ahonnan dhcp-nkap címet)
Beállítottam, hogy AP=on.

a laptop szépen látja wifivel.

az új wrt54gl v1.1-re feltoltam előzőr a mini dd-wtr v23 sp1 gen.-t, aztán a standardot.

hogy állítsam behogy vegye és továbbdobja a másik wifis jelét?

#74 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 18:58

Üdv!

Ojjan kérdésem lenne, hogy ezen a jószágon - WRTP54G - ki lehet-e kapcsolni a wifi részét? Mert hogy énnékem az ata része miatt kellene elsősorban, csak néha kapcsolódnék rá 1 notebook-kal wifin.
Ha meg nem kell a wifi, akkor miért menne?
THX!
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#75 Felhasználó inaktív   szilagyil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 20:19

Nos ott állok, hogy a wrt54gl DD-WRT-vel beállítva:

DHCP = Auto

DHCP server = disabled
Router mode = Gateway
Wirelless = Client

AP Isolation = ON
antennáb beállítva egyik vesz másik ad

Fejlemény:
szépen átveszi a kapcsolatot wifin a wrt54g-ről, de nem adja tovább csak a lan portjain, wifivel nem is látszik mint ezköz, ill. egyáltalán nem.

Mit állítok be rosszul?
Az is jó lenne, ha megcserélődne, hogy csak wifin adná tovább, mert igazából arra lenne szükség, a lan portok nem is lennének használva, csak konfignál.

szerintetek?

Kicsit bonyolult még nekem ez a DD-WRT menüje.

#76 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 20:25

Idézet: szilagyil - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 21:19

Nos ott állok, hogy a wrt54gl DD-WRT-vel beállítva:

DHCP = Auto

DHCP server = disabled
Router mode = Gateway
Wirelless = Client

AP Isolation = ON
antennáb beállítva egyik vesz másik ad

Fejlemény:
szépen átveszi a kapcsolatot wifin a wrt54g-ről, de nem adja tovább csak a lan portjain, wifivel nem is látszik mint ezköz, ill. egyáltalán nem.

Mit állítok be rosszul?
Az is jó lenne, ha megcserélődne, hogy csak wifin adná tovább, mert igazából arra lenne szükség, a lan portok nem is lennének használva, csak konfignál.

szerintetek?

Kicsit bonyolult még nekem ez a DD-WRT menüje.

WDS?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#77 Felhasználó inaktív   szilagyil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 07:12

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 20:25

WDS?

Na azt hogy kell belőni, hogy jó legyen? Vegyétek figyelembe, hogy csak a wrt54gl tud wds módot és beállítást, a wrt54g-nek köze nincs hozzá a menüben.

#78 Felhasználó inaktív   djjwill 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 15:51

na csá mindenkinek

még mindig nem lehet valahonnan leszedni ingyen a dd-wrt v23 sp2 special-t?
úgy kipróbálnám már :D
Ha megtudsz csinálni egy antennát minek vennéd meg?

#79 Felhasználó inaktív   djjwill 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 16:12

Idézet: djjwill - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 15:51

na csá mindenkinek

még mindig nem lehet valahonnan leszedni ingyen a dd-wrt v23 sp2 special-t?
úgy kipróbálnám már :D

na és most mit leltem?
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?pa...%2F2006+-+0830/

nézzétek meg. már akit érdekel a DD-WRT V23 SP2 :D

Szerkesztette: djjwill 2006. 09. 01. 16:18 -kor

#80 Felhasználó inaktív   djjwill 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 16:29

vajon a dd-wrt.v23_vpn_generic.bin mi?
a voip az tudom mi de mi az a vpn? :think:
valaki?

ebből az sp2-ből is a sima dd-wrt.v23_generic.bin  kell a WRT54GL-re igaz?
persze előtte a dd-wrt.v23_micro_generic.bin

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.