HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#401 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 01. 11:29

Megjelent a DD-WRT v23/SP3 bétája.
Tesztelte már valaki?:)

#402 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 01. 17:11

Hali mindenkinek.

A következő lenne a problémám. Van egy wrt54g v2.2 routerem. Több szomszéddal összeállva összehoztunk egy kis helyi hálót, amit ez a router szolgál ki. Maximum 9 gép tud csatlakoznia hálózatra, ebből 4 rádióson. A problémám a következő lenne. Már több firmware-t is kipróbáltam (tomato 0.8-0.9, dd-wrt sp2), és mindegyiknél előjön ugyanaz a hiba. Amikor többen vagyunk fent a hálón, és beindul egy torrent letöltés, akkor az msn, chat, stb. szakad időnként. Próbáltam, hogy a TCP connections feltettem 4096, és a tcp és udp timeout-ot levettem 120 sec-re. Így is előjön a hiba. A szakadás általában akkor történik, amikor a tcp conection számláló elkezd esni lefelé egy idő után, és amikor leér 100 közelébe akkor szakadás, utána meg meg sem áll 1000-ig. A torrent letöltésre gyanakszom, hogy az okozza. Ha valakinek többlet információ, a torrentkliens az az utorrent.

Vajon mit kéne állítanom?

A hálózatunk most bővült 3 géppel, így vagyunk 9-en. Mielőtt megtörtént a bővülés, azelőtt is töltöttem torrentet, de soha semmi gond nem volt. A firmware akkor a hyperwrt 4.30.1-es volt. Most ezt visszapakolva úgy néz ki, hogy megint stabil a háló, de ennek meg a qos része elég gyenge.

Segítségeteket előre is köszönöm....

#403 Felhasználó inaktív   TM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 09:32

Sziasztok!

Beruháztam kb 1 hónapja egy WRT54G routerre, mivel a régi router kaki volt. v7es verziójú, firmware-t nem nagyon találni hozzá. Gyárilag a német oldalon elérhető van rajta. A Wifin WPA titkosítás van, dinamukis DCHP server, uPnP bekapcsolva. A következő problémám van: Ha a router rosszul ébred reggelenként, akkor wifis kapcsolat után eldobja a netet, az utp-n kereszül kapcsolódó gép pedig kiírja, hogy nincs hálózati kábel bedugva, azaz szerintem a DCHP server újraindul. Eleinte csak akkor csinálta ha wifin keresztül akartam MSN-ezni, de mostmár randomban nyomja, sőt tegnap este amikor csak msn-eztem és böngésztem az asztali gépen, ami össze van madzagozva a routerrel, is többször ugyanez a hiba lépett fel, dchp server restart.
Van valakinek valami ötlete, hogy lehetne ezt orvosolni? Static dhcp eléggé fapados megoldás lenne, remélem van ennél jobb ötlet is :) A kalapácsom kölcsönadtam a baltám pedig életlen ;)
Egyébként eleinte tökéletesen működött a router, aztán bekapcsoltam a logolást, elkezdett szarakodni, úgyhogy pár óra múlva ki is kapcsoltam. Mást nem változtattam.

Köszi előre is, uff

#404 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 10:14

Sziasztok!

Van egy 54GL-em DD-WRT v23-al, és két napja olyan para van vele, hogy ha haver felcsatlakozik tá, akkor tele vagyok packetloss-al, meg meg is szakad a hálózat. Ő házon belül az egyik normál antennát használja, nekem meg ki van vezetve egy 17dbi-s külső. kb 130 méterre vagyok a routertől, de ha haver nincs fent, akkor 600ezer csomagból 5db veszteség van, amúgy meg vagy 50% packletloss ha csatlakozik.
Ha egyedül vagyok a routeren gyönyörűen megy, ha haver csatlakozik neki jó, nekem meghal. 2 napal ezelőtt még jó volt. Nincs valakinek tipjje hogy hol a bibi?

köszi
alarmiksz suxx

#405 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 10:46

Idézet: Esc - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:14

Sziasztok!

Van egy 54GL-em DD-WRT v23-al, és két napja olyan para van vele, hogy ha haver felcsatlakozik tá, akkor tele vagyok packetloss-al, meg meg is szakad a hálózat. Ő házon belül az egyik normál antennát használja, nekem meg ki van vezetve egy 17dbi-s külső. kb 130 méterre vagyok a routertől, de ha haver nincs fent, akkor 600ezer csomagból 5db veszteség van, amúgy meg vagy 50% packletloss ha csatlakozik.
Ha egyedül vagyok a routeren gyönyörűen megy, ha haver csatlakozik neki jó, nekem meghal. 2 napal ezelőtt még jó volt. Nincs valakinek tipjje hogy hol a bibi?

köszi

Hi. ugyan az az antenna legyen a ki-be (RX-TX) tehát ne auton legyen az antenna választás.

#406 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 11:04

Idézet: kuter - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:46

Hi. ugyan az az antenna legyen a ki-be (RX-TX) tehát ne auton legyen az antenna választás.

És azt hogy tudom eldönteni hogy melyik melyik legyen? Mert ugye ha rosszat kapcsolók át akkor szopacs és csatlakozni sem tudok, nem? Az már ciki lenne a múltkor MAC szűréses bibi után, amikor magam is kilőttem... :D
alarmiksz suxx

#407 Felhasználó inaktív   Simi121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 20:03

Sziasztok! Egy érdekes problémával küzködök és sajna nem birom megoldani. Egy GL v1.1-es routerem van. Az a helyzet, hogy torrent aktivá tételével küzködök. Wifi-s netem van fix IP-vel. Van egy Seano AP-m, ha közvetlen ezt kötöm össze a géppel aktiv a torrent, ha ezután a router-el akkor kb 12 óráig aktiv a port, majd átmegy pasziv módva és nemtudom visszaállitani akti módva. Érdekes módon abba a 12 órába mindegy hogyan állitom DHCP kikapcsolva bekapcsolva, UPNP kikapcsolva bekapcsolva, Portforward beállitva nem beállitva mindehogy aktiv, utána visszont az istenért nem akar aktiv lenni. Kiprobáltam már szinte az összes frimware-t, természetesen nem az összes verziót, mindegyikből csak a legujabbat. Sajnos semmi eredmény. Rádugom az AP-re minden szuper 5 másodpercen belül, utána vissza a router-be a kábel és 12 órán át frankó kábelen és wifi-n is. Mi lehet a probléma? Ezelött egy SMC routerem volt amit pont ezmiatt cseréltem le de sajna hiába mert a probléma megmaradt a Linksys-nél is. Van valakinek tipje mi lehet a gond? Probáltam több torrent kliensel is(Utorrent, Azureus, Bitcomet)

Előre is köszi!

#408 Felhasználó inaktív   Zsomba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 14:15

Idézet: TM - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 10:32

Sziasztok!

Beruháztam kb 1 hónapja egy WRT54G routerre, mivel a régi router kaki volt. v7es verziójú, firmware-t nem nagyon találni hozzá. Gyárilag a német oldalon elérhető van rajta. A Wifin WPA titkosítás van, dinamukis DCHP server, uPnP bekapcsolva. A következő problémám van: Ha a router rosszul ébred reggelenként, akkor wifis kapcsolat után eldobja a netet, az utp-n kereszül kapcsolódó gép pedig kiírja, hogy nincs hálózati kábel bedugva, azaz szerintem a DCHP server újraindul. Eleinte csak akkor csinálta ha wifin keresztül akartam MSN-ezni, de mostmár randomban nyomja, sőt tegnap este amikor csak msn-eztem és böngésztem az asztali gépen, ami össze van madzagozva a routerrel, is többször ugyanez a hiba lépett fel, dchp server restart.
Van valakinek valami ötlete, hogy lehetne ezt orvosolni? Static dhcp eléggé fapados megoldás lenne, remélem van ennél jobb ötlet is :) A kalapácsom kölcsönadtam a baltám pedig életlen ;)
Egyébként eleinte tökéletesen működött a router, aztán bekapcsoltam a logolást, elkezdett szarakodni, úgyhogy pár óra múlva ki is kapcsoltam. Mást nem változtattam.

Köszi előre is, uff

Hello! Nekem ugyenez a gondom, ha egy iMac-el kapcsolódunk a hálózatra (mind wifi, mind kábel) . Persze csak akkor, ha MacOS-t indítok rajta. Ha Windows-t bootolunk, akkor semmi gond nincs, nem indul újra a WRT54G (v7). Megoldás egyenlőre nincs. Öcsém megpróbálta kicseréltetni, de elhajtották. Hétfőn én is megpróbálom, kissé eréjesebben.

Szerkesztette: Zsomba 2006. 12. 03. 14:17 -kor

#409 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 22:57

Wrtbwlogot használ valaki az új dd-wrtvel? Most megpróbáltam feltenni de nem indul el :( Vagy van esetleg más alternatíva a monitirozásra?
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#410 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 08:42

Idézet: Peetie - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 22:57

Wrtbwlogot használ valaki az új dd-wrtvel? Most megpróbáltam feltenni de nem indul el :( Vagy van esetleg más alternatíva a monitirozásra?

RRDTool.
Ha nem találod, akkor elküldöm betömörítve, amit a \jffs -be kell betenni.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#411 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 10:22

csak ötlet, 1-2 napja jott ki a Tomato v1.0, ebben alapban van traffic grafikon :)
kuf

#412 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 10:42

Idézet: kuf - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 10:22

csak ötlet, 1-2 napja jott ki a Tomato v1.0, ebben alapban van traffic grafikon :)

Lehet azlesz, mostmár tényleg ki kell próbálnom. DD-WRTben be van állítva az up limit 80%-ra, cs:s exempt priority, dc bulk priority és mégis ahogy elindítom a játékot 500-ra megy fel a ping, ami addig 80 körül volt. Akkor tudnám hogy minek tartja fenn azt a 20%ot ha nem az exempt prioritásnak... Érik a paradicsom :) De azért a Mészike ötletét is megnézem, csak úgy kíváncsiságból, majd este ha hazaérek.

Thx 4 all.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#413 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 11:25

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 11:29

Megjelent a DD-WRT v23/SP3 bétája.
Tesztelte már valaki?:)

Én még nem. Azóta esetleg valaki? :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#414 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 19:11

Fentvan a tomato :) Eszméletlen mi mindent be lehet ebben állítani. Viszont érdekes volt a jelenség, ami miatt rossz volt a pingem, az ezzel is megmaradt, a szomszédom gépe küldött ugyanis valami teljes sávszéllel. És hiába vettem lea lowest priority sávszélességét 50%-ra, akkor látszott hogy csak 30k-val küldi de akkor is 150 volt a ping  :think:  Mostanra meg megszűnt, át se mentem megkérdezni mit csinált, lehet vmi vírusa volt :D

De ami lényeges:
Nektek is villog folyamatosan a power led a tomatoval??? Idegesít kicsit...
VPN-t a dd-wrt-ben külön engedélyezni kellett, ebben nem kell? Nem találtam ilyen fület?

szerk: ez hülye, most abbahagyta a villogást egy mentés után...

Szerkesztette: Peetie 2006. 12. 05. 19:20 -kor

#415 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 19:29

Szerintem hiába kísérleteztek a prioritásokkal... A QoS a sávszélességet szabályozza, nem a válaszidőt. És bár nyílván vannak összefüggések, a technológia korlátai miatt nem lehet elérni, hogy 1 ms-es ping legyen miközben van egyéb adatforgalom. Amúgy a ping és hasonlók igen kis mennyiségű adatforgalommal járnak, ergo a szabályozást végző eszköznek esélye sincs olyan adatforgalmat mérni, amire reagálnia kellene, illetve amire reagálni tudna...

Ps.: Biztos van itt valaki, aki a konyhanyelven előadottakat szakmaira tudja fordítani...

#416 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 19:57

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 19:29

Szerintem hiába kísérleteztek a prioritásokkal... A QoS a sávszélességet szabályozza, nem a válaszidőt. És bár nyílván vannak összefüggések, a technológia korlátai miatt nem lehet elérni, hogy 1 ms-es ping legyen miközben van egyéb adatforgalom. Amúgy a ping és hasonlók igen kis mennyiségű adatforgalommal járnak, ergo a szabályozást végző eszköznek esélye sincs olyan adatforgalmat mérni, amire reagálnia kellene, illetve amire reagálni tudna...

Ps.: Biztos van itt valaki, aki a konyhanyelven előadottakat szakmaira tudja fordítani...

Pedig valahogy be lehet állítani, mert: ha a torrent kliensben beállítom a 30k-s korlátozást, akkor aztán tölthetek le mellette még 280k-val akkor is kicsi a ping. A gond ott van, hogy ha végtelenre teszem, és megpróbálom ugyanezt a routerrel intéztetni, akkor nem megy. Valamiért a tomato se veszi észre a torrentet, hiába állítom class E-nek, a grafikonon nem látszik. De még nem adtam fel, itt annyi mindent lehet állítani, még olvasgatni kell :)

#417 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 21:37

Na, beküzdöttem ,működik, édes istenem végre azt csinál a szomszéd amit akar :D:D:D:D A CSS AZ MEGY :)

Ha valaki hasonlót akar annak beírom ne szívjon vele:

- én  a Max Bandwidth-et beállítottam az elvi maximumra (512 chellonal)
- a default classt lowest-re tettem, és a lowesthez tartozó százalékot vettem át 2-80%-ra, a többit hagytam ahogy van.
-a classificationből kitöröltem amit ő alapból létrehozott valami general rulet a tcp/udp 6000-60000 vayg ilyesmi volt nem emlékszem, de ez cseszett ki vele, mert amit én utána beírtam sorrendtől függetlenül, de nem vette figyelembe. Szóval default lowest tcp ranges töröl.
-felvettem a css-t az L7 filterek közül highest prioritire, de ez alapból nem ér semmit se... Ha csak ez van bent, az kevés, tehát
- felvettem highest prioritybe a css szerverek által használt port ranget, destination: 27000-27100 TCP/UDP. Ha valami elvetemült ezen kívülre teszi a szerverét az persze szívás akkor utána kell állítani :) szerk.: Viszont ekkor már figyelni kell mert pl észrevettem hogy néhány torrent is használja azt a destinaton portot. Szóval itt még lehet okoskodni.

És műxik, próbálgattam, ha az utolsó sort kiveszem, mentek, 250 a ping, ha visszarakom, mentek, akkor meg 40
:dj:

Szerkesztette: Peetie 2006. 12. 05. 21:44 -kor

#418 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 22:48

Idézet: Peetie - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 19:11

Fentvan a tomato :) Eszméletlen mi mindent be lehet ebben állítani.

Hello

Jo ez a kis paradicsom, es atom stabil!!

Udv

#419 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 23:00

Idézet: Bino - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 22:48

Hello

Jo ez a kis paradicsom, es atom stabil!!

Udv

Szomszéd dc-zik, le feltölt x kval, én torrentezek, és emelett tudok 40es pinggel cszni. Na ez az amit kb 1 éve szeretnék megvalósítani és most végre eljött az idő :) I love tomato  :respect:

#420 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 08:27

mióta pofázok :)
kuf

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19