HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#381 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 25. 19:56

MInt írtam, a root nem működik, próbáltam mindenféle kombinációban.

:think:
KomposztWC

#382 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 19:59

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 19:56

MInt írtam, a root nem működik, próbáltam mindenféle kombinációban.

:think:

Okok, értem, közbe azért szerkesztettem, hogy a hard resetet próbáltad-e.

http://www.dd-wrt.co...opic.php?t=7664
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#383 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 20:02

Viszont én egy valamit nem értek. Többek között egy GS verziójú routeremen is DD-WRT SP2 fut. Van, amikor elmegy 27 napig gond nélkül, de van, amikor 1 nap alatt 2x is lefagy. Nem tudom, hogy mi váltja ki... p2p dolgok tiltva vannak.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#384 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 25. 20:04

Kösz, megpróbálom.

Amúgy a fenti problémám, hogy nem tudok kapcsolódni a laposommal vezeték nélkül megoldódott.

Szerk: sikerült, köszönöm szépen.

Szerkesztette: Grillo 2006. 11. 25. 20:24 -kor

KomposztWC

#385 Felhasználó inaktív   quby79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 17:39

Hi mindenki!

Lenne 1 pár kérdésem!Van 1 wrt54gl-em 1.1-es dd-wrtv23sp2special fw-vel!Ez volt az első fw frissitésem a routeren és tetszene is a dolog, de van 1-2 dolog ami nem annyira tetszik!Amiért kell ez az fw az a MAC-enkénti sávszélességkorlátozás!(közös net 2 szomszéddal)A gondom az hogy a lanon belüli másolás nagyon lassú vele - max 3mega/sec - és néha spontán a lap nem megjeleníthető!Az egyik gépen megy az adott oldal a másikon meg nem!De van net csak nem mindig minden lap jelenik meg!egyelőre minden alap beállítás!de sztem akkor is gyorsabbnak kéne lenni a LAN-nak!Valami 5let???
Aszonta itt előttem valaki hogy nagyon stabil ez a fw!Csak kipróbálni szeretném, és ha sikerülne belőni ugy hogy teljesen elégedett vok vele akkor még azt a 20€ is megérné nekem!De anyi benne a beállítási lehetőség hogy a feléről azt sem tom mi az!

u.i.:jaaaa, ha skype-olook az is nagyon sokat késik (4-5 sec) ami nem volt router nélkül meg gyári fw-vel sem :confused:

#386 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 19:34

Szevasztok nekem is linksys routerem van 2 hónapos, és eddig 2-3 naponta megszakadt a net és csak akkor lett újból ha kihúztam a konektorból és vissza dugtam. Ma viszont már óránként ki kellett húzni és vissza dugni. Mi lehet a hiba? Melegszik, elromlott valami beállítás?

#387 Felhasználó inaktív   Wharash 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 08:52

Idézet: quby79 - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 17:39

Hi mindenki!

Lenne 1 pár kérdésem!Van 1 wrt54gl-em 1.1-es dd-wrtv23sp2special fw-vel!Ez volt az első fw frissitésem a routeren és tetszene is a dolog, de van 1-2 dolog ami nem annyira tetszik!Amiért kell ez az fw az a MAC-enkénti sávszélességkorlátozás!(közös net 2 szomszéddal)A gondom az hogy a lanon belüli másolás nagyon lassú vele - max 3mega/sec - és néha spontán a lap nem megjeleníthető!Az egyik gépen megy az adott oldal a másikon meg nem!De van net csak nem mindig minden lap jelenik meg!egyelőre minden alap beállítás!de sztem akkor is gyorsabbnak kéne lenni a LAN-nak!Valami 5let???
Aszonta itt előttem valaki hogy nagyon stabil ez a fw!Csak kipróbálni szeretném, és ha sikerülne belőni ugy hogy teljesen elégedett vok vele akkor még azt a 20€ is megérné nekem!De anyi benne a beállítási lehetőség hogy a feléről azt sem tom mi az!

u.i.:jaaaa, ha skype-olook az is nagyon sokat késik (4-5 sec) ami nem volt router nélkül meg gyári fw-vel sem :confused:

Hello, 2 kliensert nem lenne szukseges a Special FW, de lassuk csak a beallitasokat:
1. Applications & Gaming ---> QoS, Start QoS -enable, Port - WAN, Packet Scheduler - HTB, Uplink-Downlink (kbps) - garantalt savszelesseged 90%
Mit lehetne...? MAC cim szerint meghatarozod az "ellenfelednek" szant savszelesseget. Ez csak a WAN port adatatvitelere ervenyes. Helyi halozaton max. sebesseggel szaguldozhattok.
2. A sima DD-WRT QoS megfelelo, mert megszabhatod a prioritasat a klienseknek :down:  es magadnak is :up:    Talan meg jobb is (ez esetben) a "sima" FW, mert barki hozzaferhetne a teljes savszelesseghez amikor egyedul kuld-fogad adatot a routeren.
3. SKYPE: Applications & Gaming ---> QoS, Services Priority, beszurod a skype, skypeout, skypetoskype szolgaltatasok prioritasat Premium-ra

...az be kell vegye, mert sokba kerult a "lakodalom"!    :smoker:

#388 Felhasználó inaktív   Wharash 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 09:09

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 19:44

Felraktam a dd-wrt-t, de nem tudok belépni a beállításokhoz, mert nem fogadja el az alap root/admin logint/passt.

Ötlet?

Hi!
Probaldd a root belepot a regi jelszavaddal.

#389 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 11:29

Hali mindenkinek.

A következő lenne a nyűgöm. Van egy wrt54g v2.2-es routerem tomato 8-as firmware-rel. Eléggé szét van dobva a net a szomszédságban, 7-8 gépet lát el, amiből 3 wifis. Amikor több gép netezik (5-6), akkor szakadozik a net (MSN, SKYPE, CHAT, stb.), holott a sávszélesség a tomato grafikonja szerint félig sincs kihasználva. Általában 1 gép torrentezik, de annak qos-sal a sávszélessége vissza van véve.

Azt vettem észre, hogy akkor szakad a net, amikor új gép csatlakozik fel a netre, pontosabban, amikor az IP-t kér.

Szerintetek mitől van a gubanc???

Van egy log file mentésem, csak én hülye vagyok hozzá, és nem tudok belőle semmi okosat kisilabizálni.

Segítségeteket előre is köszönöm.

#390 Felhasználó inaktív   Zsomba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 11:50

Sziasztok!
Van egy linksys wrt54g-m ( v7 ). Öcsém vett most egy imac-et és ha csatlakozik a routerre valami miatt egy idő után újraindítja a routert (MaxOS ). Ha windows-t bootol az imac-en, akkor simán megy, nem indítja újra a linksyst.
Valami ötlet?

Zsomba

#391 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 16:28

Idézet: Zsomba - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 12:50

Sziasztok!
Van egy linksys wrt54g-m ( v7 ). Öcsém vett most egy imac-et és ha csatlakozik a routerre valami miatt egy idő után újraindítja a routert (MaxOS ). Ha windows-t bootol az imac-en, akkor simán megy, nem indítja újra a linksyst.
Valami ötlet?

Zsomba

Fogd csúzliba :D:D:D
Szerintem ezt csak egy FW frissítés oldaná meg, nézz körül a linksys oldalán (szerintem nem lesz) ezért kapj az alkalmon, vidd vissza, és cseréltesd ki egy GL-re..

ÜDV: Tracert

#392 Felhasználó inaktív   quby79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 18:27

Idézet: Wharash - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 8:52

Hello, 2 kliensert nem lenne szukseges a Special FW, de lassuk csak a beallitasokat:
1. Applications & Gaming ---> QoS, Start QoS -enable, Port - WAN, Packet Scheduler - HTB, Uplink-Downlink (kbps) - garantalt savszelesseged 90%
Mit lehetne...? MAC cim szerint meghatarozod az "ellenfelednek" szant savszelesseget. Ez csak a WAN port adatatvitelere ervenyes. Helyi halozaton max. sebesseggel szaguldozhattok.
2. A sima DD-WRT QoS megfelelo, mert megszabhatod a prioritasat a klienseknek :down:  es magadnak is :up:    Talan meg jobb is (ez esetben) a "sima" FW, mert barki hozzaferhetne a teljes savszelesseghez amikor egyedul kuld-fogad adatot a routeren.
3. SKYPE: Applications & Gaming ---> QoS, Services Priority, beszurod a skype, skypeout, skypetoskype szolgaltatasok prioritasat Premium-ra

...az be kell vegye, mert sokba kerult a "lakodalom"!    :smoker:

köszi a segitséget!Lehet hogy megpróbálom mégiscsak a sima dd-wrt-t.most megy minden de böngészés közben olyan lassan jönnek a dolgok, meg gyakran akarja a  lapokat frissiteni.Van hogy hibaüzi "a internetexploler nem tugggya megnyitni a webhelyet vagy mi (piros x-el)
Ha fel akarom rakni a mások dd-wrt-t akkor melyiket kell rakni mert van gs, gsv4, g, moto meg generic az én routerem meg gl??muszály először a mini-t rakni?Bár most még 1 kicsit tesztelem a specialt 1 ideig!tudom hogy  :lama:  vagyok, ugyhogy bocsi!

#393 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 21:23

Idézet: Zsomba - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 11:50

Sziasztok!
Valami ötlet?

Zsomba

Szia!

Használsz valamilyen titkosítást igaz? és 7.00.0 firmware van rajta? Hirtelen úgy emlékszem van benne egy ilyen bug, de firmware frissítéssel megoldhatod a problémát. A német linksys oldalon találsz hozzá frissebb firmwaret, ( http://www-de.linksys.com/servlet/Satellit...FVisitorWrapper ), ha ez sem oldja meg a problémát akkor vidd vissza ahol vetted, vagy mondd meg a cég nevét és esetleg behozhatod hozzám. (Számtech nagykerben vagyok szervizes, és nekem megvan a legújabb firmware hozzá, de azt nem küldhetem el) Sok sikert.

UI: Még mindig vállalok WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat...
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#394 Felhasználó inaktív   oszika1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 08:48

Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 21:23

Szia!

Használsz valamilyen titkosítást igaz? és 7.00.0 firmware van rajta? Hirtelen úgy emlékszem van benne egy ilyen bug, de firmware frissítéssel megoldhatod a problémát. A német linksys oldalon találsz hozzá frissebb firmwaret, ( http://www-de.linksys.com/servlet/Satellit...FVisitorWrapper ), ha ez sem oldja meg a problémát akkor vidd vissza ahol vetted, vagy mondd meg a cég nevét és esetleg behozhatod hozzám. (Számtech nagykerben vagyok szervizes, és nekem megvan a legújabb firmware hozzá, de azt nem küldhetem el) Sok sikert.

UI: Még mindig vállalok WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat...

Szia!

Kíváncsi vagyok tapasztaltál-e ilyet:
T-kábeles net. 6 napig gond nélkül osztotta a netet a wrt54g, aztán egyik percről a másikra elment a net és a kábeltelefon (!!) is. Router kiiktatás után minden visszajött. Router újra beiköt: hiba ugyanaz, majd estére magától megjavult.

Valakinek van 5lete, esetleg hasonló tapasztalata.
(router v5 verzió)

Oszika

#395 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 09:31

Zsomba,

ismerős melóhelyén több Mac is egy v7.0-ás wrt-re van kötve, ami folyamatosan újraindul, ugyanúgy, mint neked. Visszavitték a boltba és cserélték, asszem v5 vagy v6-ra.

kicsit OFF, de van egy eladó, bontatlan wrt54GL-em 15k-ért.

kuf
kuf

#396 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 16:02

Mire kell odafigyelnem egy wrt54g V2-nél, ha a dd-wrt.v23SP2 final_special-t szeretném felrakni? Azt olvastam a txt-ben, hogy előszőr a gyári fw webes feületéről toljam fel a dd-wrt.v23_mini-t, és onnan már felmegy a speciál. Valóban ilyen egyszerű lenne? Mire érdemes odafigyelnem még?  :think:

Előre is köszi a válaszokat.  :respect:

#397 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 17:11

most nézem csak, hogy a tomato is felmegy az 54G V2-re, jól látom? Talán érdemes lenne azt feltenni? Mi a módja, ha gyári fw-re szeretném feltenni?

#398 Felhasználó inaktív   Zsomba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 19:30

Idézet: kuf - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 10:31

Zsomba,

ismerős melóhelyén több Mac is egy v7.0-ás wrt-re van kötve, ami folyamatosan újraindul, ugyanúgy, mint neked. Visszavitték a boltba és cserélték, asszem v5 vagy v6-ra.

kicsit OFF, de van egy eladó, bontatlan wrt54GL-em 15k-ért.

kuf

HEllo! Köszi a választ, Öcsém megpróbálta viszsavinni, mire közölték vele, hogy nem cserélik ki mivel, sehol sincs ráírva, hogy kompatibilis kell legyen a mac-el. LordComputer. Meg közölték vele, hogy mit akar egy 3 hónapos számlával... De lehet, majd én is megpróbálom.

#399 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 19:54

esetleg a nagykernel erdemes utannajarni, ha van ismeros, pl alphasonic, hatha ok cserelik.
kuf

#400 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 23:12

Idézet: Zsomba - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 20:30

HEllo! Köszi a választ, Öcsém megpróbálta viszsavinni, mire közölték vele, hogy nem cserélik ki mivel, sehol sincs ráírva, hogy kompatibilis kell legyen a mac-el. LordComputer. Meg közölték vele, hogy mit akar egy 3 hónapos számlával... De lehet, majd én is megpróbálom.

Ja és persze ha ilyeneket mondanak, hogy 3 hónapos számla... akkor fenyegesd meg a fogyaszóvédelemmel, készíts hangfelvételt a beszélgetésről, ezt a végén közöld, hogy ezzel mész, s mire az ajtóig jutnál, már a kezedben lesz az új cserélt cucc!!!

ÜDV: Tracert

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.