Tesztelte már valaki?
Linksys WRT54G II
Elküldve: 2006. 12. 01. 17:11
A következő lenne a problémám. Van egy wrt54g v2.2 routerem. Több szomszéddal összeállva összehoztunk egy kis helyi hálót, amit ez a router szolgál ki. Maximum 9 gép tud csatlakoznia hálózatra, ebből 4 rádióson. A problémám a következő lenne. Már több firmware-t is kipróbáltam (tomato 0.8-0.9, dd-wrt sp2), és mindegyiknél előjön ugyanaz a hiba. Amikor többen vagyunk fent a hálón, és beindul egy torrent letöltés, akkor az msn, chat, stb. szakad időnként. Próbáltam, hogy a TCP connections feltettem 4096, és a tcp és udp timeout-ot levettem 120 sec-re. Így is előjön a hiba. A szakadás általában akkor történik, amikor a tcp conection számláló elkezd esni lefelé egy idő után, és amikor leér 100 közelébe akkor szakadás, utána meg meg sem áll 1000-ig. A torrent letöltésre gyanakszom, hogy az okozza. Ha valakinek többlet információ, a torrentkliens az az utorrent.
Vajon mit kéne állítanom?
A hálózatunk most bővült 3 géppel, így vagyunk 9-en. Mielőtt megtörtént a bővülés, azelőtt is töltöttem torrentet, de soha semmi gond nem volt. A firmware akkor a hyperwrt 4.30.1-es volt. Most ezt visszapakolva úgy néz ki, hogy megint stabil a háló, de ennek meg a qos része elég gyenge.
Segítségeteket előre is köszönöm....
Elküldve: 2006. 12. 02. 09:32
Beruháztam kb 1 hónapja egy WRT54G routerre, mivel a régi router kaki volt. v7es verziójú, firmware-t nem nagyon találni hozzá. Gyárilag a német oldalon elérhető van rajta. A Wifin WPA titkosítás van, dinamukis DCHP server, uPnP bekapcsolva. A következő problémám van: Ha a router rosszul ébred reggelenként, akkor wifis kapcsolat után eldobja a netet, az utp-n kereszül kapcsolódó gép pedig kiírja, hogy nincs hálózati kábel bedugva, azaz szerintem a DCHP server újraindul. Eleinte csak akkor csinálta ha wifin keresztül akartam MSN-ezni, de mostmár randomban nyomja, sőt tegnap este amikor csak msn-eztem és böngésztem az asztali gépen, ami össze van madzagozva a routerrel, is többször ugyanez a hiba lépett fel, dchp server restart.
Van valakinek valami ötlete, hogy lehetne ezt orvosolni? Static dhcp eléggé fapados megoldás lenne, remélem van ennél jobb ötlet is
Egyébként eleinte tökéletesen működött a router, aztán bekapcsoltam a logolást, elkezdett szarakodni, úgyhogy pár óra múlva ki is kapcsoltam. Mást nem változtattam.
Köszi előre is, uff
Elküldve: 2006. 12. 02. 10:14
Van egy 54GL-em DD-WRT v23-al, és két napja olyan para van vele, hogy ha haver felcsatlakozik tá, akkor tele vagyok packetloss-al, meg meg is szakad a hálózat. Ő házon belül az egyik normál antennát használja, nekem meg ki van vezetve egy 17dbi-s külső. kb 130 méterre vagyok a routertől, de ha haver nincs fent, akkor 600ezer csomagból 5db veszteség van, amúgy meg vagy 50% packletloss ha csatlakozik.
Ha egyedül vagyok a routeren gyönyörűen megy, ha haver csatlakozik neki jó, nekem meghal. 2 napal ezelőtt még jó volt. Nincs valakinek tipjje hogy hol a bibi?
köszi
Elküldve: 2006. 12. 02. 10:46
Idézet: Esc - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:14
Van egy 54GL-em DD-WRT v23-al, és két napja olyan para van vele, hogy ha haver felcsatlakozik tá, akkor tele vagyok packetloss-al, meg meg is szakad a hálózat. Ő házon belül az egyik normál antennát használja, nekem meg ki van vezetve egy 17dbi-s külső. kb 130 méterre vagyok a routertől, de ha haver nincs fent, akkor 600ezer csomagból 5db veszteség van, amúgy meg vagy 50% packletloss ha csatlakozik.
Ha egyedül vagyok a routeren gyönyörűen megy, ha haver csatlakozik neki jó, nekem meghal. 2 napal ezelőtt még jó volt. Nincs valakinek tipjje hogy hol a bibi?
köszi
Hi. ugyan az az antenna legyen a ki-be (RX-TX) tehát ne auton legyen az antenna választás.
Elküldve: 2006. 12. 02. 11:04
Idézet: kuter - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:46
És azt hogy tudom eldönteni hogy melyik melyik legyen? Mert ugye ha rosszat kapcsolók át akkor szopacs és csatlakozni sem tudok, nem? Az már ciki lenne a múltkor MAC szűréses bibi után, amikor magam is kilőttem...
Elküldve: 2006. 12. 02. 20:03
Előre is köszi!
Elküldve: 2006. 12. 03. 14:15
Idézet: TM - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 10:32
Beruháztam kb 1 hónapja egy WRT54G routerre, mivel a régi router kaki volt. v7es verziójú, firmware-t nem nagyon találni hozzá. Gyárilag a német oldalon elérhető van rajta. A Wifin WPA titkosítás van, dinamukis DCHP server, uPnP bekapcsolva. A következő problémám van: Ha a router rosszul ébred reggelenként, akkor wifis kapcsolat után eldobja a netet, az utp-n kereszül kapcsolódó gép pedig kiírja, hogy nincs hálózati kábel bedugva, azaz szerintem a DCHP server újraindul. Eleinte csak akkor csinálta ha wifin keresztül akartam MSN-ezni, de mostmár randomban nyomja, sőt tegnap este amikor csak msn-eztem és böngésztem az asztali gépen, ami össze van madzagozva a routerrel, is többször ugyanez a hiba lépett fel, dchp server restart.
Van valakinek valami ötlete, hogy lehetne ezt orvosolni? Static dhcp eléggé fapados megoldás lenne, remélem van ennél jobb ötlet is
Egyébként eleinte tökéletesen működött a router, aztán bekapcsoltam a logolást, elkezdett szarakodni, úgyhogy pár óra múlva ki is kapcsoltam. Mást nem változtattam.
Köszi előre is, uff
Hello! Nekem ugyenez a gondom, ha egy iMac-el kapcsolódunk a hálózatra (mind wifi, mind kábel) . Persze csak akkor, ha MacOS-t indítok rajta. Ha Windows-t bootolunk, akkor semmi gond nincs, nem indul újra a WRT54G (v7). Megoldás egyenlőre nincs. Öcsém megpróbálta kicseréltetni, de elhajtották. Hétfőn én is megpróbálom, kissé eréjesebben.
Szerkesztette: Zsomba 2006. 12. 03. 14:17 -kor
Elküldve: 2006. 12. 04. 22:57
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2006. 12. 05. 08:42
Idézet: Peetie - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 22:57
RRDTool.
Ha nem találod, akkor elküldöm betömörítve, amit a \jffs -be kell betenni.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2006. 12. 05. 10:22
Elküldve: 2006. 12. 05. 10:42
Idézet: kuf - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 10:22
Lehet azlesz, mostmár tényleg ki kell próbálnom. DD-WRTben be van állítva az up limit 80%-ra, cs:s exempt priority, dc bulk priority és mégis ahogy elindítom a játékot 500-ra megy fel a ping, ami addig 80 körül volt. Akkor tudnám hogy minek tartja fenn azt a 20%ot ha nem az exempt prioritásnak... Érik a paradicsom
Thx 4 all.
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2006. 12. 05. 11:25
Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 11:29
Tesztelte már valaki?
Én még nem. Azóta esetleg valaki?
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2006. 12. 05. 19:11
De ami lényeges:
Nektek is villog folyamatosan a power led a tomatoval??? Idegesít kicsit...
VPN-t a dd-wrt-ben külön engedélyezni kellett, ebben nem kell? Nem találtam ilyen fület?
szerk: ez hülye, most abbahagyta a villogást egy mentés után...
Szerkesztette: Peetie 2006. 12. 05. 19:20 -kor
Elküldve: 2006. 12. 05. 19:29
Ps.: Biztos van itt valaki, aki a konyhanyelven előadottakat szakmaira tudja fordítani...
Elküldve: 2006. 12. 05. 19:57
Idézet: desiderius - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 19:29
Ps.: Biztos van itt valaki, aki a konyhanyelven előadottakat szakmaira tudja fordítani...
Pedig valahogy be lehet állítani, mert: ha a torrent kliensben beállítom a 30k-s korlátozást, akkor aztán tölthetek le mellette még 280k-val akkor is kicsi a ping. A gond ott van, hogy ha végtelenre teszem, és megpróbálom ugyanezt a routerrel intéztetni, akkor nem megy. Valamiért a tomato se veszi észre a torrentet, hiába állítom class E-nek, a grafikonon nem látszik. De még nem adtam fel, itt annyi mindent lehet állítani, még olvasgatni kell
Elküldve: 2006. 12. 05. 21:37
Ha valaki hasonlót akar annak beírom ne szívjon vele:
- én a Max Bandwidth-et beállítottam az elvi maximumra (512 chellonal)
- a default classt lowest-re tettem, és a lowesthez tartozó százalékot vettem át 2-80%-ra, a többit hagytam ahogy van.
-a classificationből kitöröltem amit ő alapból létrehozott valami general rulet a tcp/udp 6000-60000 vayg ilyesmi volt nem emlékszem, de ez cseszett ki vele, mert amit én utána beírtam sorrendtől függetlenül, de nem vette figyelembe. Szóval default lowest tcp ranges töröl.
-felvettem a css-t az L7 filterek közül highest prioritire, de ez alapból nem ér semmit se... Ha csak ez van bent, az kevés, tehát
- felvettem highest prioritybe a css szerverek által használt port ranget, destination: 27000-27100 TCP/UDP. Ha valami elvetemült ezen kívülre teszi a szerverét az persze szívás akkor utána kell állítani
És műxik, próbálgattam, ha az utolsó sort kiveszem, mentek, 250 a ping, ha visszarakom, mentek, akkor meg 40
Szerkesztette: Peetie 2006. 12. 05. 21:44 -kor
Elküldve: 2006. 12. 05. 22:48
Idézet: Peetie - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 19:11
Hello
Jo ez a kis paradicsom, es atom stabil!!
Udv
Elküldve: 2006. 12. 05. 23:00
Idézet: Bino - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 22:48
Jo ez a kis paradicsom, es atom stabil!!
Udv
Szomszéd dc-zik, le feltölt x kval, én torrentezek, és emelett tudok 40es pinggel cszni. Na ez az amit kb 1 éve szeretnék megvalósítani és most végre eljött az idő

Súgó
A téma zárva.