HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#481 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 08:22

Idézet: TM - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 13:38

Akkor mostmár csak a jelszót kellene eláruljad..  :p

Utánanézek..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#482 Felhasználó inaktív   Zo'Mac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 11:20

Hölgyek és/vagy úrak. Egy kis segítség kellene. Adott 1 WRT 54G router, csak 1 a gond vele, hogy nagyon gyenge a vezték nélküli átvitel. Firmware version: 7.00.1 . MIt érdemes tenni? Keresni 1 nagyobb verziószámat, avagy probálkozzak a Tomato-val? Minden segítséget elfogadok, kösz mindenkinek.
:think: 

#483 Felhasználó inaktív   SecurityMan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 12:13

Felraktam a tomato fw-t, próbálgatam a Qos-t, ki is kapcsoltam. Azt tapasztalom, hogy a le- és feltöltés kisebb lett és elégé ingadozik, míg DD-wrtvel sokkal stabilabb volt.
tomato  1600/170 Kbps
DD-WRT 1900/190 Kbps
Tapasztaltatok hasonlót, vagy még valamit kellene állítanom rajta?

#484 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 13:07

Idézet: SecurityMan - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 12:13

Felraktam a tomato fw-t, próbálgatam a Qos-t, ki is kapcsoltam. Azt tapasztalom, hogy a le- és feltöltés kisebb lett és elégé ingadozik, míg DD-wrtvel sokkal stabilabb volt.
tomato  1600/170 Kbps
DD-WRT 1900/190 Kbps
Tapasztaltatok hasonlót, vagy még valamit kellene állítanom rajta?

Szia.

A tomato-nál a QOS-ban, amikor megadod a le-és feltöltési sebességedet, akkor azt többre kell állítani, mint a valós. Nekem legalábbis így sikerült kicsikarnom a max letöltési sebességet. Arra is figyel, hogy milyen osztályban van CLASSIFICATION menüben a "bulk". Alapból úgy tudom, hogy lowest-en van, az meg nem biztosít lehetőséget a teljes sebességgel való letöltésre...

#485 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 15:56

Idézet: jihad - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 11:20

Hölgyek és/vagy úrak. Egy kis segítség kellene. Adott 1 WRT 54G router, csak 1 a gond vele, hogy nagyon gyenge a vezték nélküli átvitel. Firmware version: 7.00.1 . MIt érdemes tenni? Keresni 1 nagyobb verziószámat, avagy probálkozzak a Tomato-val? Minden segítséget elfogadok, kösz mindenkinek.

Szia!

Hívd a 06-80-204-548 -at, és küldenek hozzá egy firmwaret ami javítja a hibát. Tomato nemhinném hogy felmegy rá:)
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#486 Felhasználó inaktív   Zo'Mac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 16:29

Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 15:56

Szia!

Hívd a 06-80-204-548 -at, és küldenek hozzá egy firmwaret ami javítja a hibát. Tomato nemhinném hogy felmegy rá:)

Köszi az infot. Nálad megoldodótt a vezeték nélküli kapcsólat hibája?

#487 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 17:57

Hmm, routerem meg egy érdekes eset.... GS 1.1-es. Kb 1 hónapja viszonylag gyakran lefagyogatott. Volt, mikor 5 napig ment, de volt, hogy fél nap után fagyott. Most megkapta egy másik router tápját, és úgy néz ki, ezzel megy okésan :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#488 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 18:05

Idézet: jihad - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 16:29

Köszi az infot. Nálad megoldodótt a vezeték nélküli kapcsólat hibája?

Nekem nincs ilyen problémám, nekem 3.1-es WRT54G-m van. Csak minden nap javítok routereket, mert szervizes vagyok egy számtech nagykerben és általában én értesülök a hibákról először. Sikerült frissítened?
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#489 Felhasználó inaktív   Zo'Mac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 19:14

Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 18:05

Nekem nincs ilyen problémám, nekem 3.1-es WRT54G-m van. Csak minden nap javítok routereket, mert szervizes vagyok egy számtech nagykerben és általában én értesülök a hibákról először. Sikerült frissítened?

Ez a barátomé, nekem WRT 54GS van azzal nincs ilyen problémám. A megadott telefonszámon 1 hang annyit mondott e-mailba küldjem el a hasfájásomat a karácsony miatt nem tudnak telefonon segíteni.

#490 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 19:52

Idézet: Mészike - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 17:57

Hmm, routerem meg egy érdekes eset.... GS 1.1-es. Kb 1 hónapja viszonylag gyakran lefagyogatott. Volt, mikor 5 napig ment, de volt, hogy fél nap után fagyott. Most megkapta egy másik router tápját, és úgy néz ki, ezzel megy okésan :)

Elhamarkodott kijelentés. Lefagyott :D
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#491 Felhasználó inaktív   mazdakoma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:25

sziasztok! Van a családban egy wrt54g v5 router  firmware: v1.00.1, Sep. 20, 2005 
és azt csinálja néha, hogy a lakás távolabbi részeiben egyszercsak eltűnik a jel (mondjuk olyan hetente egyszer), a routerhez közelebb tökéletesen működik a net továbbra is. 

Mi okozhatja ezt a hébe-hóba történő hatótáv csökkenést? Ki szoktam huzni picit, újraindulás után pöpec minden újra, csak a másik lakással együtt használjuk igy kicsit macerás hogy nekem zörögnek érte ha nem megy a net :)

köszönöm segítségeteket.

#492 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 21:57

Üdv!

Hogyan lehet azt megoldani ha van 2db AP ami UTP-n van összekötve és az egyik legyen az 1.es a másik a 2.es, azt hogy az 1esen jön a net wirelessen a 2esen pedig tovább adja, de  a 2eshez csatlakozó gépek ne látszódjanak az 1esre kötött gépeken. Viszont a 2esen levő gépek is elérhessék az 1es routeren jövő internetet.
Mind  a 2 router WRT54G dd-wrt v23sp2-vel.

Remélem érthető amit leírtam.

#493 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:01

Idézet: mazdakoma - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 20:25

sziasztok! Van a családban egy wrt54g v5 router  firmware: v1.00.1, Sep. 20, 2005 
és azt csinálja néha, hogy a lakás távolabbi részeiben egyszercsak eltűnik a jel (mondjuk olyan hetente egyszer), a routerhez közelebb tökéletesen működik a net továbbra is. 

Mi okozhatja ezt a hébe-hóba történő hatótáv csökkenést? Ki szoktam huzni picit, újraindulás után pöpec minden újra, csak a másik lakással együtt használjuk igy kicsit macerás hogy nekem zörögnek érte ha nem megy a net :)

köszönöm segítségeteket.

Szia!

Mindenképp frissítsd a firmwaret! Ami rajta van szinte a gyári, vagy talán az is, és azóta rengetek javítást adtak ki hozzá!

http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c...FVisitorWrapper

90% hogy javítja a hibádat...

UI: Nehogy wirelessen próbáld meg frissiteni, CSAK LANon!

#494 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 19:49

Hi!

Hogyan lehet megoldani Win alól, hogy a gép ne látszódjon ki a hálóra még a gép neve sem (mintha nem is lenn ott gép)?

#495 Felhasználó inaktív   Zo'Mac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:13

Sikerált frissíteni WRT 54G 7.00.1 verziószámot 7.00.3-ra. Valamivel jobb a vezeték nélküli átvitele, de nem 100%-os. Ha valakit érdekel a frissítés annak szívesen átküldöm, csak adja meg a mail címét.
;)  :think:

#496 Felhasználó inaktív   ralf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 09:21

Sziaszok!

Nemrég vettem egy WRT54GL v1.1 routert, és az a gondom vele, hogy rendszeresen bontja az ADSL kapcsolatot (aztán persze újracsatlakozik, de előtt minden hálózati forgalom megáll egy időre).  Utóbbi időben ezt a jelenséget intenzívebb letöltés esetén vettem észre (uTorrent, vagy akár Firefox-szal töltök egy nagyobb fájlt), de akár ettől függetlenül is.

Az utorrent oldalán is írnak ezzel kapcsolatban:
http://www.utorrent.com/faq.php#Special_no...G_GL_GS_routers
# Maximum Ports: 4096
# TCP Timeout (s): 300 (decrease if you have many TCP connections)
# UDP Timeout (s): 300 (decrease if you have many UDP connections)
# Save Settings and then Reboot Router
Ezeket beállítva sem megy rendesen, illetve úgy tűnik, nem csak a uTorrent okozza a kapcsolat bontását.

A gyári firmware-t lecseréltem DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) std -re, azzal is ugyanez a jelenség.

A Connection Strategy-nél
- Keep Alive: Redial Period 30 sec van beállítva, de már próbáltam a
- Connect on Demand: Max Idle Time: 0 min (állandóan tartsa), illetve nagy számot adni, hogy csak 9999 perc készenlét után bontson, egyik sem segített.

Ami érdekes jelenség, hogy MTU problémára (is) gyanakodtam, azért az Auto helyett beírtam Manual 1492-t. Tegnap óta azonban nem tudom visszatenni Auto-ra, mert átállítom, Save Settings, router újrabootol, és mégis megmarad a régi Manual beállítás. Még az MTU értékét sem tudom átírni.

A routernek egyébként még csak a vezetékes LAN portjait használom, a WLAN ki van kapcsolva. Az egyik LAN portból megy a net egy külön Mercury switch-be és a switch-hez van csatlakoztatva a 2 gép, de gondolom ez nem számít...(eddig egy linuxos PC töltötte be a router szerepét, ott semmi ilyen probléma nem volt).
Az ADSL egyébként Externet, a modem Askey :(

Szerintetek milyen beállítási probléma lehet, vagy a routerrel van gond?

Köszi!

#497 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 09:42

Idézet: ralf - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 9:21

Sziaszok!

Nemrég vettem egy WRT54GL v1.1 routert, és az a gondom vele, hogy rendszeresen bontja az ADSL kapcsolatot (aztán persze újracsatlakozik, de előtt minden hálózati forgalom megáll egy időre).  Utóbbi időben ezt a jelenséget intenzívebb letöltés esetén vettem észre (uTorrent, vagy akár Firefox-szal töltök egy nagyobb fájlt), de akár ettől függetlenül is.

Az utorrent oldalán is írnak ezzel kapcsolatban:
http://www.utorrent.com/faq.php#Special_no...G_GL_GS_routers
# Maximum Ports: 4096
# TCP Timeout (s): 300 (decrease if you have many TCP connections)
# UDP Timeout (s): 300 (decrease if you have many UDP connections)
# Save Settings and then Reboot Router
Ezeket beállítva sem megy rendesen, illetve úgy tűnik, nem csak a uTorrent okozza a kapcsolat bontását.

A gyári firmware-t lecseréltem DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) std -re, azzal is ugyanez a jelenség.

A Connection Strategy-nél
- Keep Alive: Redial Period 30 sec van beállítva, de már próbáltam a
- Connect on Demand: Max Idle Time: 0 min (állandóan tartsa), illetve nagy számot adni, hogy csak 9999 perc készenlét után bontson, egyik sem segített.

Ami érdekes jelenség, hogy MTU problémára (is) gyanakodtam, azért az Auto helyett beírtam Manual 1492-t. Tegnap óta azonban nem tudom visszatenni Auto-ra, mert átállítom, Save Settings, router újrabootol, és mégis megmarad a régi Manual beállítás. Még az MTU értékét sem tudom átírni.

A routernek egyébként még csak a vezetékes LAN portjait használom, a WLAN ki van kapcsolva. Az egyik LAN portból megy a net egy külön Mercury switch-be és a switch-hez van csatlakoztatva a 2 gép, de gondolom ez nem számít...(eddig egy linuxos PC töltötte be a router szerepét, ott semmi ilyen probléma nem volt).
Az ADSL egyébként Externet, a modem Askey :(

Szerintetek milyen beállítási probléma lehet, vagy a routerrel van gond?

Köszi!

Szia.

Azt nézd meg, hogy a kapcsolatok száma mennyire ugrik föl, amikor szakad a net. Nekem is ugyanez volt a bajom, amíg ki nem filóztam a hiba okát, habár 100%-ra nem sikerült, mert napi 1-2-szer szakadok, de az mégsem 5 percenként. Nekem Tomato firmware van a routeren, azzal valamelyest könnyebb volt számomra kideríteni a szakadások okát. A legfőbb bűnösnek az utorrent, és más kliensek DTH hálózatbeli kalandozásai voltak, amire trackerről való torrentezésnél nem igazán van szükség. Kapcsold ki, és nézd meg úgy. Egyébként próbálgasd előidézni a szakadásokat, és akkor nagyobb eséllyel ki lehet szűrni a bibit. Ja, és a kapcsolatok feloldásának az idejét sem árt csökkenteni.

#498 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 11:04

Noh, DD-WRT SP3 jó. Legalábbis procihasználat szempontjából... Eddigi 100%-os procihasználat 5-10% között van.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#499 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 15:20

Idézet: Mészike - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 12:04

Noh, DD-WRT SP3 jó. Legalábbis procihasználat szempontjából... Eddigi 100%-os procihasználat 5-10% között van.

És húzva van a proci???
Vagy a 216-al viszi???

#500 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 16:36

Idézet: tracert - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 15:20

És húzva van a proci???
Vagy a 216-al viszi???

216-on megy. Viszont ma is fagyott. Grrrrrr.... Szóval nemértem én ezt a routert.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »