HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#581 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 16:48

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 17:11

Hűtőbordával mekkora a tűréshatára a Jelerősség emelésnek? DD-WRT van most és 50-re van állítva, de sajnos ez még mindig kicsit kevés :( Szóval ha teszek rá bordát, akkor meddig húzhatom? :Đ

100-ig hűtés nélkül is nyugodtan húzhatod!
150-et is elvisz, csak nagyon leromlik a jel minősége=>rosszabb lesz mint 100mw-on!
Hűtéssel a max-ot is kiválóan leadja, de ügyelj azokra a dolgokra amiket már leírtam a többi fórumozónak is!

#582 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:26

Tehát 100-on kényelmes neki hűtés nélkül és még a jel is jó lesz? Köszi a segítséget!

Szerkesztette: Tiga 2007. 01. 08. 17:27 -kor

#583 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:42

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 18:26

Tehát 100-on kényelmes neki hűtés nélkül és még a jel is jó lesz? Köszi a segítséget!

Így van!

#584 Felhasználó inaktív   Visi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:24

Sziasztok

Új router vásárlás elött álok és gondoltam, hogy én is veszek egy ilyet. A kérdésem az lenne, hogy G-st, GL-est vagy GS-est vegyek és mikre figyeljek mert olvasgattam, hogy a verzió számot is figyelni kell.

#585 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:34

GL és nem lesz problémád.

#586 Felhasználó inaktív   Visi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:47

Köszi a segítséget

És abból is olvastam hogy van v1 és 1.1 valami külömbség a kettő között?

#587 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 13:12

Sziasztok!

Routert szeretnék venni, és az egyik haverom a Linksys WRT54GL-t ajánlotta a figyelmembe. Jelenleg 3M-es ADSL-em van, amit ha minden igaz az Invitel 2-3 hónap múlva megemel 8-asra, vagy 6-osra.

Két gépen osztanám meg a netet. Az egyiken orrba-szájba torrent menne - szóval fontos lenen a sok kapcsolódási szál és a folyamatos kapcsolat -, a másikon leginkább csak sima böngészés, és ez sem túl gyakran. A gépen XP-van, de Vistára szeretnék váltani amint lehet. Szerintetek is jó választás lenne?

* ha az L Linuxot jelent, akkor a router menne XP-vel is?

Szerkesztette: Tarzaan 2007. 01. 11. 13:15 -kor

#588 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 13:41

Ha orrba-szajba menne a torrent, akkor azert erdemes Draytek Vigor meg hasonlo markakban gondolkodni (ezek ugye mar nem az "occso" routerek koze tartoznak, viszont birjak a strapat). A WRT54GL nekem eddig birja a sok kapcsolatot gyari firmware-el is, de nem volt idom meg sokat nyuzni. A WRT54G v7 viszont nem, ugyhogy az semmikepp se vegyel, mert csak gyari firmwarel frissitheto. A WRT54GL-re viszont felthetok harmadik fel altal keszitett szoftverek, ezek altalaban Linux alapuak es megprobaljak kihozni a hardverbol a maximumot, illetve olyan funkciok talalhatok bennuk, ami a gyariban nem. Termeszetesen a router mindenfele oprendszerrel ellatott PC-val megy. Az L jeloles arra vonatkozik, hogy a routerbe Linux-alapu firmware is rakhato.

#589 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:01

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 13:41

Ha orrba-szajba menne a torrent, akkor azert erdemes Draytek Vigor meg hasonlo markakban gondolkodni (ezek ugye mar nem az "occso" routerek koze tartoznak, viszont birjak a strapat).

Nekem orrba-szájba megy a torrent, igaz, hogy utorrenttel, ami szerintem elég tisztességesen kezeli a kapcsolatok számát, és semmi gond nincs. Az L7 izét használom a QoS-ben, meglehetősen hatékony. Annyit azért csalok, hogy a utorrentben a max. feltöltés le van korlátozva 30k-ra (348 az uploadom), de ezen kívül nincs egyéb korlát.

#590 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 16:06

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 15:01

Nekem orrba-szájba megy a torrent, igaz, hogy utorrenttel, ami szerintem elég tisztességesen kezeli a kapcsolatok számát, és semmi gond nincs. Az L7 izét használom a QoS-ben, meglehetősen hatékony. Annyit azért csalok, hogy a utorrentben a max. feltöltés le van korlátozva 30k-ra (348 az uploadom), de ezen kívül nincs egyéb korlát.

Azureus.

Idézet: FakeJack

Ha orrba-szajba menne a torrent, akkor azert erdemes Draytek Vigor meg hasonlo markakban gondolkodni (ezek ugye mar nem az "occso" routerek koze tartoznak, viszont birjak a strapat). A WRT54GL nekem eddig birja a sok kapcsolatot gyari firmware-el is, de nem volt idom meg sokat nyuzni. A WRT54G v7 viszont nem, ugyhogy az semmikepp se vegyel, mert csak gyari firmwarel frissitheto. A WRT54GL-re viszont felthetok harmadik fel altal keszitett szoftverek, ezek altalaban Linux alapuak es megprobaljak kihozni a hardverbol a maximumot, illetve olyan funkciok talalhatok bennuk, ami a gyariban nem. Termeszetesen a router mindenfele oprendszerrel ellatott PC-val megy. Az L jeloles arra vonatkozik, hogy a routerbe Linux-alapu firmware is rakhato

Köszi. Esetleg konkrét típust a Draytek/ Vigor márkán belül tudnál ajánlani? Full hülye vagyok rputer ügyben, eddig semmi dolgom nem volt velük...

#591 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 11. 17:05

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 16:06

Köszi. Esetleg konkrét típust a Draytek/ Vigor márkán belül tudnál ajánlani? Full hülye vagyok rputer ügyben, eddig semmi dolgom nem volt velük...

Vegyél használt 2200E-set, aztán kész. Új Draytekre nem tudok fejből árat, de első körben mindenki másik irányba szokott szaladni tőle :-)
Make love not Wor.

#592 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 17:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 18:05

Vegyél használt 2200E-set, aztán kész. Új Draytekre nem tudok fejből árat, de első körben mindenki másik irányba szokott szaladni tőle :-)

:D  :think:

oksa. Hát még gondolkodom. Lehet, hogy marada Lynksys...

#593 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 19:48

Hi All!

Meglehet, hogy van egy nagy problémám. Tegnap vettem egy linksys routert wrt54g v7 -es. Az lenne a helyzet, hogy firmware-t szeretnék rá tölteni, csak olyat, amiben tudom növelni a tramsmit powert. Akkor most ezt bebuktam? Mit csináljak? Nyírjam ki és vissza garanciába? Vagy lesz rá valamikor firmware? Ha tud rá valaki firmwaret, az tudna berakni egy linket hozzá? Jelenleg 2db ilyen routerem is van csak azok V3-ok.

#594 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 20:18

Idézet: krisztian98 - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 20:48

Hi All!

Meglehet, hogy van egy nagy problémám. Tegnap vettem egy linksys routert wrt54g v7 -es. Az lenne a helyzet, hogy firmware-t szeretnék rá tölteni, csak olyat, amiben tudom növelni a tramsmit powert. Akkor most ezt bebuktam? Mit csináljak? Nyírjam ki és vissza garanciába? Vagy lesz rá valamikor firmware? Ha tud rá valaki firmwaret, az tudna berakni egy linket hozzá? Jelenleg 2db ilyen routerem is van csak azok V3-ok.

Jól látod, ez bukta!!

Mikor vetted? 3 napon bellül visszaviheted, hogy nem teccik
Az után meg szerintem próbáld visszavetetni velük.
Ha nem megy, akkor megpróbálhatod kinyírni, és vagy bejön, vagy sokat bux a dolgon, vagy eladod valakinek...

ÜDV: Tracert

#595 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 20:39

Köszi a válaszod. Nem tudom, meg lehet, hogy elég lesz a teljesítménye, bár ki tudja egy tetőn és egy B30-as téglafalon kellene átvinni a jelet. Szerintetek elég lesz? A táv kb 20m.
Akkor milyet érdemes most venni?

#596 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 12:02

Tarzan,

honnan veszed,h Invitel savszelt emel? vagy csomagot valtasz?  :D
kuf

#597 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 13:20

Onnan, hogy sávszélleseg emelés lesz adsl-nél. Duplázás ill triplázás. Amit a vonal elbír Jan 15-től kezdik el az emeléseket és kb2-3 hónap mire be fogják fejezni.

#598 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 13:22

ja, akkor neked Tcomos vonalon van Invitel adsl-ed, ott tenyleg igaz.
kuf

#599 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 15:10

Lenne egy kérdésem a tisztelt 'olvasósághoz'. Szóval elérkezett az a gond nálunk, hogy igény merült fel egy printerserverre amire 1db nyomtató lenne rákötve USB-n keresztül. Kérdésem az lenne, hogy van esetleg valami kiegészítő a Linksys WRT54GL-hez vagy kellene vegyek egy olyan routert ami printerserveres? Az utóbbit nem akarom, hiszem szerelmes vagyok ebbe a kis kütyübe. Nagyon meg vagyok vele elégedve a Tomato firm-el. Maximálisan kiszolgál, sőt már a sima WRT54G v5.0 DD-WRT-vel is szépen klappol a körzetemben mint átjátszó :Đ Szóval tudnátok nekem ajánlani valami ócsó printerserver kiegészítőt vagy egyáltalán van ilyen? Köszi! :rolleyes:

#600 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 12:20

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 15:10

Lenne egy kérdésem a tisztelt 'olvasósághoz'. Szóval elérkezett az a gond nálunk, hogy igény merült fel egy printerserverre amire 1db nyomtató lenne rákötve USB-n keresztül. Kérdésem az lenne, hogy van esetleg valami kiegészítő a Linksys WRT54GL-hez vagy kellene vegyek egy olyan routert ami printerserveres? Az utóbbit nem akarom, hiszem szerelmes vagyok ebbe a kis kütyübe. Nagyon meg vagyok vele elégedve a Tomato firm-el. Maximálisan kiszolgál, sőt már a sima WRT54G v5.0 DD-WRT-vel is szépen klappol a körzetemben mint átjátszó :Đ Szóval tudnátok nekem ajánlani valami ócsó printerserver kiegészítőt vagy egyáltalán van ilyen? Köszi! :rolleyes:

Persze, létezik külön printserver is... Linksysnek van a PSUS4, ami sima 1 portos USB, + 4 portos switch is egyben... aztán létezik még wirelesses változat is, amivel ugye fel tudsz csatlakozni egy AP-ra hogy ne kelljen kábelezni... (WPS54G).. Arra figyelj hogy egyik printserver sem kompatibilis minden nyomtatóval.. Csak az a helyzet hogy kompatibilitási listát sem találsz sztem sehol hogy menni fog-e vagy nem... Multifunkciós nyomtatók elég esélyes hogy nem mennek rajta, úgy ahogy egyik printserveren sem... Milyen nyomtatód van?
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.