Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 8:52
bocs, hirtelen nem olvastam el az előzményeket, de router nélkül is szakad?
Szia.
Úgy nem nagyon próbálgattam, mivel szomszédos összefogás keretében netezünk, és nem akartam nagyobb kiesést náluk.
DE!!!
Hosszasan olvasgattam különböző fórumokon, és különböző ötleteket kezdtem el kipróbálni. Az MTU értékét tegnap a routerben levettem 1392-re. Eddig úgy látom, hogy az olyan szakadások, ami után azonnal visszakapcsolódik a cucc, mintha megszűntek volna. KOPP-KOPP.... Aztán... Néha úgy dobott le a netről, hogy a router vissza se tudott csatlakozni, csak a modem újraindítása után. Olvasgattam, lehetséges az, hogy MAC cím alapján az internetszolgáltató vadássza a routereket, és néha letiltja a netezést. Nem tudom, hogy mi benne a valóságalap, de a routerem MAC címét a gépem MAC címére klónoztattam, és tegnap óta nem szakadtam le még ilyen módon sem.
Az externetes csávó elküldte a logfájlukat, és az olyan szakadások, amikor vissza is csatol egyből USER-REQUEST típusú szakadások, tehát a modem bont, amikor meg vissza se tud csatolni a modem, az meg PORT-ERROR-os.
Az internetezési szokások semmit nem változtak. Torrent 1 gépen, 20 tcp kapcsolatra visszafogva, a többi msn, böngészés.
Még korai nyilatkozni, hogy mit értem el az állításokkal, egy hét múlva már világosabb lesz