HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#701 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 20:43

Sziasztok!

Az alábbi problémára keresem a megoldást:
Van egy WRT54GC routerem és egy WUSB11v4 wireless USB network adapterem. Csak netezésre használom, de rengetegszer eldobja a kapcsolatot az adapter és a router között.
Nem tudjátok véletlenül, hogy mi lehet a megoldás? Nagyon unom, hogy ilyenkor húzhatom ki a routert a konnektorból :(

Előre is kszönöm a segítséget  :respect:
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#702 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:09

Idézet: Changer79 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 20:23

Hali mindenkinek.

Már sokat sír a szám itt, hogy szakad a netem. Egy wrt54g-s v2.2-es routerem van, és azt vettem észre, hogy a tápja forró. A 12v helyet majdnem 18 jön ki belőle. Nektek milyen meleg a táp, és mennyi feszt ad le???

És a tápját terhlés alatt mérted??? Ugyan is a transzformátoroknak az üresjárási feszültsége magasabb mint a terhelt!!!

ÜDV: Tracert

#703 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:38

Üdv, van egy 2.2-es routerem, gyári Firmware Version: v3.03.9
Ha megy egy letöltés elég kicsi a szabad sávszél weblap nézegetéshez.
QoS menüben Application Priority ér valamit? Ezzel párhuzamosan a windows-ban is be kell állítani a QoS-t vagy attól függetlenül működik?
Hogy működik? Pl ha HTTP-t High-ra állítom, az még nem megoldás ugye? Mert ha pl http-ről megy egy letöltés akkor uyganott vagyok mintha nem állítottam volna be.
Újabb GYÁRI Firmware-ben van valami frissítés erre az opcióra?

Köszi!

#704 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:57

Idézet: tracert - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:09

És a tápját terhlés alatt mérted??? Ugyan is a transzformátoroknak az üresjárási feszültsége magasabb mint a terhelt!!!

ÜDV: Tracert

Szia.

Nem, csak simán, terhelés nélkül.

#705 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:22

Idézet: Changer79 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 19:23

Hali mindenkinek.

Már sokat sír a szám itt, hogy szakad a netem. Egy wrt54g-s v2.2-es routerem van, és azt vettem észre, hogy a tápja forró. A 12v helyet majdnem 18 jön ki belőle. Nektek milyen meleg a táp, és mennyi feszt ad le???

A 18V teljesen normális, nem hiszem hogy az okozza a problémát... mindegyik 18-at ad le...
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#706 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 21:06

Feltettem a Tomato firmware-t, de hogyan tudom beállitani a hálózaton lévő 3 gép sávszélességét?
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#707 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:28

QoS/Basic Settings-nel definalod a Class A/B/C/D/E sebessegeket, aztan QoS/Classification-nal letrehozol szabalyokat mondjuk MAC cimhez rendelve a Class akarmit.

Ha jol ertelmezem a QoS reszt.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 02. 04. 23:29 -kor

#708 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 08:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 0:28

QoS/Basic Settings-nel definalod a Class A/B/C/D/E sebessegeket, aztan QoS/Classification-nal letrehozol szabalyokat mondjuk MAC cimhez rendelve a Class akarmit.

Ha jol ertelmezem a QoS reszt.

Köszönöm.
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#709 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 08:50

Hali mindenkinek.

Továbbra is sír a szám. A adsl-em szakad. Az aktív kapcsolataim száma 100 alatt. A modem snr margin 30 körül, a másik paraméter 10 körül. 3 gép a hálózaton pillanatnyilag, az egyik torrentezik. A szolgáltatóm elküldte a logjukat, miszerint user-request-tel szakadok, elvileg a modem bont. A torrentre gyanakszom, utorrent a kliens, a max. kapcsolat 20, a dht kikapcsolva, az upnp kikapcsolva. Port nincs nyitva. A routerent tomato firm van, a tcp timeoutok az alapon, de az nem hiszem, hogy gond lenne, mivel összességében 100 alatt van. Már lassan magamhoz nyúlok... Mi lehet a baja?

#710 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 16:21

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 21:43

Sziasztok!

Az alábbi problémára keresem a megoldást:
Van egy WRT54GC routerem és egy WUSB11v4 wireless USB network adapterem. Csak netezésre használom, de rengetegszer eldobja a kapcsolatot az adapter és a router között.
Nem tudjátok véletlenül, hogy mi lehet a megoldás? Nagyon unom, hogy ilyenkor húzhatom ki a routert a konnektorból :(

Előre is kszönöm a segítséget  :respect:

Várom továbbra is az ötleteket  :D
Előre is köszi  :respect:

#711 Felhasználó inaktív   pomm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 08:36

Sziasztok!

Én - sajnos - anno elnéztem és egy wrt54g router vettem, de már a v7.00-ból.
Ehhez létezik vmi hackelt firmware?
Ha vkinek van tapasztalata, ossza meg kérem!

Köszönöm!

#712 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 08:52

Idézet: Changer79 - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 8:50

Hali mindenkinek.

Továbbra is sír a szám. A adsl-em szakad. Az aktív kapcsolataim száma 100 alatt. A modem snr margin 30 körül, a másik paraméter 10 körül. 3 gép a hálózaton pillanatnyilag, az egyik torrentezik. A szolgáltatóm elküldte a logjukat, miszerint user-request-tel szakadok, elvileg a modem bont. A torrentre gyanakszom, utorrent a kliens, a max. kapcsolat 20, a dht kikapcsolva, az upnp kikapcsolva. Port nincs nyitva. A routerent tomato firm van, a tcp timeoutok az alapon, de az nem hiszem, hogy gond lenne, mivel összességében 100 alatt van. Már lassan magamhoz nyúlok... Mi lehet a baja?

bocs, hirtelen nem olvastam el az előzményeket, de router nélkül is szakad?
Per Aspera Ad Astra

#713 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 13:56

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 8:52

bocs, hirtelen nem olvastam el az előzményeket, de router nélkül is szakad?

Szia.

Úgy nem nagyon próbálgattam, mivel szomszédos összefogás keretében netezünk, és nem akartam nagyobb kiesést náluk.

DE!!!

Hosszasan olvasgattam különböző fórumokon, és különböző ötleteket kezdtem el kipróbálni. Az MTU értékét tegnap a routerben levettem 1392-re. Eddig úgy látom, hogy az olyan szakadások, ami után azonnal visszakapcsolódik a cucc, mintha megszűntek volna. KOPP-KOPP.... Aztán... Néha úgy dobott le a netről, hogy a router vissza se tudott csatlakozni, csak a modem újraindítása után. Olvasgattam, lehetséges az, hogy MAC cím alapján az internetszolgáltató vadássza a routereket, és néha letiltja a netezést. Nem tudom, hogy mi benne a valóságalap, de a routerem MAC címét a gépem MAC címére klónoztattam, és tegnap óta nem szakadtam le még ilyen módon sem.
Az externetes csávó elküldte a logfájlukat, és az olyan szakadások, amikor vissza is csatol egyből USER-REQUEST típusú szakadások, tehát a modem bont, amikor meg vissza se tud csatolni a modem, az meg PORT-ERROR-os.
Az internetezési szokások semmit nem változtak. Torrent 1 gépen, 20 tcp kapcsolatra visszafogva, a többi msn, böngészés.

Még korai nyilatkozni, hogy mit értem el az állításokkal, egy hét múlva már világosabb lesz

#714 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 20:40

üdv srácok!

Van egy ilyen Linksys router a kéróban, csak voip-os. És van egy nagy problémám. Nem tudom, mit kellene ide beírni.  :confused: Egy napig nem is kért a konfigoldal Voice részénél semmi jelszót. Nem értem... Telefon csatlakoztatva és pár voip program fel van telepítve. Ha én nyomtam el valamit, akkor a reset segít?  :confused:

Kép
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#715 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:33

Idézet: banditos - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 21:40

üdv srácok!

Van egy ilyen Linksys router a kéróban, csak voip-os. És van egy nagy problémám. Nem tudom, mit kellene ide beírni.  :confused: Egy napig nem is kért a konfigoldal Voice részénél semmi jelszót. Nem értem... Telefon csatlakoztatva és pár voip program fel van telepítve. Ha én nyomtam el valamit, akkor a reset segít?  :confused:

Kép

Hali!

A reset max. azon segít,  hogy visszaállítja az alapértelmezett admin jelszót. De hogy miért kér jelszót, ha idáig nem kért, azt nem tudom  :think:

#716 Felhasználó inaktív   zergelo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 14:50

Hali,

Van esetleg valakinek otlete, vagy tapasztalata Linksys WRT54G traffic log gyujtesben.
Alchemy firmware mellett kellene valami FTPre feltolto log cuccos.

Rflow collector nem nagyon tetszik, mert folyton be kell lenni kapcoslva a gepnek.

Koszi a segitseget.
"...egy meggymag meg meg egy meggymag..."

#717 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 15:59

Idézet: zergelo - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 14:50

Hali,

Van esetleg valakinek otlete, vagy tapasztalata Linksys WRT54G traffic log gyujtesben.
Alchemy firmware mellett kellene valami FTPre feltolto log cuccos.

Rflow collector nem nagyon tetszik, mert folyton be kell lenni kapcoslva a gepnek.

Koszi a segitseget.

Az rflow tud ftp-zni is.... Csak regisztrálj egy accountot valamelyik free web szerveren, ahol van ftp upload, (pl freeweb.hu) és nem kell bekapcsolva legyen a géped! :)

#718 Felhasználó inaktív   Dajka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 20:31

sziasztok!

szükségem lenne egy kis segítségre.
mégpedig, hogy szeretnék csinálni egy port forward-ot h aktív lehessek torrentben... minden ok mert router nélkül jó vagyok de amint bekötöm a routert passzív leszek... nekem a gl es verzió van beállítottam a portforvard alatt a portot meg minden de valamiért mégsem akarja... sztetek mi lehet?

#719 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 20:45

Idézet: Dajka - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 20:31

sziasztok!

szükségem lenne egy kis segítségre.
mégpedig, hogy szeretnék csinálni egy port forward-ot h aktív lehessek torrentben... minden ok mert router nélkül jó vagyok de amint bekötöm a routert passzív leszek... nekem a gl es verzió van beállítottam a portforvard alatt a portot meg minden de valamiért mégsem akarja... sztetek mi lehet?

Próbáld upnpvel, akkor nem kell állígatni semmit.
Amúgy az utorrentben beállítottad fix portra? Mert ugye az véletlenszerűen válogatja a portot.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#720 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 20:47

dupla, igen :) én azthittem egyet se küld el annyira nehezen ment

Szerkesztette: Peetie 2007. 02. 13. 21:46 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.