HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#741 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 15. 12:23

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 10:24

Tomató is linux alapú?

Melyik jobb Tomato, vagy Openwrt?

Mint ahogy az előttem lévő postban is írta desiderius, mindegyik moddolt FW linux alapú...

OpenWRT-t nem ismerem, az itteni G/Gl tulajdonosok nagyrésze DD-WRT vagy Tomato használó. Mondom nekem az balul vásárolt WRT54G v5.0-om DD-WRT van, mert arra csak azt lehet -> meg vagyok vele elégedve.

A WRT54GL-emen, pedig Tomato van, mert sokkal átláthatóbb, biztosabb (gyorsabb a hálózaton belüli másolás, jól konfigolható a QoS, etc). Illetve viszonylag elég sok frissítést ad ki hozzá a készítő, foglalkozik vele rendesen.

De próbáld ki mind2-t, ha csak egyszerű használatra akarod, akkor tökmind1, de ha belemászol az FW rejtelmeibe, akkor találhatsz mind2ben érdekes dolgokat ami segít a döntésben.

#742 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 16:44

Na kicsit utána olvastam és a tomato egész jónak tűnik. Bár a Wiki-n az OpenWrt kicsit részletesebben írja le a kezelést.

Jelenleg az Openwrt van benne. Kérdés, hogy először tegyem vissza az eredeti firmware-t, vagy erre is rátölthetgem a tomato-t?

Előre is kösz...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#743 Felhasználó inaktív   Dajka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 15. 17:00

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 22:17

Universal Plug and Play. Röviden azt csinálja hogy neked nem kell a portforwarddal szórakozni, ő észleli és beállítja magának. Ezt engedélyezned kell a routerben, valahol van rá egy külön upnp menü, tomato firmware-ben ott van ahol a portforward.

enable-re van állítva és mégsincs semmi :s
alapból úgy volt

#744 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 17:49

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 16:44

Kérdés, hogy először tegyem vissza az eredeti firmware-t, vagy erre is rátölthetgem a tomato-t?

Szerintem egy factory default utan mehet ra a Tomato. Nekem nem halt bele a router a HyperWRT, DD-WRT, Tomato kozotti frissitgetesekbe, de mondom az OpenWRT-t nem ismerem, de sztem az sem sokkal masabb, mint az altalam soroltak.

Itt egy nagyon jo leiras a Tomato-hoz, en ez alapjan allitgattam be.

http://en.wikibooks....Tomato_Firmware

Szerkesztette: Tiga 2007. 02. 15. 17:55 -kor

#745 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 20:18

Néztem, de nem találtam a következőt:

Hogy tudok saját iptables szabályt létrehozni?

Van egy már bevált szkriptem. De nem tudom, hogy lehetne ezt automatikusan betöltetni... :think:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#746 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 19:06

Vitte már valaki vissza a cuccot úgy, hogy hekkelt FMW volt rajta és tönkrement?

Észrevették, hogy nem az eredeti FW volt rajta???

#747 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 11:26

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 19:06

Vitte már valaki vissza a cuccot úgy, hogy hekkelt FMW volt rajta és tönkrement?

Észrevették, hogy nem az eredeti FW volt rajta???

Tudtommal nem "hekkelt", hanem nyilt forráskódú  firmware-eket használunk.
A firmware-ek házilagos frissítése megengedett, sőt a GL szériát kizárólag ezért hozták ki a piacra.

#748 Felhasználó inaktív   ezekiel25-17 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 14:53

Sziasztok! végig próbáltam olvasni a topicot elejétől a végéig!
Nos nekem egy v7 es routerem van! a legfrisseb fw el! nekem oly gondom volt hogy ledobált folyamatosan a netről, persze kemény torrent közben de néha anélkül is4 A gondom ugy oldódott meg hogy dhcp t kikapcsoltam és az upnp -t azóta ugy megy mint a kisangyal!! a wirelessel sincsen semmi gon! nincs net szakaddás net eldobás semmi! és megkell mondjam hgy eddig 5 router fordult meg akezem alatt és eddig egyse szűrte ilyen fa..án a netet mint  ez a router!

#749 Felhasználó inaktív   juhit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 12:57

Üdv

A gurukhoz lenne egy kérdésem!

Adott egy Enternet ADSL, egy D-Link modem és egy Linksys WRT54GL router (4.30.7-es firmware). Torrentezés közben átlag 5 óránként szakad a net, legalább naponta 3-szor.
Kihúztam a routert, csak a modemmel 28 folyamatos óra után én szakítottam a kapcsolatot, úgy jó volt.

Én az MTU helytelen beállítására tippelek. De itt merül fel a probléma. Router nélkül sikerült megállapítani, hogy 1452 a legjobb beállítás, ami még nem darabolódik.  (ping -l 1452 -f www.bix.hu)
Gondoltam visszaillesztem a routert és ott ezt beírom a config-ba és már jó is lesz. Be is írtam és utána újra leteszteltem a fenti parancsal, darabolt és 75% elveszett. Akármilyen új (alacsonyabb) értéket próbáltam beírni, annak letesztelésekor mindíg darabolt vagy veszített. Tehát összefoglalva minél alacsonyabbra állítottam az MTU-t, annál alacsonyabb beállítást követelt meg a teszteléskor.

Aki tud, kérem segítsen

#750 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 16:43

Idézet: juhit - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 12:57

Üdv

A gurukhoz lenne egy kérdésem!

Adott egy Enternet ADSL, egy D-Link modem és egy Linksys WRT54GL router (4.30.7-es firmware). Torrentezés közben átlag 5 óránként szakad a net, legalább naponta 3-szor.
Kihúztam a routert, csak a modemmel 28 folyamatos óra után én szakítottam a kapcsolatot, úgy jó volt.

Én az MTU helytelen beállítására tippelek. De itt merül fel a probléma. Router nélkül sikerült megállapítani, hogy 1452 a legjobb beállítás, ami még nem darabolódik.  (ping -l 1452 -f www.bix.hu)
Gondoltam visszaillesztem a routert és ott ezt beírom a config-ba és már jó is lesz. Be is írtam és utána újra leteszteltem a fenti parancsal, darabolt és 75% elveszett. Akármilyen új (alacsonyabb) értéket próbáltam beírni, annak letesztelésekor mindíg darabolt vagy veszített. Tehát összefoglalva minél alacsonyabbra állítottam az MTU-t, annál alacsonyabb beállítást követelt meg a teszteléskor.

Aki tud, kérem segítsen

1465 az MTU az enternetnél ;)
Ez Zicher :Đ

Szerkesztette: stol 2007. 02. 18. 16:43 -kor

#751 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 09:06

Hello, adott egy WRT54G v2.2 router. Erre csatlakozik egy WAP54G Bridge módban. Amikor csatlakozik egy harmadik ap, a net kb 3 mp-re leáll. De ma pl csak a router ment és a Bridge WAP54G, és a router oldalon csatlakozott kábelen egy PC, ekkor megállt 2-3 mp-re a net. Disconnect-el a router. Ekkor vagy manual connect, vagy bezárom az IE-t és nyitok egy újat. Ekkor már automatán Connect-ol a router.

Van valakinek ötlete, hogy miért? (mindegyik kütyün gyári fw, AP v2.08, Router v3.03.9 )

Köszi!

#752 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 21:39

Üdv!

Adott két wrt54gl router wirelessen WDS-el összekötve (dd-wrt v23sp2 firmware). Mind a 2 router UTP végén 1-1 gép. Nagy méretű fileok másolásánál a Total commander azt irja hogy a "hiba: nem olvasható" de ezt másolás közben csinálja néha 10%, 14%, stb... állapotban csinálja.
Látszólag a 2 router nem szakad le egymástól a wirelessen.
Mi okozhatja ezt a problémát?

#753 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 22:21

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 11:26

Tudtommal nem "hekkelt", hanem nyilt forráskódú  firmware-eket használunk.
A firmware-ek házilagos frissítése megengedett, sőt a GL szériát kizárólag ezért hozták ki a piacra.

Hát márpedig nem vesszük be a nem gyári firmwaretől elszállt routereket.... mivel a nem gyári firmware-ekben antenna és proci teljesítményt is lehet húzni, ettól a router élettartama lecsökken és előbb tönkremegy, ezért nem vállal senki rá garanciát.. És ha netalántál power led villog vagy ilyesmi, ki lehet deríteni milyen firmware volt rajta vagy milyen egyéb beállítások voltak rajta amitől elszállt...
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#754 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 23:24

Idézet: szakee28 - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 22:21

Hát márpedig nem vesszük be a nem gyári firmwaretől elszállt routereket.... mivel a nem gyári firmware-ekben antenna és proci teljesítményt is lehet húzni, ettól a router élettartama lecsökken és előbb tönkremegy, ezért nem vállal senki rá garanciát.. És ha netalántál power led villog vagy ilyesmi, ki lehet deríteni milyen firmware volt rajta vagy milyen egyéb beállítások voltak rajta amitől elszállt...

Firmware-től vagy firmware-rel? Nem mindegy. :confused:

#755 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 07:46

Szevesztok!

Egyik ismerősnél kellene wezeték nélküli hálózatot csinánálni. Az lenne a kérdésem, hogy a wrt54gl-hez (erről már tudom, hogy jó választás) milyen firmware-t érdemes rárakni? A dd-wrt és a tomato-n filózok. A dd-wrt az szerintem kiesett, mert fizetni kell érte, a tomatot meg most töltöttem le és a file neve: Tomato_1_04.7z . A régi routereimben az összes firmware kiterjesztése .bin volt, ez meg 7z ? Szóval ez fel fog menni a routerre? A firmware-t innen töltöttem le: My Webpage Most még nem vettem meg semmit, mert először csak árajánlat kell neki. A másik kérdésem, hogy ebben a firmware-ben lehet teljesítményt növelni?

#756 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 07:46

Márpedig, a GL-szériát kötelesek vagyok átvenni ;)
Nem egy döglöttet küldtünk már vissza, ami többnyire fw hibából szállt szét, és 100% nem gyáritól és eddig mindegyiket átvették annál a bizonyos nagykernél :D

#757 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 08:01

Idézet: krisztian98 - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 7:46

Szevesztok!

Egyik ismerősnél kellene wezeték nélküli hálózatot csinánálni. Az lenne a kérdésem, hogy a wrt54gl-hez (erről már tudom, hogy jó választás) milyen firmware-t érdemes rárakni? A dd-wrt és a tomato-n filózok. A dd-wrt az szerintem kiesett, mert fizetni kell érte, a tomatot meg most töltöttem le és a file neve: Tomato_1_04.7z . A régi routereimben az összes firmware kiterjesztése .bin volt, ez meg 7z ? Szóval ez fel fog menni a routerre? A firmware-t innen töltöttem le: My Webpage Most még nem vettem meg semmit, mert először csak árajánlat kell neki. A másik kérdésem, hogy ebben a firmware-ben lehet teljesítményt növelni?

Szia.

A 7z egy tömörített allomány. Előbb ki kell csomagolni, találsz majd 4 könyvtárat. A leírás alapján kiválasztod a te routerodhoz megfelelőt (a GL-eshez a G könyvtárban található kell). Az antennateljesítményt lehet húzni a tomatoban, a procit nem tudom biztosan, de szerintem meg lehet csinálni.

#758 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 08:27

Idézet: Changer79 - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 9:01

Szia.

A 7z egy tömörített allomány. Előbb ki kell csomagolni, találsz majd 4 könyvtárat. A leírás alapján kiválasztod a te routerodhoz megfelelőt (a GL-eshez a G könyvtárban található kell). Az antennateljesítményt lehet húzni a tomatoban, a procit nem tudom biztosan, de szerintem meg lehet csinálni.

Azzal én is próbálkoztam, de mivel van betömörítve? Ill mivel tudom kitömöríteni? Köszi a válaszod :)

#759 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 08:38

Idézet: krisztian98 - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 9:27

Azzal én is próbálkoztam, de mivel van betömörítve? Ill mivel tudom kitömöríteni? Köszi a válaszod :)

A google.co.hu segített sikerült kitömörítenem.

#760 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:07

És ha netalántál power led villog vagy ilyesmi, ki lehet deríteni milyen firmware volt rajta vagy milyen egyéb beállítások voltak rajta amitől elszállt...

Ezt hogyan? Megkérdezed a tulajt?  ;)  Meg még ha a nem gyári fw-től, beállítástól szállt is el, ezt az eladónak kell kétséget kizáróan bizonyítania, ehhez meg vajmi kevés az a tény, hogy nem gyári fw volt rajta...

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.