HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#761 Felhasználó inaktív   juhit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:23

Hello

Én egy érdekes esettel állok szemben, esetleg aki tud valamit, hog ymi lehet az ne habozzon leírni! :)

Nekem a Linksys WRT54GL-DE verzióm van. Először megilyedtem h német, de aztán kibontás után rájöttem hogy angol, csak a doboz volt német. (Edigital-ban vettem)
Tegnap kipróbáltam a távoli elérését a routernak. Sikerült is beállítanom a https-t, működött is, csak éppen kívülröl az egész firmware ill cofigfelület német volt. Itthon LAN-ban pedig angol.
Ez hogy lehetséges? Elcseszhették és véletlenül 2 firmware-t tettek rá? Vagy csak rosszul tették fel? Mi a véleményetek illetve mit javasoltok? (Egyébként most gyári 4.30.7 -es van rajta)

#762 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:33

Idézet: juhit - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 13:23

Hello

Én egy érdekes esettel állok szemben, esetleg aki tud valamit, hog ymi lehet az ne habozzon leírni! :)

Nekem a Linksys WRT54GL-DE verzióm van. Először megilyedtem h német, de aztán kibontás után rájöttem hogy angol, csak a doboz volt német. (Edigital-ban vettem)
Tegnap kipróbáltam a távoli elérését a routernak. Sikerült is beállítanom a https-t, működött is, csak éppen kívülröl az egész firmware ill cofigfelület német volt. Itthon LAN-ban pedig angol.
Ez hogy lehetséges? Elcseszhették és véletlenül 2 firmware-t tettek rá? Vagy csak rosszul tették fel? Mi a véleményetek illetve mit javasoltok? (Egyébként most gyári 4.30.7 -es van rajta)

Az érdekes :) Szerintem tegyél rá Tomatot vagy DD-WRT-t vagy valami hasonlót és egyből angol lesz minden és még jobban is fog működni, mint a gyárival. Jól látom, hogy GL-es a cucc, akkor arra rámegy minden, nekem is GL van, 1.1-es verzió. Azért olvasd el a frissítés előtt a HOW-TO-t, mert az első frissítést én is elbaltáztam és leizzadtam mikor csak villogott a szeme az édesnek :D
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#763 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 18:59

Idézet: Sparks - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 14:33

Az érdekes :) Szerintem tegyél rá Tomatot vagy DD-WRT-t vagy valami hasonlót és egyből angol lesz minden és még jobban is fog működni, mint a gyárival. Jól látom, hogy GL-es a cucc, akkor arra rámegy minden, nekem is GL van, 1.1-es verzió. Azért olvasd el a frissítés előtt a HOW-TO-t, mert az első frissítést én is elbaltáztam és leizzadtam mikor csak villogott a szeme az édesnek :D

Hi!

Le tudnád írni, hogy is kell fimware-t frissíteni az GL 1.1-es, mert angol-al hadilábon állok. Nem szeretném elcseszni köszike.

#764 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 21:33

Idézet: krisztian98 - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 18:59

Hi!

Le tudnád írni, hogy is kell fimware-t frissíteni az GL 1.1-es, mert angol-al hadilábon állok. Nem szeretném elcseszni köszike.

Csak 2 oldalt kellett volna visszaolvasnod:

A frissítés menete ahogy én szoktam:
- gyári firmware-en factory default (így visszaáll eredeti állapotra)
- utána az Admin résznél a firmware frissítés funkciót választod
- betallózod a Tomato G verziójú code.bin-t
- Frissítés (eltart 1-2 percig, addig ne nyúlj a routerhez
- miután felment rá a firm-, újraindul a router, kéri a user/pass-t ami admin/admin és láss csodát
- kezdheted az állítgatást a Basic résznél...PPPoE, wireless, stb. Nézegesd, elég egyértelmű minden benne és jól átlátható

;)

Szerkesztette: Tiga 2007. 02. 20. 21:33 -kor

#765 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 20:14

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 22:33

Csak 2 oldalt kellett volna visszaolvasnod:

A frissítés menete ahogy én szoktam:
- gyári firmware-en factory default (így visszaáll eredeti állapotra)
- utána az Admin résznél a firmware frissítés funkciót választod
- betallózod a Tomato G verziójú code.bin-t
- Frissítés (eltart 1-2 percig, addig ne nyúlj a routerhez
- miután felment rá a firm-, újraindul a router, kéri a user/pass-t ami admin/admin és láss csodát
- kezdheted az állítgatást a Basic résznél...PPPoE, wireless, stb. Nézegesd, elég egyértelmű minden benne és jól átlátható

;)

Köszi

#766 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 19:40

Idézet: stol - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 7:46

Márpedig, a GL-szériát kötelesek vagyok átvenni ;)
Nem egy döglöttet küldtünk már vissza, ami többnyire fw hibából szállt szét, és 100% nem gyáritól és eddig mindegyiket átvették annál a bizonyos nagykernél :D

Rosszul tudod, hivatalosan is garanciavesztéssel jár nem gyári firmware használata... Ha nem vették észre akkor szerencsés vagy.. Mivel a legtöbb linksys az én kezemen keresztül megy vissza a gyártónak, így tudom hogy sok esetben firmware miatt szállt egy a kicsike... És nem egyszer adtam már úgy vissza a routert... Ha gondolod utánanézhetsz a Linksys-nél, de ez a hivatalos álláspont (nem Linksys által gyártott vagy jóváhagyott firmware= garanciavesztés). Nem mondom hogy ne használjatok dd-wrt -t vagy tomatot akár, mert bevallom énis DD-WRT -t használok...:) de hidd el, ki lehet deríteni hogy milyen firmware volt rajta...
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#767 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 21:11

Idézet: szakee28 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 19:40

Rosszul tudod, hivatalosan is garanciavesztéssel jár nem gyári firmware használata... Ha nem vették észre akkor szerencsés vagy.. Mivel a legtöbb linksys az én kezemen keresztül megy vissza a gyártónak, így tudom hogy sok esetben firmware miatt szállt egy a kicsike... És nem egyszer adtam már úgy vissza a routert... Ha gondolod utánanézhetsz a Linksys-nél, de ez a hivatalos álláspont (nem Linksys által gyártott vagy jóváhagyott firmware= garanciavesztés). Nem mondom hogy ne használjatok dd-wrt -t vagy tomatot akár, mert bevallom énis DD-WRT -t használok...:) de hidd el, ki lehet deríteni hogy milyen firmware volt rajta...

Tehát jól értem, hogy kiadott a Linksys egy olyan routert, ami csak abban tér el olcsóbb testvérétől, hogy lehetőség van 3rd party firmware-t tenni rá, viszont ez tilos, mert azonnali garanciavesztéssel jár?

Bármennyire is megértem a forgalmazó aggályait, ez nekem ez amolyan magyaros hozzáállásnak tűnik. :(  :think:

#768 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 22:06

Rosszul tudod, hivatalosan is garanciavesztéssel jár nem gyári firmware használata... Ha nem vették észre akkor szerencsés vagy.. Mivel a legtöbb linksys az én kezemen keresztül megy vissza a gyártónak, így tudom hogy sok esetben firmware miatt szállt egy a kicsike... És nem egyszer adtam már úgy vissza a routert...

Tehát, ha jól értem, te vagy a hivatal, amelyik eldönti, hogy garvesztéssel jár-e az fw csere... Értelmezhetünk szabályokat, csak előbb látni kellene azokat, tehát ha annyira hivatalos ez az álláspont, nyilván alaposan tájákozódhat a vásárló is...

#769 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 01:10

Akkor a linksys oldalán, miért van pl. tomato-nak fórum? És miért írnak be linksys-es emberkék? :think:
Véleményem szerint a GL széria nem átvétele a nem gyári fw-re való hivatkozással törvénybeütköző és nagymértékben korlátozza a vásárli jogokat.
Csak egy ember szellőztesse meg jogilag...
Ez nagyon tessék-lássék indok az én szememben, mint a limitált garancia pl. vinyókra.
Mellesleg, ha elbukik a nagykernél, küldöm a gyártónak.
Ha a gyártó átveszi, a nagyker meg.... khm... értitek.

Szerkesztette: stol 2007. 02. 23. 01:14 -kor

#770 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 15:15

Hello,

Hogyan tudom megnézni hogy a router vagy a szolgáltató bontotta az Internetet? (WRT54G ver2.2)

Szerkesztette: gedikart 2007. 02. 26. 15:16 -kor

#771 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 09:10

Idézet: gedikart - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 16:15

Hello,

Hogyan tudom megnézni hogy a router vagy a szolgáltató bontotta az Internetet? (WRT54G ver2.2)

Azért kérdezem, mert eddig Connect on Demand: Max Idle Time  60 min -re volt beállítva, de néha net közben bontott.
Most Keep Alive: Redial Period 30 sec van beállítva. De tegnap kb 21 órás kapcsolat után bontott. Ráadásul épp ftp kapcsolatban másoltam.
Ezután 18 órás kapcsolat után bontott.

Dinamikus IP címes ADSL-nél mennyi idő után szokott bontani a szolgáltató? Mert én úgy tudtam, hogy 24 órás kapcs után bont.

#772 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 11:00

Sziasztok! Chello Classic elofizeto leven, tegnap neztem hogy hu de begyorsul a netem otthon. Hat nem gyorsult be, 400 kb/sec kornyeken megtapad a sebessegmero. Ha direkt a drotos LAN portba dugtam, szaguldott az elvarhato 10 mbit-es sebesseggel. WRT54G v2.0-m van, a laptopomban pedig csak 802.11b-s (elmeletben 11Mb/s?) WLAN kartya. A gep kb 2 meterre a routertol, semmi nem kene hogy ennyire belassitson. Vagy igen? Tudok valamit tuningolni a WLAN interface-n? Vagy a routeren? Tomato 1.0.4 fw van rajta. Vagy inkabb szerezzek egy 802.11g picimaci kartyat?

koszonom a tippeket.

Szerkesztette: thundermix 2007. 03. 01. 11:01 -kor

thundermix

#773 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 19:32

A tomato-ban be lehet valahogyan állítani azt, hogy ne tűnjenek el a bandwidth monitoring napi,havi statisztikái egy rebootnál? Szal lehet valahogy a routerre menteni, olyan területre ami nem törlődik?
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#774 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 01:00

Mivel a legtöbb linksys az én kezemen keresztül megy vissza a gyártónak, így tudom hogy sok esetben firmware miatt szállt egy a kicsike...

Aham, persze.

Egyszer lehuztam a Linksys oldalarol a "legfrissebb" firmware-t egy WAP11B-hez, fel is akartam rakni az AP-ra, ahogy kell, erre nem megdoglott? "Frissites" utan egyszeruen nem csinalt semmit, csak az aramot fogyasztotta.

Mint kiderult, ujabb firmware volt az AP-ban, mint a letoltott, es a Linksys cuccok elegge rossz neven veszik, ha regebbi firmware-t raknak ra, mint ami mar rajta volt :omg:

Akkor azt mondta a szervizes csoka, hogy emiatt heti 10 Linksys cumot kenytelenek cserelni.

#775 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 10:56

Gyári Linksys fw-ben mekkora dBm/mW értéken működtetik a WRT54G routert?
Tudom hogy a speckó általában 18 dBm-et ír 802.11b-re, és 15dBm-et 802.11g-re, de valaki mérte már ténylegesen az értéket?

#776 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 11:14

Idézet: thundermix - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 11:00

Sziasztok! Chello Classic elofizeto leven, tegnap neztem hogy hu de begyorsul a netem otthon. Hat nem gyorsult be, 400 kb/sec kornyeken megtapad a sebessegmero. Ha direkt a drotos LAN portba dugtam, szaguldott az elvarhato 10 mbit-es sebesseggel. WRT54G v2.0-m van, a laptopomban pedig csak 802.11b-s (elmeletben 11Mb/s?) WLAN kartya. A gep kb 2 meterre a routertol, semmi nem kene hogy ennyire belassitson. Vagy igen? Tudok valamit tuningolni a WLAN interface-n? Vagy a routeren? Tomato 1.0.4 fw van rajta. Vagy inkabb szerezzek egy 802.11g picimaci kartyat?

koszonom a tippeket.

a 802.11b az brutto 11mbit/sec savszel. Ebben benne van a kodolas, esetlegesen titkositas (gondolom van), es maris ott vagy hogy nettoba megmaradt kb 5mbit/sec.
Ha ki akarod hasznalni a 10 megas netet, valts G szabvanyra.

#777 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 20:23

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 12:14

a 802.11b az brutto 11mbit/sec savszel. Ebben benne van a kodolas, esetlegesen titkositas (gondolom van), es maris ott vagy hogy nettoba megmaradt kb 5mbit/sec.
Ha ki akarod hasznalni a 10 megas netet, valts G szabvanyra.

Így igaz, bár a G is szivatás, mert a chello plusz 20 megája az istennek sem jön össze vele.
7-8 megával jön stabilan 1 méterre a linksystől. UTP-n simán dzsalik 20,5 megával lefele. A linksys egyik lan portjába egy fonera van dugva, de azon keresztük is csak 7-8 mega a vége.

Ami nagy érdekesség, hogy próbából feltettem ma hajnalban a vistát és ott 10-12 megával jön.  :eek:
Nohde csak ezért nem fogom megtartani a vistát. (már le is ugrott a notiról)

Azért az ember a 20 megát még nettoban is elvárná az 54 megás eszközöktől.

#778 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 10:23

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 21:23

Így igaz, bár a G is szivatás, mert a chello plusz 20 megája az istennek sem jön össze vele.
7-8 megával jön stabilan 1 méterre a linksystől. UTP-n simán dzsalik 20,5 megával lefele. A linksys egyik lan portjába egy fonera van dugva, de azon keresztük is csak 7-8 mega a vége.

Ami nagy érdekesség, hogy próbából feltettem ma hajnalban a vistát és ott 10-12 megával jön.  :eek:
Nohde csak ezért nem fogom megtartani a vistát. (már le is ugrott a notiról)

Azért az ember a 20 megát még nettoban is elvárná az 54 megás eszközöktől.

Nekem is ez a tapasztalatom. Kolcsonkertem egy SMC USB-s 54Mbit-es kartyat. Hat azonkivul hogy olyan vastag, hogy be se lehet dugni rendesen a laptop hatuljaba, ez sem viszi a 10mbit/s-t. Hogy merik rairni akkor az 54mbit-et a gyartok? Ez nem tudatos megtevesztese a vasarlonak? En ertem, hogy nem csak az en egyiranyu forgalmam megy a halozaton, meg mindenfele overhead van a protokollban, de a 7-8 mbit-et kicsit (rohadt) kevesnek erzem  :reklamacio:
thundermix

#779 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 10:37

Idézet: thundermix - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 11:23

Nekem is ez a tapasztalatom. Kolcsonkertem egy SMC USB-s 54Mbit-es kartyat. Hat azonkivul hogy olyan vastag, hogy be se lehet dugni rendesen a laptop hatuljaba, ez sem viszi a 10mbit/s-t. Hogy merik rairni akkor az 54mbit-et a gyartok? Ez nem tudatos megtevesztese a vasarlonak? En ertem, hogy nem csak az en egyiranyu forgalmam megy a halozaton, meg mindenfele overhead van a protokollban, de a 7-8 mbit-et kicsit (rohadt) kevesnek erzem  :reklamacio:

Hááá...t igen. Szerintem is legalább a felét vinnie kéne az 54-nek, de a gyakorlat nem ezt mutatja.

Más: Érdekes jelenség, hogy néha a linksys lan portján sem jön 8-10 megánál többel (egyszer csak úgy gondolja, hogy...). Ilyenkor kihúzom a routert, várok olyan fél percet, visszadugom és hasít 20 megával. Ezt tettem ma reggel is. (Modemet nem húztam ki, tehát nem Chello hiba volt.)
Innen: http://www.openoffice.hu/letoltes.php szoktam elindítani próbaletöltéseket. Ez a szerver hasít rendesen.

#780 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 11:29

lenne egy kérdés, ill. egyenlőre csak felvetés, de a sebnövelés miatt sokakat érinthet.

A wrt54g/gl-eknek ugye 10megás a WAN portja, amin pl egy ADSL2-es vagy Chello-s 20megás kapcsolat nehezen tudna átmenni. Esetleg (egyáltalán lehet e) dd-wrt-vel megoldható,hogy az egyik LAN 10/100-as portot használja a cucc WAN portként?

A linksysnek már van adsl2-es cucca, de gondolom drága lehet és kérdés,h milyen támogatás van rá.
http://www.linksys.h...a=wag54gs_.html
kuf

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »