HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#821 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 20. 10:43

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 2:18

Sziasztok!

Lenne egy eléggé nagy problémám.
Még az ösz folyamán vettem az Edigital-ban egy Linksys WRT54GL routert. Amit már egy jó pár honapja Tofu fw.-el hajtok. Minden jol is ment vele egészen addig amig nem probáltam a legujabb US gyári fw.-ért rányomni UHU Linux 2.0 (Érettségi) alatt. Látszolag jol fölment a fw. de később jött a hidegzuhany.  :reklamacio:
A router föláll és hozzá is tudok férni a 192.168.1.1 IP cim alatt. Viszont az egész ugy néz ki mintha hibás HTML kodott generálna és a böngészők nem tudnák értelmezni (Mozzila, Firefox, Opera). Nagyon sok menü eltünt. Helyenként csikok vannak a képben vagy csak fél szöveg. Nincs meg az fw. update menű (legnagyobb bánatomra). Ami menűk meg megvannak azoknak is a fele hiányzik. Igy webes felületen nem tudok jol működő fw. föltenni e-helyett.
Hogy másként lehet uj fw. föltenni?
Van ötletettek?

Előre is köszönöm a segítséget!

Próbálj nyomni egy hosszú resetet. (több, mint 30 mp-ig)

#822 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 12:32

Nekem meg a Tomato 1.04-gyel van problemam. (54G V3 van alatta)

Egeszen tegnapig teljesen jol mukodott, amikor megszakadt a net (khm, faxom a T-boyba a napi 30-ert), akkor magatol ujracsatlakozott.
De tegnap reggel megszakadt, es ugy maradt. Modem 3/3 zold lampa, vagyis teljesen jo.
Barmilyen weblapra boktem, IE nincs kapcsolatot ir.
Ranezek a router konfig oldalara, Disconnected.
Khm, Connect gomb, jee van net.

Ma reggel megint arra ebredtem, hogy hugom anyazik, mert nem megy a gepen a net.
Enyemen se ment, manualis Connect, megint jo.

Nezegetem a router beallitasait, Basic/Connect Mode: Connect On Demand-on volt.
Ez meg hogy a rakba kerult oda, amikor en Keep Alive-ra allitottam anno, es azota nem nyultam hozza???
Raadasul, akkor sem probalt csatlakozni, amikor a gepemen/hugom geperol net keres jott.. :reklamacio:

Jelszo nem gyari, hugom meg nem tudja.

[szerk:]Hugomnal persze meg mindig nem megy, a wireless kartyaja latja ugyan a routert, de baromi gyengen.
Halozati kapcsolat javitasa utan negyedik probalkozasra sikerult csak csatlakoznom, korabban elsore ment.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 20. 12:38 -kor

#823 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 13:05

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 12:48

És ha az sem segít?

"Kérem, nyomja meg a piros gombot, és nyugodjék békében!"  :D

Remélem az az, ami anno a linksys.org-on volt... Elvileg ki lehet törölni belőle a teljes fw-t, aztán van olyan verzió a linksys oldalán, ami üres routerre feltehető, onnan meg a szokásos módon...

#824 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 10:28

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 1:50

Szia!

Probálkoztam a hosszu reszettel. Majd egy percen keresztül nyomtam a router reszet gombját, de nem vezetett eredményre.
Majd megprobálkoztam a tftp-vel.
tftp -i 192.168.1.1 PUT WRT54GL_4.30.9_US_code.bin
De erre meg ezt a hibaüzenetet kapom: (Error code=100)
Invalid password!

Van ötletetek?

Azt próbáld meg, ami a linken írva vagyon. Én már nem emlékszem pontosan minden lépésre, és most nincs is időm újra kisilabizálni, de az a kihúzom, reset gombot nyomok, majd miközben nyomom, bedugom a tápkábelt verzió nekem ment. Ezzel totál minden fw-t leszedsz róla, és létezik olyan linksys fw verzió, amit ebben az esetben tudsz rátenni, úgy hogy statikus IP címet állítasz a gépedre, 192.168.1.X tartományból, 10 mbit half modeban. Nekem ez anno bejött, azóta meg körültekintőbb vagyok fw cserénél és igyekszem elkerülni a revival guideot...

#825 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 10:41

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 10:28

Azt próbáld meg, ami a linken írva vagyon. Én már nem emlékszem pontosan minden lépésre, és most nincs is időm újra kisilabizálni, de az a kihúzom, reset gombot nyomok, majd miközben nyomom, bedugom a tápkábelt verzió nekem ment. Ezzel totál minden fw-t leszedsz róla, és létezik olyan linksys fw verzió, amit ebben az esetben tudsz rátenni, úgy hogy statikus IP címet állítasz a gépedre, 192.168.1.X tartományból, 10 mbit half modeban. Nekem ez anno bejött, azóta meg körültekintőbb vagyok fw cserénél és igyekszem elkerülni a revival guideot...

Hát igen, firmware túrásnál érdemesebb először átolvasni ezt a fórumot, és utána frissíteni, mint fordítva :D
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#826 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 13:22

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 11:34

Ma reggel tftp2.exe-vel is probákoztam.

Hello,

Tftp-vel csak 2MB-ig tolthetsz fel!!!
Tehat probáld a DD-WRT microt, majd utanna barmit.

Udv Bino

#827 Felhasználó inaktív   Hobby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 23:08

Sziasztok!

Nem igazán állítgattam még routereket, de tegnap óta van egy WRT54GL v1.1 (Fw: v4.30.9)  a birtokomban és nem boldogulok vele.
Végigolvastam pár oldalt itt, de ennyire amatőr kérdést nem találtam, úgyhogy előre is bocs.

A router csatlakozik az internetre egy D_LINK modemen keresztül, a konfig felületén a Status ablakban szépen jelzi, hogy connected, az ott látható IP-címen más internet-kapcsolatot használva elérem a konfig felületet.
Látja a két gépemet is, egyik kábel, másik wifi. A gond az, hogy ezek a gépek már nem látják az internetet és egymást sem. Megkapják a router által kiosztott címet, látják is a routert, de kifelé se ping, se böngésző. A két gépen különböző biztonsági sw fut ( Norton és McAffe), és egyik sem blokkolt semmit a próbálkozásom alatt.
Egyéb információ: bekapcsoltam a logolást a routeren, gondoltam, ott majd látok vmit. De teljesen üres, még akkor is, amikor az internetről babrálom a konfigját. Gondolom, ezt is kellene logolnia.

Mit javasoltok, mit kellene még ellenőriznem?
Előre is köszi.

#828 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 23:25

Idézet: Hobby - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 23:08

Végigolvastam pár oldalt itt, de ennyire amatőr kérdést nem találtam, úgyhogy előre is bocs.

Router IP, gépek oprendszere, IP-i, átjáró, DNS kiszolgáló - én ilyesmiket ellenőriznék, mondjuk a gépeken ipconfig /all paranccsal. XP esetén, ha dhcp-vel kapja az ip-t, gyakorlatilag semmit sem kell állítani, max. a tűzfalak okozhatnak problémát, de persze azokat is be lehet állítani rendesen.

Ha a router status oldala szerint connected, akkor 99%, hogy a gépeid hálózati konfigjával van valami gebasz. Próbáld meg azért a router pingelését is.

#829 Felhasználó inaktív   Hobby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 23:51

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 23:25

Router IP, gépek oprendszere, IP-i, átjáró, DNS kiszolgáló - én ilyesmiket ellenőriznék, mondjuk a gépeken ipconfig /all paranccsal. XP esetén, ha dhcp-vel kapja az ip-t, gyakorlatilag semmit sem kell állítani, max. a tűzfalak okozhatnak problémát, de persze azokat is be lehet állítani rendesen.

Ha a router status oldala szerint connected, akkor 99%, hogy a gépeid hálózati konfigjával van valami gebasz. Próbáld meg azért a router pingelését is.

Köszi.
Ipconfig /all-t már néztem többször, eredménye: átjáró a router, DNS-ek az internet-szolgáltató DNS-ei, DHCP-vel adja a címet és a gépek meg is kapják, nem fixre vannak állítva. A router pingelhető internet felől és a gépek felől is.
Az egyik gép W2000, a másik XP.
Az XP-n disabled a tűzfal, hátha, de így sem megy. Vmit nagyon nem tudok, pedig valóban nem tűnik bonyolultnak.
??
Plusz infó:
Ez a router az egyik géppemmel már ki lett próbálva, de egy másik ADSL-hozzáféréssel és elsőre ment. Azt nem én állítottam, de láttam, hogy működik. De mivel rendszeresen belefagyott a konfigba, ezért ott hagytam a kollegánál egy fw frissítésre. Utána már nem lett próbálva a net, csak most nálam.

#830 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 07:34

Idézet: Hobby - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 23:51

DNS-ek az internet-szolgáltató DNS-ei

Nálam ez a router, bár nem hiszem, hogy sok jelentősége van...

Hát vagy valami nagyon triviálisat rontasz el, vagy hibás a linksysed. Az alapszintű gyári fw-s beállítás gyerekjáték, szinte semmit nem kell csinálni, és működni szokott...

#831 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 07:56

egy bugyuta kérdés.. a modem ugye bridge módban van, és a router pppoe módban?
Per Aspera Ad Astra

#832 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 07:59

a flesselős kollégának pediglen azt javaslom, hogy tftp-n az eredeti fw-t próbálja meg feltolni rá, amit a linksystől lehet letölteni. ha az fennvan, lehet megint szarakodni a ddwrt-vel..
Per Aspera Ad Astra

#833 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 08:28

Hi!

Felraktam az új paradicsomot és jelentem 3. napja stabil.  ;)

#834 Felhasználó inaktív   Hobby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 10:38

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 7:56

egy bugyuta kérdés.. a modem ugye bridge módban van, és a router pppoe módban?

Egy bugyuta visszakérdés: hogy tudom megnézni, hogy bridge módban van-e a modem?
Ez egy DSL-360r/HU v b3. Azt olvasgattam itt, hogy nincs hozzá konfig felület. Próbálkoztam a Speedmodemmel, de csak birkózik vele (Quering modem...) és semmi. Ha jól értem azzal le lehetne kérdezni a beállításait.
(Router pppoe módban van.)

#835 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 11:23

En is azt javasolnam, ha egy kiforott es stabil fw lenne, de lassuk be nem az es melleseleg negyede kepesseggel van felvertezve.
Amit szinten javaslok alapkent feltenni, valamint ha sorendet allitanank akkor az elsokent az OpenWRT javasolnam abbol viszont a 0.9 default-ot (web interface) a linux-ot ismeroknek viszont a micro-ot!!

Udv Bino

#836 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 15:10

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 15:19

De végül is ha jobban megnézed azon a weboldalon irják, hogy az WRT54G és GS-eshez való. Szerintem ezért nem működik WRT54GL v1.1 alatt.

Hát a GL gyakorlatilag a G akárhányas, csak a jelzés változott. Aztán hogy 1.1 címszó alatt mit hoztak össze, passz. De nem hiszem, hogy reménytelen lenne a helyzet. Vagy ha az, akkor biza hibás a cucc...

#837 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 15:14

- Rájelentkeztem a 192.168.1.1-en "admin" jelszóval (default) és ugyanaz a kusza látvány fogadott, fél képernyők, kriksz-kraksz karakterek, helyenként értelmes feliratok, hiányzó gombok és feliratok.

Mondjuk ennek szerintem nem így kellene működnie. Egy ilyen reset után se kép se hang kellene fogadjon, egyedül a pingnek kellene menni...

#838 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:59

Szia!

Kiprobáltam. Azt csináltam ami oda volt irva.
- kihuztam a tápkábelt a routerből
- nyomtam a reset gombot
- nyomtam tovább a reset gombot miközben bedugtam az áram forrásba a routert, majd 5 másodperc múlva elengedtem a reset gombot (probálkoztam 30 másodpercig is nyomni).
- vártam 1 percet, hogy fölálljon a router.
- Rájelentkeztem a 192.168.1.1-en "admin" jelszóval (default) és ugyanaz a kusza látvány fogadott, fél képernyők, kriksz-kraksz karakterek, helyenként értelmes feliratok, hiányzó gombok és feliratok.
De végül is ha jobban megnézed azon a weboldalon irják, hogy az WRT54G és GS-eshez való. Szerintem ezért nem működik WRT54GL v1.1 alatt.
Hát igy jártam.
Érdekes, hogy ha webes felületen beirom az upgrade.asp-ét akkor bejön upgrade képernyő ahol ki is tudom választani a feltöltendő .bin filet, viszont hiányzik az a gomb amivel el is tudnám inditani a fw. feltöltését. Igy nem tudom föltölteni az ujabb fw.-ért. Probálkoztam TAB-al is ugrálni, de ugy látszik nem létezik a gomb, helyette a füleken ugrál.... francba.. :reklamacio:

A tftp.exe 3MB-ig tudja fölpréselni a .bin fw. fileokat a routerre.
Tftp.exe rossz jelszoval kiakad. De a tftp2.exe-nél már meg lehet adni a jelszot. Ha jelszo nélkül probálkozok akkor pár tized másodperc alatt kidob. Ha viszont a jo jelszoval probálkozk akkor csak pár másodperc után dob ki. Igy sajnos el sem kezdi a régi fw. törlését a routeren.

Létezik auto upgrade utility WRT54GL v1.1 alá? Amit ha elinditok UTP kábelen keresztül magátol rányom újabb fw.-ért a routerre.
Van ötletetek?????

Előre is köszönöm a segtségeteket!

Létezik. ja és nekem is van GL 1.1 -és már az összes letező firmet kiprobáltam vele (ugy hogy lehet ténleg rossz a cuc)mailban át tudom küldeni ha kell.

#839 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:11

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:19

Létezik auto upgrade utility WRT54GL v1.1 alá? Amit ha elinditok UTP kábelen keresztül magátol rányom újabb fw.-ért a routerre.
Van ötletetek?????

windows alatt parancssoros modban probald a kov:
helyezd a dd-wrt.v23_micro_wrt54g.bin fajl-t a c:>\ vagy d:>\ gyokerbe ezutan ad ki a kov paracsot

c:>\tftp -i 192.168.1.1 PUT dd-wrt.v23_micro_wrt54g.bin

Ha nagyon az kell az auto upgrade itt az oldal, es ott az exe. fajl-t
http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c...FVisitorWrapper

Udv Bino

#840 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 02:42

ha ideirod az elerhetoseget , annk is nagyon fogunk orulni.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.