HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#841 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 26. 07:46

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 1:20

Ami érdekes, hogy grafikus kezelőfelületű. 3 másodperc alatt letörölte a régi fw.-ért majd 1 másodperc alatt fölnyomta az ujat, amit aztán a router 2 percig telepített.

Tehát ezek szerint a probléma megoldódott?

#842 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 21:36

Kijött az új Tomato firmware 1.06-ös sorszámmal. Változások:

Version 1.06

* Fixed restore bandwidth doesn't work with IE.
    * Fixed executing a script via AOSS/SES button leaves zombies lying around.
    * Fixed scp to router not working.
    * Fixed reset/ses button on WRTSL54GS not working.
    * QOS htb burst does not use a fixed value anymore which may improve performance, especially for those with a high upload speed. If for some reason you want to use the old method: "nvram set qos_burst0=4; nvram set qos_burst1=2"
    * Added time zone for South Australia.
    * Added support for Asus WL-500G Premium without USB. Like the WRTSL54GS, this is a simple detection support without any additional USB goodies.

Download: Tomato 1.06
Weblap: Tomato WRT

#843 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 11:01

Használja valaki a WDS funkciót????
Milyen jelerősséggel??

Nálam:

Eddig:
18dB volt a jelerősség mindkét oldalon, s ha nagy eső miatt 15 alá esett akkor megállt a tudomány.
jelenleg:
28dB mindkét oldalon, így eddig minden ok.

Esetleg egy screenshot-ot jó lenne... valamint egy rövidke leírás a kapcsolatról (táv, tereptárgyak, antennák, teljesítmények)

#844 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:05

Üdv!

Emlékeim szerint van itt olyan, aki nagyüzemileg használja a Tomatot. Tudna esetleg egy kicsit részletesebben írni a QoS-éről? Lehet, hogy szükségem lesz rá (eddig dd-wrt-s L7 alapú qos-t használok, az megy), de ahogy nézegettem, az egésznek a filozófiája jelentősen eltér a dd-wrt-től. Az érdekelne (lehetőleg példákkal), hogy mit lehet elérni vele (kipróbáltam, de csak a feltöltésnél sikerült valamiféle prioritásfélét összehoznom), hogyan célszerű állítgatni, stb. Nekem eleve furcsa volt ez a sok class, arról nem is beszélve, hogy csak lefelé lehet ezeket igazán állítani.

Ps.: Mert ha össze lehet vele hozni valami olyat, hogy prioritásokat összekombinálni egyes gépekhez rendelt sávszéllel, akkor lehet, hogy elmélyedek benne némileg...

Thx a fáradozónak.

#845 Felhasználó inaktív   fapocok 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 28. 10:31

Sziasztok!

A következő problémával fordulok hozzátok, remélem megértő fülekre (és segítségre) találva:  :D

Kb. tavaly novemberben kukáztam (vagyis eladtam) a cefet módon működő SMC wifi routeremet és beszereztem egy Linksys wrt54gl 1.1-et. A gyári firmware-rel nem is sokat bajlódtam, fölraktam rá a dd-wrt mini után a dd-wrt.v23 SP2-t. Működött is minden frankón kb. januárig, amikor is elkezdtek megszakadni a letöltéseim. Addig ment DC, torrent, web együtt gond nélkül ( :respect: QOS), de mára eljutottam odáig, hogy egy sima 3 megás fájlt nem tudok lehúzni a netről, anélkül, hogy meg ne szakadna a letöltés. Tölt-tölt, egyszer csak lelassul, megáll, aztán vagy újraindul vagy nem (mármint a letöltés). Van amikor már weboldalak sem jönnek be. Olyan, mintha megszűnne a kapcsolat a kiszolgálóval, de ha kiveszem a routert és direktbe rákötöm a modemet a gépre, akkor semmi gond.

A routeren kipróbáltam már az alap firmware-en és a dd-wrt-n kívül ewrt 0.4-et (és 0.4.4), valamint most fölraktam a Tomato 1.06-ot, minddel ugyanaz a probléma. Már próbáltam a tűzfalat kikapcsolni, MTU-t 1492-re állítani, semmi eredmény. Behoztam a munkahelyemre, itt meg megakadás nélkül működött (ráraktam az IP hálózatra, hogy DHCP-n kérje le a címet), tudtam WAN portról LANra húzni gondolkodás nélkül.

Másik ADSL végpontra még nem tudtam rátenni, de az maradt még opciónak, hátha csak az enyémmel (modem?) van valami baja. Természetesen a firmware váltások előírásszerűen mentek végbe, azok után külön nem volt probléma...

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de ha vkinek van ötlete, azt nagyon szívesen fogadnám, mert én már csaknem kifújtam...

#846 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 12:31

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 13:36

Gmail-es e-mailcimem van.
Utána eszembe jutott, hogy Gmail-en keresztül nem lehet átküldeni .exe filet, még tömöritve sem.

Dehogynem, ha elotte atnevezed ex_-re.

Egyebkent a zip-et, meg rar-t sem fogadja el :)

#847 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 15:51

vettem egy wert54g-t és svéd a webfelülete. lehet nyelvet választani, vagy firmwaret kell frissíteni?

szerk.: megoldva, cd-n vannak language packok.

Szerkesztette: -Turbo- 2007. 03. 28. 15:59 -kor

JóSebesség

#848 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 19:33

Sziasztok!
Sávszélesség korlátozása melyik módosított "meghajtóval" működik? Egy link is jól jönne!
Ill. hogyan tudom meg, hogy a routerem milyen verziójú? (WRT 54 GL). Mert régen nem volt mindegy, hogy melyik verzióra milyen firmware való!
Ja és talán a módosítás mikéntje tőszavakban...

Üdv:

#849 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 19:53

Idézet: csabors - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 19:33

Sziasztok!
Sávszélesség korlátozása melyik módosított "meghajtóval" működik? Egy link is jól jönne!
Ill. hogyan tudom meg, hogy a routerem milyen verziójú? (WRT 54 GL). Mert régen nem volt mindegy, hogy melyik verzióra milyen firmware való!
Ja és talán a módosítás mikéntje tőszavakban...

Üdv:

Az alábbi linken sok hasznos információt találsz, érdemes elolvasni:

https://forum.hwsw.h...pic=114095&st=0

#850 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 11:35

Hello, Két ház között 70 m távolság, egyikben WRT54G v2.2 gyári antennával. Másik házban WRT54G v2 Dupla bicircle antenna, Tomato fw.
Mennyire vegyem vissza a tomato fw-ben az RF teljesítményt? Mert a bicircle antenna csak a jel befogásához kell, nem kell azt neki 15 dBm-el még erősíteni is. Most 22 mW-on megy, mennyi az a minimum ami még egészséges neki?

#851 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 17:49

Idézet: gedikart - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 11:35

Hello, Két ház között 70 m távolság, egyikben WRT54G v2.2 gyári antennával. Másik házban WRT54G v2 Dupla bicircle antenna, Tomato fw.
Mennyire vegyem vissza a tomato fw-ben az RF teljesítményt? Mert a bicircle antenna csak a jel befogásához kell, nem kell azt neki 15 dBm-el még erősíteni is. Most 22 mW-on megy, mennyi az a minimum ami még egészséges neki?

Én 250mW-al tolom és 4km-re is van 37%-os signal.

#852 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 19:38

Idézet: stol - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 18:49

Én 250mW-al tolom és 4km-re is van 37%-os signal.

Igen, de nekem nem kell max kimenő teljesítmény kliens oldalon, mert az "adó" visszavesz az érzékenységéből.

#853 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 21:04

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 20:22

250mW-nál nem készül ki a router végfoka??????
85mW-nál többel nem merném hajtani.

Erre van a garancia :Đ

#854 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 08:59

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 21:22

250mW-nál nem készül ki a router végfoka??????
85mW-nál többel nem merném hajtani.

100mW ig nyugodtan tolhatod hűtés nélkül!!!
Sokunk által tesztelt dolog!
A magasabbat inkább csak hűtéssel ajánlanám, bár vannak akik a nélkül nyomják 251-el, de azért szerintem az sok ....

Ja és hűtés nélkül 100mW-ig nem romlik a jel minőség sem. Felette viszont a nagyobb hő miatt zajosodik a kapcsolat, mivel az áramköri elemek paramétere a hőmérséklettel változik!

Szerkesztette: tracert 2007. 03. 30. 09:01 -kor

#855 Felhasználó inaktív   fapocok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 13:37

Idézet: fapocok - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 10:31

Sziasztok!

A következő problémával fordulok hozzátok, remélem megértő fülekre (és segítségre) találva:  :D

Kb. tavaly novemberben kukáztam (vagyis eladtam) a cefet módon működő SMC wifi routeremet és beszereztem egy Linksys wrt54gl 1.1-et. A gyári firmware-rel nem is sokat bajlódtam, fölraktam rá a dd-wrt mini után a dd-wrt.v23 SP2-t. Működött is minden frankón kb. januárig, amikor is elkezdtek megszakadni a letöltéseim. Addig ment DC, torrent, web együtt gond nélkül ( :respect: QOS), de mára eljutottam odáig, hogy egy sima 3 megás fájlt nem tudok lehúzni a netről, anélkül, hogy meg ne szakadna a letöltés. Tölt-tölt, egyszer csak lelassul, megáll, aztán vagy újraindul vagy nem (mármint a letöltés). Van amikor már weboldalak sem jönnek be. Olyan, mintha megszűnne a kapcsolat a kiszolgálóval, de ha kiveszem a routert és direktbe rákötöm a modemet a gépre, akkor semmi gond.

A routeren kipróbáltam már az alap firmware-en és a dd-wrt-n kívül ewrt 0.4-et (és 0.4.4), valamint most fölraktam a Tomato 1.06-ot, minddel ugyanaz a probléma. Már próbáltam a tűzfalat kikapcsolni, MTU-t 1492-re állítani, semmi eredmény. Behoztam a munkahelyemre, itt meg megakadás nélkül működött (ráraktam az IP hálózatra, hogy DHCP-n kérje le a címet), tudtam WAN portról LANra húzni gondolkodás nélkül.

Másik ADSL végpontra még nem tudtam rátenni, de az maradt még opciónak, hátha csak az enyémmel (modem?) van valami baja. Természetesen a firmware váltások előírásszerűen mentek végbe, azok után külön nem volt probléma...

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de ha vkinek van ötlete, azt nagyon szívesen fogadnám, mert én már csaknem kifújtam...

Nos, ismét üdv mindenkinek!

Igaz, hogy nem nagyon érkeztek javaslatok a router megszakadó letöltései témában, de gondoltam érdekel titeket a megoldás, amit a mai délelőtt folyamán sikerült kisilabizálni.

A megoldás természetesen rendkívül egyszerű, épp ezért idegtépő. A hálókártyám abban a PCI slotban nem funkcionál rendesen. (Már eljutott odáig, hogy nem lehetett elindítani egyik op.rendszerrel sem) Most átraktam egy másik helyre és láss csodát, minden tökéletesen működik.

Csendben megjegyzem, hogy már-már vérre mentem az internetszolgáltatómmal is, mert 1 Mbit helyett kb. 200 k-val tudtam csak tölteni. Ma kicseréltem a telefonzsinórt, ami a faltól eljött a modemig...

Szóval, ha valakinek hasonló gondjai támadnának, ne feledje a legalapvetőbb hibalehetőségnél kezdeni a keresést!!

Sziasztok!

#856 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 01:34

Sziasztok!
DD-WRT v23 SP2 (09/13/06) special -ebben holtalálom az mac, vagy ip cím alapú sávszélkorlátozást? Mintha olvastam volna valahol, hogy ebben működik amit keresek! Nem, nem QoS, sávszélkorlátozás...
Ja és végigolvastam a fórumot... Tartalmas!

Üdv: :D

#857 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 09:05

Sziasztok!
A kovetkezo lenne a gondom.Adott egy Linksys WRT54G v2.0-as router,amin a wrt54g_2.02.7 firmware van rajta,es azt csinalja,hogy ha elkezdek letolteni valami eleg nagy file-t amit teljes sebeseggel huz(ami most az vonalupgrade utan 450kB/sec)akkor egy ido utan megszakad a kapcsolat.Eppen most neztem,es a szolgaltatoval is bontja a kapcsolatot.
Mi a fenetol lehet ez?

#858 Felhasználó inaktív   rgo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 14:03

Sziasztok!

Jelenleg egy DDWRT v:2,3 SP2 Standard van telepítve a linksys GL-mre.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az externet Megafone-telefonját szeretném használni egy VOIP telefonnal, akkor ezt meg tudom oldani ezzel, vagy feltétlenül muszály föltennem rá a VOIP változatot?

A Tomato 1,067 tud-e VOIP-ot kezelni? Ha igen lehet hogy inkább már azt tenném föl...

Köszi a segítséget!

rgo

#859 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 15:24

.,m.
Om mani peme hung.

#860 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 10:21

Idézet: rgo - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 15:03

Sziasztok!

Jelenleg egy DDWRT v:2,3 SP2 Standard van telepítve a linksys GL-mre.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az externet Megafone-telefonját szeretném használni egy VOIP telefonnal, akkor ezt meg tudom oldani ezzel, vagy feltétlenül muszály föltennem rá a VOIP változatot?

A Tomato 1,067 tud-e VOIP-ot kezelni? Ha igen lehet hogy inkább már azt tenném föl...

Köszi a segítséget!

rgo

Nem kell rá a voip változat!
Az egyéb funkciókat lát el. Akkor van értelme, ha sok voip van házon bellül.
ÜDV: Tracert

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.