HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1241 Felhasználó inaktív   lalalaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:44

Sziasztok!

Előre is elnézést, lehet, hogy ha visszaolvastam volna le lenne írva a megoldás a problémámra.

A helyzet a következő. Adott 2db WRT54GL. Az egyik (legyen A) osztja a netet. B-vel wireless szeretném fogni A jelét és szeretném, hogy B tovább ossza azt wireless. (B-t mint repeatert szeretném használni).

Az A routeren DD-WRT micro, B-n DD-WRT mini FW van.

Hogyan kellene beállítanom a B routert?

Elég kezdő vagyok a témában. Nagyon örülnék, ha valaki segítene és részletesen leírná mit kell csinálnom.

Előre is köszönöm.

Üdv.: Laci

#1242 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:29

Az mitől lehet, hogy néha villan egyet a WLAN led? Nincsen senki a közelben, nincs felcsatlakozva másik eszköz. Mondjuk van a falu wireless antennája, de az ugyebár nem tud rácsatlakozni erre, meg én se tudok arra a router-el. És azt se mindig érzékeli, mert igy belső antennával elég gyenge a jel, néha kapja el 1-2%-os erősséggel.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1243 Felhasználó inaktív   Dudikoff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 12:55

Sziasztok!

Egy Linksys WRTSL54GS routert szeretnék beszerezni. E-bayen kívül van más lehetőség is? Nem találtam sehol itthon.

Másik kérdésem ugyanezzel a routerrel, vagy más hasonló esettel kapcsolatban:
ha van rajta USB, amit külső merevlemez csatlakoztatására találtak ki, és minden user guide csak arról beszél, hogyan kell beállítani adattárolásra a portot, akkor vajon printer serverként müködhet-e a port. Gondolom gyári firmware-el nem. Ilyen esetben egy custom firmware segíthet, vagy a hardware alkalmatlan?

Köszi a válaszokat

#1244 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 13:02

úgytudom régebben a juventusteam forgalmazta, alphasonicnál kéne érdeklődni, ha van ismerősőd, lehet,h ők egyénileg be tudnak hozni neked.. Ha van vmi fejlemény,szólj, engem is érdekelne :)
kuf

#1245 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 19:32

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 11:29

Az mitől lehet, hogy néha villan egyet a WLAN led? Nincsen senki a közelben, nincs felcsatlakozva másik eszköz. Mondjuk van a falu wireless antennája, de az ugyebár nem tud rácsatlakozni erre, meg én se tudok arra a router-el. És azt se mindig érzékeli, mert igy belső antennával elég gyenge a jel, néha kapja el 1-2%-os erősséggel.

Beacon csomagokat "lövel" ki 100ms-onként ;)

#1246 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 19:46

Idézet: stol - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 20:32

Beacon csomagokat "lövel" ki 100ms-onként ;)

:respect:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1247 Felhasználó inaktív   peter.m 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 08:43

Üdvözletem!

Hogyan lehet 2db sima G ver.7 -est összekötni ill. bekonfigolni, hogy ha az egyik már szórja a netet?
Sajnos ilyet vettek, tudom h upgradelni nem lehet mással.
Az 1. igen távolról utp-n, agyonpatchkábelezve kap ip-t és netet, ez működik már.
A 2. pedig csak arra kellene hogy az épület azon részén mégerősebb legyen a jel. Egy irodaépületről van szó sok szobával vastagabb falakkal.

wlan-on keresztül nem találtam megoldást, viszont ha más nincs, egy hosszú utp-vel több szobával arrébb rátudom kötni az 1. LAN-t  2. WAN-hoz.  Ezután az Advanced Routing következne, de mielött hosszas és magányos próbálgatásba kezdenék, kérdezlek titeket, jó ez az út vagy térjek le róla ?

Köszönöm szépen !

#1248 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 08:59

Idézet: peter.m - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 9:43

Üdvözletem!

Hogyan lehet 2db sima G ver.7 -est összekötni ill. bekonfigolni, hogy ha az egyik már szórja a netet?
Sajnos ilyet vettek, tudom h upgradelni nem lehet mással.
Az 1. igen távolról utp-n, agyonpatchkábelezve kap ip-t és netet, ez működik már.
A 2. pedig csak arra kellene hogy az épület azon részén mégerősebb legyen a jel. Egy irodaépületről van szó sok szobával vastagabb falakkal.

wlan-on keresztül nem találtam megoldást, viszont ha más nincs, egy hosszú utp-vel több szobával arrébb rátudom kötni az 1. LAN-t  2. WAN-hoz.  Ezután az Advanced Routing következne, de mielött hosszas és magányos próbálgatásba kezdenék, kérdezlek titeket, jó ez az út vagy térjek le róla ?

Köszönöm szépen !

repeatert kellett volna venni.. ez nem tudja.
Per Aspera Ad Astra

#1249 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 09:00

biztos,hogy nem WDS-t akart?
kuf

#1250 Felhasználó inaktív   peter.m 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 09:07

Idézet: kuf - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 10:00

ha kell utp-vel is összetudom őket kötni: 1. router lan >> 2. router wan  ?!

#1251 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 10:23

Idézet: kuf - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 10:00

hát a wds egy szar:)
Per Aspera Ad Astra

#1252 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 07:52

Sziasztok, gyors kérdés: mennyire lehet elvileg felhúzni az Xmit Powert hűtés nélkül, hogy lehetőleg nulla esély legyen arra, hogy "elég" a cuccos? Most 100-on hajtom, de valami nem klaffol: a routertől kb. 5-6 méterre lévő G-s Wifi kártya signalja 38-as, és másolni is csak kb. 1500K-val tudok rá. Van valami speckó beállítás? DD-WRT firmware figyel rajta, vakon nem akarok mindent állítgatni rajta. Előre is köszi!

#1253 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 08:21

100 a max...tovább felesleges húzni, mert jobb nem lesz tőle :)

#1254 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 08:40

Köszi... Akkor valami más gondja van, mert ezt így elég soványnak érzem.

#1255 Felhasználó inaktív   Tozo_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 11:14

sziasztok!

Vettem egy Linksys routert (WRT54GL). Beállítottam hogy ossza meg az ADSL netet az asztali gép és a notebook között. Asztali UTP kábel, laptop wireless. Tökéletesen működött 1 napig!
Azóta nem hajlandó a router csatlakozni a modemen keresztül az internetre. Ha kihúzom a modem kábelét a routerből és csak simán gépen keresztül csatlakozom, úgy megy! Már próbáltam mindenfélét.. telepítő cd segítségével újra beállítani, modem restart, router restart.. semmi sem segített.
Tudna nekem valaki segíteni? nagyon hálás lennék..
köszönöm előre is!

bocsi ha kicsit túl hosszúra sikeredett a kérdésem.
Dell Inspiron 6400

#1256 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 19:07

Nekem is van egy problémám: Adott egy wrt54gl, és egy huawei smartax valamint d-link 360-r modemek (természetesen egyszerre csak egyet használok, de a hiba mindkettővel előjön, viszont a Logouton írta valaki, hogy a két modem egy kutya, és gyakran dobják a vonalat, de ezidáig nem volt feltünő). A routeren volt már dd-wrt v23sp2, hyperwrt thibor, és tomato 1.07 firmware. Ha megy 2 gépről is a torrent + hallgatok netrádiót, szakad a vonal fél-egy óránként, persze a router újrakapcsolódik, de a netrádió emiatt leáll. Tomato azt írja, hogy WAN down, redialing... . Namost 1 gépről windowssal tárcsázva, vagy routert ap-vé leminősítve, a huaweit routerré minősítve sokkal ritkább a szakadás. Na most rosz a router, vagy túl jó a router ezekhez a modemekhez (ahogy fentebb írtam, nagyjából ugyanaz az elektronika van a 2 modemben, csak a Huawei tud routerként menni, de nagy terhelésnél néha kifagy (10-12 óránként) ) ? A kapcsolatom 1 Mbites, és a Huaweit megbűvöltem egy 8 cm-es ventivel, úgyhogy bizti nem melegszik  .

Tozo: próbáld meg törölni a beállításokat (valami clear nvram, and restore defaults, vagy kihúzod az adaptert, hátul a reset gombot benyomod és közben áram alá helyezed a routert és még nyomva tartod a resetet 30 másodpercig) és utánna újra beállítani a kapcsolatot.
Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#1257 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 20:09

Beléptem a klubba. Beszereztem egy WRT54 GL -t.
A netet egy védett magánhálólatról, egy Dlinken keresztül rádión kívánom venni vele, mad eg vezetékes és egy rádiós csatlakozással kívánom használni.
A firmwareket letöltöttem, még nem tudom, hogyan lehet egyszerűen és biztonságosan átírni, és gyér angolommal bekonfigurálni.

#1258 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:08

Gyula csak dobd fel a routerre (ami természetesen reset to default után értendő) a Tomatot és segítünk. Amúgy adja magát, nem lehet eltéveszteni ;)

#1259 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:17

eziskamu, nalam az osregi 2.2 G s is ezt csinalja, nekem az a gyanum, hogy annyira keves upload savszel van ehez az 1mbites dsl hez ( netto 12 kB/s ), hogy ha sok kapcsolatos torrent toltes fut es hozza valami masik netet intenziven hasznalo programot is bekapcsolsz akkor szakad a kapcsolat.

ha torrentnel csak keves (mondjuk 10) kapcsolatot engedek akkor ritkabban vagy egyaltalan nem szakad.

dd wrt es tomato ugyanezt produkalja.

#1260 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:33

Idézet: Depeche - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 7:52

Sziasztok, gyors kérdés: mennyire lehet elvileg felhúzni az Xmit Powert hűtés nélkül, hogy lehetőleg nulla esély legyen arra, hogy "elég" a cuccos? Most 100-on hajtom, de valami nem klaffol: a routertől kb. 5-6 méterre lévő G-s Wifi kártya signalja 38-as, és másolni is csak kb. 1500K-val tudok rá. Van valami speckó beállítás? DD-WRT firmware figyel rajta, vakon nem akarok mindent állítgatni rajta. Előre is köszi!

250mW-on féléve nem égett el :Đ
Viszont én 1km feletti linkekre használom.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.