HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1261 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:35

Idézet: eziskamu - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 19:07

Nekem is van egy problémám: Adott egy wrt54gl, és egy huawei smartax valamint d-link 360-r modemek (természetesen egyszerre csak egyet használok, de a hiba mindkettővel előjön, viszont a Logouton írta valaki, hogy a két modem egy kutya, és gyakran dobják a vonalat, de ezidáig nem volt feltünő). A routeren volt már dd-wrt v23sp2, hyperwrt thibor, és tomato 1.07 firmware. Ha megy 2 gépről is a torrent + hallgatok netrádiót, szakad a vonal fél-egy óránként, persze a router újrakapcsolódik, de a netrádió emiatt leáll. Tomato azt írja, hogy WAN down, redialing... . Namost 1 gépről windowssal tárcsázva, vagy routert ap-vé leminősítve, a huaweit routerré minősítve sokkal ritkább a szakadás. Na most rosz a router, vagy túl jó a router ezekhez a modemekhez (ahogy fentebb írtam, nagyjából ugyanaz az elektronika van a 2 modemben, csak a Huawei tud routerként menni, de nagy terhelésnél néha kifagy (10-12 óránként) ) ? A kapcsolatom 1 Mbites, és a Huaweit megbűvöltem egy 8 cm-es ventivel, úgyhogy bizti nem melegszik  .

Tozo: próbáld meg törölni a beállításokat (valami clear nvram, and restore defaults, vagy kihúzod az adaptert, hátul a reset gombot benyomod és közben áram alá helyezed a routert és még nyomva tartod a resetet 30 másodpercig) és utánna újra beállítani a kapcsolatot.

Hi!

Vonal nem kontaktos?
Nekem hétvégén baxakodott ilyennel.

#1262 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 05:15

stol: Kábelcsere megvolt, de ua
tamaske: a régi routerekkel miért nem volt ilyen gyakran vonalbontás? A modem adja fel, vagy a router nem érzékeli a kapcsolatot a hálózati terhelés miatt (nem érkezik vissza válaszcsomag időben)? Keep alive emelése segíthet? Mondjuk már így is 60-on megy 30 helyett. Vagy túl gyors ennyi kapcsolat mellett ez a routerem? QOS ezen tud segíteni?
Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#1263 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 07:16

Most lehet, hogy láma kérdésem lesz, de ne nevessetek ki légyszi... Szóval: ha dhcp-vel osztom az IP-t, akkor minden gépen az elsődleges dns kiszolgáló a router lesz. Nem lehet olyat beállítani, hogy valamilyen saját magam által kitalált domainnévhez a router valamelyik hálózaton lévő IP-t rendelje, és az egész olyan legyen, mintha neten lenne? Pl. gépen bepötyögi a júzer, hogy http://gipsz.jakab, és így az egyik helyi hálós gépen futó webszervert éri el...

#1264 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 07:54

Idézet: eziskamu - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 5:15

stol: Kábelcsere megvolt, de ua
tamaske: a régi routerekkel miért nem volt ilyen gyakran vonalbontás? A modem adja fel, vagy a router nem érzékeli a kapcsolatot a hálózati terhelés miatt (nem érkezik vissza válaszcsomag időben)? Keep alive emelése segíthet? Mondjuk már így is 60-on megy 30 helyett. Vagy túl gyors ennyi kapcsolat mellett ez a routerem? QOS ezen tud segíteni?

Miért Connect On Denmand? :think:
Miért nem Keep Alive?(Ekkor lenne folyamatos kapcsolat.)

#1265 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 08:29

Idézet: stol - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 7:54

Miért Connect On Denmand? :think:
Miért nem Keep Alive?(Ekkor lenne folyamatos kapcsolat.)

Én is Keep Aliv-ét írtam, a qos meg a quality of service, a csomagütemező, vagy mi a halál.

#1266 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 09:40

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 8:16

Most lehet, hogy láma kérdésem lesz, de ne nevessetek ki légyszi...

Rájöttem...

#1267 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 17:21

eziskamu, en ugy ertettem , hogy az en regi 2.2 es verzioju routerem is ezt csinalja, asszem az 2004 es evjaratu.
a keep alive meg csak annyit csinal, hogy x masodpercenkent nezi van e kapcsolat es ha nincs ujratarcsaz. ez szakadas ellen nem ved.

qos nem segit.

valoszinuleg a valaszcsomagokkal lehet a gond a tul nagy kefele meno savterheles kovetkezteben. megoldast nalam az jelent ha a feltoltest lekorlatozom 1kB ra ilyenkor nem szakad.

#1268 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 17:48

Torrentkliensben beallitani, hogy max 100 kapcsolat legyen egyszerre?
Akkor nem kell a savszelesseget korlatozni...

Reszletek a felhaszn/bittorent topikban.

#1269 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 18:57

Idézet: tamaske - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 17:21

eziskamu, en ugy ertettem , hogy az en regi 2.2 es verzioju routerem is ezt csinalja, asszem az 2004 es evjaratu.
a keep alive meg csak annyit csinal, hogy x masodpercenkent nezi van e kapcsolat es ha nincs ujratarcsaz. ez szakadas ellen nem ved.

qos nem segit.

valoszinuleg a valaszcsomagokkal lehet a gond a tul nagy kefele meno savterheles kovetkezteben. megoldast nalam az jelent ha a feltoltest lekorlatozom 1kB ra ilyenkor nem szakad.

Hát ahoz képest hogy nem segít, pont így nem bont nekem már 470 perce, a tomato alapértelmezett QOS sémáival  ;) . De akkor ez szereinted nem hardver hiba, hanem lassú kapcsolat?

#1270 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 20:31

eziskamu, tamaske -már többször olvastam tőle hülyeséget - nyilván nem ért hozzá amit mond. Persze, hogy nem szakadsz 470 perce Tomato QoS-al, mivel a csomagjaid be vannak szabályozva. Így nem kell se a letöltést, se a feltöltést limitálni, mert azt ötemezi neked a QoS.

Remélem így már jó lesz a routered... ;) Forza Tomato! :Đ

#1271 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 21:38

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 20:31

eziskamu, tamaske -már többször olvastam tőle hülyeséget - nyilván nem ért hozzá amit mond. Persze, hogy nem szakadsz 470 perce Tomato QoS-al, mivel a csomagjaid be vannak szabályozva. Így nem kell se a letöltést, se a feltöltést limitálni, mert azt ötemezi neked a QoS.

Remélem így már jó lesz a routered... ;) Forza Tomato! :Đ

Tényleg, így kopp-kopp megy, sőt, kíváncsiságból mindkét kliensen megemeltem egy kicsit a szálak számát, de nem volt így se gond.
De akkor ez a gyakori vonalszakadás  végül is "természetes" jelenség ezekkel a routerekkel megfelelő konfig nélkül, sok szál esetén?
Azért érdekel, mert új még ez a router, és még nem ismertem ki teljesen.
Ja most másik modemmel tesztelem (DLINK DSL-380T, bridge üzemmód), de qos nélkül ezzel is szakadt félóránként.
A szakadás főleg netrádió miatt volt bosszantó (amúgy a router becsülettel mindig újracsatlakozott), mert ilyenkor leáll a winamp, csak a play gomb lenyomásával csatlakozik újra a "rádióállomásra" és folytatja a lejátszást.

#1272 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 01:45

es nektek is 1 megbites adsletek van sracok?

mert nalam biza a tomato is eldobja a vonalat torrent es mondjuk online jatek kozben. qos ellenere.

Tiga , o mester , esetleg elmondhatnad a varazsbeallitasokat. hehe
( tenyleg hulyesegeket irok? pedig mindehova kitettem a hatarozatlansagot jelzo jelzoket gyk: gyanitom, szerintem, nalam...)

Szerkesztette: tamaske 2007. 07. 21. 01:49 -kor

#1273 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 03:35

Routeres mukodeshez szukseges torrent beallitasok: (fuggetlenul attol, hogy kabeled vagy ADSL-ed van)

Azureus:
Options/Connection/Advanced Network/Line Maximum Transmission Unit: 1492 (ez csak ADSL-eseknek)
Options/Transfer/Max connections globally: 100

uTorrent:
Options/Preferences/Bittorrent/Global maximum number of connections: 100

Igy nem fog betelni a router memoriaja a tul sok egyideju kapcsolattol.
Nalam igy a teljes gozzel hasit hatterben a torrent, es nem boritja meg a routert, nem szakad meg a 8mbites ADSL. (csak amikor lejar a 24h)

Tomato firmwarenel a pillanatnyi kapcsolatok szamat az Advanced/Conntrack/netfilter menuben lehet megnezni, ha tul magas, akkor figyelmeztet, hogy instabilla valhat a netkapcsolat.
Legalabbis nalam 500+-ra mar pampogott.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 21. 04:04 -kor

#1274 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 07:00

nahszóval..

a keep alive nem úgy működik, hogy újratárcsáz.. be is baszna:)

a torrenthez pedig nemtudom mit lámáztok, a routerben meg kell adni, hogy a max connection ilyen 2000 ,vagy több legyen, és a tcp timeoutot levenni mondjuk 120ra, oszt csokker:)

pl:

Kép

Szerkesztette: Sumi 2007. 07. 21. 07:03 -kor

Per Aspera Ad Astra

#1275 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 07:07

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 8:16

Most lehet, hogy láma kérdésem lesz, de ne nevessetek ki légyszi... Szóval: ha dhcp-vel osztom az IP-t, akkor minden gépen az elsődleges dns kiszolgáló a router lesz. Nem lehet olyat beállítani, hogy valamilyen saját magam által kitalált domainnévhez a router valamelyik hálózaton lévő IP-t rendelje, és az egész olyan legyen, mintha neten lenne? Pl. gépen bepötyögi a júzer, hogy http://gipsz.jakab, és így az egyik helyi hálós gépen futó webszervert éri el...

ezt így nem lehet, de elvileg, ha azonos munkacsoportba rakod a gépeket, és engedélyezed a netbiost a tcpip felett (alapból engedélyezve van), akkor dns független mennie kell.. szal mondjuk a gep1-en beírod, hogy http://gep2 és ennek így mennie kéne..
Per Aspera Ad Astra

#1276 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 08:24

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 8:07

ezt így nem lehet, de elvileg, ha azonos munkacsoportba rakod a gépeket, és engedélyezed a netbiost a tcpip felett (alapból engedélyezve van), akkor dns független mennie kell.. szal mondjuk a gep1-en beírod, hogy http://gep2 és ennek így mennie kéne..

Megoldottam: a Static Leases -nél beírtam a kívánt host nevet, és kész...  ;)  Ergo belső hálózaton van a gépnek domainje, és ez volt a cél...

#1277 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 10:50

konyorgom, ha nem volt kezetek alatt herélt 1 megabites adsl ne magyarazzatok mar. a 8 megabites adsl nek kicsit azert jobb a feltoltese, az nem dugul be ilyen nagyon.

tenyleg akkor hogy mukodik a keep alive?

MTU 1456 , max conn 4096, tcp udp timeout 60s

es mint mondtam, egyedul a nagyon alaconyra vett max kapcsolatszam segit torrentnel, bar neha meg akkor is eldobja az agyat.

a quos tabla meg szepen ki van toltve.

#1278 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 11:19

Idézet: tamaske - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 11:50

konyorgom, ha nem volt kezetek alatt herélt 1 megabites adsl ne magyarazzatok mar. a 8 megabites adsl nek kicsit azert jobb a feltoltese, az nem dugul be ilyen nagyon.

es mint mondtam, egyedul a nagyon alaconyra vett max kapcsolatszam segit torrentnel, bar neha meg akkor is eldobja az agyat.

Hidd el, vannak itt olyanok, akik láttak még modemet! :-) Nekem eddig 1M/128 volt a netem, előtte 512/128. A max connection mindig 4096-on volt, és gondom soha nem volt, a QOS jól muzsikált, telefonálni is tudtam mellette.

Ha nálad sehogy sem akar működni, ott valami nincs rendben.

#1279 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 11:51

Akkor szar az ADSL modemed. :rolleyes:
Dlink 360R szeret ilyen idoben tulmelegedni...

#1280 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 12:32

Idézet: tamaske - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 10:50

Én 1492-es MTU értékről hallottam (és ez az auto beállítás is). Érdemes bolygatni?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.