HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1281 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 13:14

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 12:19

Hidd el, vannak itt olyanok, akik láttak még modemet!

csak ketlem, hogy modemmel torrenteztel...

#1282 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 15:49

Idézet: tamaske - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 10:50

konyorgom, ha nem volt kezetek alatt herélt 1 megabites adsl ne magyarazzatok mar. a 8 megabites adsl nek kicsit azert jobb a feltoltese, az nem dugul be ilyen nagyon.

tenyleg akkor hogy mukodik a keep alive?

MTU 1456 , max conn 4096, tcp udp timeout 60s

es mint mondtam, egyedul a nagyon alaconyra vett max kapcsolatszam segit torrentnel, bar neha meg akkor is eldobja az agyat.

a quos tabla meg szepen ki van toltve.

Hi!

1465 az MTU enternetnél.
500 kapcsolat is elég sok a DSL-nek, nemhogy 4096 :eek:

#1283 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 15:51

ADSL 360R modemeket úgy generálozom, hogy RAM-bordákat ragasztok a CPU-ra, FLASH-re, meg LAN-Chipre.
Nah, így nem ugat a watchdog timer be :D

#1284 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 16:23

Idézet: stol - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 16:49

Hi!

1465 az MTU enternetnél.
500 kapcsolat is elég sok a DSL-nek, nemhogy 4096 :eek:

kisebb lehet az mtu , az gondot nem okoz, es nekem ez adja a legjobb pingeket.

a 4096 ot meg az okosok javasoltak ( meg sokfele olvashato ) kulonosebb jelentosege nincs , hisz hamarabb osszeomlik a kapcsolat. joval hamarabb.

#1285 Felhasználó inaktív   Curze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 22. 20:13

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Linksys WRT54GS routerem van, 2 asztali gép egy laptop és egy Wii között kellene megosztania a netet. A szolgáltató egy helyi (Debrecen) kábeles szolgáltató, DMCC (volt) most asszem Digitv vagy mi a csoda.

A probléma a következő: max 20-30 percig marad életben a kapcsolat a gépek és a router között, majd megszakad. Még a router admin felülete sem érhető el. Ezután router restart segít, de ismét csak 20-30 percig működik.

Firmware frissítés megvolt, nem segített. Soft, hard, cold, egyéb resetek, gyári beállítások visszaállítása szintén nem hozott eredményt. A wifi-t kikapcsoltam, egy géppel próbáltam a netre menni a routeren keresztül, szintén megszakadt a kapcsolat pár perc múlva. Próbáltam mind a két géppel, a helyzet változatlan, próbáltam másik hálókártyával, ugyanaz. Mac address klónozást próbáltam, semmi eredménye. (Külön-külön a két géppel tudok a router nélkül közvetlenül a netre kapcsolódni, és minden megy is simán.) Próbáltam 4 különböző routerrel, mind a négy hasonló márkájú/típusú, köztük vadonat újakkal, és egy éve stabilan  működővel is, mindegyiknél ugyanez a helyzet. Ha a kábelmodemet nem kötöm a routerre a gépek közötti lan stabil marad, nem szakad meg hosszú távon sem. Volt kint a szolgáltató embere méricskélt, állítgatott, hümmögött, azt mondta a modem ok, a routert (szerinte) beállította, de a helyzet továbbra sem javult. A net szakad, 20 percenként újraindítani a routert nonszensz.

Bármilyen ötletet, segítséget szívesen fogadok!
Ha esetleg hasonló problémáról volt már szó valahol, akkor akár egy linknek nagyon is örülnék!

Köszi! :)

#1286 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 21:37

Valami P2P program (torrent, DC...) esetleg valami virus/trojai olyan forgalmat general (tobbszaz kapcsolat egyszerre), amitol betelik a router memoriaja, aztan emiatt megborul.

Pont errol ertekeztunk tegnap :D

#1287 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 22. 23:22

Idézet: Curze - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 21:13

Próbáltam 4 különböző routerrel, mind a négy hasonló márkájú/típusú, köztük vadonat újakkal, és egy éve stabilan  működővel is, mindegyiknél ugyanez a helyzet.

A net szakad, 20 percenként újraindítani a routert nonszensz.

Nézd meg a DHCP mennyi időre adja az IP-t, hátha ott is lesz némi bibi.
Make love not Wor.

#1288 Felhasználó inaktív   Curze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 00:32

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 21:37

Valami P2P program (torrent, DC...) esetleg valami virus/trojai olyan forgalmat general (tobbszaz kapcsolat egyszerre), amitol betelik a router memoriaja, aztan emiatt megborul.

Vírust, P2P-t, egyebeket kizárnám, mert frissen telepített Windows-al is és szintén friss Linux-al is ugyanez a helyzet.

Jahno: ezt a DHCP dolgot hol tudom megnézni?

#1289 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 01:24

Idézet: Curze - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 1:32

Vírust, P2P-t, egyebeket kizárnám, mert frissen telepített Windows-al is és szintén friss Linux-al is ugyanez a helyzet.

Jahno: ezt a DHCP dolgot hol tudom megnézni?

A router menüjében, status menüpontban. Bár ha ilyen baj van, akkor is eléred lan felől, ilyenkor csak a net nem fog működni, régen LinkSys-el szívtam, hogy szolgáltató 1 percre adta az IP-t, LinkSys meg nem kérte le újra...
Make love not Wor.

#1290 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 21:20

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 22:08

Gyula csak dobd fel a routerre (ami természetesen reset to default után értendő) a Tomatot és segítünk. Amúgy adja magát, nem lehet eltéveszteni ;)

Felraktam a Paradicsomot, átállítottam kliensre.
Hogyan tovább, h XP alatt, elérjek egy WEP védett magánhálózatot? Jelenleg egy USB-s fejjel kapcsolódok.

#1291 Felhasználó inaktív   Curze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 21:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 1:24

A router menüjében, status menüpontban. Bár ha ilyen baj van, akkor is eléred lan felől, ilyenkor csak a net nem fog működni, régen LinkSys-el szívtam, hogy szolgáltató 1 percre adta az IP-t, LinkSys meg nem kérte le újra...

A Status menüben ilyesmit nem találtam sajnos. De szakadás után a router sem elérhető, nemcsak a net nem megy.

#1292 Felhasználó inaktív   Bazalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 11:15

Helló!
Én is kinéztem magamnak a WRT54GL routert tudtok hozzá ajánlani hálókártyát? Az egyik gépbe ráadásul low-profile kellene.

#1293 Felhasználó inaktív   Bazalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 11:17

ja azt hiszem PCIe foglalataim vannak.
Vagy az USB-s praktikusabb? Help!

#1294 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 11:30

Van egy olyan sor, h : ADSL modem, Dlink router, onnam szvicsként bekötve Dlink rádiós router.
Innen jelenleg USB fej. Evvel elérem a netet.
Szeretném az USB fejet kiváltani Egy 54GL-lel.
Jelenleg Tomato 1.7 firmware, kliens beállítás, Az alhálózat IP-je, 255.255.255.0 mask, Dns az alap router IP, Dhcp ki. A rádión az AP ssid, csatornaszám, és Wep titkosítás a jelszóval.
A gépen fix IP, átjáró az első roter, mask, mit az előző.
A router látja -90 akárhány dB-el az állomást.
Miért nincs netem?

#1295 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 16:36

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 11:30

Van egy olyan sor, h : ADSL modem, Dlink router, onnam szvicsként bekötve Dlink rádiós router.
Innen jelenleg USB fej. Evvel elérem a netet.
Szeretném az USB fejet kiváltani Egy 54GL-lel.
Jelenleg Tomato 1.7 firmware, kliens beállítás, Az alhálózat IP-je, 255.255.255.0 mask, Dns az alap router IP, Dhcp ki. A rádión az AP ssid, csatornaszám, és Wep titkosítás a jelszóval.
A gépen fix IP, átjáró az első roter, mask, mit az előző.
A router látja -90 akárhány dB-el az állomást.
Miért nincs netem?

Hát az a -90akárhány, pláne ha az az rssi, az marhára nem jó, asszem abszolult értékben minél kisebb az az érték, annál jobb a vétel, de majd biztosan jön egy szaki, aki többet segít.

Szerkesztette: eziskamu 2007. 07. 24. 16:38 -kor

Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#1296 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 16:57

Idézet: Bazalt - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 12:15

Én is kinéztem magamnak a WRT54GL routert tudtok hozzá ajánlani hálókártyát? Az egyik gépbe ráadásul low-profile kellene.

Zyxel G302-ot nagyivben kerulni.

Amig default 42mW-n volt a routerem adoteljesitmenye, addig egyaltalan nem latta a routert 3 szobaval odebbrol, most 250mW-n ugy ahogy mukodik, Tomato -85-90dB rssi-t szokott mutatni arra a kliensre. :(

[szerk:]Wow, most -78dB, el sem hiszem. :eek:
Hehe, 2 perccel kesobb mar -82dB.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 24. 17:01 -kor

#1297 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 18:13

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:57

Zyxel G302-ot nagyivben kerulni.

Amig default 42mW-n volt a routerem adoteljesitmenye, addig egyaltalan nem latta a routert 3 szobaval odebbrol, most 250mW-n ugy ahogy mukodik, Tomato -85-90dB rssi-t szokott mutatni arra a kliensre. :(

[szerk:]Wow, most -78dB, el sem hiszem. :eek:
Hehe, 2 perccel kesobb mar -82dB.

Hát több helyen is írták, hogy hosszú távon a 250 mw adóteljesítmény káros lehet a routerre (túlmelegedés), sőt egy helyen még azt is írták, hogy a közelben lévő emberekre is, valamint a szabványok asszem 100 mw-ben korlátozzák, bár nem hiszem hogy a wlankommandó bekopogtatna ezért hozzád :D
Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#1298 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 19:05

Idézet: eziskamu - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:36

Hát az a -90akárhány, pláne ha az az rssi, az marhára nem jó, asszem abszolult értékben minél kisebb az az érték, annál jobb a vétel, de majd biztosan jön egy szaki, aki többet segít.

Jól hiszed. A dB skála logaritmikus, 3 dB-nként duplázódik  a szint.
Azért vettem a routert, mert az USB fejem egy síkparabola háttérrel is a 10-20 %-os tartományban dolgozik, ráadásul sok falon keresztül, erősen szóródott jellel.
Érdekes, de ha olyanok a légköri viszonyok, h 20 % fölé megy a szintem, akkor elmegy a küldött jelem (nem jön visszaigazolás). Nyilván kell egy tisztességes antennát csinálnom a routerhez, egyelőre nem tom, honnan veszek hozzá csatlakozót, vagy milyent tudok átalakítani (sajna nem az általánosabb Rpsma). Csak elöbb szeretném, ha műkszene.

#1299 Felhasználó inaktív   noniah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 12:48

Sziasztok !

Egy éjszaka után és  számtalan próba  után  megtaláltam ezt a remek magyar forumot(az angollal nehezen boldogulok de azért megy)

Probléma a köv: Linksys  Wrt54gl  HW ver 1.1 szétszedve a chipen  Fw : 4.30.2

Adott a fenti készülék, az admin weblapja elérhetetlen bizonyos  címekre egy rediect dologgal válaszol:

http://192.168.1.1    (ezt írom be  az  IE)

http://192.168.1.1:5...p://192.168.1.1    (ezt kapom és az  IE  ablakcíme megváltozik : üdvözöljük a frínet szigeten)

amugy hardweresen nincs  látható és tapasztalható hiba (ledek ok  ip-t ad stb.)

azt tudom hogy ez egy ingyenes net eléréséhez volt használva  nyilvános helyen, ugy adott netet hogy reklámot kellett nézni vagy valami  igy a redirect  dolgot gyanítom amiatt van. De a cég megszűnt , legalábbis nem supportolja a cuccot a vendégek viszont keresik igy feladatként kaptam hogy ha  tudom hozzam rendbe az ezközt.

Nyilván a szolgáltató rátett egy spec firmware-t ami esetleg más ip, port stb  Adminolható, viszont ennek a módját sem és a jelszót semm tudom.

gondoltam hogy hazaviszem  rátolok egy gyári FW -t és akkor jó is. Ám jelszó hiányában nem tudok csatlakozni hozzá. TFTP nem is  csatlakozott  a putty -os leírás ok volt kapcsolódott de a jelszó nincs meg.

jelenleg kb 20 órája olvasgatok keresek de valahogy erre nem találok megoldást.

1 gondolom a  flash fizikai írása megoldaná , de ez csak legvégső eset
2 valahogyan bele kellene menni vagy rávenni hogy ne kérjen jelszót
3 "elflesselté" kellene tenni és akkor már van megoldás hogy kell visszahozni és azt lehet hivatalos vagy OPEN FW vel is
4 kb ennyi ötletem van

Ha valaki tud  segítsen Köszönöm

#1300 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:01

Idézet: noniah - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 13:48

Egy éjszaka után és  számtalan próba  után  megtaláltam ezt a remek magyar forumot(az angollal nehezen boldogulok de azért megy)

Vegyél 16 rugóért egyet, azt izzítsd be, aztán ha ráérsz, akkor szopoljál vele. Bár 1 éjszaka után már nehezen lesz gazdaságos.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.