HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1481 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:18

A problémámmal még mindig küszködök. Röviden:

Vettem egy új WRT54GL-t, és az a problémám vele, hogy zsinóron nem tud kommunikálni a géppel. A router, a zsinór, a hálókártya egyaránt le van tesztelve, és jók. Az IP cím osztogatásával lehet a baj (pingelés sem megy). Mi lehet a megoldás?

Köszönöm
Weblap: Terragen Images

#1482 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:30

Idézet: tempjoel - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 9:18

A problémámmal még mindig küszködök. Röviden:

Vettem egy új WRT54GL-t, és az a problémám vele, hogy zsinóron nem tud kommunikálni a géppel. A router, a zsinór, a hálókártya egyaránt le van tesztelve, és jók. Az IP cím osztogatásával lehet a baj (pingelés sem megy). Mi lehet a megoldás?

Köszönöm

start menü / vezérlőpult / hálózati kapcsolatok / helyi kapcsolat (amelyik a használni kívánt hálókártyáhot tartozik...)
rajta jobb klikk / tulajdonságok

Tulajdonságokon:
Középen 'a kapcsolat a következő elemeket használja:' szöveg alatt ilistából kiválasztod a TCP/IP-t! (tulajdonságok)
Itt tudod beállítani az IP címet. Álítsd az Ip-t és a Dns-t is 'automatikus kérésre' !

utána 'okézz' mindent és próbáld meg pingelni a 192.168.1.1 -et!

#1483 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:45

Idézet: istvan_ - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 10:30

start menü / vezérlőpult / hálózati kapcsolatok / helyi kapcsolat (amelyik a használni kívánt hálókártyáhot tartozik...)
rajta jobb klikk / tulajdonságok

Tulajdonságokon:
Középen 'a kapcsolat a következő elemeket használja:' szöveg alatt ilistából kiválasztod a TCP/IP-t! (tulajdonságok)
Itt tudod beállítani az IP címet. Álítsd az Ip-t és a Dns-t is 'automatikus kérésre' !

utána 'okézz' mindent és próbáld meg pingelni a 192.168.1.1 -et!

Ez már megtörtént, minden automatán van, és nem megy.

#1484 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 10:08

Üdv all! Egy hónapja vettem egy WRT54G-t ami V7es. Hát nekem a gyári firmware nem tetszik. Tökéletesen működik amúgy semmi gond vele csak egyszerűen a gyári firm tudása számomra kevés. Most láttam az edigitalnál 14900 ért egy GL-t, és azt szeretném helyette. De most itt felmerül a kérdés hogy ezekből is van olyan széria amire nem megy fel a DDWRT vagy ezek közől mind tudja. Mert nem szeretnék még egyszer ilyent hogy igy befürdök vele. Tudom illet volna kérdezni elötte dehát ezt már bebuktam. Bizok benne hogy G-st sikerül eladni. Rosszul nem jár vele senki mert működik csak ugye gyári témával. Szóval légyszi irjatok hogy GL ből van e új amit nem szabad megvenni. Jah és ami fontos lenne hogy semmiféle JTAGot nem akarok építeni úgy akarom upradelni DDWRT re mint ha a gyárit frissíteném egy újjabra.

#1485 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 10:20

Olvass egy kicsit vissza, már a v7-es routerre is van DD-WRT! A hétvégén kezembeakadt egy v7-es amit az istennek se akartak visszacserélni a boltban egy GL-re. Kicsit utánanéztem és a DD-WRT-s srácok csináltak v7-re illetve v8-ra is már firmöt ami ugyan olyan, mint a többi csak még bandwith monitor is van benne és simán fel lehet rá rakni a WEBUI-n keresztül!

Javaslom olvass vissza, még az elérhetőséget is beírtam.

Másik kérdésedre pedig a válasz, a GL routerekkel nem lehet befürödni, azok mind jók, hacsaknem gyári hibásat fogsz ki ;)

Szerkesztette: Tiga 2007. 09. 20. 10:26 -kor

#1486 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 11:00

Idézet: tempjoel - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 9:45

Ez már megtörtént, minden automatán van, és nem megy.

És fix IP-vel?
A routernek ugye 192.168.1.1 az Ip-je? (ez az alap)
egy ipconfig /all eredményét másold már be ide légyszíves!

#1487 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 11:14

Idézet: istvan_ - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 12:00

És fix IP-vel?
A routernek ugye 192.168.1.1 az Ip-je? (ez az alap)
egy ipconfig /all eredményét másold már be ide légyszíves!

Megoldottam a problémát. Fájdalmas, hogy ennyit küszködtem vele, de legalább már jó.
A problémát a Kerio tűzfal okozta, egy korábbi tiltás miatt nem engedte a Generic Host Processt, ezt kellett engedélyezni, most jó. :rolleyes:

Más: nem igazán van módom visszaolvasni többszáz oldalt, ezért valaki röviden összefoglalná, miért érdemes a gyári firmware helyett másikat használni? Mi lesz tőle jobb? :think:

#1488 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 12:37

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 10:20

Olvass egy kicsit vissza, már a v7-es routerre is van DD-WRT!

Nekem akkor ez kell: dd-wrt.v24_micro_generic.bin ? Ha igen akkor jól gondoltam. Előre is nagyon szépen köszi remélem működni fog! De mielött nem írsz azelött nem töltök le semmit és nem fogok neki ennek a műveletnek. Várom válaszod!

#1489 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 14:52

Linksys WRT54G/GS (any version) flashing notes:

for upgrading from original linksys firmware, please use the generic mini version
and flash it from web interface.
after this first flashing you can upgrade to any other distribution too. for webinterface
flashing just use always the included generic binaries. the rest is only made for tftp upgrades

#1490 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 14:56

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 14:52

Linksys WRT54G/GS (any version) flashing notes:

for upgrading from original linksys firmware, please use the generic mini version
and flash it from web interface.
after this first flashing you can upgrade to any other distribution too. for webinterface
flashing just use always the included generic binaries. the rest is only made for tftp upgrades

Bakker de ennek a V7 nek 2 megája van a mini meg 2,7 az nem fog beleférni. Ezért kérdeztem hogy a micro kell-e mert a micro csak 1,7 mega. Most akkor hogy is van ez? Te melyikkel kezdted?

#1491 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 15:05

:think: Jó kérdés. Próbáld ki a minit-microt meg a v8-asra tervezettet vagy írj a supportnak és kérdezd meg  :Đ

#1492 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 16:28

Nem kezdi meg a flashelést csak azt mondja hogy update are failed. De a router műxik. Tehát nem rondít bele. Szerintem a kis mocsok felfedi hogy nem gyárit akarok rátolni hogy lehet ezt átvágniu?

#1493 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:51

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 15:05

:think: Jó kérdés. Próbáld ki a minit-microt meg a v8-asra tervezettet vagy írj a supportnak és kérdezd meg  :Đ

Te hogyan csináltad. Mert feljebb irtad hogy sikerült feltolni rá az RC3-at. Légyszi ird le a folyamatot ahogy te csináltad. Nekem a WEBes GUI val azt irja hogy Update are failed. Gyanítom hogy ez csak TFTP vel fog menni, de kiv vok neked hogy sikerült. Nem merek nekifogni mert nem akarok egy halott routert. Várom válaszodat!

#1494 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:32

Találtam egy leírást hogy kell feltolni erre a szemétdombra a DDWRT RC03at de igencsak nem webesen. Illetve részben. De mivel az angol tudás igen gyér ezért nem tudtam kibogozni vmi VXkillerről tárgyalnak vmit. Segítsetek légyszi!

#1495 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:47

Megvan a válasz. Tiga neked ezekszerint WRT54GS V7 es routered lehet ugyanis a DDWRT a V7es ből csak a  a GS-t támogatja.

Itt is van az irás:

RC3 out now: The most interesting news might be that the WRT54G v8 and the WRT54GS v7 is now fully supported, but requires again a special flashing way, which is easier this time compared to the v5 and v6 vxworks killer.

Lényegtelen olvasgattam egy csomót és rájöttem hogy ez a szemétdomb sima V7es re nem jó. Vázeg ez már hihetlen hogy minden Linksysre jó a DDWRT csak a kib*****tt V7re nem és basszus nekem is ilyen van!!! :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

#1496 Felhasználó inaktív   tjsz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 22. 08:08

Sziasztok!

Adva van 2 Linksys wrt54gl router, mindkettőn dd-wrt firmware. Legyen a nevük A ill. B. Az A router egyik LAN portján van egy XP-s pc (legyen C), a másik LAN portja a B router WAN portjára van kötve. A B router egyik LAN portján szintén van egy XP-s pc (legyen D). Az A router-ben be van állítva, hogy a B router belső hálózata felé a gateway a B router WAN portja.

1. Miért van az, hogy ha C gépről ping-etni szeretném a D gépet, akkor csak abban az esetben megy, ha kikapcsolom a firewall-t vagy DMZ-be rakom a D gépet?

2. Hogy lehetséges, hogy C gépről nem tudom map-elni a D gép meghajtóját, viszont a D gépről bármikor tudom map-elni a C gép meghajtóját? Próbálkoztam már a firewall kikapcsolással, DMZ-be rakással, 445-ös port forwardinggal, de abszolút nem ment. Vajon miért?

Üdv: Szabi

#1497 Felhasználó inaktív   tjsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 08:13

Idézet: tjsz - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 9:08

Sziasztok!

Adva van 2 Linksys wrt54gl router, mindkettőn dd-wrt firmware. Legyen a nevük A ill. B. Az A router egyik LAN portján van egy XP-s pc (legyen C), a másik LAN portja a B router WAN portjára van kötve. A B router egyik LAN portján szintén van egy XP-s pc (legyen D). Az A router-ben be van állítva, hogy a B router belső hálózata felé a gateway a B router WAN portja.

1. Miért van az, hogy ha C gépről ping-etni szeretném a D gépet, akkor csak abban az esetben megy, ha kikapcsolom a firewall-t vagy DMZ-be rakom a D gépet?

2. Hogy lehetséges, hogy C gépről nem tudom map-elni a D gép meghajtóját, viszont a D gépről bármikor tudom map-elni a C gép meghajtóját? Próbálkoztam már a firewall kikapcsolással, DMZ-be rakással, 445-ös port forwardinggal, de abszolút nem ment. Vajon miért?

Azt elfelejtettem hozzátenni az 1. kérdésemhez, hogy bekapcsolt firewall de kikapcsolt „Block Anonymous Internet Requests” esetén sem ment a ping.

#1498 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 10:52

Senki semmit még egyszer ennek a szutyok V7 es nek a flashelése ügyében?

#1499 Felhasználó inaktív   tjsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 11:04

Idézet: Robi19 - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 11:52

Senki semmit még egyszer ennek a szutyok V7 es nek a flashelése ügyében?

Szia!

Magyar nyelvű cikk:

http://www.huwico.hu/node/838

A leghitelesebb helyről pedig:

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Links...54G/GL/GS/GX#v7

"The WRT54G v7 uses an Atheros chip, has 2MB ROM, 8MB RAM and runs VxWorks. It is not supported by DD-WRT as the WRT54G v7 isn't Broadcom based. However, the crew is working on support for the WRT54GS v7 and the WRT54G v8. "

#1500 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 12:46

Három kérdésem lenne:
1. Nem gond-e az, hogy a router éjjel-nappal egyfolytában megy? Azért kérdezem, mert ugye kikapcsolni nem lehet, az áramból kihúzkodni állandóan lusta vagyok.
2. Röviden mi az előnye az egyéb firmware-eknek a gyárihoz képest (WRT54GL-em van)?
3. Mi lehet az oka, hogy a routertől két méterre lévő (közbenső akadály nincs) laptopon a jelerősség csak jó/megfelelő (azaz nem kiváló)?

Szerkesztette: tempjoel 2007. 09. 22. 12:52 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »