HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1761 Felhasználó inaktív   ChoSimba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:59

Sziasztok

54GL-lel van egy kis problémám, mégpedig a WLAN üzemmóddal. Firmware: Tomato 1.11.
2 gép van rákötve, az egyik dróttal a másik WLANon keresztül. A drótos gép okés, 6mbit internet műxik ahogy kell.
A drótnélküli viszont csak 200-250kbittel tölt netről (több sebességmérő oldal szerint is). Viszont a drótos gépről FTP-n 12-13Mbittel is jön. A gép távolsága a routertől úgy néz ki nem számít. Többnyire 1m-en belül van, de próbáltam másik szobából is.
Próbáltam már:
- reset :)
- másik channel
- transmit speed változtatás
- Afterburner on/off
- transmit power fel/le
A basic és az advanced oldal legtöbb beállítását megváltoztattam már.
Amit nem változtattam:
- WPA2/AES maradt (ha már az FTP megy, akkor ez csak nem lehet gond)

Valószinűleg a megfelelő kombinációban még nem próbáltam a dolgot.

Esetleg másnak sem megy ennél többet ?

Somevalaki ötlet ?

Thx

#1762 Felhasználó inaktív   Gare 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 22:52

Sziasztok!

Szeretném hozzáértők segítségét kérni. (Természetesen próbáltam először megkeresni a választ, de egy idő után elvesztem, ezért kérdezek) Egyébként tuti, hogy már volt hasonlóról szó, de nem találom.
Szóval:
van egy Linksys WRT54GL v1.1 routerem (a pláne hogy német nyelvű a firm, de ezen már nem akadok fenn...) meg van egy SMC WEBT-G Wireless Bridge-em és ezzel a kombinációval szeretnék megosztani egy WLAN netet. Lehetséges ez valahogy?
A WLAN netem PPPoE kapcsolatként megy, szóval jelszó és felhasználónév kombinációval tudok netezni. A szolgáltató egy PCI kártyát adott, de meg kellene osztani, mert már unom, hogy a húgom mindíg a szobámban ül.
Próbáltam összekonfigurálni a két cuccot, de az istenért sem megy.
A logikám az volt, hogy a bridge felcsatlakozik a WLAN-ra, a router meg feljelentkezik a névvel meg a jelszóval, de ez valamiért megbukott. (A routernek 192.168.0.2 a bridgenek meg 192.168.0.1 IP-at adtam, de nem akarnak menni) Természetesen megcsináltam a többi beállítást is(login, password stb), de gondolom valami kimaradt.
Csak azt lenne jó tudni, hogy mi!!!???

Segítsen valaki legyetek szívesek, mert megbolondulok, ma 6 órát szivattam magam már, de minden hiába!

Köszi előre is!!!

#1763 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 28. 23:12

Idézet: Gare - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 22:52

Szeretném hozzáértők segítségét kérni.

Talán a MAC clon.
A linksysre érdemes lenne felrakni egy értelmesebb rendszert, mondjuk a DDwrt-t.

#1764 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 23:29

Idézet: ChoSimba - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 21:59

A drótos gép okés, 6mbit internet műxik ahogy kell.
A drótnélküli viszont csak 200-250kbittel tölt netről (több sebességmérő oldal szerint is). Viszont a drótos gépről FTP-n 12-13Mbittel is jön.

Hát ha a 6 megabites neteddel 12-13 megabittel tudsz ftp-n letölteni, akkor qrva nagy mázlista vagy... Vagy pedig nagyon félremértél/félreértelmeztél valamit. És ennek fényében a 200-250 kbit-es érték is kevéssé értelmezhető számomra...  :think:

#1765 Felhasználó inaktív   ChoSimba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 09:36

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 23:29

Hát ha a 6 megabites neteddel 12-13 megabittel tudsz ftp-n letölteni, akkor qrva nagy mázlista vagy... Vagy pedig nagyon félremértél/félreértelmeztél valamit. És ennek fényében a 200-250 kbit-es érték is kevéssé értelmezhető számomra...  :think:

Úgy látszik nem fogalmaztam egyértelműen :)
A 12-13 megabit az a drótos gép és a WIFI-s gép között van. A drótoson van ugyanis egy FTP szerver.
A wifissel még interneten lévő FTP-t nem próbáltam, csak sima webet.

#1766 Felhasználó inaktív   cicai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 16:41

Sziasztok!
Volna egy nagyon nagy gondom. Lassan ideg összeömlést szélén vagyok. Hozzátok fordulok. Olvasom a fórumot KB 3 órája és látom, hogy itt van egy-két ember, akinek a kisujjába van a hálózati probléma megoldások. Adott egy  Linksys WRT54G-EU ver 7 típusú router. Van az én gépembe Asus p4p 800 delux alaplap és azon integrált háló kártya, aminek a típusa, ami vezetékkel van össze kötve a routerel. Típusa Marwell Yukon gigabit ethernet. Ezzel elvileg nincsen semmi probléma.
Viszont van a másik gép, ami wifin kapja a jelet. A vevő a másik gépben SMCWPCI-G. Itt van olyan hiba, hogy 20-30 percenként gondol egyet a gép, és nem lehet a mozillát és az explorelt megnyitni és semmi mást a könyvjelzőkből. Olyan mintha meg szakadna a kapcsolat a routerel. De ez nem igaz, mert közben az utorentel lehet le és fel tölteni. Ilyenkor mikor az explorel halott a 192.168.1.1. se nyílik meg. Úgy lehet újra használhatóvá tenni az explorelt, hogy a routert (ezt nem mindig kell) és a gépét a srácnak újra kell indítani. Ez folytatódik a végtelenségig.
Mit kellene csinálni ahhoz, hogy folyamatosan jó legyen a mozilla és az explorer? Ennyi az én tudományom, hogy ezt leírom. Viszont még egy nagyon nagy kérésem lenne. Ha bármi segítséget is tudtok adni azt olyan szájbarágósan, adjátok, ha tudjátok. Láma vagyok ezekhez az ip-khez átjárókhoz meg az egyéb általam ismeretlen szakkifejezések.  De ha ez nem megy, akkor, ahogy gondoljátok, csak legyen valami, mert tényleg meg hülyülök.
Köszönöm előre.

Szerkesztette: cicai 2007. 12. 29. 16:42 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 07:36

Idézet: cicai - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 17:41

Sziasztok!
Volna egy nagyon nagy gondom. Lassan ideg összeömlést szélén vagyok. Hozzátok fordulok. Olvasom a fórumot KB 3 órája és látom, hogy itt van egy-két ember, akinek a kisujjába van a hálózati probléma megoldások. Adott egy  Linksys WRT54G-EU ver 7 típusú router. Van az én gépembe Asus p4p 800 delux alaplap és azon integrált háló kártya, aminek a típusa, ami vezetékkel van össze kötve a routerel. Típusa Marwell Yukon gigabit ethernet. Ezzel elvileg nincsen semmi probléma.
Viszont van a másik gép, ami wifin kapja a jelet. A vevő a másik gépben SMCWPCI-G. Itt van olyan hiba, hogy 20-30 percenként gondol egyet a gép, és nem lehet a mozillát és az explorelt megnyitni és semmi mást a könyvjelzőkből. Olyan mintha meg szakadna a kapcsolat a routerel. De ez nem igaz, mert közben az utorentel lehet le és fel tölteni. Ilyenkor mikor az explorel halott a 192.168.1.1. se nyílik meg. Úgy lehet újra használhatóvá tenni az explorelt, hogy a routert (ezt nem mindig kell) és a gépét a srácnak újra kell indítani. Ez folytatódik a végtelenségig.
Mit kellene csinálni ahhoz, hogy folyamatosan jó legyen a mozilla és az explorer? Ennyi az én tudományom, hogy ezt leírom. Viszont még egy nagyon nagy kérésem lenne. Ha bármi segítséget is tudtok adni azt olyan szájbarágósan, adjátok, ha tudjátok. Láma vagyok ezekhez az ip-khez átjárókhoz meg az egyéb általam ismeretlen szakkifejezések.  De ha ez nem megy, akkor, ahogy gondoljátok, csak legyen valami, mert tényleg meg hülyülök.
Köszönöm előre.

Cserélj másik moddolt firmwarere és többé nem lesz gondod. :) Fentebb már leírtunk többször, hogy cserélj firmwaret, cserélj firmwaret, cserélj firmwaret, cserélj firmwaret...  :Đ
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1768 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 11:15

N omeg az SMC wifikártyák misőségileg eléggé hadilábon állnak ;)

#1769 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 12:24

Linksys WRT54G v7-es routeren nehezen fog firmware-t cserélni. Az az egész router egy szívás, le kell cserélni GL-re és kész. Utána mehet max a firmware cserélgetés.

#1770 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 14:05

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 13:24

Linksys WRT54G v7-es routeren nehezen fog firmware-t cserélni. Az az egész router egy szívás, le kell cserélni GL-re és kész. Utána mehet max a firmware cserélgetés.

"How do I find my Linksys WRT54G/WRT54GS/WRT54GL's version?

Look at the bottom side of the router to check for the version number, or compare the first 4 characters of the serial number with the following list:

CDF0/CDF1 = WRT54G v1.0
CDF2/CDF3 = WRT54G v1.1
CDF5 = WRT54G v2.0
CDF7 = WRT54G v2.2
CDF8 = WRT54G v3.0
CDF9 = WRT54G v3.1
CDFA = WRT54G v4.0
CGN0/CGN1 = WRT54GS v1.0
CGN2 = WRT54GS v1.1
CGN3 = WRT54GS v2.0
CGN4 = WRT54GS v2.1
CGN5 = WRT54GS v3.0
CGN6 = WRT54GS v4.0
CL7A = WRT54GL v1.0
CL7B = WRT54GL v1.1
CF7C = WRT54GL v1.1

If it's not listed above, and it's not a WRT54GL, it's not supported."

Hoppá, 4-es verzióig megáll. :o

#1771 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 15:30

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 12:24

Persze ha a routerrel van a gond...

Idézet

és nem lehet a mozillát és az explorelt megnyitni és semmi mást a könyvjelzőkből.

:think:

Mert a utorrent aránylag jól bánik a kapcsolatok számával (legalábbis elég jól be lehet állítani), ráadásul ha a túl sok tcp kapcsolat lenne a gond, akkor a vezetékes sem menne. Szerintem.

#1772 Felhasználó inaktív   lordvico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 16:56

Sziasztok!

WRT54GL routere van barátnőmnek, és képtelenség belőle akár kábeles, akár wireless netet csiholni.

Minden trükkömet bevetettem, de egyik sem éledt fel. Normál adslje van, dhcpvel is próbáltam anélkül is.

Legbiztatóbb annyi volt, hogy a router belső ping tesztje lefutott az index.hura

de amúgy se kép se hang.

mindenképp kell SP2 az xphez hogy működjön a wifi?

#1773 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:27

Idézet: lordvico - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 16:56

WRT54GL routere van barátnőmnek, és képtelenség belőle akár kábeles, akár wireless netet csiholni.

Nézd meg a státusában, vagy alogjában, h felcsatlakozott-e. Valami nagyon alapgondod lehet. A Wifi elvileg megy a saját a gépretelepített meghajtójával még régebbi oprendszer mellett is.

#1774 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:01

To bolic system: WRT54G-re elvben v4-ig lehet firmware-t rakni, viszont DD-WRT nagy nehezen, de lehet v5-re is rakni tftp-vel.

To desiderius: lehet, hogy nem csak a routerrel van a gond, én csak bolic system írására írtam azt, hogy v7-esre nem lehet másik firmware-t tenni.

To lordvico: így mondjuk elég nehéz megállapítani a gondod. Azért annyira nem nehéz konfigolni egy routert alapszinten.

:offtopic:

Boldog Új Évet Kívánok minden kedves régi és új WRT54G/GL/GS tulajdonosnak! És persze a topic látogatóinak is illetve mindenkinek!

Reméljük 2008-ban mégtöbb okos dologgal tudjuk bővíteni szeretett kis kütyünket :)

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 31. 14:04 -kor

#1775 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 18:07

Hali!

BUÉK!

Egy gyors kérdés a DD-WRT-sekhez: Ez ilyen lassú firm? Lemegy a nap, míg oldalt vált...

Egyébként szimpi, csak én eddig Tomato-t használtam, a QoS-ét tesztelném...

Szerk:

Jah, és már idei a verzió: DD-WRT v24 RC-6 (01/02/08) vpn - build 8743

Szerkesztette: StSanya 2008. 01. 04. 18:11 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1776 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 18:13

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 18:07

Egy gyors kérdés a DD-WRT-sekhez: Ez ilyen lassú firm?

A webes konfigra gondolsz? Nekem akkor szokott ilyet csinálni, ha nincs a wannak IP címe.

#1777 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 18:20

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 19:13

A webes konfigra gondolsz? Nekem akkor szokott ilyet csinálni, ha nincs a wannak IP címe.

Igen arra gondolok... Fasterfox oldalmérő szerint 30 - 35 sec, míg oldalt vált a configban... De van IP-je WAN-ban, pl. most is, hogy ide írok, másik ablakban mazsolázgatok a configban, csak qrva lasssúúúúú...  :reklamacio:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1778 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 19:09

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 18:20

Igen arra gondolok... Fasterfox oldalmérő szerint 30 - 35 sec, míg oldalt vált a configban...

Nekem egy lassú gépen ugyanúgy vált, mint a weblapok. Ha változtatok a beállításokon, akkor az újraéledés már nyilván lényegesen lassúbb.

#1779 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 22:47

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 18:20

Igen arra gondolok... Fasterfox oldalmérő szerint 30 - 35 sec, míg oldalt vált a configban... De van IP-je WAN-ban, pl. most is, hogy ide írok, másik ablakban mazsolázgatok a configban, csak qrva lasssúúúúú...  :reklamacio:

Épp nézem, hogy te már 24-est nyomod. Nekem még 23-as van fenn, sp2-es, szóval akár új bug is lehet...  :rolleyes:

#1780 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 09:39

Még jó hogy nem ezt a firmwaret választottam. :omg:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.