HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2101 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 11. 21:15

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 17:10

Igen, felraktam a Tomato-t is, de ha felrakod te is meglatod, hogy elég nehéz ugyanazokat az opciókat megtalálni/beállítani. 8 éve foglalkozom számítógépes hibaelhárítással. Rengeteg routert állítottam be, upgrade-eltem, hibaelhárítottam. Mérföldekkel több mindent lehet beállítani DD-WRT felületen, mint BÁRMELYIK másik routeren. Sehol nem tapasztaltam újraindulást, pedig a sok fálcserélő leterheli nagyon a kütyüt. Ha szakszerűen van feltelepítve, akkor tökéletesen működik. Ne felejtsd el: hard reset, mini image, majd mehet a végleges firmware, majd megint hard reset, és már állítgathatod is be. Sokan a resetet kihagyva (nvram nem törlődik) szakszerűtlenül teszik fel, és azért vannak a hibák, és rögtön irkálják a hülyeségeiket, hogy nem jó. Kábeles, és DSL kapcsolatot is képes hibátlanul kezelni. Összesítve: nagyságrendekkel többet nyújt a DD-WRT!!

Hát Tompi, pedig Macika olyan szépen leírta előtted, hogy lényegében ízlés dolga, hajtod a magad igazát...

Gondolom, nem használod pl. a QoS ficsőrt, s ezért írsz "összesítve" hülyeséget...

A frissítés menete egyébként OK, ha vpeti a tomato-val kezdene, akkor azzal nem kell így játszani, egyből mehet fel, sőt, tomato után a dd-wrt végleges is, akkor már nem  kell minizni... A reset az viszont illő mindig (bár én öreg elvetemültként néha már elfelejtem...)  :Đ
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2102 Felhasználó inaktív   vpeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 08:48

Idézet: FÁBRICIUSZ - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 20:30

Sziasztok
  Bár nem szakmám  csak érdekel  elmondhatom TOMATO-val kliensként használtam a WRT-t
Most a DD-WRT  v24 RC-6 standard változata van fenn , nekem mindkét változat kiválóan  működött
működik .
A DD-WRT-t a magyar kezelő felület miatt tettem fel , a qos-t és a hozzáférés -korlátozást  állítottam  be szépen üzemel  lassan négy hónapja .
Én  firmware csere előtt és utána is szigorúan, mini és a std között is hard rsetteltem.
Szerintem persze ez a szuverén véleményem , ha ezt betartjuk 99% hogy jól fog működni .

Ezúton szeretném megköszönni a   TOMATO -nak és  DD-WRT -nek a lehetőséget .
A  Jedlik Team- nak a magyarítást .
És végül de nem útólsó sorban a hwsw Informatikai Kerekasztal hozzászólóinak az építő jellegű
tanácsokat észrevételeket .

javascript:add_smilie(":dance:")
:dance:
     kőszike  

:respect2:  :dance:  :dance:  :dance:  :dance:

Magyarítás??Honnan lehetne leszedni???
Minden firmware után kell egy reset vagy mi?
Nincs valakinek WRT54G v4.0 vagy v3.0?? :rolleyes: Megvenném :D

#2103 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 10:08

Idézet: vpeti - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 8:48

A magyar felület benne van a firmware-ben.
Firmware-cserék előtt és után javasolt a reset. Nem kötelező, de az a biztos.
Mivel jobb egy 4.0, mint a GL 1.x? Tudtommal semmivel. GL pedig bárhol kapható.

#2104 Felhasználó inaktív   vpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 11:57

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 10:08

A magyar felület benne van a firmware-ben.
Firmware-cserék előtt és után javasolt a reset. Nem kötelező, de az a biztos.
Mivel jobb egy 4.0, mint a GL 1.x? Tudtommal semmivel. GL pedig bárhol kapható.

Igen,de 15K-t meg sokkalom érte :rolleyes:
SMC WBR14G-T routerem van most,ha azt el tudnám adni,akkor happy lenne,mert akkor vennék egy GL-t!

#2105 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 12:58

Idézet: vpeti - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 12:57

Igen,de 15K-t meg sokkalom érte :rolleyes:
SMC WBR14G-T routerem van most,ha azt el tudnám adni,akkor happy lenne,mert akkor vennék egy GL-t!

A GL 13.700 ÁFÁ-val, számlával.
Egy ilyen kiváló routerért szerintem egyáltalán nem sok ez az összeg!
Gondolkoztál már ma?

#2106 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 13:03

Úgy vélem, a két firm leginkább a kezelőfelületében különbözik egymástól, ugyanazok vagy nagyon hasonló rutinok futnak benn. Ha tévednék, majd javítson ki egy Linuxtudor.
Feltehetően különbségek az alapparaméterezésekben vannak, meg abban, melyikben mi állítható.
Ha valaki ért ahhoz, mi mire való és adott szolgáltatásfajtához mit hova érdemes állítani, kérem írja meg.

#2107 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 13:07

Idézet: vpeti - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:41

Mit tudtok a  WRT54GC ről?

Pici, csecse, de butuska:

http://yasha.okshtein.net/wrt54gc/

http://www.wrtrouter...nksys/CHANGELOG
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2108 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 15:19

Idézet: szaki - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 21:06

Akkor van egy kerdesem hozzad. a stable dd-wrt.v23 SP2 eseten a listaban a GL nem szerpel akkor ugye a genericet lehet feltenni? A Vpn-es csomag csak annyiban ter el a standardtol hogy vpn is van benne?

Pontosan, a genericet kell!

#2109 Felhasználó inaktív   vpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 15:22

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 12:58

A GL 13.700 ÁFÁ-val, számlával.
Egy ilyen kiváló routerért szerintem egyáltalán nem sok ez az összeg!

Számomra drága! :rolleyes:

#2110 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 15:23

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 22:15

Hát Tompi, pedig Macika olyan szépen leírta előtted, hogy lényegében ízlés dolga, hajtod a magad igazát...

Gondolom, nem használod pl. a QoS ficsőrt, s ezért írsz "összesítve" hülyeséget...

A frissítés menete egyébként OK, ha vpeti a tomato-val kezdene, akkor azzal nem kell így játszani, egyből mehet fel, sőt, tomato után a dd-wrt végleges is, akkor már nem  kell minizni... A reset az viszont illő mindig (bár én öreg elvetemültként néha már elfelejtem...)  :Đ

Qos ficsőrt valóban nem használok, CfosSpeed fut a gépeken, ami jobb mint a Tomato Qos-e.

#2111 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 15:29

Idézet: vpeti - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 16:22

Számomra drága! :rolleyes:

OK, megértem.
De 'AHHOZ KÉPEST' olcsó...

Ahhoz képest, hogy jó 1 éve még >18e volt hivatalos helyen áfával, számlával...

Szerkesztette: *Macika* 2008. 04. 12. 15:31 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2112 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 15:52

Idézet: vpeti - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 8:48

Mister Y  hozzászólásához talán még annyit tennék hozzá, hogy én a tüzfalat és a virusírtót
is letiltottam . A tcp/ip -t is a ruter belépöjére állitottam  és explorert használok errre a célra.
Ha legközelebb frisitek kérek kölcsibe laptopot plusz a rutert is aksira kötöm, az esetleges
meglepetések elkerülése végett.

#2113 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 15:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 16:29

Ahhoz képest, hogy jó 1 éve még >18e volt hivatalos helyen áfával, számlával...

egyébként alig pár hete még pont egy ezressel volt olcsóbb, mint ez a mostani 13.7e
(persze ugyanott, Edigitalnál)

de így is jó ár (sok helyen nettóban ennyi), és tényleg bőven megéri

egy routert éveken át használ az ember, és arra az időtartamra elosztva teljesen elhanyagolható még a teljes ára is, nemhogy esetleges pár ezer Ft különbség egy olcsóbbhoz képest
és csak maga a számítógép áramfogyasztása is nagyobb tétel néhány hónap alatt

#2114 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 16:00

Hát ja, ha így közelítjük meg a dolgot, akkor ez már kicsit hasonlít az operációs rendszerek hasonlítgatásához, ami valóban gusztustalan. Máshogyan fogalmazok: A DD-WRT-t egyszerű, átlátható felülete, és funkciógazdagsága miatt az átlagemberek nagyobb része telepíti, mint a Tomato-t, ami Qos csomagütemezés téren stabilabb, mint a DD-WRT. Bár mindig jönni szokott egy "Linux különc", aki nem ismeri el népszerű dolgok népszerűségét:)

#2115 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 23:10

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 17:00

Hát ja, ha így közelítjük meg a dolgot, akkor ez már kicsit hasonlít az operációs rendszerek hasonlítgatásához, ami valóban gusztustalan. Máshogyan fogalmazok: A DD-WRT-t egyszerű, átlátható felülete, és funkciógazdagsága miatt az átlagemberek nagyobb része telepíti, mint a Tomato-t, ami Qos csomagütemezés téren stabilabb, mint a DD-WRT. Bár mindig jönni szokott egy "Linux különc", aki nem ismeri el népszerű dolgok népszerűségét:)

Na, ez már jobban tetszik... ;)

Mondom, évekig volt v5-ös WRT54G-m, amire csak a DD-WRT jöhetett számításba, tehát megszerettem/megismertem a third party-t FW-t.

Ezért indítottam a GL-nél a DD-WRT-vel. És csak azután kötöttem ki a Tomato-nál, miután bebizonyosodott, hogy valami ok miatt a DD-WRT-nél szakadozik (tehát NEM újraindul, hanem csak újra csatlakozik) a net, 24 óra alatt volt 5-6 IP-m is.
A Tomato felrakása óta 6-8 napig nem kell újra csatlakoznia, valahol 11 nap körül van a rekord.
Gondolkoztál már ma?

#2116 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 09:21

Akkor ez valami egyedi probléma lehetett, én még nem tapasztaltam ilyet. Bár ez lehet sajnos a szolgáltató sara is simán.

#2117 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 10:12

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 9:21

Akkor ez valami egyedi probléma lehetett, én még nem tapasztaltam ilyet. Bár ez lehet sajnos a szolgáltató sara is simán.

Ha el tudod mondani, milyen paraméterek számolnak egy ADSL-nél, egy kábelcsatlakozásnál, a másik oldalon mondjuk több kapcsolatot használó programoknál, akkor talán közelebb lehet kerülni az okokhoz.
Lehet még modemfüggő is, melyik milyen időzítést, csomagméretet stb. szeret.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 04. 13. 10:15 -kor

#2118 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 16:59

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 10:21

~2 éve vagyok a TV-Netnél. Ugyanazt a modemet (360R) használom azóta. Ha szolgáltatói probléma, akkor miért nem szakadozik Tomatoval a netem és miért teszi (akár most is, ha átflashelném) DD-WRT-vel.

Nincs vita, egészen biztos, valami apró beállításban rejlik a megoldás, épp emiatt emeltem fel a szavamat, amikor a Tomato ÁLTALÁNOS leminősítését közölted.

Mindösszesen csak arra kívántam utalni, hogy nem feltétlenül biztos, hogy mindenkinek a Te tapasztalatoddal egybevágó véleménye van.
Gondolkoztál már ma?

#2119 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 18:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 17:59

~2 éve vagyok a TV-Netnél. Ugyanazt a modemet (360R) használom azóta. Ha szolgáltatói probléma, akkor miért nem szakadozik Tomatoval a netem és miért teszi (akár most is, ha átflashelném) DD-WRT-vel.

Nincs vita, egészen biztos, valami apró beállításban rejlik a megoldás, épp emiatt emeltem fel a szavamat, amikor a Tomato ÁLTALÁNOS leminősítését közölted.

Mindösszesen csak arra kívántam utalni, hogy nem feltétlenül biztos, hogy mindenkinek a Te tapasztalatoddal egybevágó véleménye van.

Igen, sajnos néha általánosítok saját tapasztalataim alapján. Bár aki még új ebben a firmware frissítés ügyben, talán helyesebb, ha először DD-WRT vonalon indul el, ott nagy valószínűséggel minden-t meg fog találni. De pl a te esetedben, ahol valami ok miatt nem működik megfelelően, nyilván nincs más választás. Milyen DD-WRT verziókkal próbálkoztál eddig? Amúgy nekem is D-Link DSL-360R modemem van, és Linksys WRT54GL routerem, csak én a T-Online-tól kapom a netet. A modem hátulján próbáltál már resetelni? Pontosan melyik DD-WRT-t raktad fel? Pontosan így jártam el:

- fájlok letöltése (dd-wrt.v24_mini_generic.bin, dd-wrt.v24_std_generic.bin):
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?pa...%2FWRT54GL_1.1/
- Router hátulján a reset gombot 30 másodpercig nyomvatartod (hard reset)
- belépsz a router-ed Firmware frissítés menüpontjába (üres/admin vagy root/admin)
- dd-wrt.v24_mini_generic.bin feltöltése
- hard reset
- dd-wrt.v24_std_generic.bin feltöltése
- hard reset

Az ominózus oldal pedig a képen látszik.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: The Tompi 2008. 04. 13. 18:46 -kor

#2120 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:34

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 18:44

Igen, sajnos néha általánosítok saját tapasztalataim alapján. Bár aki még új ebben a firmware frissítés ügyben, talán helyesebb, ha először DD-WRT vonalon indul el, ott nagy valószínűséggel minden-t meg fog találni. De pl a te esetedben, ahol valami ok miatt nem működik megfelelően, nyilván nincs más választás.

....

Az ominózus oldal pedig a képen látszik.

Egyébként, ha visszaolvasol (a 60. oldal körül), erre a DD-WRT v24 RC-6 -ra azt írták, hogy nem stabil a wifi-je...  :Đ

Szerkesztette: StSanya 2008. 04. 13. 19:34 -kor

"Mindörökké! Enter."

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.