HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#371 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:16

Idézet: s.attesz - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:03

Sziasztok!

Nemrég találtam rá a fórumon erre a topicra és átolvasgattam amiket írtatok. Mi is UPC kábel tv előfizetők vagyunk és szeretnénk majd megrendelni a digitális csomagot. A www.upcdigital.hu oldalra viszont nem tudunk belépni, a honlapon árakat nem láttam, csak annyit tudok, amit itt a fórumon olvastam. Ha jól értelmezem, akkor a digitális silver csomag ára 6000.-Ft lesz majd nyártól és ezért 1 db mediabox-ot fogunk kapni? A kábel tv mellett van telefon és internet előfizetésünk is, ebben az esetben ha jól értettem akkor jár valami kedvezmény is?
Még egy utolsó kérdésem lenne, olvastam hogy lesz olyan mediabox, amivel lehetőség van műsort rögzíteni. Ez nagyon kényelmes lenne számunkra, mert így nem kellene a videóval bajlódni. Ennek a mediabox-nak lehet valamit tudni az áráról, illetve hogy a sima digitalis silver csomaghoz is lehet ilyet rendelni?
Előre is köszönöm az információkat!

https://forum.hwsw.h...=134730&st=1380

#372 Felhasználó inaktív   s.attesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:37

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:16

Köszönöm az információt! Átnéztem az árakat és egész elfogadhatónak tűnnek. Egyetlen egy érdekességet vettem észre. Ha az előfizetés mellé az alap készüléket kérem, akkor ugye 5400.-Ft lesz a havidíj és plusz 1000.-Ft a második tv-hez a felvevős mediabox. Viszont ha most csak az egyik tv-hez kérek mediabox-ot, ami a felvevős változat lenne, akkor 6300.-Ft-ot kell majd fizetni és ha később szeretnénk a második tv-hez is egy készüléket, akkor az + 750.-Ft, ami összesen 7050.-Ft lenne. Ezek szerint érdemesebb előre gondolkodni, mert nem mindegy, hogy milyen sorrendben kérem a készülékeket?

#373 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:22

Idézet: s.attesz - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:37

Köszönöm az információt! Átnéztem az árakat és egész elfogadhatónak tűnnek. Egyetlen egy érdekességet vettem észre. Ha az előfizetés mellé az alap készüléket kérem, akkor ugye 5400.-Ft lesz a havidíj és plusz 1000.-Ft a második tv-hez a felvevős mediabox. Viszont ha most csak az egyik tv-hez kérek mediabox-ot, ami a felvevős változat lenne, akkor 6300.-Ft-ot kell majd fizetni és ha később szeretnénk a második tv-hez is egy készüléket, akkor az + 750.-Ft, ami összesen 7050.-Ft lenne. Ezek szerint érdemesebb előre gondolkodni, mert nem mindegy, hogy milyen sorrendben kérem a készülékeket?

Megnéztem, mit ír erről az ÁSZF.
Attól tartok, hogy az első variáció nem létezik. Tehát olyan nincs, hogy silver csomaghoz rendelsz pluszban felvevős boxot, mert ez esetben automatikusan átraknak goldba (ami ugye a felvevős) és az első, alap boxot kapod meg 750 Ft-ért.
Tehát egy SD felvevő nélküli + egy SD felvevős mindenképpen 7050 Ft-ba kerül együtt. (Ha van 10% kedvezményed.)

#374 Felhasználó inaktív   s.attesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:51

Idézet: Taip - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:22

Megnéztem, mit ír erről az ÁSZF.
Attól tartok, hogy az első variáció nem létezik. Tehát olyan nincs, hogy silver csomaghoz rendelsz pluszban felvevős boxot, mert ez esetben automatikusan átraknak goldba (ami ugye a felvevős) és az első, alap boxot kapod meg 750 Ft-ért.
Tehát egy SD felvevő nélküli + egy SD felvevős mindenképpen 7050 Ft-ba kerül együtt. (Ha van 10% kedvezményed.)

Köszönöm az információt! Ha jól értem, akkor ha felvevős mediabox-ot szeretnénk, akkor lemondunk az első ingyenes alapkészülékről és két tv esetén azért is bérleti díjat kell fizetni a felvevős változat árán felül. Majdnem, hogy rákényszerítenek, hogy két felvevőst kérjünk, mert ugye az a 250.-Ft különbség már olyan mindegy. Sajnálom, hogy az első variáció nem lehetséges, kicsit kitolásnak érzem ezt azokkal szemben, akik két tv-n szeretnék nézni a csatornákat és szeretnének felvevős készüléket is kérni.

Szerkesztette: s.attesz 2008. 03. 19. 10:52 -kor

#375 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:34

Nekem az a meglátásom, hogy a UPC most nagy hülyeséget csinál. Akinek eddig sima Családi csomag volt, az vagy Hazaira vált (ill. startra), amiben alig van valami, vagy az eddigiek 2x-esét fizeti 73 csatornáért, aminek a felét sem fogja nézni. Köztes lehetőség nincs. Több tv esetén a helyzet csak durvul. => Aki teheti, menekül a digiTV-hez. Én egyelőre nem tehetem. :(
Vagy módosítják 1-2 hónapon belül az áraikat, vagy a panelesek nagyrészét elveszítik.

Szerkesztette: dzsiboy 2008. 03. 19. 11:35 -kor

#376 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:59

A UPC honlapjára felkerült egy április 7-i és egy 17-i érvénybe lépésű,módosított ÁFSZ.
Én nem látom át,hogy mi változott.Valaki kiszemezgetné az újdonságokat?

#377 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:50

Nem tudna valaki feltenni fotókat a PVR-s UPC Mediaboxról előröl,hátulról.
A Csatlakozások érdekelnének !!!!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#378 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:55

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:34

Nekem az a meglátásom, hogy a UPC most nagy hülyeséget csinál. Akinek eddig sima Családi csomag volt, az vagy Hazaira vált (ill. startra), amiben alig van valami, vagy az eddigiek 2x-esét fizeti 73 csatornáért, aminek a felét sem fogja nézni. Köztes lehetőség nincs. Több tv esetén a helyzet csak durvul. => Aki teheti, menekül a digiTV-hez. Én egyelőre nem tehetem. :(
Vagy módosítják 1-2 hónapon belül az áraikat, vagy a panelesek nagyrészét elveszítik.

Mintha az eddigi alapcsomag is megmaradna...

#379 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 15:33

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:55

Mintha az eddigi alapcsomag is megmaradna...

"Az 1. számú mellékletben szereplő csatornakiosztások a digitális szolgáltatással érintett földrajzi területen kiegészítésre kerülnek az újonnan bevezetett programcsomag megnevezésével"

Elvileg ebben kéne lennie: http://www.upc.hu/pd...F_2008_0417.pdf
a 40. oldalon. A szöveg bejön, de egyékbént ez az oldal üres, nem látok csatornakiosztást, csak nagy ürességet, hiába frissítem. Csupán a lényeg nem jelenik meg.
Ti látjátok?

#380 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 16:14

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:34

Aki teheti, menekül a digiTV-hez. Én egyelőre nem tehetem. :(

Kicsit nagyobb dolgot csinal, mint hulyeseget. Ahhoz, hogy az eddig megszokott csatornaidat nezd, ha eddig Csaladi volt, akkor az uj rendszer arazasa szerint kozel a duplajat fizeted.
Budapesten meg marad az analog csaladi, addig nem akkora gaz, videken, ahol elkezdik nyomni a digitalisat, es ott mar csak azon lesz Csaladi, ott nagyon gaz.

Akinek lejar a csaladi husege, ha volt, es egynel tobb veteli helye volt, az megy alapcsomagra, vagy Digire, akar meg tanyerosra is.

#381 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 17:56

Viszont nem tudjuk, hogy lesznek e majd hűségakciók augusztustól a digitális csomagokra is. Mert ugye addig a régi árat fizetjük, utána pedig elképzelhetőnek tartom hogy lesznek akciók. Egyébként a listaára meg nem drágább mint most. Ha mégse lesz hűségakció a későbbiekben...na az cumi.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#382 Felhasználó inaktív   s.attesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 19:34

Lehet, hogy mi is megyünk a Digihez. Ma kaptunk szórólapot tőlük, hogy nálunk is bevezetik a kábel tv-s szolgáltatásukat, 69 csatorna 3990.-Ft-ért mindenféle hűség nélkül és a csatornakiosztás nagyjából megegyezik azzal, amit a UPC fog kínálni majd a digitális csomagokban kb. 6000.-Ft-ért. Az internetes árak is elég barátiak. Nagyon megtetszett a kínálatuk:
http://www.digikabel...ymanyos--3.html

Szerkesztette: s.attesz 2008. 03. 19. 19:43 -kor

#383 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 20:38

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 16:14

Kicsit nagyobb dolgot csinal, mint hulyeseget. Ahhoz, hogy az eddig megszokott csatornaidat nezd, ha eddig Csaladi volt, akkor az uj rendszer arazasa szerint kozel a duplajat fizeted.
Budapesten meg marad az analog csaladi, addig nem akkora gaz, videken, ahol elkezdik nyomni a digitalisat, es ott mar csak azon lesz Csaladi, ott nagyon gaz.

Akinek lejar a csaladi husege, ha volt, es egynel tobb veteli helye volt, az megy alapcsomagra, vagy Digire, akar meg tanyerosra is.

Tányéros Digi? Az minőségben nem olyan jó, úgy hallottam. Meg belépéskor a berendezések ára is húzós, vagy ez nem így van? Náluk is max 3 tv-n lehet nyomulni?

#384 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 21:01

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 20:38

Tányéros Digi? Az minőségben nem olyan jó, úgy hallottam. Meg belépéskor a berendezések ára is húzós, vagy ez nem így van? Náluk is max 3 tv-n lehet nyomulni?

Nincs belépési költsége (elvileg*) a tányéros Diginek de max kettő beltérit adnak egy előfizetéshez. A minősége meg olyan amilyen (agyontömörített mpeg, kisebb-nagyobb digitális hibákkal).

*alapszerelés ingyenes, de két beltérinél erősen ajánlott egy twin fejet kérni, ami nincs az alapszerelésben. Ha nem kér az előfizető akkor egy sima fejet kap, a beltériket egymásra fűzik, így a csatornák egy részét nem lehet nézni, csak ha a másikon is az megy.

Én nagyon remélem, hogy a UPC nem megy bele egy értelmetlen árversenybe a Digivel, a digitális kábeltévén. Sokkal jobban díjaznám ha végre lenne egy igazi minőségi szolgáltatás (még ha drágábban is) a sok occsó szutyok mellett.

#385 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 09:20

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 17:26

Tehát csak azt tudom felvenni a videóval, amire a tv kapcsolva van? (ha nem kérek hozzá külün vételi helyet)

Igen, a videoval *legjobb esetben* is csak a mediabox SCART-jarol tudsz felvenni, azon meg az megy, amit a tv-n nezel.
Legjobb esetben := a video nem kap a musorjellel felveteli tiltas jelet, vagy nem figyel ra.
A mediaboxot (ha lehet). kulon kell idozitett csatornara programozni, es a videon az idozitesen av bemenetrol felvetetni. Esetleg, infrakimenetes videonal tudhatja a video a boxot is iranyitani, ilyet mukodni meg nem lattam, de ez nem mervado.

#386 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 09:23

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 20:38

A tanyeros digit az eddigi analog upc kabelhez kell viszonyitani, mivel ezt huzzak ki az elofizetok alol. Lehetnek problemai, es egyszeri koltsegei, de a digitalis upc tobblethavidijahoz merten (a jelenlegi elofizetok tulnyomo reszet illetoen) nem ad erdemi tobbletszolgaltatast. A masik, hogy a csaladi koltsegvetesbol eddig kabeltv-re fordithato keretbol midnenki a lehetseges maximumot fizette, tehat, olyan csomagot, amit meg megengedhetett maganak. Ha ez a havi dij megemelkedik (nem kicsit..nagyon), akkor nyilvan gondolkodas lesz: visszamennek-e kisebb csomagba, es elbukjak az erdemi csatornakat, vagy mas utat keresnek a nezesukre. Ez esetben siman szoba jon a tanyeros digi.
Ja, ut a kozepkorba...(kabel helyett tanyererdo...)

#387 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 09:34

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 21:01

Én nagyon remélem, hogy a UPC nem megy bele egy értelmetlen árversenybe a Digivel, a digitális kábeltévén. Sokkal jobban díjaznám ha végre lenne egy igazi minőségi szolgáltatás (még ha drágábban is) a sok occsó szutyok mellett.

A rohej az, hogy (egyelore) a UPC tanyerostv eleg jol versenyben van arban a digivel, tehat az is jo alternativa (elso ranezesre).

A masik, hogy lehet premiumszolgaltatsokat adni premiumarakon, de a tomegszolgaltatas eddigi ar/teljesitmeny viszonyait ugy megborogatni, hogy vagy visszamegy az elofizeto a kisebb, sokkal gyengebb csomagba, vagy az eddiginel joval tobbet fizet - az eleg "baratsagtalan" lepes.

Ha nekik jo a digitalis atallas, akkor csinaljak, de adjak az eddigi tartalmu szolgaltatasokat az eddigi aron is, mert az ugyfelnek elvileg mindegy, hogy a kornyeki valamelyik uveg-koax elosztoban alakitanak digitalisrol analogra (ezzel megsporolva az ugyfelnek a dobozokkal jaro macerat), de a szolgaltatas elofizetesi dijaban ennek teljesen mindegynek kene lennie.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 20. 09:36 -kor

#388 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 11:02

Egyenlőre nem kötelező átállni, tehát aki ragaszkodik a régi csomagjához, az megtarthatja. Viszont azzal számolni kell, hogy pár éven belül a minimálisra fogják csökkenteni az analógban elérhető csatornákat. A digitális TV-re is biztosan lesznek kedvezményes ajánlatok, addig meg aki nem akar sokkal többet fizetni az megtartja a régi analóg csomagját.

Szerkesztette: Laci082 2008. 03. 20. 11:03 -kor

#389 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 11:12

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 11:02

A digitális TV-re is biztosan lesznek kedvezményes ajánlatok, addig meg aki nem akar sokkal többet fizetni az megtartja a régi analóg csomagját.

1. HBO-rol mar most mindenutt kotelezo atallni.
2. Videken, ahol indul a digitalis, ott a csaladirol is.
3. Ha atallsz, lejarodik a huseged.
4. Uj huseg nincs, az uj kedvezmenyesek joval dragabbak a mostani husegarnal
5. Ha atallsz, es egynel tobb veteli helyed van, tobbletdijat kell meg fizetni a mediaboxokert.

Tehat, akik nem fogjak tudni fizetni a digit csomagokat, azok levandorolnak az (ameddig van) alapcsomagba, vagy elvandorolnak mas szolgaltatohoz.

Ugyanakkor, mivel eddig volt olyan osszekapcsolt husegakcio, ami tobb szolgaltatas egyideju igenybevetelevel elt, ha eppen a csaladi csomagot lovod ki, akkor lehet, hogy a net- es a telefon ara is felugrik, mert nem teljesited a husegfelteteleket.

#390 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 11:53

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 11:02

Egyenlőre nem kötelező átállni, tehát aki ragaszkodik a régi csomagjához, az megtarthatja. Viszont azzal számolni kell, hogy pár éven belül a minimálisra fogják csökkenteni az analógban elérhető csatornákat. A digitális TV-re is biztosan lesznek kedvezményes ajánlatok, addig meg aki nem akar sokkal többet fizetni az megtartja a régi analóg csomagját.

Ugyan nem kötelező átállni de rákényszerítenek. Nekem júliusban egyoldalúan felmondják a kábelTV-re a 2008 december 30.-ig tartó hűségemet (mivel megszűnik az analóg HBO) és akkor a családi 5780Ft lesz. A Digital Silver meg 6000Ft. Most 3900Ft-ot fizetek a családi csomagért a HBO meg 1200Ft.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.