HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#411 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:38

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:24

Volt aki azt kerdezte, hogy miutan valtott digitalisra (tehat az aron mar tullepett, igy ezen a szalon foloslegesen hoztad elo), a tobbi ponton mit fog latni. Szigoruan technikai kerdes. Erre volt itt olyan allitas hogy sokkal kevesebbet mint eddig. Ami nem igaz, sem budapesten, sem konverteres videken.

Aki eddig is csak hazait nezett,azt nem erinti a valtozas.
Aki alap-ot, azt sem.
Aki csaladi-t,annak dobozcsere, es tobbletdobozok tobbletar valtozasa. Azt egyebkent nem tudjuk, hogy ahol megtortenik a digit atallas, ott marad-e az analog alap a droton. Errol meg nem hallottam hivatalos velemenyt. Tehat, ha a UPC a digitalis silver mellett nem akarna hagyni az analog alap/ot, akkor azon sem lehetne sem csodalkozni, sem ASzF szerint rekalamalni miatta.
Ahol volt HBO, oda mindekeppen jon doboz, akarhogy volt korabban.

Majd a UPC eldonti, hogy mit fog szolgaltatni. Ha latsz ASzF-ben kitetelt, hogy a digit-ek mellett mit vallal, akkor legy szives, idezd ide. Koszi.

#412 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:40

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:38

Aki csaladi-t,annak dobozcsere, es tobbletdobozok tobbletar valtozasa. Azt egyebkent nem tudjuk, hogy ahol megtortenik a digit atallas, ott marad-e az analog alap a droton. Errol meg nem hallottam hivatalos velemenyt.

Ennek ellenere megint sugallod hogy nem :)

#413 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:55

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:40

Ennek ellenere megint sugallod hogy nem :)

Az utobbi idoben nagyon kihasznalta a UPC az ASzF aprobetus reszeit az oket megilleto jogok es rajuk vonatkozo kotelezettsegek teren. Tehat, amig nincs maskepp leirva, addig boven megteheti.

Masreszt, Te nagyvonaluan techie oldalrol kozelited meg, a gyakorlatban viszont nemcsak, hogy nem csak technikai kerdesei vannak a dolognak, hanem szerzodeses,es ar kerdesei. Ha csak azt nezed, hogy idaig egy egy konverteres csaladi csomag mellett lehetett egy tv-n mondjuk alapot nezni, ezek utan mar a digit silver mellett marad a masik tv-re az "alap",akkor sokkal nagyobb aranytalansagon siklasz tul, mint amit eddig benyelt a kozonseg, ezzel a konverteres buveszkedessel.
Nyilvan, a UPC mindenutt a helyi viszonyokhoz igazodik, tehat ha Miskolcon vagy Debrecenben megteheti ezt a konverteres trukkozest,akkor meg fogja tenni.Ha ra lenne szoritva, hogy rendes, konverter nelkuli szolgaltatast adjon, akkor fejleszetne a halozatat, es azt adna.

A legpontosabb igeret a budapesti, csaladi analog megmaradasara az "egyelore" volt.

Lehet, hogy Neked nem szamit a dolog anyagi resze, de tegyuk fel, hogy a "hagyomanyos" elofizetoknek igen. Ha csak azt nezed, hogy az eddig a "masodtv"-ken foghato alapcsomag csatornait a digit atallas utan fajlagosan masfelszer annyiert fogjak latni, talan nem fogjak azt gondolni, hogy "ugyanazt" a szolglatatast kapjak.
Ahhoz, hogy a dolog fair legyen, legalabb ket mediabox kene, hogy legyen az uj alaparban, vagy az egy mediaboxosnak kellene a mostani ar- es szolgaltatas strukturaban elhelyezkednie, lista= es husegarakat nezve egyarant.
Mivel a cucc digitalis, ezert semmilyen technikai akadalya nincs, hogy mediaboxra a korabbi analog csomagokat a korabbi aron adjak ki.
A tobblethelyek mediabox aranak tobblete, az eddigi nem konverteres teruleten meg egy masik kor.

Ha a UPC netan a mostani analog csomag husegek lejartat esetleg betartja, es 2009. marc.31 utan csak a hazait hagyja analogon (nem valoszinu, de minden eddigi UPC lepesbe belefer), akkor sem lesz senkinek reklamalnivaloja.

A mediaboxosodassal a UPC a digi tanyerostv alatti szolgaltatasi tartalmat fog hozni, kb. dupla aron. Ok tudjak....

#414 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:29

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:55

A mediaboxosodassal a UPC a digi tanyerostv alatti szolgaltatasi tartalmat fog hozni, kb. dupla aron. Ok tudjak....

Ezen allitasod elso felevel nem ertek egyet :)

#415 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:58

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:29

Ezen allitasod elso felevel nem ertek egyet :)

Nincs 1:1-es lefedes, de csatorna-ertek aranyban a Digi alapcsomagja olyan, mint a UPC digital silver-e. Foleg az ismeretterjeszto csatornakat illetoen.

#416 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 21:26

Na, ahogy kell, meg is jött az értesítés, hogy mivel lemondtam az HBO-t, ezért sajnálattal listaárra emelik a családit is.
Nagyon akarnak ezek ide egy Digi tányért az ablak alá :D
Vagy így akarnak meggyőzni a digit átállás előnyeiről :) ?

(A "hülye" digi az  alapcsomagba is képes berakni mindhárom Viasat csatornát (sima, Explorer, History), ehhez képest a UPC csak a digit silverbe, és csak az Explorert. Mondjuk digisilverben van Discovery Science "cserében".)

#417 Felhasználó inaktív   mc.mey 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 22. 08:27

Hi mindenkinek!Olvasgatom itt a fórumot,és talán néhány embernek tudok segíteni egy-két információval.Én tesztelem a UPC kábel adást,és mit mondjak,még nem túl tökéletes.De ezt még fogják csiszolni(sok a pixel hiba)Az árakról nem írok,mert azt már mindenki tudja.Nekem analóg 5780 ft-os családi csomagom van,ami 3 tv-n van megosztva(budapest!)Nekem nincs szükségem az HBO-ra,ezért nem kértem a fulos csomagot a teszt után.Sima STB-ot kértem+még egyet a hálóba.Nagy különbség nem lesz,mert így 6000ft lesz aug.1-től+ a másik STB ára ami 750ft.havonta(az kell,mert angol foci csak a digin jön,és fekve jobb nézni :))Én is azon aggódtam,hogy ha a tesztnek vége van és ott ahol nincs STB,ott nem tudok fogni az analóg alap csomagon kívül semmit.Na most ez nem igaz,sőt.2012-ig mindenhelyen megmarad az analóg családi csomag,ott ahol ehez külön konverter nem volt eddig szükséges(pl.HBO miatt).Sőt,egy sima kábellel még a digitális mellett is tudod nézni az analógot,ha a STB-ből egy mezei antenna kábellel visszakötsz a tévédbe.Én is ezt teszem,mert egyenlőre még sok adás nagyon szarul jön be a digin.Remélem tudtam segíteni.

#418 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 09:01

Idézet: mc.mey - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 8:27

.2012-ig mindenhelyen megmarad az analóg családi csomag,ott ahol ehez külön konverter nem volt eddig szükséges(

Budapestre és a nem konverteres területekre az analóg családi csomag volt várható, hogy megmarad.
Miután tudjuk, hogy a UPC akkor rúg fel akár hűségszerződéseket is, amikor neki kényelmes vagy célszerű, ezt az évszámot ebben az összefüggésben nem venném készpénznek.
Az analóg adás megmaradása, illetve, hogy analógon meddig és mi fog jönni, az két, teljesen különálló dolog. Ha 2012 az analóg kifutása az már csak a legvége lesz, talán a hazai csomagé. A drágábbakat folyamatosan fogják valszleg leszedetegtni, ahogy bővítik a digit csomagokat, és kellenek nekik a frekvenciák.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 22. 09:02 -kor

#419 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 10:46

Másrész. Akinek pl. áprilisban jár le a családi csomagra a hűsége, érdemes még egy évig kedvezményes áron 1 éves hatrározott idejű hűséget kötnie? Nálunk pl. nyár végén, vagy ősszel várható az átállás, legkésőbb pedig 2009 elején. Lesznek addigra kedvezményes árú digitrális csomagok?  A mostani általam fizetett 4800-as kedvezményes havidíj, és a 6000-es listaár közötti összegűre gondolok. Nyilván ez lenne ügyfélbarát.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt még nem dolgozták ki, és akkorra se fogják. Tehát, mivel nekem konvertert kell használnom, és akkor pedig már nem konverteren jönne, egy ilyen díjstruktúra kialakítása mielőbb szükséges lenne, mert a váltás után mondjuk még fél évig (hűségidőszak végéig) már csak STB-vel tudnám nézni a 49 csatornát.

Szerkesztette: zoli62 2008. 03. 22. 10:47 -kor

"Légy szerény mint én..."

#420 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 09:47

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 10:46

Másrész. Akinek pl. áprilisban jár le a családi csomagra a hűsége, érdemes még egy évig kedvezményes áron 1 éves hatrározott idejű hűséget kötnie? Nálunk pl. nyár végén, vagy ősszel várható az átállás, legkésőbb pedig 2009 elején.

Akinek lehetősége van rá, a családi csomag hűséghosszabítás a legjobb dolog, amit csinálhat.

Biztosan lesznek kedvezményes árú csomagok a digitben, de biztosan jóval többért, mint a családi hűség ára.

#421 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 12:36

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 10:47

Akinek lehetősége van rá, a családi csomag hűséghosszabítás a legjobb dolog, amit csinálhat.

Biztosan lesznek kedvezményes árú csomagok a digitben, de biztosan jóval többért, mint a családi hűség ára.

Persze érdemes az igények mentén elindulni.

Ha valaki megelégszik a családi csomag kínálatával, akkor rendben.
Ha pedig valaki vágyik a HD-s adásokra, meg a csak digitális csomagban elérhető programokra, és hajlandó magasabb árat fizetni, akkor válthat digitális csomagra.

Én pont azért váltok a digitálisra, mert így előbb vége lesz a hűségszerződésnek, és ha nem prezentálnak normális árat a szolgáltatásokhoz, akkor előbb lemondhatom az egészet.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#422 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 13:11

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 12:36

Én pont azért váltok a digitálisra, mert így előbb vége lesz a hűségszerződésnek, és ha nem prezentálnak normális árat a szolgáltatásokhoz, akkor előbb lemondhatom az egészet.

A kérdés csak az, hogy mi a normális ár. Mert ugyanzt az árat amit hűséggel fizettél azt ne várd el ha nincs hűség. Ha meg lesz hűség akkor meg szintén csak akkor fogsz kevesebbet fizetni ha X évig elkötelezed magad.

#423 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 09:23

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 12:36

Na, elmondom én, hogy van a "jog" UPC szerint:

Küldenek levelet, hogy átrendezik a hűségeket, meg fog változni a hűségstruktúra (gyk. megszűnik), majd lehet másképpen, dobozzal és többért nézni. Akinek nem tetszik, az most x.tv alapján 15 napon belül lemondhatja a dolgot.

Lemondás után ők úgy döntenek, hogy "ja, ön mondta le, akkor hűségbontás", szankciók (beterhelés, kapcsolódó hűség felmondása).

Tehát, ha vége lesz a hűségszerződésnek, akkor mellesleg vége lesz a hűségárnak is. Esetleg akkor is beterhel a UPC, mert nekik még kell az ügyfélből az ucsó morzsa is, mielőtt lelép a Digi-hez....

A másik baj az egésszel, hogy a családi és a digi silver között nagyon kevés értékelhető többletcsatorna van. Az 59->73 csatornára fellépésben alig pár csatorna van, ami tényleges "értéket" képvisel, a túlnyomó része, kb. a fele ugyanúgy teljesen "lufi", mint az alap 59-ben.
Ehhez képest, van olyan szolgáltató, aki képes 41 csatornát úgy összeválogatni (kevesebb pénzért), hogy annak a "selejtje" nem 50%, hanem 30%, tehát összértékben sokkal jobb, mint a jelenlegi UPC családi, és vetekszik a UPC digital silver-rel.

Azt hiszem, hogy ugyanezekből a pénzekből mellesleg a mostani "családi"-ban (ugye a "családi" az "alap"-hoz képest 1.5-szeres árat jelent, havi plusz 2eFt-t!) lehetne 10% "vegyes hasznos csatorna", és a többi hasznos, ellentétben a mostanival. Az "alap"-ban is lehetne olyan átrendezés, ami növelné az értékes csatornákat, mert így a 4eFt-s "alap"-csomag szinte csak egy szükséges rossz, aminek a tartalma nélkül nem lehet megkapni a "családi"-ban levő értékes csatornákat.
Nyilván, ez üzletpolitika, de nem biztos, hogy jó.

Ahogy régebben a UPC volt a piacon a hajtóerő a Matáv monopóliummal szemben, most ideje lenne, ha a UPC időnként hátranézne, mert mostanra már a UPC vált teljesen "matáv-monopol" jellegű szolgáltatóvá a saját területén, de már ott liheg a nyakában a konkurrencia, akit nem fog tudni felvásárolni.

Ugyan korábban átsiklottunk rajta, de a UPC terjeszkedése során felvásárolt kis, helyi kábeltv-s cégekkel szemben már akkor sem az ár/minőség előny volt a fő jellemző, főleg a XIII. kerületben, a volt Satimex-es területeken.

(PS: egyébként valamit sejthetnek a UPC marketingesek, mert azokon a területeken, ahol vélt Digi előretörést látnak, szétküldik a "Smith ügynököket",  hogy hűségbe fogják a környék mostani lakót. Ez is azon alapszik, hogy ha egy házban csak az előfizetők felét-harmadát verik hűségbe, akkor a maradékért a Diginek (szerintük) nem lesz érdemes kábelezni. Egyébként kb. egy hónapja is volt ilyen házaló ügynökös akciójuk, ahol szemérmetlen módon HBO+családi hűségeket kötöttek az ügyfelekkel,akik most meg vannak arról győződve, hogy nekik 2009.márc.31-ig "jár" a hűségszerződés szerinti HBO és családi csomag... Ez, úgy gondolom, hogy erősen feszgeti a tisztességes magatartás határait,  hiszen ekkor a UPC már pontosan tudhatta (!), hogy az HBO-s hűségek rögtön érvénytelenednek júniustól, a kötelező HBO-s "digitális átállás" miatt.)

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 26. 09:28 -kor

#424 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 12:34

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 9:23

Na, elmondom én, hogy van a "jog" UPC szerint:
.....

Engem a múlt héten hívott egy UPC-s hölgy, hogy térjek át digitálisra mert az nekem csak jó lesz. Mire én közöltem, hogy sokallom az árat és nem azért írtam alá 1 évet, hogy fél év után fizessek ismét sok ezerrel többet. Erre a hölgy közölte, hogy a hűséget jóváírják és így én nem járok rosszul hiszen ha nem megfelelő a szolgáltatás akkor bonthatok majd szerződést bármikor. Mire én közöltem, hogy nekem a havi 6000Ft a sok mivel nem akarok 3900Ft-nál többet fizetni. Erre csak bizonygatta, hogy az a pár ezerrel több az a minőségben jelentkezni fog meg hát mivel nem lesz többé hűség ezért bármikor felbonthatom a szerződést. Erre én közöltem, hogy köszönöm de nem élek a lehetőséggel és maradok analógon.

#425 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 13:38

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 9:23

Küldenek levelet, hogy átrendezik a hűségeket, meg fog változni a hűségstruktúra (gyk. megszűnik),

Azt,hogy megszűnik a hűség a tv-re csak te állítod egyedül.

Az a gyanúm,hogy vmelyik konkurencia fizetett embere vagy.
Már hetek óta pocskondiázod az upc-t és félrevezeted az idelátogatókat holott te sem tudsz semmi biztosat arról, hogy mi lesz a nyár végétől.

#426 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 13:46

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 13:38

Már hetek óta pocskondiázod az upc-t és félrevezeted az idelátogatókat holott te sem tudsz semmi biztosat arról, hogy mi lesz a nyár végétől.

Pedig hidd el megszűnik. A digitális TV-re már nem lesz hűség. Ezt az ügyfélszolgálat is megerősítette és a UPC marketinges is ezt mondta nekem mikor felhívott.

Talán a UPC saját marketingesei jobban tudják, hogy mi lesz nemdebár?
Velem is kerek perec közölték, hogy a hűségemet jóváírják és a továbbiakban nem lesz hűség.

#427 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 14:17

Valóban nem volt tervezve, hogy hűségnylatkozatokat kérnének a digitális átállás után. Eddig mindenki baxatatta őket a hűség miatt, most majd nem lesz. Bár legutóbb már azt mondták, hogy ősztől valószínűleg lesznek akciós (=hűségnyilatkozatos) ajánlatok a digitális kábelre.

#428 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 15:49

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 13:38

http://kepfeltoltes.hu/view/080225/K_p_217...ltoltes.hu_.jpg

Ezt meg ki irta, tan a Digitv ??

Hogy kit mivel gyanúsitgatsz, az csak Téged minősit.
Ha olvasnád a hsz-eimet, és nem csak a saját - ki tudja, honnan valósi (mert ezt sosem mondod meg) okosságodat ismételgetnéd, akkor pontosan tudnád, hogy én meglehetős ideje hű UPC-s vagyok, és korábban, ha volt miért, "védtem" is a UPC-t az oktalan fikázással szemben.

Azonban az, hogy most mekkora kupleráj, amit csinálnak, és mindennek tetejében a saját maguk által adott tájékoztatást is az "éppen a mai napi info szerint így van" alapon értelmezik, ahogy kedvük tartja - na ez már sok...

#429 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 16:49

Hulyeseg, biztos lesznek "huseges" arak is... most, a kezdo idoszakban amig csak az a reteg valt aki hajlando megfizetni az arat addig adhatjak anelkul, de egy ponton tul nem lesz vevojuk a 6000 forintos csomagokra es akkor elkezdenek akciozni a husegekkel.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#430 Felhasználó inaktív   mc.mey 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 26. 16:59

Hi mindenkinek!Én úgy érzem,hogy Hamadának igaza van nagyon sok mindenben,de azért van egy-két dolog amit tudni kell(jelenlegi állapot szerimt)a digire nem lesz hűség nyilatkozat,és egyenlőre nem is tervezik.Írta valaki hogy a digi tv-nek nem lesz értelme abba a házba behúzni a kábelt,ahol már a fele lakóközösség elkötelezi magát a UPC-nek.Ez nem igaz,mert én is egész életemben,ahol laktam mindíg UPC-s voltam,pedig lehetett volna más.Egészen idáig,mert most Zugló olyan részén lakom,ahol nincs más kábel szolgáltató,mint a UPC.Csak tányérost lehet kérni,de az nem kell,mert macerás és szarabb a kép is.Viszont,hogy visszatérjek arra hogy kinek mennyire éri meg új kábelt behúzni,arra itt a jó példa.A digi tv most jön ide erre a területre,és ez egy társasházas környék,ahol mint mondtam mindenkinek csak UPC-je van.A kábelt akkor is behúzzák,ha senki nem vált át rájuk!!Ez a jó mentalitás,mert így majd a későbbiekben lesz esélyed választani!!Spec ebbe a házba ahol én lakom senki nem vált át!!Én már nézem a digitális UPC-t,de nagyon gonolkozom,hogy át fogok menni hozzájuk.Most csak azért van UPC digim,mert azon van angol foci.Nekem ez megér 6000Ft-ot 5780Ft helyett.De ha lesz digi tv,akkor majd elgondolkozom a váltáson.Addig marad a UPC digi,és mellesleg van egy két jó csatorna benne amit érdemes nézni(persze ez szubjektív,kinek mi a jó).

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.