HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#521 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 08. 10:33

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:04

Mindenhol mostanában került be az analóg kiosztásba az Echo Tv  és vették ki a 3SAT-ot?

Hol a kínai? Hol az egyik upc mozaik csati? Hol a német RTL?

#522 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 10:56

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:33

Hol a kínai? Hol az egyik upc mozaik csati? Hol a német RTL?

Digitális csatornakiosztásban!
A UPC Mozaik meg Január 11-től megszünt!!!!  :D
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#523 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 11:03

Idézet: Modika - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 11:05

a Budapesti rendszeren,már nagyon rég óta van ECHO TV!
3 sat meg rég nincsen!  :D

Köszi. És azt tudja valaki, vidéken mióta nincs 3SAT? Itt márciusig volt.

Szerkesztette: zoli62 2008. 04. 08. 11:04 -kor

"Légy szerény mint én..."

#524 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 16:32

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:30

Ha listaárról (6050Ft)  megyek át a digitális tv-re, akkor vajon a kedvezményes árat fizetem augusztusig ami 3ezer valamennyi, vagy marad a 6050?

Egyik ismerősömnek is bekötötték a sima boxot és maradt a listaár 6.050 Ft.

#525 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 17:09

Idézet: Modika - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:56

Digitális csatornakiosztásban!
A UPC Mozaik meg Január 11-től megszünt!!!!  :D

Akkor az eddigi családi kisebb, mint a korábbi...ugyanannyi pénzért.
Nem jó ez így.
A "mozaik"-nak nem a tartalma érdekes, hanem hogy még egy frekvenciát húztak ki a családi sávjából.

Mellesleg, akkor nem igaz (!!), hogy analógon megy tovább a Családi, mert két, teljes értékű csatornával van rajta kevesebb (nem cserés, hanem -2 csati), mint korábban.

Egyre kevésbé meglepő, ha a UPC újabb "furcsa húzásába" botlik az ember...

#526 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 17:51

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 19:17

Most azt mondom, hogy kapja be az UPC[..]
[..] hogy most kivették a kínálatból a Travelt... 

Az egyetlen olyan csatorna volt, amire BÁRMIKOR rákapcsolhattam és kellemesen éreztem magam. Nálunk a családból mindenki nézte és ismerősi körben is. Néha onnan kaptunk jó tippeket a nyaraláshoz.
Erre betettek valami noném dokumentumos csatornát, amiből dunát lehet ereszteni (Spektrum, Nat.Geo, Reality, Discovery.)

A Travel Channel tekintetében egyetértek veled, mert jó műsorok szoktak rajta menni, szép tájakat láthattam és még gasztronomiával is foglalkoztak időnként.

De én például az általad említett "noném dokumentumos" csatornák közül a Spektrum, a Discovery, a National Geographic Channel és az Animal Planet (no és a TV Paprika) csatornák miatt fizetem a TV-t elsősorban.

Nekünk ugyanis hosszú évek óta nincs pénzünk nyaralásra, de ott legalább láthatok olyan tájakat, ahová valószínűleg soha nem jutok el.

Tudod, hogy kinek melyik csatorna tetszik, az meglehetősen szubjektív.

A probléma egyébként ott kezdődik, hogy Magyarországon gyakorlatilag kétpólusú ez a piac. Ha lenne 10-20 TV szolgáltató cég, akkor vélhetően nem így kezelnék az ügyefeleket. (Bááár... ismerve a hazai internetszolgáltató cégeket - belőlük azért elég sok van - ebben sem vagyok olyan biztos.) Tőlünk nyugatra ugyanis valóban megbecsülik a hűséget.

Amíg ilyen a helyzet, addig sokat nem tehetsz az ellen, hogy év közben teljesen más csatornákat kapsz, mint amire előfizettél. Ráadásul jogilag sem támadható a dolog.

Vagy átmész a Digi TV-hez, vagy elfogadod amit az UPC kínál számodra.

Remélem, pár éven belül még több szereplő lép piacra, s "egymást fogják ölni" az előfizetőkért, s megbecsülnek minden egyes embert, aki hűségét biztosítja feléjük.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#527 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 08. 18:07

Egyébként ez a "Digitális TV" minket is elért. Az UPC-től engem is keresett egy hölgy az új akciós ajánlattal.

A helyzet az, hogy anyagi okok miatt én 2007 decemberében körbejártam, hogyan tudnám a havi TV és internetszámlám összegét jelentősen lecsökkenteni. Megoldódott a dolog.
Azért mondtam vissza az Interware ADSL előfizetésemet, mert nem kellőképpen díjazták a több, mint 6 éves hűségemet. (Akkor fizettem elő - 384-es - otthoni, privát ADSL-re, amikor ez még hazánkban gyerekcipőben járt.)

Minden évben megújuló hűségszerződéssel voltam náluk. Ők ezért képesek voltak 5 év után a brutto 10.000 forintos havidíjat 7.800 forintra csökkenteni. Majd a hatodik évben, amikor - látva az új belépők részére ajánlott 1.990 forintos árakat - megérdeklődtem, hogy mennyi kedvezményt tudnak adni, s komoly 300 forintos összeget mondtak... na ekkor megköszöntem, s nem írtam alá a következő évre.

Ekkor volt az UPC-nél olyan akció, hogy a szokásos évi áremelkedést (amióta jelen van a városban, azóta UPC előfizetők voltunk, s minden karácsony előtt - de volt, hogy évente kétszer - megkaptuk a "szokásos" reklámborítékot, benne egy udvarias levéllel, hogy mennyit fog következő évben emelkedni a havidíj) ellensúlyozandó 1, vagy 2 éves hűségszerződéssel a Családi TV csomagra és/vagy Chello internetelérésre elő lehet fizetni.

Természetesen éltem az ajánlattal, így 1 éves hűségszerződéssel januártól nem a (2007-eshez képest) megemelt 6.050 forintot fizetek a Családi csomagért, hanem 3.900 forintot. Emellett a Chello Minimum internetelérést is megkaptam havi 3.200 forintért. Könnyen belátható, hogy ezzel kb. majdnem a teljes Interware-es ADSL havidíjamat meg tudtam spórolni.

A gond ott van, hogy 2008. július 26-ával megszűnik a hűségszerződésem a Családi csomagra (a Chello marad év végéig). Ugyanis a digitális TV éppen ezt váltja le. A jelzett időpontig viszont a jelenlegi havidíjjal próbálhatom ki a médiabox-ot, a digitális televíziózást (Silver csomag), s július 26. előtt el kell döntenem, hogy igénylem-e majd továbbra is.

Egyelőre megrendeltem, aztán majd meglátom. A Chello előfizetés miatt kapnék július 26. után 10% kedvezményt a havidíjból, ami 5.400 forint lenne Silver csomag esetén.

A gond ott van, ha nem tetszik a dolog. Mert akkor csak kisebb csomagot kaphatok analóg módon (a jelenlegi havidíj áráért, viszont ebben az esetben több csatorna hiányozna, amit rendszeresen nézek.

Az 5.400 forint viszont jelentősen több, mint a 3.900 és decemberben éppen spórolás miatt kötöttem az egész szerződést.

Szóval ez most (illetve majd júliusban) dilemma lesz nekem, tekintettel arra, hogy jelen időpontban igazi alternatíva nincsen itt nálunk.

#528 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 18:29

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 18:07

Az 5.400 forint viszont jelentősen több, mint a 3.900 és decemberben éppen spórolás miatt kötöttem az egész szerződést.

Szóval ez most (illetve majd júliusban) dilemma lesz nekem, tekintettel arra, hogy jelen időpontban igazi alternatíva nincsen itt nálunk.

Majd jönnek a lazák és űberokosok, és kifejtik, hogy nincs igazad.
Az Általad mondottakat próbálom itt elmagyarázni már mióta....ez az igazi júpíszishow.

De hogy pontosítsam: a számaid csak akkor jók, ha egy vételi helyről beszélünk. Több vételi hely esetén a többlet médiaboxok árát is számolni kell.

#529 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 19:10

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 17:32

Egyik ismerősömnek is bekötötték a sima boxot és maradt a listaár 6.050 Ft.

Pff, akkor még azzal az 50Ft-al is lenyúlják? :) Sőt, ugye ha net is van akkor 5400nak kéne lenni. Ráadásul júliusig a fele csatornát lehet csak nézni...
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#530 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 19:26

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:10

Pff, akkor még azzal az 50Ft-al is lenyúlják? :) Sőt, ugye ha net is van akkor 5400nak kéne lenni. Ráadásul júliusig a fele csatornát lehet csak nézni...

Neki nincs semmilye csak tv -nyártól viszont olcsóbb lesz neki már csak 6.000 Ft.  ;)

#531 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 19:32

Érdemes lenne egyénileg is levelet írnotok ez ügyekben az UPC-nek. Például a hűségszerződések egyedileg nem megfelelő árszinten  kezelése, (csak bundled kedvezményelk jelenleg, nincs alacsonyabb havidíjú belépő szintű akciós díjcsomag), illetve egy-két csatorna, pl. 3SAT, Travel kivételével kapcsolatban. Többen több nyomást tudnánk gyakorolni a csak papírt látó marketingesekre.

#532 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 19:45

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:26

Neki nincs semmilye csak tv -nyártól viszont olcsóbb lesz neki már csak 6.000 Ft.  ;)

Ez a következő havi számlával kiderül, de mikor én rákérdeztem az üfszolgon azt mondták az akciós díjat kell majd fizetni ilyenkor is. Mondjuk ez még akkor volt, mikor a box is csak azt a műsort tudta felvenni amit éppen nézünk, szóval a totál káosz időszakában :) De már most látom, hogy lesz itt még telefonálgatás a számlázó osztályra.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#533 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 19:50

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 19:32

Érdemes lenne egyénileg is levelet írnotok ez ügyekben az UPC-nek. Például a hűségszerződések egyedileg nem megfelelő árszinten  kezelése, (csak bundled kedvezményelk jelenleg, nincs alacsonyabb havidíjú belépő szintű akciós díjcsomag), illetve egy-két csatorna, pl. 3SAT, Travel kivételével kapcsolatban. Többen több nyomást tudnánk gyakorolni a csak papírt látó marketingesekre.

to: upc, cc: gvh, nhh

#534 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 20:01

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:50

to: upc, cc: gvh, nhh

Már megtörtént. Monopolhelyzettel való visszaélés címmel.

#535 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 08. 20:28

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 19:29

Majd jönnek a lazák és űberokosok, és kifejtik, hogy nincs igazad.
Az Általad mondottakat próbálom itt elmagyarázni már mióta....ez az igazi júpíszishow.

Bizony így van. Most nézegetem a honlapjukat és látom, hogy 2009. június 30-ig tartó hűséggel mindegyik kábeles TV csomagjukat (Start, Bronze és Silver) akciós áron adják.

Amely akciós ár gyakorlatilag annyi, amennyit a jelenlegi hűségszerződéssel rendelkezők fizetnek. (A legbővebb, Silver - gyakorlatilag az eddigi Családi - csomag ára 4.000 forint.)

Nagyon úgy néz ki, hogy rájöttek, a Digi Kábel túl sok előfizetőt csábított el, így megpróbálják hosszú távra "magukhoz láncolni" a gyakorlatilag kiszolgáltatott helyezetben lévő előfizetőket.

Mert aki nem tud más szolgáltatóra váltani, s többet sem szeretne fizetni, az vagy nem néz TV-t, vagy aláír még 2 év hűséget.

A mi utcánkban is az a baj, hogy Digi Kábel-nek (magának az optikai kábelüknek) se híre, se hamva... ki tudja mikor lesz. (Ígérték idén nyárra, hogy az egész várost lefedik a kábeleikkel, de bevallom szkeptikus vagyok.)

Műholdas TV-t nem akarok, több havidíjat fizetni nem akarok, így nagyon úgy néz ki, hogy csomag lefele módosításra fogok kényszerülni.

Bár az nem világos, hogy miért hirdetik a kábeles ajánlataiknál a Silver - eddigi Családi- csomagot hűséggel 4.000 forintért, ha egyszer az július 26-án megszűnik az analóg rendszerben!?  :confused: Ha a hirdetéshez képest később derült ki, hogy felváltják a Digitális adással, akkor miért nem vették le a hirdetést? Ráadásul ez szerepel a csatornakiosztásnál:
Érvényes: 2008. március 31-től  :think:

Szóval most akkor megszűnik az analóg Silver/Családi csomag, vagy nem? Nekem azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy igen. De ezek alapján már nem tudom.

Idézet

De hogy pontosítsam: a számaid csak akkor jók, ha egy vételi helyről beszélünk. Több vételi hely esetén a többlet médiaboxok árát is számolni kell.

Igen, azt azért nem írtam, mert meg sem fordul a fejemben, hogy vételi helyenként + 750 forintot fizessek.

Szerkesztette: Piftuka 2008. 04. 08. 20:35 -kor

#536 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 08. 21:43

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 8:01

Szóval egyszerűen ne a settopboxon hanem a tv-n nyomd a teletext gombot.

Igen, az én tévémen ez megy is, de egy másikon már van egy kis gikszer, talán mert régebbi típus: ha AV-n nyomok textet, ott a szöveg átlátszó, és közben látom a képernyőt, amitől elég nehézkes az olvasás. Bármit is fognék azon az AV-n. Pl. volt ott dvd lejátszó is, és ha lejátszás közben rányomtam poénból ( :Đ ) egy textet, a bejövő üres oldal sarkában a 100-as felirattal is átlátszó volt. Mindegy, ez csak ilyen speckó probléma. Lassan úgyis kipurcan ez a tv, pár hónapot adok senki.

#537 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 08:42

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:45

Ez a következő havi számlával kiderül, de mikor én rákérdeztem az üfszolgon azt mondták az akciós díjat kell majd fizetni ilyenkor is.

Megnéztem a szerződésmódosítási adatlapomat ezen ez áll:

"A digitális szolgáltatások havidíja 2008. július 26-ig: jelenlegi családi csomag ára +digitális szolgáltatás ára:1.000 Ft. " - nálam a felvevős box a + ezres!

Nekem a jelenlegi családi csomag ár: 3.990 Ft. -akinek nincs hűsége annak viszont 6.050 Ft.
Ugyanez a szöveg van az ismerősöm adatlaján is, tehát valszeg ő fizetheti tovább a 6.050 Ft-ot.

#538 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 09:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:28

Bár az nem világos, hogy miért hirdetik a kábeles ajánlataiknál a Silver - eddigi Családi- csomagot hűséggel 4.000 forintért, ha egyszer az július 26-án megszűnik az analóg rendszerben!?  :confused: Ha a hirdetéshez képest később derült ki, hogy felváltják a Digitális adással, akkor miért nem vették le a hirdetést? Ráadásul ez szerepel a csatornakiosztásnál:
Érvényes: 2008. március 31-től  :think:

Szóval most akkor megszűnik az analóg Silver/Családi csomag, vagy nem? Nekem azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy igen. De ezek alapján már nem tudom.

Igen, azt azért nem írtam, mert meg sem fordul a fejemben, hogy vételi helyenként + 750 forintot fizessek.

Azért hírdetik, mert még csak kevés településen van digitális szolgáltatás...  ;) a többi településen természetesen továbbra is rendelhető a silver, azaz a családi csomag.

#539 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 10:24

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 9:42

Megnéztem a szerződésmódosítási adatlapomat ezen ez áll:

"A digitális szolgáltatások havidíja 2008. július 26-ig: jelenlegi családi csomag ára +digitális szolgáltatás ára:1.000 Ft. " - nálam a felvevős box a + ezres!

Nekem a jelenlegi családi csomag ár: 3.990 Ft. -akinek nincs hűsége annak viszont 6.050 Ft.
Ugyanez a szöveg van az ismerősöm adatlaján is, tehát valszeg ő fizetheti tovább a 6.050 Ft-ot.

Köszi! Majd kiderül nálam is ha hozzák végre. Remélem a net miatt a 10% kedvezményt azért megadják.

#540 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 10:29

Idézet: petne - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 10:53

Azért hírdetik, mert még csak kevés településen van digitális szolgáltatás...  ;) a többi településen természetesen továbbra is rendelhető a silver, azaz a családi csomag.

De érdekes, mert ha megnézed a székesfehérvári analóg csatornakiosztást, azon is rajta van a silver csomag, és hogy érvényes március 31.től. De nemszóltam, azis ottvan, hogy márc 31-től silverre nem lehet módosítani :)

Szerkesztette: Peetie 2008. 04. 09. 10:31 -kor

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.