HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#541 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 09. 11:24

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 11:24

Köszi! Majd kiderül nálam is ha hozzák végre. Remélem a net miatt a 10% kedvezményt azért megadják.

Megadják a 10 % kedvezményt, DE csak nyártól !

#542 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:09

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 12:26

Nem tudom, van-e itt még valakinek <2(-3) éves gyereke. Nos nekem van (másfél éves kislány), és a kedvenc csatornája a BebeTV volt. A csatornán a korhoz illő animációk vannak. Naponta többször odakapcsolt a távirányítóval, ha olyan kedve volt (már megtanulta, melyik gomb), illetve az este 8 után adott altatóra aludt el rendszeresen.

De most mit talál ott csalódottan, egész nap: ReflektorTV, egy újabb bána tucat-adó. :( A UPC képes volt úgy megosztani a két adót egy csatornán, hogy a BebeTV éjféltől reggel 10-ig nézhető.  :mad:  (Ehhez képest a BebeTV reggel 6-tól este 8-ig ad aktív adást. :omg: ) A gyerek 8 körül kel, így kemény 2 órát nézhetné... Persze nem nézi egyfolytában 2 órát, így ez effektíve napi pár perc - lenne, ha tévénézéssel tellne a reggel. Azaz lényegében a BebeTV megszűnt a UPC kábeltévén.

Ja, hogy váltsak digitálisra, mert azon megmaradt külön adónak, havi 6+ ezerért?  :rolleyes:
[És fizessek pl. a felnőtt csatornákért is külön.]

Hát köszönjük szépen, UPC, elmentek ti a francba. Most megyek lemondani az egészet, irány a DigiTV, fele annyiért. :rolleyes: Ott nincs BebeTV, de nem is hazudják azt, hogy van. Illetve van FashionTV, ami az egyedüli igazán normális és hamisítatlan divat- és stílus-adó, jó zenével, amit a UPC szintén beszüntetett korábban.

ps. a megosztás rendjét utólag jelentették be, nem az ÁSZF változással, így hűségnyilatkozatos kismamák és kispapák csak nézhetnek. No de majd meglátjuk, mit szól hozzá a fogyasztóvédelem. :o 

OFF
Már megbocsáss, de egy másfél évesnek még semmilyen tévéadás sem való. És evés közben sem a tévével kell lekötni. Amíg éhes, úgyis eszik rendesen, (lehet, hogy néha az csak fele/harmada/negyede a szokásosnak, de az is normális), amikor meg már nem éhes, mehet játszani vagy aludni. Alvás előtt pedig meséljen neki anyuci-apuci.
ON

#543 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:45

Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:09

OFF
Már megbocsáss, de egy másfél évesnek még semmilyen tévéadás sem való. És evés közben sem a tévével kell lekötni.
..
ON

OFF
Evés közben nem jár a tv, de a napirendbe iktatva ez a BebeTV tényleg nem rossz, mint egy tevékenység a sok közül - szerintem.
(Egyébként a felnőttek is olvashatnak evés közben, akkor ha jó tempóban eszik, akkor a gyerek miért ne nézhetne tv-t ;)))) ? )
ON

#544 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:51

Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:09

OFF
Már megbocsáss, de egy másfél évesnek még semmilyen tévéadás sem való. És evés közben sem a tévével kell lekötni. Amíg éhes, úgyis eszik rendesen, (lehet, hogy néha az csak fele/harmada/negyede a szokásosnak, de az is normális), amikor meg már nem éhes, mehet játszani vagy aludni. Alvás előtt pedig meséljen neki anyuci-apuci.
ON

Szerencsére ezt meg nem te döntöd el nálunk.Sok gyerek van TV idönként baromi hasznos tud lenni,főleg hogy nekem is meg asszonynak is csak 2 keze van.Előttem szólónak a Bebetvnél jobban siratom a 2 éve eltüntetett Nickelodeon csatornát.(Nem vették meg mert drága....)
A szocializációt meg szerintem se itt oldjuk meg.
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#545 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 14:30

Idézet: delacct - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:51

Előttem szólónak a Bebetvnél jobban siratom a 2 éve eltüntetett Nickelodeon csatornát.(Nem vették meg mert drága....)

Mondjuk a Jetix és az Animax árából kijönne a Nickel :D ?

#546 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 09. 19:04

Probléma. Tv csere volt nálunk, Hyundai-t tettünk a régi helyére, és nem megy rajta a médiabox. Ami azért érdekes, mert ugyanez a médiabox más tv-nél működik, scart kábel szintén. Azt gondoltuk, vmi a tévével lesz, de. Rákötöttünk egy dvd lejátszót, és az mégis működik rajta. A médiabox befrissít bekapcsoláskor, de a tv nem látja.
A upc meg a szervíz egymásra mutogat, bár egyelőre csak telefonon beszéltünk velük. Ötlet? (ha nincs, szervízbe megyünk, van még jótállás a tv-re)

Szerkesztette: dzsiboy 2008. 04. 09. 19:05 -kor

#547 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 19:30

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 19:04

Probléma. Tv csere volt nálunk, Hyundai-t tettünk a régi helyére, és nem megy rajta a médiabox. Ami azért érdekes, mert ugyanez a médiabox más tv-nél működik, scart kábel szintén. Azt gondoltuk, vmi a tévével lesz, de. Rákötöttünk egy dvd lejátszót, és az mégis működik rajta. A médiabox befrissít bekapcsoláskor, de a tv nem látja.
A upc meg a szervíz egymásra mutogat, bár egyelőre csak telefonon beszéltünk velük. Ötlet? (ha nincs, szervízbe megyünk, van még jótállás a tv-re)

Menü / Beállítások / TV beállítások / Képminőség... ezt próbáld átállítani.

#548 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 22:46

Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 14:09

OFF
ON

OFF
Végülis a lényeget már leírták előttem, meg ugye off is, de ha már megtiszteltél ezzel a kioktatással, akkor talán én is válaszolok.
Nos, miközben van benne igazság, nagyon úgy hangzott, mintha neked csak elméletben lenne gyereked. Nekünk azonban gyakorlatban van.

1. Először talán nézd meg, mi az a BebeTV.
2. Játszunk vele eleget mi is, de képtelenség egész nap. Persze magát is le-le köti. Néha meg ezeket az ismerős, mozgó figurákat volt kedve nézegetni, jópofa gyerekdallamok kíséretében. (Délután már nagyobbacskáknak való animációk is voltak. Örömmel töltötte el, ha rájött, mi a lényege.)
3. Mint írtam, ő maga kapcsolt oda (ami sokszor egyben a tévé bekapcsolása is volt), amikor éppen ahhoz volt kedve. Szerette. (A másik, amit szeret, a JimJam. Az is kimondottan kisebb gyerekeknek való. Bár már inkább óvodásoknak, de ez őt cseppet sem zavarja.)
4. Elég jó tévénk van (nem rongálja a szemét sem).
5. Jóval fejlettebb ám egy másfél éves gyerek, mint gondolnád. (Azt hiszem, a mienk átlagon felül is.)
6. Ha úgy etetnénk, ahogy írtad, akkor éhezne. Egyébként jól eszik, csak éppen ha nem kötjük le valamivel (hol ezzel, hol azzal, hol semmivel sem lehet igazán), egy óra lenne egy etetés (néha annyi is, de ez még belefér).
7. Születésétől kezdve erős alvászavarai voltak, és elég sok energiánkba került ezt megszűntetni (gyógyszer nélkül), kvázi megtanítani aludni.
8. Ma már legtöbbször magától könnyen elalszik a fürdés után (ami többnyire gyors; minimális mennyiségű, abszolút bőrbarát fürdetőszerrel). Ha valamiért éppen nem akar sikerülni, halk zenére együtt "lassúzás" válik be a legjobban (mint korábban).
9. A BebeTV-n este 8-kor néhányszor megismételt animáció (a kacsa aludni megy), majd az attól fogva adott műsorpótló műsor (a kacsa alszik) elég jó altató volt, a hozzá adott zenével együtt.
10. Nincs oda a mesélésért, nem igazán tud tőle elaludni. Talán majd később.
11. Minden gyerek más, a sémákat hagyjuk.

Nos, felmentesz a rossz szülő gyanúja alól? :)
ON

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 09. 23:03 -kor

#549 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 23:19

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 20:04

Scarton 4-féle jel is mehet: kompozit video, s-video, RGB, YPbPr. De nem tudja minden tévé mindegyik típusú jelet fogadni rajta! Nézd meg a mediabox beállításaiban, át lehet-e állítani a jel típusát! Valószínű most RGB-ben ad, de azt nem fogadja a tévé. Próbáld az s-video-t, ha az sem megy, akkor a kompozitot.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 09. 23:21 -kor

#550 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 07:46

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 21:46

OFF

Nos, miközben van benne igazság, nagyon úgy hangzott, mintha neked csak elméletben lenne gyereked. Nekünk azonban gyakorlatban van.

11. Minden gyerek más, a sémákat hagyjuk.

Nos, felmentesz a rossz szülő gyanúja alól? :)
ON

Két lányom és 3,75  :) unokám van (a pillanatnyilag még legkisebb 20 hónapos)
Nem gondoltam, hogy rossz szülő vagy, csak bizonyos helyzetekről mondtam - saját és szülőtársaim tapasztalatai alapján - véleményt. Abban teljesen egyetértünk, hogy minden gyerek más.

#551 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 08:14

Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 7:46

Két lányom és 3,75  :) unokám van (a pillanatnyilag még legkisebb 20 hónapos)

OFF:
Este 11 után még van az altatós kacsaműsor, nézd meg, ha 10 perc után nem alszol rajta Te is, akkor csodálkoznék :D
ON

#552 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 08:49

Idézet: delacct - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:51

Szerencsére ezt meg nem te döntöd el nálunk.Sok gyerek van TV idönként baromi hasznos tud lenni,főleg hogy nekem is meg asszonynak is csak 2 keze van.Előttem szólónak a Bebetvnél jobban siratom a 2 éve eltüntetett Nickelodeon csatornát.(Nem vették meg mert drága....)

A Digitális csomagban újra feltűnt a Nickelodeon!  :)
Mi is nagyon nehezményeztük annak idején,amikor kikerült.

De azért jó lenne,ha bekerülne a Kidsco és a Boomerang is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#553 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 10:54

Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 8:46

Nem gondoltam, hogy rossz szülő vagy, csak bizonyos helyzetekről mondtam - saját és szülőtársaim tapasztalatai alapján - véleményt.

Legközelebb talán kevésbé ledorongoló stílusban... ;)

#554 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 22:05

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 1:19

Ha jól vettem ki, Budapesten az összes HBO előfizető automatikusan kap egy STB-t az HBO digitális vételéhez. Mármint anélkül, hogy többet kellene fizetnie.

Na most ez nagyon szép dolog, de az egy dobozt hurcolásszam a lakásban, ha a filmet a szobában akarom nézni, majd a nappaliban és utána kaja közben?  :reklamacio:
Ezért nem akarok digitálisra átállni, mert nekem nem kell a dvd kép... a tunerek sem nyomnak 5.1-es hangot. Akkor meg elég a sztereó és az analóg, oszt csókolom.
Szóval mi a túróért adnak STB-t, ha én úgy fizettem elő, hogy csomagot fizetek nem tévét és STB-t. Akkor három tuneremhez 3 STB kell? És van egy videóm, öcsémnél egy másik tuner és egy videó, tesóméknál tévé, anyáméknál tévé. Akkor aszongya ez összesen nyolc. Plusz a chello leosztás. Ennyi STB-t majd csak nem fogunk kérni, és a UPC is elsírja magát...  :Đ
Gondolom értitek, hogy egy 1+3 szobás lakásba nem elég az egy STB... Főleg ha valakinek több tunere van a gépben vagy a médiacenterében, aminek lényege, hogy egy adást nézel és másikat veszel.
Na erre kössön csomót a UPC és a digitális sugárzás...  :Đ  :omg:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#555 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:00

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 22:05

Na most ez nagyon szép dolog, de az egy dobozt hurcolásszam a lakásban, ha a filmet a szobában akarom nézni, majd a nappaliban és utána kaja közben?  :reklamacio:
Ezért nem akarok digitálisra átállni, mert nekem nem kell a dvd kép... a tunerek sem nyomnak 5.1-es hangot. Akkor meg elég a sztereó és az analóg, oszt csókolom.
Szóval mi a túróért adnak STB-t, ha én úgy fizettem elő, hogy csomagot fizetek nem tévét és STB-t. Akkor három tuneremhez 3 STB kell? És van egy videóm, öcsémnél egy másik tuner és egy videó, tesóméknál tévé, anyáméknál tévé. Akkor aszongya ez összesen nyolc. Plusz a chello leosztás. Ennyi STB-t majd csak nem fogunk kérni, és a UPC is elsírja magát...  :Đ
Gondolom értitek, hogy egy 1+3 szobás lakásba nem elég az egy STB... Főleg ha valakinek több tunere van a gépben vagy a médiacenterében, aminek lényege, hogy egy adást nézel és másikat veszel.
Na erre kössön csomót a UPC és a digitális sugárzás...  :Đ  :omg:

Mivel a UPC egy előfizetésre csak max. 3db boxot ad ezért értelmetlen ezen mérgelődni.
Majd ismét az lesz mint anno gyermekkoromban mikor a TV luxus cikknek számított és a TV-zés össznépi banzáj volt. Most majd a család szépen összeül a szobában megnézi a filmet aztán szépen nyugovóra térnek  :D . Végül is jó dolog mert a család összejön de a kevesebb TV kevesebb villanyszámlát is jelent  :Đ

#556 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 8:00

Mivel a UPC egy előfizetésre csak max. 3db boxot ad ezért értelmetlen ezen mérgelődni.

Így van, mit akar túlfogyasztan a paraszt, nem igaz? Mi az, hogy háromnál több végpont (tv, pc, dvd/video) legyen egy lakásban? Örülnének inkább, hogy nem jegyre adják a Balázs-showt :D

Hogy mondta, "előőőfizető', meg "ügyfél", meg "szolgáltatató?" Lebetűzné, kérem?

A stdby-ban 20W-ot evő boxot meg be kéne tiltani, punktum. (Két vagy három kompakt fénycső fogyasztása 24 órában? Ilyenért a Matávot anno (RLL telefonhosszabbító) ügyében elkaszálták szépen: ki kellett fizetniük a villanyszámla többletet. Bár, most nem csak az összegszerűségről, hanem a pazarlásról is szó van.)

Szerkesztette: llamada 2008. 04. 11. 08:46 -kor

#557 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:53

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 8:44

A stdby-ban 20W-ot evő boxot meg be kéne tiltani, punktum.

Be bizony.
Az én 4 éves Pioneer DVR-520 asztali HDD-s DVD felvevőm standby módban 0.68W  :Đ
De a 94-ben vett Grundig 4 fejes VHS videóm is 9W-ot fogyaszt standby módban.
Ma 2008-ban amikor az energiatakarékosság, a környezetvédelem már elsődleges szempont kiadni olyan készülékeket melynek ilyen nagy a teljesítményfelvétele standby módban az nem tekinthető se emberbarátnak se környezetkímélőnek.

#558 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 13:40

Mai ererdmény: (Valahol Budapesten, UPC ügyfélkiszolgáltatottsági irodában:)
Az Ön előtt várakozók száma: 13.

Ezennel népi játékot hirdetek, a játék neve: UPC pontgyűjtő akció.
A szabályok a következők: Egy héten át legalább három, egymást követő napon egyet-egyet kell húzni egy  upc ügyfélszolgálati iroda sorszámosztó gépéből.
Akinek a héten a maximális összpontszámot (1 várakozó=1 pont) sikerül elérnie, az nyer azon a héten, és elküldheti a GVH-nak a pakkot.
(A többiek is.)
Nyeremény: rövidebb sorok a UPC ügyfélszolgálaton. (Ügyfélhívót "tekerni" nem ér, az odaéréskori elsőként kiadott cédulát tessék eltenni...)

#559 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 17:11

Sziasztok! En ma kaptam meg a set-top-boxomat. Sima digitalis adas, se HD se semmi. Legalapabb doboz, Pace DC621KU vagy mi. Hat hogy a kepminosegjavulasnal valami atutobbre szamitottam, az hagyjan, viszont valamivel interferal az a szerencsetlen cucc, mert halvanyan lathato szurke csikok lebegnek a kepen, illetve hallhato egy mely bugas (gerjedes) is. Mi lehet ez? A szerelo csak szettarta a kezet, hogy ez nem az o problemaja... Kikapcsolgattam szinte mindent a kornyeken, ugyanugy bug, meg szellemkepezik. Kiprobaltam a DVD-s scart kabelt, semmi valtozas.  :rolleyes:  :reklamacio:

Tippek kellenenek. Koszi.
thundermix

#560 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 11. 17:43

Nálunk is kb. 1,5 órája kötötte be a szerelő a médiabox-ot.

A képminőséggel nekem nincsen problémám. A TV egy teljesen átlagos, normál mono Samsung 72 cm-es készülék. Mégis érezhetően jobb a kép minősége az analóg adáshoz képest.

Az ellenben létezhet, hogy a digitális TV "bekavart" a Chello internetnek? Mert most brutális módon belassult a letöltés sebessége nálam.

Úgy tűnt fel, hogy a youtube-on nézegettem videoklipeket, s 3-4 másodpercenként szaggatni kezdett. Először arra gondoltam, hogy a "szokásos" esti youtube túlterheltség, de rájöttem, hogy ahhoz még korai az időpont.

Megnéztem más hasonló oldalakat és azokon sem tudtam online videót nézni.

Kipróbáltam a letöltést olyan oldalról, ahonnan tudom, hogy maximális sebességgel szokott letölteni. Elindul maximummal (150 KB/s; 1 Megabit-es Chello Minimum-om van), majd fokozatosan belassul, végül teljesen megáll.

Mi a fene ez?  :confused: Hívhatom is az UPC supportot?  :rolleyes:  :reklamacio:

Szerkesztette: Piftuka 2008. 04. 11. 17:44 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30