HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#561 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 11. 18:06

Idézet: thundermix - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:11

Sziasztok! En ma kaptam meg a set-top-boxomat. Sima digitalis adas, se HD se semmi. Legalapabb doboz, Pace DC621KU vagy mi. Hat hogy a kepminosegjavulasnal valami atutobbre szamitottam, az hagyjan, viszont valamivel interferal az a szerencsetlen cucc, mert halvanyan lathato szurke csikok lebegnek a kepen, illetve hallhato egy mely bugas (gerjedes) is. Mi lehet ez? A szerelo csak szettarta a kezet, hogy ez nem az o problemaja... Kikapcsolgattam szinte mindent a kornyeken, ugyanugy bug, meg szellemkepezik. Kiprobaltam a DVD-s scart kabelt, semmi valtozas.  :rolleyes:  :reklamacio:

Tippek kellenenek. Koszi.

El nem engedtem volna így...
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#562 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 18:08

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:43

Nálunk is kb. 1,5 órája kötötte be a szerelő a médiabox-ot.

A képminőséggel nekem nincsen problémám. A TV egy teljesen átlagos, normál mono Samsung 72 cm-es készülék. Mégis érezhetően jobb a kép minősége az analóg adáshoz képest.

Az ellenben létezhet, hogy a digitális TV "bekavart" a Chello internetnek? Mert most brutális módon belassult a letöltés sebessége nálam.

Úgy tűnt fel, hogy a youtube-on nézegettem videoklipeket, s 3-4 másodpercenként szaggatni kezdett. Először arra gondoltam, hogy a "szokásos" esti youtube túlterheltség, de rájöttem, hogy ahhoz még korai az időpont.

Megnéztem más hasonló oldalakat és azokon sem tudtam online videót nézni.

Kipróbáltam a letöltést olyan oldalról, ahonnan tudom, hogy maximális sebességgel szokott letölteni. Elindul maximummal (150 KB/s; 1 Megabit-es Chello Minimum-om van), majd fokozatosan belassul, végül teljesen megáll.

Mi a fene ez?  :confused: Hívhatom is az UPC supportot?  :rolleyes:  :reklamacio:

En ezt direkt megkerdeztem a szerelotol, es megnyugtatott, hogy az egesz digitv orulet egy masik frekvencian zajlik. Mashol lesz a gondod forrasa, nekem azota is megy 20/3-mal a net miota be van kotve a bit tv :)
thundermix

#563 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 09:01

Idézet: thundermix - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 19:08

En ezt direkt megkerdeztem a szerelotol, es megnyugtatott, hogy az egesz digitv orulet egy masik frekvencian zajlik. Mashol lesz a gondod forrasa, nekem azota is megy 20/3-mal a net miota be van kotve a bit tv :)

Biztos vagy benne, hogy "máshol lesz a gond"?

Lássuk csak... 2007 decembere óta, amióta bekötötték soha nem volt ilyen gond; egyetlen alkalommal sem. Tegnap sem. Tegnap délelőtt még jó volt. Tegnap 16.00 órakor is jó volt. Kijött a szerelő, bekötötte a Digitális TV-t, rögtön utána rossz lett a Chello internet. Azóta változatlanul rossz.

Akkor mégis mire gondoljak, hogy mi okozza?  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#564 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 09:09

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:43

Nálunk is kb. 1,5 órája kötötte be a szerelő a médiabox-ot.

A képminőséggel nekem nincsen problémám. A TV egy teljesen átlagos, normál mono Samsung 72 cm-es készülék. Mégis érezhetően jobb a kép minősége az analóg adáshoz képest.

Az ellenben létezhet, hogy a digitális TV "bekavart" a Chello internetnek? Mert most brutális módon belassult a letöltés sebessége nálam.

Úgy tűnt fel, hogy a youtube-on nézegettem videoklipeket, s 3-4 másodpercenként szaggatni kezdett. Először arra gondoltam, hogy a "szokásos" esti youtube túlterheltség, de rájöttem, hogy ahhoz még korai az időpont.

Megnéztem más hasonló oldalakat és azokon sem tudtam online videót nézni.

Kipróbáltam a letöltést olyan oldalról, ahonnan tudom, hogy maximális sebességgel szokott letölteni. Elindul maximummal (150 KB/s; 1 Megabit-es Chello Minimum-om van), majd fokozatosan belassul, végül teljesen megáll.

Mi a fene ez?  :confused: Hívhatom is az UPC supportot?  :rolleyes:  :reklamacio:

A visszirányba belebeszélhet valamilyen eszköz (tv, video) a kábeleden, ez okozhatja a Chello lassulását. A digitális tv adásnak nem kell visszirány (a szerelő szerint). Hogy van a kábel a lakásban? Mit változtatott a szerelő a mediabox bekötésekor a kábelezésen?
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#565 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 09:15

Idézet: thundermix - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:11

Sziasztok! En ma kaptam meg a set-top-boxomat. Sima digitalis adas, se HD se semmi. Legalapabb doboz, Pace DC621KU vagy mi. Hat hogy a kepminosegjavulasnal valami atutobbre szamitottam, az hagyjan, viszont valamivel interferal az a szerencsetlen cucc, mert halvanyan lathato szurke csikok lebegnek a kepen, illetve hallhato egy mely bugas (gerjedes) is. Mi lehet ez? A szerelo csak szettarta a kezet, hogy ez nem az o problemaja... Kikapcsolgattam szinte mindent a kornyeken, ugyanugy bug, meg szellemkepezik. Kiprobaltam a DVD-s scart kabelt, semmi valtozas.  :rolleyes:  :reklamacio:

Tippek kellenenek. Koszi.

én földhurokra gyanakodnék. A kábeltv földelve szokott lenni valahol messze, és ha PC  is van a rendszerben, akkor az is földelve van. De PC helyett lehet bármi más, amelynek 3 érintkezős a 220 Voltos csatlakozása. A kettő föld között áram folyik át a készülékeken, ez szokott búgást okozni. Ha kihúzod az antennát a falból, vagy a pc felé csatlakozást, meg kéne szűnjön a búgás, ha földhurok okozza.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#566 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 09:59

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 10:09

A visszirányba belebeszélhet valamilyen eszköz (tv, video) a kábeleden, ez okozhatja a Chello lassulását. A digitális tv adásnak nem kell visszirány (a szerelő szerint). Hogy van a kábel a lakásban?

Családi házban lakom, a kábelek az utcáról, a villanyoszlop felől jönnek be a házba. A TV kábel a padlásra fut be, onnan jön le a nappaliba, de van előtte egy elosztó, mert a kisszobába is fut onnan a tetőről le kábel.

Az én szobámba pedig a nappaliból, a falon átfúrt lyukon keresztül jön be a TV kábel. Ott a nappaliban a falnál egy elosztó választja ketté.

A mediabox a nappaliba került, az ottani TV-vel használjuk. A számítógép az én szobámban van. Egy elosztó segítségével jut el a TV kábel a TV-hez, illetve abból jön ki egy másik kábel a kábelmodembe.

Semmi router, semmi extra. A számítógépem és a kábelmodem van összekötve, UTP kábellel.

Idézet

Mit változtatott a szerelő a mediabox bekötésekor a kábelezésen?

Na ez az, ami érdekes, és én is gyanítom, hogy valamit elszúrt. Ugyanis a mediabox beszerelése előtt felment a padlásra megnézni hol és hogyan futnak a kábelek. Majd meglepődve kérdezte tőlem:

"A kollégáim, amikor anno behúzták a kábeleket, s elosztották (megj.: a kisszoba felé és a nappaliba menő kábelre), akkor nem raktak elé szűrőt? Pedig kellett volna. Ez a kollégáim hanyagsága."

Hát én erre nem tudtam mit mondani. A srác berakott egy szűrőt.

Ezután lejöttünk a padlásról, megnézte azt, hogy a számítógépemnél hogyan történt a kábelezés, s közölte:

"Látom, ide a kábelelosztó elé raktak a kollégáim szűrőt."

(Megj.: Mi azóta az UPC előfizetői vagyunk, amióta a kábelt elhozták legelőször az utcánkba. A padlásra a jelenlegi - mert ez már nem az eredeti - kábelezés jópár éve történt, amikor az UPC modernizálta a kábelrendszerét. Emlékeim szerint van már 8-10 éve is.
A kábelmodemet pedig értelemszerűen 2007 decemberben kötötte be két Chello-s dolgozó a jelenlegi módon.)

Én nem értek hozzá, de nem lehet ez a baj? Hogy két helyen is van most már szűrő?  :confused:  Egy fent a padláson a kábelelosztó előtt, és a kábelmodem kábelelosztója előtt is.

#567 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 12. 10:06

Hali!

A régi azt hiszem "otthon" csomagnak mi az új megfelelője? A családi csomag a silver? A sima kábeles tv-re továbbra is fizethetek? Nem értem, hogy mi értelme, hogy áttérjek a digitális tv, ráadásul többe is kerül. Talán egy pár csatornával kapok többet úgy látom, de annyit nem ér meg nekem.

#568 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 10:24

Egyébként most nagyon felhúztam magamat az UPC-n. Az imént beszéltem az egyik internetes online support-os emberrel.

Már az felháborító, hogy tarifás vonalon kell hívni őket. Ezen kívül nagyjából 5-6 percig tartott (a várakozási idő és a reklámszövegek miatt), mire ténylegesen oda jutottam, hogy szóba elegyedhettem valakivel.

"Természetesen" először egy hozzá nem értő csaj (csak akkor miért az internetes support részen dolgozik) jelentkezett be, akinek miután elmondtam a problémámat (fél perc elment feleslegesen), közölte, hogy kapcsol egy "hozzáértő internetes kollégát". Nagyjából 1 perc várakozás után bejelentkezett egy fiatalember.

Neki részletesen elmondtam, mi a gond. (Hogy bármit töltök lefelé, pár másodperc után nullára lemegy a sebesség, és megáll a letöltés, s online videókat sem tudok nézni; csak a böngészés - mivel ez nem folytonos adatfolyam - megy.)

Azonnal teszteltetett velem.
Először ezt kellett letöltenem: ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/128T

Ennek nagyjából konstans, 156-157 KB/sec körüli a sebessége. Nem csökken.

Ezután ez a fájl következett: http://files.letoltes.com/biztonsag/t2007p...magazine_hu.exe

Na itt azonnal előjött a probléma. Pár másodperc után nullára esik a sebesség, s megáll a letöltés.
Ezután a futó alkalmazások iránt érdeklődött, s kérte, hogy kapcsoljam ki a ZoneAlarm Pro-t, és a Panda Antivirus-t, majd próbáljam újra a fenti fájlt.

Nem történt változás. Továbbra sem jó.

Ezután újra kellett indítanom a gépet "Safe Mode with Networking" opciót választva. Beloggoltam admin-ként, ezúttal nem az Opera-t, hanem az Internet Explorer-t (miért gondolja minden supportos, hogy a böngésző okozza a problémát?  :rolleyes: ) használva kellett a fenti fájlt letöltenem.

1%-nál, 452 KByte letöltése után ebben az esetben is megállt a letöltés.

S utána következett amin felhúztam magam. Amikor kértem, hogy küldjön valakit megnézni, akkor azt mondta, hogy erre nem tud kiszállást előjegyezni, mert az FTP kapcsolatnál minden rendben volt a letöltéssel, csak a HTTP nem működik, így nálam van a hiba.

Erre kifejtettem neki amit fentebb is írtam, hogy addig a másodpercig amíg a mediabox-ot be nem kötötte az UPC-s emberke tegnap, 3 hónapja folyamatosan jó volt a Chello szolgáltatás nálam, s csak azóta nem működik. S hogy nem vagyok kábelszerelő szakértő, de pusztán a logika alapján egyértelműen a mediabox beszerelésére vezethető vissza a hiba.

Erre közölte, hogy ő ezt nem tartja valószínűnek, ehhez győződjek meg egy másik számítógéppel is a hiba fennállásáról. A gépen más operációs rendszer fusson, lehetőleg Linux.

Mondtam neki, hogy nincs ismerősöm, aki el tudna jönni hozzám egy laptoppal, a Linux-hoz nem értek, soha nem használtam, de Windows környezetben távolról sem vagyok amatőr, a gépem nincsen agyontelepítve, s egyébként sem változtattam semmit a mediabox beszerelése előtti állapothoz képest, így kizárom, hogy az operációs rendszerem, vagy a számítógépem okozza a hibát.

Erre közölte, hogy kiküldhet egy technikust, de amennyiben az ő laptopja nem jelez hibát, úgy ki kell fizetnem a kiszállás költségét. Hát az apjuk 'szát!  :reklamacio:

Ráadásul meglehetősen gúnyoros felhanggal többször is közölte, kihangsúlyozta, hogy a "kolléga az Ön számítógépéhez nem fog nyúlni. Nem hozza rendbe Ön helyett a számítógépét. Még nincsenek olyan kollégáink, akik az ügyfél számítógépét megjavítják. A kollégám nem fog az Ön gépéhez hozzányúlni".

Hát ezen felhúztam magamat, s mondtam, hogy még majd jelentkezem.

A gond csak az, hogy egy ismerősöm sincsen, aki számítógépet (nyilván laptop lenne ideális) tudna ide hozni, ráadásul mindjárt Linux-al... (Persze a Vista, vagy a Win98 is jó lenne gondolom, mert más oprendszerek.)

#569 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 11:06

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 10:59

Ezután lejöttünk a padlásról, megnézte azt, hogy a számítógépemnél hogyan történt a kábelezés, s közölte:

"Látom, ide a kábelelosztó elé raktak a kollégáim szűrőt."

Én nem értek hozzá, de nem lehet ez a baj? Hogy két helyen is van most már szűrő?  :confused:  Egy fent a padláson a kábelelosztó előtt, és a kábelmodem kábelelosztója előtt is.

Nem értek hozzá,de lehet,hogy a szűrőkkel van a baj.
Nálam 3 csatlakozás van és mindegyiknél volt szűrő.
Amikor hozta a szerelő a boxot arról a csatlakozóról leszedte a szűrőt amelyik a modem és a box felé osztja a jelet.

Próbáld leszedni te is a modem előtti szűrőt és meglátod mi lesz.
Kárt nem okozol vele.

#570 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 12:34

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 12:06

Próbáld leszedni te is a modem előtti szűrőt és meglátod mi lesz.
Kárt nem okozol vele.

De nem a modem előtti szűrő az új a korábbi állapothoz képest, hanem amit a padlásra rakott be a srác. (Ezek szerint lehet, hogy anno nem véletlenül hagyták el a szűrő beszerelését oda?  :think: )

A másik, hogy nem nagyon figyeltem mivel szöszölt a srác... a szűrő az a henger alakú, kb. 4-5 cm-es fém dugó, ami a falból kijövő koax kábel és a kis fém házas "egyből kettőt" elosztó között van?

#571 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 12:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 13:34

De nem a modem előtti szűrő az új a korábbi állapothoz képest, hanem amit a padlásra rakott be a srác. (Ezek szerint lehet, hogy anno nem véletlenül hagyták el a szűrő beszerelését oda?  :think: )

A másik, hogy nem nagyon figyeltem mivel szöszölt a srác... a szűrő az a henger alakú, kb. 4-5 cm-es fém dugó, ami a falból kijövő koax kábel és a kis fém házas "egyből kettőt" elosztó között van?

Igen azt a hengeres vackot csavard ki és meglátod mi lesz.

Nem is kell,hogy új legyen vmi. a korábbihoz képest !
Mint írtam nekem semmivel nem lett több -sőt 1 szűrővel kevesebb a korábbihoz képest.

Az én szerelőm elmondta,hogy minden csatlakozáshoz kell ilyen szűrő ahol net és analóg tv is van.
Viszont a digitális tv-hez nem kell -lekapta a szűrőt és megy is rendesen a net is és a box is !

#572 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 12. 12:46

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 11:24

ezúttal nem az Opera-t, hanem az Internet Explorer-t (miért gondolja minden supportos, hogy a böngésző okozza a problémát?  :rolleyes: )

így kizárom, hogy az operációs rendszerem, vagy a számítógépem okozza a hibát.

Erre közölte, hogy kiküldhet egy technikust, de amennyiben az ő laptopja nem jelez hibát, úgy ki kell fizetnem a kiszállás költségét. Hát az apjuk 'szát!  :reklamacio:

Nézd. Vannak böngészőspecifikus bajok, kizárni meg csak a olyanokat lehet, amiben biztosak vagyunk. Jelen esetben ez a halál, meg az adózás, a többi az lutri.

Ha techinkus kimegy, a gépén meg műxik rendesen, akkor miért is lenne jogod beszólni? Linuxos liveCD-ket pikkpakk le lehet ölteni, Firefox meg böngésző van benne, bebootolsz, CDről fut, DHCP-vel IP-t kap, aztán annyit simán el kellene boldogulnod, hogy műxik-e, meg HW bigyó rendben van.

Hidd el, supportnak sem könnyű, mert legkukább júzer is beugat, meg mtu-t hegeszt, meg proxy van beírva, amit végig kellene bogozni, de ügyfél előadja, hogy jó a gépe, meg ne pofázzanak vissza, meg különben is piros. mégi smit tud csinálni azon kívül, hogy 3 óra alatt végigpróbálgat dolgokat?

Ha annyira biztos vagy benne, ki kell hívni az embert, ha műxik, akkor Te sarad, ha nem műxik, akkor beszólhatsz, hogy "naugyehogyugye", akkor meg ingyé vót.
Make love not Wor.

#573 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 13:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 13:46

Ha annyira biztos vagy benne, ki kell hívni az embert, ha műxik, akkor Te sarad, ha nem műxik, akkor beszólhatsz, hogy "naugyehogyugye", akkor meg ingyé vót.

Nézd, kedves Jahno! Ez nem így működik.

Én előfizettem hűségszerződéssel egy szolgáltatásra, amit július 26-al ők megszüntetnek. A jelenlegi csomagot leváltó csomaghoz szükséges mediabox beköttetett, de nem csak ez a változtatás történt, hanem a srác beiktatott a rendszerbe egy plusz szűrőt (valamit a gép melletti elosztóval is babrált, de elvileg ahhoz nem tett hozzá semmit, s nem vett le arról semmit), s azóta rossz a Chello net, amiért fizetek.

S nem azért fizetek, hogy csak böngészni tudjak. Nem warezolok, de időnként egy driverfrissítést, animációt, stb. letöltök. (Mást ne mondjak, a vírusirtó napi frissítése is milyen fontos.), a youtube-ot pedig szoktam nézegetni, mert jó klipek vannak rajta.

Szóval ez az böngészésen kívül másra nem jó net drága havi 3.500 forintért.

Arról már nem is beszélve, hogy ha igaz a gyanúm, s a szűrővel és a kábelekkel való "babrálás" és módosítás okozza a problémát, akkor az egyértelműen a beüzemelő szakember felelőssége.

Akkor miért is nekem kell fizetni a kiszállásért? (Arról már nem is beszélve, hogy úgy egy ezres elment ma a support-al való telefonálgatásra, tegnap meg a szakinak adtam egyet, mert "milyen rendes volt"... én hülye!)
Meg mi az, hogy én tesztelgessem mindenféle számítógépekkel azt a kábelrendszert, azt a szolgáltatást, amiért én fizetek nekik, nem is keveset?

Jöjjenek ki, állítsák vissza a kábelrendszeren az eredeti állapotot, (akár vegye le még a mediabox-ot is) nézzük meg, hogy működik-e úgy a Chello, majd újból üzemelje be a tegnapiak szerint, s nézzük meg, hogy úgy működik-e!

Nehogy már én álljak neki babrálni a kábelrendszert, aztán meg majd, amikor mindenképpen ki kell jönniük, akkor majd még ráfogják, hogy "aha, hát hozzányúlt a kábelezéshez, azért rossz!".

Nem hagyom annyiban a dolgot. Hétfőn munka után első dolgom lesz az irodájukba bemenni, s megmondani, hogy küldjenek valakit, aki visszacsinál mindent.

(A "böngészőspecifikus bajokhoz" annyit, hogy fentebb is írtam, az Internet Explorer-el is próbáltam, s azzal is rossz volt. Mivel a FireFox-ot nem tudom most letölteni, így arról nem nyilatkozhatok.)

#574 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 13:48

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 14:33

Arról már nem is beszélve, hogy ha igaz a gyanúm, s a szűrővel és a kábelekkel való "babrálás" és módosítás okozza a problémát, akkor az egyértelműen a beüzemelő szakember felelőssége.

Akkor miért is nekem kell fizetni a kiszállásért? (Arról már

Mondom, ha Ő baszta el, akkor nem fizetsz.

Próbálom kilogikázni mi nem működhet, de ha szűrő miatt lenne, akkor lehet webezés sem működne. Tudja a fene, akár ki is próbálhatnád, de akkor hozzányúltál, ha nem boldogulsz vele, akkor majd mondják, hogy hozzányúltál.
Make love not Wor.

#575 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 16:26

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 14:33

Nehogy már én álljak neki babrálni a kábelrendszert, aztán meg majd, amikor mindenképpen ki kell jönniük, akkor majd még ráfogják, hogy "aha, hát hozzányúlt a kábelezéshez, azért rossz!".

Arról még nem nyilatkoztál,hogy a boxhoz legközeleb eső csatlakozón van-e szűrő ?
Ha van szedd le -soha sem fogja senki észrevenni. Láttam ahogy az enyémet csinálta:
-a csatlakozónál a szűrö végén lévő csavart kicsavarta majd a szűrőt lecsavarta a kábelről és utána a kábelt csatlakoztatta a csatlakozóba.

#576 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 16:49

A net és a tv elosztó elé tett még egy szűrőt? Láttam már ilyet.
Vedd ki te is, ha az elosztó után a tv ágon van már egy.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 01:28

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 17:49

A net és a tv elosztó elé tett még egy szűrőt? Láttam már ilyet.
Vedd ki te is, ha az elosztó után a tv ágon van már egy.

Set top box elé nem kell szűrő, az kvázi kábelmodem.
Make love not Wor.

#578 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 13. 07:24

A kábelmodem és a bejövő kábel között sehol sem lehet szűrő! A szűrő funkciója, hogy a tv felé jövő analóg jelből szűrje ki a zavaró jeleket (pl. a számítógép jeleit) és nem fordítva.

#579 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 07:38

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 8:24

A kábelmodem és a bejövő kábel között sehol sem lehet szűrő! A szűrő funkciója, hogy a tv felé jövő analóg jelből szűrje ki a zavaró jeleket (pl. a számítógép jeleit) és nem fordítva.

Nem, a szűrő funkciója, hogy a tv felől jövő zavaró jeleket kiszűrje a halózatból. Azokat a frekvenciákat szűri ki, amelyeket a kábelmodemek a visszirányú kommunikációra használnak.

#580 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 11:19

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 8:38

Nem, a szűrő funkciója, hogy a tv felől jövő zavaró jeleket kiszűrje a halózatból. Azokat a frekvenciákat szűri ki, amelyeket a kábelmodemek a visszirányú kommunikációra használnak.

Meg a kábelmodem felől visszafelé menő jelek ne legyenek láthatók kép formájában.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.