HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5602 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 12. 19:49

Akkor összefoglalom a kézi hangolást a Samsung D tévéken:
- a területi beállítás cseh, észt, vagy szlovák legyen
- ezután az antenna típusa Kábel legyen
- a Menü -> Rendszer -> Nyelv -> Beállításban vissza kell mindent magyarra állítani
- a következő frekvenciákat és modulációkat kell beállítani kézi keresés esetén:
* 112000kHz
* 120000kHz
* 128000kHz
* 306000kHz
* 314000kHz
* 322000kHz
* 330000kHz
* 338000kHz
* 346000kHz -> 64 QAM
* 354000kHz
* 362000kHz (adatok és rádió)
* 370000kHz (csak jel)
* 378000kHz (HBO OD - csak este)
* 386000kHz (csak jel)
* 570000kHz
* 578000kHz
* 586000kHz
* 594000kHz
* 602000kHz
* 610000kHz (service)
* 778000kHz (teszt)

Minden esetben 256 QAM (kivéve a 346 Mhz-en) és 6900 KS/s jelátviteli sebesség van!

- a csatornák ABC-be vannak rendezve, a Smart Hub vagy külső csatornaszerkesztő programmal átpakolhatók. Én egy kedvenclistába tettem fel.

Megjegyezném, hogy az első három esetben szerintem azért nem találta meg a tévé automatikus kereséssel a csatornákat (csak kézzel hozzáadva), mert ott botrányosan gyenge a jel. Míg a többi esetben a minőség 98-99 között mozog, ott 95-ön és állandóan szétesik a kép, így inkább átugorta. Tudom, mert ma szétszedtem a kábeleket a lakásban és direktben a bejövő jelre kötöttem a tévét és a Teljes keresés akkor sem találta meg ezt a három frekvenciát! Úgyhogy Scsabiii számára egy nagy riszpekt (visszaimportáltam a saját listát miután felírtam a hiányzó adók adatait és kézzel hozzáadtam)!
Már csak tényleg arra lennék kíváncsi, hogy a D sorozat mi a fenének rendezi ABC sorrendbe a csatornákat kereséskor? Van egy sejtésem, hogy a Smart hubban előbb át kell állítani a rendezés módját és aztán újra kerestetni, bár ez sem biztos, hiszen ha nincs szolgáltatói lista lekérése a firmware-ben... De ezt majd legközelebb...
Szóval az UPC-re morcogok, hogy:
- miért ilyen gyenge jellel adja a százas frekvenciákat,
- miért nem tudták elmondani hol vannak a csatornák
- miért nem tudják olyan fejléccel adni, hogy magyar beállításokkal is jó legyen az EPG (a MinDigTV esetében nincs gond).

Szerkesztette: Mykee 2012. 05. 12. 20:14 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#5603 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 12. 19:56

Még annyit, hogy a Samsungra is pipa vagyok, mert a Smart Hubban lehet név és csatornaszám szerint is rendezni. Mivel a csatornákat automatikusan ABC-be rendezte, így aztán a kettő ugyanaz. :angry:
Hogy lehet az, hogy a régebbi tévén jól rendezi a csatornákat (szolgáltató szerint), az újabb D-seken meg nem??? :blink:

Az Excelem hamarosan frissítem és akkor kint lesz majd, melyik csatorna melyik frekvencián van.

Szerkesztette: Mykee 2012. 05. 12. 19:59 -kor

#5604 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 12. 21:47

Különben ha az automatikus hangolásnál a Gyors módot választom, ott megadhatom ezeket a paramétereket, és itt kellene letöltődnie a csatornalistának. Vajon miért nem történik meg? :unsure:

Valamint: a százas csatornáknál miért van állandóan bithibaarány és hogyan küszöbölhető ki? A többi adóknál is előfordul, de ott véletlenszerűen. Akár direkt bejövő jelre van kötve a TV, akár a boxról jön a jel... :blink:

Szerkesztette: Mykee 2012. 05. 12. 21:52 -kor

#5605 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 12. 23:58

Üdv ismét!

Valaki próbálta már ezt a Mediacard-ot valami okos dreambox-ban, vagy hasonlóban, hogy össze lehet-e hozni vele, felvétellel együtt? :)

#5606 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 07:18

Idézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 12. 22:47

Valamint: a százas csatornáknál miért van állandóan bithibaarány és hogyan küszöbölhető ki? A többi adóknál is előfordul, de ott véletlenszerűen. Akár direkt bejövő jelre van kötve a TV, akár a boxról jön a jel... :blink:

Nyomoztam tovább: ha direktben kötöm a bejövő jelre a tévét, leágazások nélkül, akkor nincs gond. De mivel egy leágazás kell (a modem felé), máris szétesik a kép. Pedig kell még egy leágazás a tévé elé, mert box is van. Sajnos a a jel a boxba megy és onnan a tévébe, az sem oldja meg a kérdést, plusz a box sűrű újraindulása is problémát okoz, mert kikapcsolja a tunert arra az időre.
Viszont két leosztást már a box sem szereti...
Úgyhogy szerintem gyengén adja az UPC... :unsure:

Szerkesztette: Mykee 2012. 05. 13. 07:19 -kor

#5607 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 08:22

Idézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 12. 20:49

Akkor összefoglalom a kézi hangolást a Samsung D tévéken:

Még egy kiegészítés az EPG miatt:
- a Rendszer -> Idő -> Óra menüben át kell állítani az Időzónát automatikusról Kézire, majd GMT+1 legyen és persze nyári időszámítást is be kell kapcsolni.

Erre azért van szükség, mert hiába cseh vagy szlovák beállítást választunk, akkor is csúszni fog a műsorújság automatikus beállítással. Ha ezt valaki meg tudja mondani, miért (bár gyanús megint a Samsung firmware), kíváncsian várom. Ha tényleg firmware hiba, mi a túróért nem tesztelik itthon? Ha meg nem az, megint csak az UPC nem készítette fel a mediacardot hazai használatra és ott kell módosítani a szoftvert...

#5608 Felhasználó inaktív   Scsabiii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 13. 10:07

Idézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 13. 09:22

Még egy kiegészítés az EPG miatt:
- a Rendszer -> Idő -> Óra menüben át kell állítani az Időzónát automatikusról Kézire, majd GMT+1 legyen és persze nyári időszámítást is be kell kapcsolni.

Erre azért van szükség, mert hiába cseh vagy szlovák beállítást választunk, akkor is csúszni fog a műsorújság automatikus beállítással. Ha ezt valaki meg tudja mondani, miért (bár gyanús megint a Samsung firmware), kíváncsian várom. Ha tényleg firmware hiba, mi a túróért nem tesztelik itthon? Ha meg nem az, megint csak az UPC nem készítette fel a mediacardot hazai használatra és ott kell módosítani a szoftvert...

Szia!
Sajnos azt kell mondjam, hogy kicsit mindenki ludas a dologban. Egyrészt a Samsung feltételezi, hogy a magyar beállítások mellet neki UTF-8-ban lesz az EPG, másrészt nem feltételezi azt, hogy van UPC mint provider magyar beállítás mellet, és amikor kijött a firmware, nem is volt.
A régebbi modell azért tudja és hangsulyozom ott sem a magyar beállítással, mert ott már régebben volt CI lehetőség.
Szóval sajnos a Samsungnak kell a firmware-t javítani, UPC nem tud ezzel semmit csinálni. A holland UPC provider opciókat kéne a magyar területi beállításokra másolni, és ha provider upc, akkor a karakter kódolást is utánna igazítani. A CI+ kártya csak egy egyszerű dekoder, az ő firmware nem szabályozza sem a tunnert, sem az EPG-t, szóval ezeket a készülék firmwarejének kell tudnia, ahogyan azt a listán szereplő készülékek firmware tudja is.
A CI max egy blacklistet tartalmaz arról, hogy milyen készülékkel nem szabad párosodnia, de a tunnert nem tudja irányítani ....

Csaba

#5609 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 10:21

Arra lennék kiváncsi, hogy miközben megy a Disney-n a film, hogy vált á az analóg adáson a hang magyarról cseh nyelvre?
Illetve más szolgáltatónál is ez van?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5610 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 11:36

Idézet: Scsabiii - Dátum: 2012. 05. 13. 11:07

Sajnos azt kell mondjam, hogy kicsit mindenki ludas a dologban.

Szia!

Köszönöm a választ, valahol sejtettem ezt, szóltam is a Samsung ügyfélszolgálatán, de ott csípőből azt a választ kaptam, hogy persze, mert a D sorozat nem kompatibilis a mediacarddal. Mondom nekik: tudom, de nem akarnák azzá tenni?? Hát, ezt továbbítják a kollégáknak.
Zárójelben jegyezném meg, hogy a magyar support első körben azt írta vissza az első reklamációmra, hogy a D sorozatban nem is CI+ van. Mondom: mi??? Aztán elnézést kértek.

Úgyhogy akkor az lenne a megoldás, ha az UPC is és a magyar tévétulajok is nyomnák a Samsung supportot egy új firmware-ért. Mert értem én, hogy az E szériát akarják eladni, de nehogymár egy pár hónapos tévén ne tudjam maradéktalanul élvezni a dolgot, mert a két nagy cég teszetosza vagy nem akarja megcsinálni. Bár elsősorban az UPC-nek lenne érdeke, hogy minél több készülékre el tudja adni a szolgáltatását és nyomnia a Samsungot...

Addig meg marad a kézimunka.

Szerkesztette: Mykee 2012. 05. 13. 11:37 -kor

#5611 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 12:35

Idézet: Fenyő - Dátum: 2012. 05. 13. 00:58

Üdv ismét!

Valaki próbálta már ezt a Mediacard-ot valami okos dreambox-ban, vagy hasonlóban, hogy össze lehet-e hozni vele, felvétellel együtt? :)

Én ki akartam próbálni, a UPC kevésbé. Más csatornán próbálok majd modult szerezni. Ha sikerül, akkor bedugdosom majd egy pár készülékbe.

#5612 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 12:37

Idézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 07. 20:21

Nekünk a boxon keresztül jön az antenna és a boxon semmi baj az adásokkal, viszont a tévén néha egy-két másodpercekre eldobja az adást. Tehát bekockásodik, mintha nem lenne elég erős a jel. Ilyet DVB-T-nél tapasztaltam. Viszont a jelerősség 97-99 közötti, megnéztem, ezért nem értem a kihagyásokat, valamint vannak időszakok, amikor semmi baj nincs, de máskor meg egyszerűen élvezhetetlen. Mindez csatornafüggetlen, mert több csatornán is találkoztam ezzel. Ki tapasztalt ilyet?

A jelerősség egy dolog, a jel minősége is számít. A jelerősség nálam mindenhol 100%, de néha így is bekockáz, mondjuk nem érdekel annyira.
Nem lehet, hogy a kábeled gyenge? Én még analóg UPC-n toltam, ott egyes csatornák tűélesek voltak, mások konstans szarok, megint más néha ilyen néha olyan. Aztán lecseréltem a kábeleket (Kácsánál csináltattam, trishield koax aranyozott dugókkal) és minden tűéles lett. Ha pesti vagy és jársz a közelemben akkor tudok adni kölcsön tesztelni egy 1 méteres darabot.

#5613 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 12:42

Idézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 13. 08:18

Nyomoztam tovább: ha direktben kötöm a bejövő jelre a tévét, leágazások nélkül, akkor nincs gond. De mivel egy leágazás kell (a modem felé), máris szétesik a kép. Pedig kell még egy leágazás a tévé elé, mert box is van.

Saját munka vagy UPC-s ember csinálta, mert ha az utóbbi, akkor hívd ki őket, hogy nem tudod a szolgáltatást igénybe venni, szóval oldják meg normálisan. Ha meg saját, akkor erősítőt és normális minőségű kábeleket és csatlakozókat javaslok.

#5614 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 12:48

Idézet: Takeshi - Dátum: 2012. 05. 13. 13:35

Én ki akartam próbálni, a UPC kevésbé. Más csatornán próbálok majd modult szerezni. Ha sikerül, akkor bedugdosom majd egy pár készülékbe.

Úgy mentél oda kártyát kérni, hogy másik set-top-box-ba kell? Csodálkozol hogy nem adnak? :)
Valami TV típust ki kellett volna nézni, és azt mondani, h ahhoz kell. :)

#5615 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 15:32

Idézet: xclusiv - Dátum: 2012. 05. 13. 13:42

Saját munka vagy UPC-s ember csinálta, mert ha az utóbbi, akkor hívd ki őket, hogy nem tudod a szolgáltatást igénybe venni, szóval oldják meg normálisan. Ha meg saját, akkor erősítőt és normális minőségű kábeleket és csatlakozókat javaslok.

Kábelezésre gondoltam, de a direktbe bekötésnél két kábel volt: ami bejött a lakásba és a másik, amit az UPC-sek csináltak. És igen, a cucc bekockázott, tehát a kábelezéssel nincs gond, szóval megkeresem őket. Az analógnál hasonló dolgok voltak nálam is, szóval valami zavar lehet a rendszerben. Engem zavar a kockázás, mert sokszor csinálja és ráadásul van, amikor egy-két másodpercre kihagy a jel, így aztán élvezhetetlen egy film, ha többször is megáll. :angry:

Viszont amit most nem értek: amióta a hiányzó csatornákat kézzel hozzáadtam, majd nyomok egy Guide-ot (műsorújságot), akkor a tévé előnézeti kép helyett csak a karika forog ("homokórázik") és nem jön be az adás a Guide esetében, míg a Smart Hubnál igen. :blink: Ezzel nem tudok mit kezdeni, hogy ez most hogy? :blink:

#5616 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 16:15

Bocs a sok hozzászólásért, de nyomozok tovább, hogy a Samsung tévéken miért is nem találta meg ezt a három frekvenciát. A válasz egyszerű:
- a keresés 130 MHz-től indul nyolcas léptékben. A többi csatorna is így van beosztva, szépen megtalál mindent
- a hiányzó csatornák viszont "el vannak számolva", mert a 112, 120 és a 128 MHz nem éppen a 130-tól kezdődő listába tartozik.
- ha a Hálózati keresési beállításoknál megadom, hogy kezdő frekvencia 112000 KHz legyen, a végfrekvencia 128000 KHz, 6900-zal és 256 QAM-mel, akkor előbb ezeket szépen megtalálja és ezután indul a normál keresés, ami a többi csatornát hozzácsapja.

A csatornák újrakeresésével megoldódott az előbbi homokórázás is, szóval izgalmas linux bug lehetett... Csak így ismét pakolhatom a kedvencekbe a cuccot. :angry:

#5617 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 16:21

Idézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 13. 16:32

Kábelezésre gondoltam, de a direktbe bekötésnél két kábel volt: ami bejött a lakásba és a másik, amit az UPC-sek csináltak. És igen, a cucc bekockázott, tehát a kábelezéssel nincs gond, szóval megkeresem őket. Az analógnál hasonló dolgok voltak nálam is, szóval valami zavar lehet a rendszerben. Engem zavar a kockázás, mert sokszor csinálja és ráadásul van, amikor egy-két másodpercre kihagy a jel, így aztán élvezhetetlen egy film, ha többször is megáll. :angry:

Valszeg a kábel valahol hibás, vagy nem megfelelő, vagy a csatlakozónál elkúródott. Én a Kácsás témát csak kipróbáltam (a kb. spagettitészta vastag legolcsóbb kábel gyanús volt, de csodát tett), úgyis akartam hangfalkábelt is csináltatni, az a párezer meg belefért. A DVB-T antennához adott kábel is sokkal minőségibbnek tűnik, de azt is lecserélem majd egyszer. UPC-nél azért kérdezz rá, hogy hogy is megy ez, illetve nézd át a kábelt, nehogy sokat fizess, mert mittomén megrágta a hörcsög :)
De egy olcsóbb erősítőt is próbálhatsz, végülis 3 felé osztod a jelet (valszeg nem ideálisan, egy hármas splitter szerintem faszább lenne, mint egy "felezett" jelet tovább osztani).

szerk: Ja, és nálam azért kis helyen van sok jel: antenna, hdmi, ethernet, betáp, wifi, koax digit audio, szóval ez nem a legolcsóbb madzagok mekkája.

szerk2: engem a kockázás nem érdekel, egyrészt az antennát csak "lebasztam a sarokba", szóval shame on me, másrészt van óránként 1-2 akadás és napi 1-2 komolyabb megállás, ami belefér. A mindigtv olyan sávszélhiányos, hogy ez már nem is zavar. Illetve főleg trailer jelleggel nézek TV-t, ami jónak tűnik azt úgyis beszerzem HD-ban, szóval...

Szerkesztette: xclusiv 2012. 05. 13. 16:27 -kor

#5618 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 16:28

Idézet: xclusiv - Dátum: 2012. 05. 13. 17:21

Valszeg a kábel valahol hibás, vagy nem megfelelő, vagy a csatlakozónál elkúródott. Én a Kácsás témát csak kipróbáltam (a kb. spagettitészta vastag legolcsóbb kábel gyanús volt, de csodát tett), úgyis akartam hangfalkábelt is csináltatni, az a párezer meg belefért. A DVB-T antennához adott kábel is sokkal minőségibbnek tűnik, de azt is lecserélem majd egyszer. UPC-nél azért kérdezz rá, hogy hogy is megy ez, illetve nézd át a kábelt, nehogy sokat fizess, mert mittomén megrágta a hörcsög :)

Az UPC anno azt mondta, hogy jó a kábel, de ettől függetlenül lehet, hogy mérni kellene. A jelszint jó és a két 3.5-ös leosztásnál kisebb csillapítást még nem találtak ki. Erősítőt próbáltam, de a zajt és a hibákat is erősítette, nem jutottam előrébb. Főleg a százas frekvenciák esetében. Mivel toldás nélkül is szétesett a kép és hiba nincs a kábelen, amit UPC-s emberke szerelt be anno, így aztán maradnak ők, hátha mérnek zajszintet a kábelen vagy meg kell tolni 10 dB-lel a jelet, esetleg lopják odakünn.

#5619 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 17:00

Kitettem két fájlt erre a helyre:
http://www.acegem.hu/files/tv/

- a digital20120513.xls fájlban összeszedtem, hogy melyik csatorna milyen helyen és modulációval van. Az adatcsatornákat töröltem belőle. Ez azoknak hasznos, akik kézzel kísérleteznének.
- a channel_list_UE40D5500_1101.scm fájl pedig tartalmazza a teljes csatornalistát szlovák beállításokra a Samsung tévékhez (gondolom a D sorozathoz jó, más típusokhoz passzolom). A listából töröltem a fals tévécsatornákat (tehát a CoD típusúakat), a Tesztcsatornákat meghagytam, és készítettem egy 1-es kedvenc listát is, ahol a magyar nyelvű csatornákat és a HD adókat tettem bele a könnyebb csatornaváltáshoz. A lista ABC szerinti sorrendbe van rendezve. Analóg csatornák is vannak benne egyéni rendezésben.

Szerkesztette: Mykee 2012. 05. 13. 17:01 -kor

#5620 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 14. 12:45

No, az alábbi levél ment el a Samsunghoz:

Idézet

Tisztelt Samsung ügyfélszolgálat!

Az elmúlt hetekben teszteltem az UPC Mediacard szolgáltatását és ezzel kapcsolatosan osztanám meg a tapasztalataimat, melyek egy részét egy fimware frissítés megoldaná:
- a mediacard technikailag probléma nélkül működik a D sorozatban is, tehát a D5500-as készülékben is.
- a csatornakeresés még teljes üzemmódban is érdekesen történik: először pár csatornát "véletlenszerűen" keres meg (pl. 121, 256 MHz), majd a 130-as MHz értéktől kezdi a keresést 890-ig nyolcas léptékkel. A gond ott van, hogy az UPC (ki tudja miért?) a 112-es, 120-as és a 128-as MHz frekvenciákra tett 24 csatornát, amit így a tévé keresője nem talál meg.
- a csatornák felvétele hibás. Ugyanis az automata keresés alapértelmezés szerint ABC szerint rendezi be a csatornákat. Ugyan a Smart Hub-ban lehetőség van csatornaszám alapján történő rendezésre is, ezzel semmire sem megyek, mert a listát a keresés végén rendezi ABC sorrendbe, majd ezután rögzíti le. Tehát a csatorna és a név szerinti sorrend ugyanaz automata keresésnél!
- A tévében lévő gyors keresési módnak pont az lenne a lényege, ami az UPC által kiadott leírásban is van: meg kell adni a frekvenciát, a QAM értéket és az erősséget, valamint a területi kódot. Viszont a csatornalistát nem kérdezi le erről a helyről. Állítólag az E sorozatban ezzel nincs gond, tehát szoftveres hiba.
- a szoftveres hibát megerősíti egy fórumbejegyzés a hwsw oldalán, miszerint egy sima, CI foglalatos készülék Holland beállításokkal máris lekérte a listát az UPC-ről, míg az újabb, D sorozat nem (ilyen a hozzászóló tévéje is, csak nyolcezres). Sajnos egyik területi beállítással sem tudtam elérni, amit ez a hozzászóló. A beírás itt található:
https://forum.hwsw.h...85#entry7151885
- a magyar kódlapot sajnos nem megfelelően küldi le az UPC az EPG-hez, így cseh, észt vagy szlovák beállítások mellett jelenik meg megfelelően a magyar ékezetes betű. Ezt támasztja alá ez a következő bejegyzés is:
https://forum.hwsw.h...43#entry7152243
- ami viszont egy személyes kérdésem lenne: a kedvencek listáit miért nem lehet egyedi sorrendbe rendezni? Ugyanis a digitális és analóg adásokról is válogattam oda csatornákat néhány rádióval, de csak ABC vagy csatornaszám szerint tudok listázni. Ráadásul ez a rendezés hibás a csatornalista megjelenítésekor (előre kerülnek a digitális adók, végére az analógok, míg csatornaváltáskor meg jó a rendezés).

Összefoglalva tehát:
- ha a tévét cseh, szlovák vagy észt nyelvi beállításra állítom, akkor jó az EPG
- a csatornakeresés végeztével kézzel kell felvennem a "nem szabvány" csatornákat 112, 120, 128 MHz esetén
- a csatornalista lekérése nem működik gyors keresési módban
- a csatornalista alapértelmezés szerint ABC listát kap, nem csatornaszám vagy találat szerintit
- nem lehet a kedvenceket egyedileg rendezni.

A fentiekből kitűnik, hogy egy firmware frissítés megoldhatja a problémák javát és a D sorozat is hivatalosan felkerülhet a UPC fehérlistájára, hiszen technikailag semmi probléma a készülékkel, szoftveresen nincs felkészítve. Gondolom ennek javítása mindkét fél érdeke (Önöké és a UPC-é), ugyanis a Samsung tévék közül most csak az E sorozat a támogatott a mediacard esetében, míg más gyártóknál elég tetemes a készüléklista. Ezért kérem Önöket, hogy a vásárlóik és felhasználóik kényelméért és az Önök előnyösebb helyzetéért vizsgálják és lépjék meg a szükséges lépéseket a firmware frissítésért.

#5621 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 14. 13:31

Idézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 13. 18:00

Kitettem két fájlt erre a helyre:
http://www.acegem.hu/files/tv/

- a digital20120513.xls fájlban összeszedtem, hogy melyik csatorna milyen helyen és modulációval van. Az adatcsatornákat töröltem belőle. Ez azoknak hasznos, akik kézzel kísérleteznének.
- a channel_list_UE40D5500_1101.scm fájl pedig tartalmazza a teljes csatornalistát szlovák beállításokra a Samsung tévékhez (gondolom a D sorozathoz jó, más típusokhoz passzolom). A listából töröltem a fals tévécsatornákat (tehát a CoD típusúakat), a Tesztcsatornákat meghagytam, és készítettem egy 1-es kedvenc listát is, ahol a magyar nyelvű csatornákat és a HD adókat tettem bele a könnyebb csatornaváltáshoz. A lista ABC szerinti sorrendbe van rendezve. Analóg csatornák is vannak benne egyéni rendezésben.

Köszi a fájlokat! Örök hála neked is!
Ma reggelre azt írja az ATV HD, kódolt jel.. Ez mitől lehet? Újra kell keresni? Minden más jó, ez az egy gondolta úgy hogy ő akkor most nem működne. Lehet csak egy csatit újrakeresni úgy, hogy a többi beállítás ne menjen el?
Ha valaki tudja, lécci írja le hogy csináljam. UE27D5000 a tv.
Köszi a választ előre is! :rolleyes:

Szerkesztette: Zoli12345 2012. 05. 14. 13:32 -kor

UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.