HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#611 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 18. 12:30

Egyik korábbi hozzászólásommal kapcsolatban:
Végül mégis a UPC Digitalt választottam, mert amikor bementem az ügyfélszolgálatra (hogy írjunk egy jegyzőkönyvet arról, hogy a csatornaváltozás bejelentése után 8 napon belül ott voltam, amivel mentem volna a fogyasztóvédelemhez, hogy vajon így fel tudom-e mondani a hűségidőt), közölték, hogy augusztusig elkötelezettség nélkül kipróbálható a digitális szolgáltatás, ráadásul az eddig fizetett összegért, és így rögtön jobb kedvem lett. :) (Csak remélem, később nem okoz hátrányt egy későbbi akcióval kapcsolatban, hogy nem vártam az áttéréssel.) Elvileg holnap jön a szerelő "telepíteni".

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 18. 12:33 -kor

#612 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 15:12

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 7:50

Már azonosító nélkül működik a : http://www.upcdigital.hu oldal.

Csak kár,hogy scrollozni nem lehet az oldalon. :mad: (IE7)

#613 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 18:16

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 11:21

Engem viszont az zavar, hogy feldobja azokat a csatornákat is, amikre nincs is jogosultságom, csak tudnám hogy minek. Mert az azokon való áttekerés már kifejezetten bosszant.

Én csak a műsorújságban látom a nem nekem való csatikat  ;)
Ha egyenként lépegetek felfelé,akkor simán átugorja -nem is látom őket.

#614 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 14:18

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 19:04

Probléma. Tv csere volt nálunk, Hyundai-t tettünk a régi helyére, és nem megy rajta a médiabox...

A probléma megoldódott (köszi a gyors válaszokat), de van másik :)

Video-dvd-kombó érkezett. Médiaboxból scart a megfelelő slotból indul a video megfelelő (decoder) slotjába. Onnan másik scart szintén a helyes úton át a tv-be.
Azonban a médiaboxot így csak a videón keresztül lehet fogni. Tehát AV-n rámegyek a videóra, és a videón kiválasztom az AV2-t. Azaz, ha a médiaboxot akarom nézni, a videót is be kell kapcsolnom.  :mad:
A tv-n egyébként van másik scart, de ha közvetlenül kötöm össze a médiaboxszal (a tv-t), akkor meg a videóval nem tudok médiaboxos adást felvenni...  :confused:

(nem, nem akarok felvevős médiaboxot)

#615 Felhasználó inaktív   poli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:15

Helló !

Pont ilyen mediaboxokat telepítek alvállalkozóként a upc-nek.4 fajta létezik belőle.
Az alaptípus a Pace,ez felvenni nem tud ez van a Digital Silver csomaghoz.
A felvevős Thomson 60 óra müsorrögzítéssel a Digital Gold csomagban van,élő adás megállítás stb.
A HD adáshoz van Philips készülék,van belőle felvevős ami 100 órát tud rögzíteni,meg sima változat ez van a Digital HD Gold csomaghoz.
A Thomson,Philips,Pace hátulján van spidif,meg optikai hangkimenet,meg sima rca.Továbbá a Thomsonon meg a Philipsen van usb,ethernet is.A Philipsen ethernetből kettő is van.
Minden készüléken van 2 scart csati is.Akinek csak 1 scartos a tévéje rátudja kötni pl a dvd-t.
Ha valakinek vmilyen kérdése lenne szívesen segítek ha tudok.Olvastam hogy van mikor nincs kép csak alul a müsorinfó látszik,ilyenkor konnektorból kihúz,vár 5-10mp-et,visszadug frissíti a firmwaret a gép.Ez eltart 5-10 percig kb.
Remélem tudtam segíteni.

Szerkesztette: poli26 2008. 04. 20. 18:16 -kor

#616 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:16

Idézet: poli26 - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 19:15

A Thomson,Philips,Pace hátulján van spidif,meg optikai hangkimenet,meg sima rca.

Kicsit jobban nézd meg a thomsont meg a pacet... ugyanis optikai nincs rajta :)

#617 Felhasználó inaktív   poli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:44

Igazad van elírtam :)

#618 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 10:01

Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 14:18

A probléma megoldódott (köszi a gyors válaszokat), de van másik :)

Video-dvd-kombó érkezett. Médiaboxból scart a megfelelő slotból indul a video megfelelő (decoder) slotjába. Onnan másik scart szintén a helyes úton át a tv-be.
Azonban a médiaboxot így csak a videón keresztül lehet fogni. Tehát AV-n rámegyek a videóra, és a videón kiválasztom az AV2-t. Azaz, ha a médiaboxot akarom nézni, a videót is be kell kapcsolnom.  :mad:
A tv-n egyébként van másik scart, de ha közvetlenül kötöm össze a médiaboxszal (a tv-t), akkor meg a videóval nem tudok médiaboxos adást felvenni...  :confused:

(nem, nem akarok felvevős médiaboxot)

Persze ahány video, annyi féle, de amiket én láttam és használtam, azoknál a bejövő scart jelét kikapcsolt állapotban átengedi a kimenő scartra is. Ilyen a 10 éves videom és a 2 éves is. Szerintem próbáld ki.

#619 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 10:24

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:16

Én csak a műsorújságban látom a nem nekem való csatikat  ;)
Ha egyenként lépegetek felfelé,akkor simán átugorja -nem is látom őket.

Igen, én is ott látom csak. De én már azzal váltom a csatornát sokszor. Lapozgatom, hogy meliyken megy értékelhető műsor, és akkor odakapcsolok, így sokkal gyorsabb a váltogatás, mint egyesével :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#620 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:16

Szerintetek van rá esély,hogy a UPC Digitális csatorna kiosztásába , bekerüljön a TV6, a Viasat History, KidsCo, Fix Tv?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#621 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:45

Ahogy elnézem itt az elosztásos problémákat, hát nálunk magához nyúlna a szerelő, mint korábban írtam.  :Đ
Marad az analóg, csak jó tuner kell hozzá. :) Ami meg érdekel, meglesz DVD-n, a többi adás meg egyszer nézhető, és nem akarom a Balázs showban lévők pattanásait elemzgetni.  :Đ
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#622 Felhasználó inaktív   dzsiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 14:44

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 10:01

Persze ahány video, annyi féle, de amiket én láttam és használtam, azoknál a bejövő scart jelét kikapcsolt állapotban átengedi a kimenő scartra is. Ilyen a 10 éves videom és a 2 éves is. Szerintem próbáld ki.

Nekem úgy tűnik, nem engedi át, már mindent próbáltam. Amúgy Ethernet bemenet minek van a médiaboxon?

#623 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 23. 19:22

Idézet: Mdanett - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 20:50

Üdv Piftuka!

Voltál reklamálni az UPC-nél?

[..]
Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak holnap mondani az 1221-en.

Szia!

Ne haragudj a kései válaszért! Műtöttek 1 hete, ezért nem a fórum látogatásával voltam elfoglalva.

Emiatt nem tudtam az UPC-hez sem bemenni még. Tegnap viszont próbáltam az 1221-en beszélni velük, s akartam hívni szerelőt, de esélytelen volt a dolog. Úgy 15 perc várakozás után lenyomtam a telefont.

Ismét mondom... felháborító, hogy nem ingyenes az ügyfeleknek fenntartott telefon. Emellett ez a várakozási idő... a múltkor kb. 1.000-1.500 forintom elment arra, hogy - hasztalan - jelentettem a problémámat, amit ők okoztak.

S most megint hasonló összeg, ráadásul még el sem értem őket... mindezt azért, hogy kihívjak egy árva szerelőt, hogy tegye rendbe, amit a múltkori bekötésnél elszúrtak.

Na mindegy... nem próbálkozom a telefonnal többé. Te jutottál valamire velük?

Ami viszont érdekes: most úgy tűnik (KOPP! KOPP! KOPP!), hogy rendben van a Chello!!!  :eek:

Reggel a viharos széllel elment az adás (ez korábban is elő szokott fordulni.) Úgy délután 2-3-ig nem is jött vissza, de net sem volt.

Most ideültem a gép elé, s meglepődve tapasztaltam, hogy tudok youtube-ot nézni, tudok letölteni, s végre 12 nap után a vírusirtómat is tudtam frissíteni.  :omg:

Szóval egyelőre rendben valónak látszik, s nagyon úgy tűnik, hogy náluk volt a hiba, mert gyanús, hogy egy mai sok órás "kábelhálózat leállás" után jött rendbe a dolog. (Hej, de kedvem lenne a múltkori, engem hibáztató support-ossal beszélni személyesen...!)

Remélem, most már marad is így rendben!

A hozzáértőket kérdezem, hogy mégis vajon mi okozhatta mindezt?  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#624 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:26

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 20:22

Műtöttek 1 hete, ezért nem a fórum látogatásával voltam elfoglalva.

:offtopic: Jobbulast!

Udv,
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#625 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 25. 09:02

Óh, hogy #@##@{đ###ĐĐ@# az UPC!  :reklamacio:

Megint rossz a Chello! Most hívhatom fel őket mégis.

De mi a fene okozza ezt? S miért volt jó 2 napig? Mit ügyködnek ezek ott a központban?  :confused:  :mad:

(Köszönöm, Samott!)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#626 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 09:12

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 9:02

Óh, hogy #@##@{đ###ĐĐ@# az UPC!  :reklamacio:

Megint rossz a Chello! Most hívhatom fel őket mégis.

De mi a fene okozza ezt? S miért volt jó 2 napig? Mit ügyködnek ezek ott a központban?  :confused:  :mad:

(Köszönöm, Samott!)

Nekem semmi baj nincs a Chelloval. Nem is volt mostanában. Újpest!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#627 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 20:34

Olvasom a fórumban, hogy
a digitális műsortovábbítással párhuzamosan a szokásos analóg módon is továbbításra kerül a csatornák nagy része.
Ez meglehetősen üti azt, amit az UPC ezzel foglalkozó weblapjain olvasni véltem. Mert ott mintha arról lenne szó, hogy az eddigi csatornák - mivel silverről váltok digitál silverre - analóg módon (akár többfelé osztva is) továbbra is foghatók.
Esetleg valaki tudja, hogy Budapesten ez konkrétan milyen csatornákat érint?

Más:
előzetesen megnéztem a nem rögzítős médiaboxok specifikációját. (azért azt, mert mindenféle HDD-s es DVD-s rögzítővel már bőven el vagyok látva). Örömmel tapasztaltam, hogy van scart video/dvd számára, amit a világ leg természetesebb módján úgy értelmeztem, hogy azon keresztül lehet felvenni (ld. pl. SAT receiverek). Most mintha az derülne ki egyes hozzászólásokból, hogy ez nem így van.
Mi az igazság?

u.i. a válasz meglehetősen sürgős lenne, mert holnap jön a szerelő.
Már ma is itt volt, de kiderült, hogy egy kb. 10m kábelszakasz még a nem csillagpontos időkből származó réz árnyékolású kábel. És ő csak migrációs telepítést végez. Ami konkrétan azt jelentette volna, hogy a szobán keresztül ledob egy új kábelt, én meg felszögezem, vagy felszögeztetem valakivel.
Mivel mondtam, hogy akkor inkább nem kérem, erre majd holnap jön egy másik, aki sűrítéses  telepítést is végez.
Tudja valaki mi is ez a szakzsargon?
Eredetileg csak ezt akartam megkérdezni, de amint beleolvalstam a fórumba, láttam, hogy vannak ennél jóval lényegibb kérdések is.

Szerkesztette: malvin 2008. 04. 25. 20:35 -kor

#628 Felhasználó inaktív   poli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 05:29

Idézet

előzetesen megnéztem a nem rögzítős médiaboxok specifikációját. (azért azt, mert mindenféle HDD-s es DVD-s rögzítővel már bőven el vagyok látva). Örömmel tapasztaltam, hogy van scart video/dvd számára, amit a világ leg természetesebb módján úgy értelmeztem, hogy azon keresztül lehet felvenni (ld. pl. SAT receiverek). Most mintha az derülne ki egyes hozzászólásokból, hogy ez nem így van.
Mi az igazság?

Az a csatlakozó arra szolgál ha nincs a tévében szabad scart akkor kihúzol a tv-ből 1 et oda bedugod.A boxot meg csatlakoztatod a helyére,a tévében.Tehát csak átjátsza a scart jelet.

Idézet

Olvasom a fórumban, hogy
a digitális műsortovábbítással párhuzamosan a szokásos analóg módon is továbbításra kerül a csatornák nagy része.
Ez meglehetősen üti azt, amit az UPC ezzel foglalkozó weblapjain olvasni véltem. Mert ott mintha arról lenne szó, hogy az eddigi csatornák - mivel silverről váltok digitál silverre - analóg módon (akár többfelé osztva is) továbbra is foghatók.
Esetleg valaki tudja, hogy Budapesten ez konkrétan milyen csatornákat érint?

Augusztus-tól a UPC megszünteti az HBO-csatornák analóg sugárzását,egyenlőre csak ezek nem lesznek foghatók analóg módon.

Szerkesztette: poli26 2008. 04. 26. 05:32 -kor

#629 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 07:56

Idézet: poli26 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 6:29

Az a csatlakozó arra szolgál ha nincs a tévében szabad scart akkor kihúzol a tv-ből 1 et oda bedugod.A boxot meg csatlakoztatod a helyére,a tévében.Tehát csak átjátsza a scart jelet.

Augusztus-tól a UPC megszünteti az HBO-csatornák analóg sugárzását,egyenlőre csak ezek nem lesznek foghatók analóg módon.

Vidéken csak az "alap" csomag marad analógban elérhető, tehát a silver digitális és az analóg vételi hely között jelentős különbség van.
Plusz, az analógról mostanában rejtélyes módon lekerültek (pótlás nélkül) csatornák, amik analóg módon már nem érhetők el, csak digitális dobozzal.

Az, meg hogy megszünteti az analóg HBO-t, az nem hátrányos az ügyfeleknek, tessenek végre megérteni..... :D :D

Szerkesztette: llamada 2008. 04. 26. 07:57 -kor

#630 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 08:32

Nos, a felvételi lehetőség hiánya miatt lemondtam a digitális megrendelést.
Majd próbálkozok a konkurenciánál.

De ez a "mi marad analógban" elméletileg azért továbbra is érdekel.
Az éppen előttem szóló megerősítette azt, hogy legalább is vidéken ez probléma.
Én eddig úgy gondoltam, hogy a média box az analóg jeleket mint egy video simán átengedi,
tehát semmiféle változás nem következhet be.

Persze elméletileg lehet egy olyan variáció is, hogy ezután nem jön analóg jel (azt a frekvencia tartományt is digitális átvitelre használják fel) és a médi box beállítástól függően bizonyos csatornákat analóggá konvertál az RF kimenetére, bizonyosakat meg nem. De ez ugye mindenképpen több csatorna egyidejű konvertálását jelentené, ezért nem igazán tűnik életszerűnek.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.