HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#571 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 12. 12:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 13:34

De nem a modem előtti szűrő az új a korábbi állapothoz képest, hanem amit a padlásra rakott be a srác. (Ezek szerint lehet, hogy anno nem véletlenül hagyták el a szűrő beszerelését oda?  :think: )

A másik, hogy nem nagyon figyeltem mivel szöszölt a srác... a szűrő az a henger alakú, kb. 4-5 cm-es fém dugó, ami a falból kijövő koax kábel és a kis fém házas "egyből kettőt" elosztó között van?

Igen azt a hengeres vackot csavard ki és meglátod mi lesz.

Nem is kell,hogy új legyen vmi. a korábbihoz képest !
Mint írtam nekem semmivel nem lett több -sőt 1 szűrővel kevesebb a korábbihoz képest.

Az én szerelőm elmondta,hogy minden csatlakozáshoz kell ilyen szűrő ahol net és analóg tv is van.
Viszont a digitális tv-hez nem kell -lekapta a szűrőt és megy is rendesen a net is és a box is !

#572 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 12. 12:46

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 11:24

ezúttal nem az Opera-t, hanem az Internet Explorer-t (miért gondolja minden supportos, hogy a böngésző okozza a problémát?  :rolleyes: )

így kizárom, hogy az operációs rendszerem, vagy a számítógépem okozza a hibát.

Erre közölte, hogy kiküldhet egy technikust, de amennyiben az ő laptopja nem jelez hibát, úgy ki kell fizetnem a kiszállás költségét. Hát az apjuk 'szát!  :reklamacio:

Nézd. Vannak böngészőspecifikus bajok, kizárni meg csak a olyanokat lehet, amiben biztosak vagyunk. Jelen esetben ez a halál, meg az adózás, a többi az lutri.

Ha techinkus kimegy, a gépén meg műxik rendesen, akkor miért is lenne jogod beszólni? Linuxos liveCD-ket pikkpakk le lehet ölteni, Firefox meg böngésző van benne, bebootolsz, CDről fut, DHCP-vel IP-t kap, aztán annyit simán el kellene boldogulnod, hogy műxik-e, meg HW bigyó rendben van.

Hidd el, supportnak sem könnyű, mert legkukább júzer is beugat, meg mtu-t hegeszt, meg proxy van beírva, amit végig kellene bogozni, de ügyfél előadja, hogy jó a gépe, meg ne pofázzanak vissza, meg különben is piros. mégi smit tud csinálni azon kívül, hogy 3 óra alatt végigpróbálgat dolgokat?

Ha annyira biztos vagy benne, ki kell hívni az embert, ha műxik, akkor Te sarad, ha nem műxik, akkor beszólhatsz, hogy "naugyehogyugye", akkor meg ingyé vót.
Make love not Wor.

#573 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 13:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 13:46

Ha annyira biztos vagy benne, ki kell hívni az embert, ha műxik, akkor Te sarad, ha nem műxik, akkor beszólhatsz, hogy "naugyehogyugye", akkor meg ingyé vót.

Nézd, kedves Jahno! Ez nem így működik.

Én előfizettem hűségszerződéssel egy szolgáltatásra, amit július 26-al ők megszüntetnek. A jelenlegi csomagot leváltó csomaghoz szükséges mediabox beköttetett, de nem csak ez a változtatás történt, hanem a srác beiktatott a rendszerbe egy plusz szűrőt (valamit a gép melletti elosztóval is babrált, de elvileg ahhoz nem tett hozzá semmit, s nem vett le arról semmit), s azóta rossz a Chello net, amiért fizetek.

S nem azért fizetek, hogy csak böngészni tudjak. Nem warezolok, de időnként egy driverfrissítést, animációt, stb. letöltök. (Mást ne mondjak, a vírusirtó napi frissítése is milyen fontos.), a youtube-ot pedig szoktam nézegetni, mert jó klipek vannak rajta.

Szóval ez az böngészésen kívül másra nem jó net drága havi 3.500 forintért.

Arról már nem is beszélve, hogy ha igaz a gyanúm, s a szűrővel és a kábelekkel való "babrálás" és módosítás okozza a problémát, akkor az egyértelműen a beüzemelő szakember felelőssége.

Akkor miért is nekem kell fizetni a kiszállásért? (Arról már nem is beszélve, hogy úgy egy ezres elment ma a support-al való telefonálgatásra, tegnap meg a szakinak adtam egyet, mert "milyen rendes volt"... én hülye!)
Meg mi az, hogy én tesztelgessem mindenféle számítógépekkel azt a kábelrendszert, azt a szolgáltatást, amiért én fizetek nekik, nem is keveset?

Jöjjenek ki, állítsák vissza a kábelrendszeren az eredeti állapotot, (akár vegye le még a mediabox-ot is) nézzük meg, hogy működik-e úgy a Chello, majd újból üzemelje be a tegnapiak szerint, s nézzük meg, hogy úgy működik-e!

Nehogy már én álljak neki babrálni a kábelrendszert, aztán meg majd, amikor mindenképpen ki kell jönniük, akkor majd még ráfogják, hogy "aha, hát hozzányúlt a kábelezéshez, azért rossz!".

Nem hagyom annyiban a dolgot. Hétfőn munka után első dolgom lesz az irodájukba bemenni, s megmondani, hogy küldjenek valakit, aki visszacsinál mindent.

(A "böngészőspecifikus bajokhoz" annyit, hogy fentebb is írtam, az Internet Explorer-el is próbáltam, s azzal is rossz volt. Mivel a FireFox-ot nem tudom most letölteni, így arról nem nyilatkozhatok.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#574 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 13:48

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 14:33

Arról már nem is beszélve, hogy ha igaz a gyanúm, s a szűrővel és a kábelekkel való "babrálás" és módosítás okozza a problémát, akkor az egyértelműen a beüzemelő szakember felelőssége.

Akkor miért is nekem kell fizetni a kiszállásért? (Arról már

Mondom, ha Ő baszta el, akkor nem fizetsz.

Próbálom kilogikázni mi nem működhet, de ha szűrő miatt lenne, akkor lehet webezés sem működne. Tudja a fene, akár ki is próbálhatnád, de akkor hozzányúltál, ha nem boldogulsz vele, akkor majd mondják, hogy hozzányúltál.
Make love not Wor.

#575 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 16:26

Nehogy már én álljak neki babrálni a kábelrendszert, aztán meg majd, amikor mindenképpen ki kell jönniük, akkor majd még ráfogják, hogy "aha, hát hozzányúlt a kábelezéshez, azért rossz!".

Arról még nem nyilatkoztál,hogy a boxhoz legközeleb eső csatlakozón van-e szűrő ?
Ha van szedd le -soha sem fogja senki észrevenni. Láttam ahogy az enyémet csinálta:
-a csatlakozónál a szűrö végén lévő csavart kicsavarta majd a szűrőt lecsavarta a kábelről és utána a kábelt csatlakoztatta a csatlakozóba.

#576 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 16:49

A net és a tv elosztó elé tett még egy szűrőt? Láttam már ilyet.
Vedd ki te is, ha az elosztó után a tv ágon van már egy.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 01:28

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 17:49

Set top box elé nem kell szűrő, az kvázi kábelmodem.
Make love not Wor.

#578 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 13. 07:24

A kábelmodem és a bejövő kábel között sehol sem lehet szűrő! A szűrő funkciója, hogy a tv felé jövő analóg jelből szűrje ki a zavaró jeleket (pl. a számítógép jeleit) és nem fordítva.

#579 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 07:38

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 8:24

A kábelmodem és a bejövő kábel között sehol sem lehet szűrő! A szűrő funkciója, hogy a tv felé jövő analóg jelből szűrje ki a zavaró jeleket (pl. a számítógép jeleit) és nem fordítva.

Nem, a szűrő funkciója, hogy a tv felől jövő zavaró jeleket kiszűrje a halózatból. Azokat a frekvenciákat szűri ki, amelyeket a kábelmodemek a visszirányú kommunikációra használnak.

#580 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 11:19

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 8:38

Nem, a szűrő funkciója, hogy a tv felől jövő zavaró jeleket kiszűrje a halózatból. Azokat a frekvenciákat szűri ki, amelyeket a kábelmodemek a visszirányú kommunikációra használnak.

Meg a kábelmodem felől visszafelé menő jelek ne legyenek láthatók kép formájában.
Make love not Wor.

#581 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 11:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 12:19

Meg a kábelmodem felől visszafelé menő jelek ne legyenek láthatók kép formájában.

#582 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 18:39

...

Piftuka, ne csinald ezt, Jahno jol mondta: tolts le egy linuxos live CD-t, boot-olj be vele, es probald ki... sokkal olcsobb mint hulyet csinalni magadbol ha esetleg a szerelo notijan megis megy minden hiba nelkul. En csak akkor hivnek kulsost, ha teljesen biztos lennek benne, hogy nem az en cuccomban van a hiba. Marpedig amit te tettel az keves a bizonysaghoz...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#583 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:06

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 17:49

No, akkor leírom mégegyszer, mert lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg fentebb.

A padlásra jön be a kábel, az van elosztva a padláson két felé (nappali és kisszoba), s jön le a házba a plafonon átfúrt két lyukon keresztül a megfelelő helyre (nappali és kisszoba).

A padláson a kettős elosztó előtt nem volt szűrő, a srác rakott be egyet oda. (Miután csodálkozott a szűrő hiányán.)

A padlásról a nappaliba behúzott kábel a TV-s szekrény mellett a falnál ismét ketté van osztva. Ezen részen nincsen szűrő. Az egyik kábel megy a mediabox-hoz, a másik a falon keresztül az én szobámba.

Az én szobámba a nappali felől érkezik a kábel, ott egy kettős elosztó választja ketté. A falból kijövő kábel megy az egyik felébe, s a kábelmodem felől jövő pedig a másik felébe ennek az elosztónak.

Az elosztó másik felén egy kábelcsatlakozó van, onnan jön a kábel a szobámban lévő TV-hez.
A szűrő ezen a részen van. Az elosztó egyes fele és a TV-ből jövő kábel között.

(Amennyiben a szűrő az a 4-5 cm hosszú, a kábellel megegyező vastagságú, csavaros, teljesen fém "izé". Jól mondom? Ez a szűrő?)

#584 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 13. 19:13

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 19:39

Piftuka, ne csinald ezt, Jahno jol mondta: tolts le egy linuxos live CD-t, boot-olj be vele, es probald ki...

Kedves Samott!

Én készséggel és azonnal letöltök egy Linux-os live CD-t, amint elárulod nekem, hogyan töltsek le Linux-os live CD-t egy olyan számítógéppel, amelyiknek éppen az a gondja, hogy a Chello hibája miatt semmit nem tudok letölteni vele!? :)

Idézet

sokkal olcsobb mint hulyet csinalni magadbol ha esetleg a szerelo notijan megis megy minden hiba nelkul. En csak akkor hivnek kulsost, ha teljesen biztos lennek benne, hogy nem az en cuccomban van a hiba. Marpedig amit te tettel az keves a bizonysaghoz...

Én nem esem kétségbe. Egész egyszerűen az UPC ügyintézőjének elmesélem a sztorit, hogy a szerelő srác változtatott a padláson is a kábelezésen (a plusz szűtő beiktatása), s egyértelműen erre vezethető vissza a meghibásodás. Amennyiben az irodai ügyintéző is jön a "nem ingyenes kiszállás" szöveggel, megmondom, hogy akkor nem kérek mást, mint az eredeti állapot visszaállítását a padlás kábelezésén.
Azért pedig nem kérhetnek pénzt. Én ugyanis nem szerelhetem az ő kábelrendszerüket. Az az ő dolguk.

Ha erre sem hajlandó, akkor pedig visszaadom a mediabox-ot, és teljes mértékben a korábbi állapot visszaállítását kérem. Erre pedig jogom van a szerződés szerint is.

#585 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:28

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:06

No, akkor leírom mégegyszer, mert lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg fentebb.

A padlásra jön be a kábel, az van elosztva a padláson két felé (nappali és kisszoba), s jön le a házba a plafonon átfúrt két lyukon keresztül a megfelelő helyre (nappali és kisszoba).

A padláson a kettős elosztó előtt nem volt szűrő, a srác rakott be egyet oda. (Miután csodálkozott a szűrő hiányán.)

A padlásról a nappaliba behúzott kábel a TV-s szekrény mellett a falnál ismét ketté van osztva. Ezen részen nincsen szűrő. Az egyik kábel megy a mediabox-hoz, a másik a falon keresztül az én szobámba.

Az én szobámba a nappali felől érkezik a kábel, ott egy kettős elosztó választja ketté. A falból kijövő kábel megy az egyik felébe, s a kábelmodem felől jövő pedig a másik felébe ennek az elosztónak.

Az elosztó másik felén egy kábelcsatlakozó van, onnan jön a kábel a szobámban lévő TV-hez.
A szűrő ezen a részen van. Az elosztó egyes fele és a TV-ből jövő kábel között.

(Amennyiben a szűrő az a 4-5 cm hosszú, a kábellel megegyező vastagságú, csavaros, teljesen fém "izé". Jól mondom? Ez a szűrő?)

Valami nagyon gázos az elosztásodnál, vagy csak én nem értem jól.
Az eredeti állapotnak így kellett kinéznie.

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#586 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:28

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:13

Én készséggel és azonnal letöltök egy Linux-os live CD-t, amint elárulod nekem, hogyan töltsek le Linux-os live CD-t egy olyan számítógéppel, amelyiknek éppen az a gondja, hogy a Chello hibája miatt semmit nem tudok letölteni vele!? :)

Mintha azt irtad volna, hogy az ftp mukodott hiba nelkul... ezt ugyanonnet tudod letolteni, ahonnet a teszt fajlt toltotted: ftp://ftp.fsn.hu/pub/CDROM-Images/ubuntu/...esktop-i386.iso

Samott ;)
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#587 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 13. 20:10

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:28

Valami nagyon gázos az elosztásodnál, vagy csak én nem értem jól.
Az eredeti állapotnak így kellett kinéznie.

Ez a rajz tök jó! :) Te csináltad? Majdnem jó, de kiegészítem. (Sajnos én nem tudok ilyen rajzot összehozni.)

Az eredeti állapot szerint a kábel így jött:

"Antenna"--->Utcai pózna--->Padlás--->ELOSZTÓ
                                  _ _ __ __ _ _ _ _ _ / \
    PLAFON PLAFON  / PLAFON PLAFON      \ PLAFON PLAFON  PLAFON PLAFON
                                /                                    \
TV<_ _Kisszoba <_/                                        \_ _ _>NAPPALI_ __>ELOSZTÓ_ _ _  >TV1
                                                                                                                /
                                                                        FAL FAL FAL FAL FAL FAL / FAL FAL FAL FAL FAL FAL
                                                                                                          /
              TV2<_ _SZŰRŐ<_ _ ELOSZTÓ<_ _ _ _ ÉN SZOBÁM<_ _ _ _ / 
                                                    \
                                                      \                  (UTP)
                                                  KÁBELMODEM_ _ _ _  _ __ >SZÁMÍTÓGÉPEM

Nem tudom, mennyire áttekinthető (és remélem, nálatok nincsen szétcsúszva). Annyi változás történt, hogy a padláson egy szűrőt rakott a kábelre a szerelő. (Azt nem tudom, hogy a padlásra bejövő fő vezetékre, vagy a kettéválasztás után a nappaliba bejövő kábelre rakta-e.)

#588 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 13. 20:28

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:28

Mintha azt irtad volna, hogy az ftp mukodott hiba nelkul... ezt ugyanonnet tudod letolteni, ahonnet a teszt fajlt toltotted: ftp://ftp.fsn.hu/pub/CDROM-Images/ubuntu/...esktop-i386.iso

Samott ;)

Jogos, köszönöm!  :up: Egyúttal elmondom, hogy amint olvastam ezt a hozzászólásodat, már el is kezdtem letölteni.  ;)

Közben elkezdtem a fenti ábrát megrajzolgatni (tartott vagy 10 percig), ránéztem a letöltésre és...

Most már az FTP sem megy. 0,4%-nál megállt ez is. Újraindítottam, 0,5%-ig elment, de megint megállt. Még egy próbát tettem, most 0,6%-on áll.

Kijelenthetem most már teljes bizonyossággal, hogy nem nálam van a hiba?  :think:

#589 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 20:45

Szerintem hiányzott a fenti szűrő, de nyilvánvalóan rossz helyre tette. Ugyanis a kisszobába vezető leágazásra kellett volna tennie, hogy az attól a tévétől visszaverődő jeleket szűrje. Most a kábelmodem felől érkező, visszafelé küldött jeleket szűri, ezért nem kap visszajelzést az adatküldő oldal, ezért áll le a letöltés.

#590 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 20:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 21:28

Kijelenthetem most már teljes bizonyossággal, hogy nem nálam van a hiba?  :think:

Ha az ftp se mukodik, akkor mar mas a leanyzo fekvese... ;)

Samott

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.