Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 18:21
Szólhattál volna előbb ...
Talán nem utólag kellett volna megkérdezni. Vagy a hétvégén rendelted meg a T-től?
Idézet
szerencsére manapság a "videoknak" (azért idézőjelben, mert valójában nem a szó eredeti értelmében vett videomagnóról, hanem más rögzítő eszközről van szó) több ki és bemenetük van.
Ha nem videomagnó, az más -- normálisabb DVD-s cuccokon RGB is van, amit (mint már volt róla szó) tényleg jobb közvetlenül a tévére kötni.
Idézet
Na meg a TVnek is. Pláne, ha az ember megtoldja egy extenderrel ... Ráadásul egy scart IN és OUT vonalait egy kis kábelezési ügyeskedeéssel nem is feltétlenül kell ugyanarra a berendezésre vinni.
Ez igaz. Azonban, ha külön vezeted a tévére, akkor a tévé távirányítóját is kéznél kell tartani.
Nem tudom, T-nél hogy van, de a UPC által adott távirányítón egy gombnyomás váltani az analóg és digitális adások, illetve a külső eszköz képe között.
Idézet
Az "általában nyomják kifelé" a gyakorlatban azt jelenti, hogy mondjuk 4 scarból 1en (már amelyik).
Az én tévémen 3 Scart van, és mindegyiken jön kifelé.
Idézet
Mindent összevetve, azt hiszem még neked van tanulni valód scart ügyben ...
Pl.?
Idézet
ismét az
www.upcdigital.hu-ról:
ha a TV készüléken nincs scart csatlakozó, akkor egy scart modulátorra van szükség, melyek beszerezhetők a szórakoztató elektronikai szakárúházakban ...
Még szerencse, hogy tekintettel a 70+ éves nénikékre
a telepítést végző munkatársunknál is megvásárolható ...
Szóval, magyarázza meg nekem valaki - ha ugyan ez egyáltalán megmagyarázható - hogy miért nem tudja az a nyomorult media box alapból kiadni az aktuális csatornát RF-en?
1. Digitális adást alapvetően elég kompromisszumos RF-en átvinni a tévébe.
(Már kompozitban átvíve sem olyan jó, mint legalább RGB-n - egy sima CRT-s tévén is jól látható ezek között a különbség. Egy nagyobb LCD tévére meg HDMI-n érdemes átvinni az SD adást is.)
2. Így a dolog erősen opcionálissá válik - miért növelje a költségeket a gyártó egy olyan dologgal (modulátor), amit kevesen fognak használni?
3. Mivel elég kevés olyan tévé van már használatban, amin sem RGB, sem kompozit bemenet sincs.
4. A T-s boxon van ilyen fícsör?
Én amúgy az s-video jelet hiányolom - tunerkártyámon van ilyen bemenet. RGB kb. egyiken sincs, a kompozit meg jelentősen rosszabb. (Tévéből nem tudom, van-e olyan, amin nincs RGB, de van s-video.)
Szerkesztette: dezz 2008. 04. 27. 17:53 -kor