HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#631 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 09:16

Idézet: poli26 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 5:29

Az a csatlakozó arra szolgál ha nincs a tévében szabad scart akkor kihúzol a tv-ből 1 et oda bedugod.A boxot meg csatlakoztatod a helyére,a tévében.Tehát csak átjátsza a scart jelet.

Augusztus-tól a UPC megszünteti az HBO-csatornák analóg sugárzását,egyenlőre csak ezek nem lesznek foghatók analóg módon.

Én úgy tudóm,hogy Júliús 1 től szüntetik meg az analog HBO-t!
De viszont Digitálison akkár mind az 5 fílm csatornát megkapod hasonló áron.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#632 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 10:08

Nekünk elég régóta van HBO,de talán ha 5 filmet megnézek rajta egy évben.Ez közönhető a p2p kultúrának persze.Speciel az átállás után nem fogom kérni a HBO-t.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#633 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 13:07

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:32

Nos, a felvételi lehetőség hiánya miatt lemondtam a digitális megrendelést.
Majd próbálkozok a konkurenciánál.

Persze elméletileg lehet egy olyan variáció is, hogy ezután nem jön analóg jel (azt a frekvencia tartományt is digitális átvitelre használják fel) és a médi box beállítástól függően bizonyos csatornákat analóggá konvertál az RF kimenetére, bizonyosakat meg nem.

A box azt engedi át, amit küldenek. Tehát, ha megszűnik az analóg HBO, akkor a nem médiaboxos vételi helyeken a lakásban nem fogsz tudni HBO-t nézni. Megoldás: több médiaboxra előfizetés.
Videós felvétel meg vagy analóg csatornákról készülhet, függetlenül a médiaboxon jövő műsortól (tehát, ami nem jön analógban, ugye nem tudja önállóan felvenni), illetve, a médiabox scart-járól felvétel, av módban, de akkor a médiaboxon nem nézhetsz mást, csak amit éppen felveszel.
Ha hozzávesszük, hogy a videó egyik maradék feladata az időben ütköző műsorokból az egyik felvétele, akkor látható, hogy ezt a funkcióját nagyrészt elveszti.
A médiaboxon nincs digitális vételből kimodulált RF jel, csak átmenő. A digitális műsorból scart vagy a hd-nél hdmi van.

Szerkesztette: llamada 2008. 04. 26. 13:08 -kor

#634 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 07:07

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 12:07

... a médiabox scart-járól felvétel, av módban, de akkor a médiaboxon nem nézhetsz mást, csak amit éppen felveszel.

Amúgy sem nézhetnék mást.
Azt ugyanis nem várnám el a médiaboxtól, hogy az egyik scarton más csatornát adjon ki, mint a másikon.
Az átalad ajánlott megoldásnak megvan az az "előnye", hogy a videonak akkor is bekapcsolva kell lenni, amikor nem veszek fel, hanem csak nézek.
Persze ez is megoldható egy scart kapcsolóval, amit persze időnként elfelejt az ember átállítani.

Közben megnéztem a konkurenciát is:
érdekes - és nagyon nem értem, hogy miért - de a 2. scart ott is csak bemenet.
Van viszont composit és svhs kimenet is - tehát a felvétel azért megoldható.
És ha már erről beszélgetünk:
a hdmi kimenet használata viszont letiltja az összes többi kimenetet.
Ezt sem értem. És nem csak én, más sem.

u.i. mindent összevetve nem értem ezt a "kicsinyességet".
Ha rajtam múlna, én még az RF-re is kitenném az éppen komvertált csatornát.
Nem igazán valószínű, hogy valaki éppen e miatt "spórol meg" egy második media boxot.

u.i.2. én a videonak leginkább azt a "funkcióját" használom, hogy a késő éjszaka vetített filmeket normális nappali időben nézem meg.

#635 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 07:26

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 8:07

a hdmi kimenet használata viszont letiltja az összes többi kimenetet.
Ezt sem értem. És nem csak én, más sem.

De nem tiltja le az összes többit, ugyanis a kettes scarton ilyenkor továbbra is van kimenet. Én különben úgy szoktam fölvenni, hogy a pvr-es mediabox fölveszi ami érdekel, aztán holtidőben (amikor éppen nem akarok nézni semmit a tv-n), átjátszom a dvd rekorderre, a fent említett kettes scarton keresztül.

#636 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 07:57

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 8:07

Amúgy sem nézhetnék mást.
Azt ugyanis nem várnám el a médiaboxtól, hogy az egyik scarton más csatornát adjon ki, mint a másikon.

Az alapprobléma nem az, hogy a mediabox mit ad ki, hanem hogy a videóból (is) "kiesik" a tuner rész, mert eddig volt két tunered (egy a tv-ben, egy a videóban), és most csak egy van, a mediaboxban. (Már, a digit adások szempontjából.)

#637 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 09:47

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 8:57

Az alapprobléma nem az, hogy a mediabox mit ad ki, hanem hogy a videóból (is) "kiesik" a tuner rész, mert eddig volt két tunered (egy a tv-ben, egy a videóban), és most csak egy van, a mediaboxban. (Már, a digit adások szempontjából.)

Kivéve ha pvr-es boxod van, mert akkor megintcsak két tunered van, a digitális adások szempontjából is.

#638 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 11:59

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 6:26

De nem tiltja le az összes többit, ugyanis a kettes scarton ilyenkor továbbra is van kimenet.

A 2-es scarton azt érted, amit alapból a TV-re kell kötni?
Feltételezem, hogy igen, mert hogy nekem éppen az a problémám, hogy azon a scarton ahova a video kothető nincs kimenő jel.
Ebben az esetben ebből a szempontból az UPC a jobb, mert a T-Online fórumán azt állítják, hogy a HDMI használat mindenféle más kimenetet letilt.

#639 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 12:37

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 12:59

A 2-es scarton azt érted, amit alapból a TV-re kell kötni?
Feltételezem, hogy igen, mert hogy nekem éppen az a problémám, hogy azon a scarton ahova a video kothető nincs kimenő jel.
Ebben az esetben ebből a szempontból az UPC a jobb, mert a T-Online fórumán azt állítják, hogy a HDMI használat mindenféle más kimenetet letilt.

Nem, 1-es scartnak hivom a tv jelut, ha hdmi-n van kapcsolat, ezt a scartot lekapcsolja a box. A 2-esen meg tan AUX felirat van, azon mindig van jel.

#640 Felhasználó inaktív   The Hitman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 14:36

Tegnap este az Erdei meccs fele szaggatott.Nem tudom mi lehetett a gáz vele de nagyon idegesítő volt. Olyan volt mintha codec hiba lett volna, természetesen a hang is hasonlóan akadozott mint a kép. Hát még jó hogy nálunk nem upc van...  ;)
"The Best There Is! The Best There Was! The Best There Ever Will Be!" - Bret "The Hitman" Hart

"...The biggest dreams can still come true." - Bret "The Hitman" Hart

#641 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 15:45

Malvin:
Az 1. (TV) Scarton RGB-ben és kompozitban is jöhet a jel (box beállítástól függően).
(RGB-ben egyszerre csak egy irányban mehet jel.)
A 2. Scart (video/DVD) csak kompozitban működik, de ott párhuzamosan mindkét irányban megy jel.
Így ezen keresztül fel tudod venni az éppen futó műsort, vagy a box távirányítóján a DVD gombot benyomva átengedi magán a box a kapott jelet. (Mindezt tehát itt kompozitban -- RGB-t tudó DVD-t közvetlenül a tévére érdemes kötni, a sokkal jobb kép miatt.)

(A DVR-es boxokkal meg tudták volna tenni, hogy az egyik Scarton más csatorna képe jön ki, mint a másikon, mivel hogy 2db tuner és dekóder van bennük. De ez plusz menüpontokat igényelne, ami egyesek számára már talán "túl bonyolult" lenne.)

A budapesti analóg kiosztás letölthető a upc.hu-ról. Az eddigi Családi csomag kínálatának nagy része megvan.

#642 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 16:11

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 11:37

Nem, 1-es scartnak hivom a tv jelut, ha hdmi-n van kapcsolat, ezt a scartot lekapcsolja a box. A 2-esen meg tan AUX felirat van, azon mindig van jel.

Akkor itt valami kavarc van!
ld. poli26 hozzászólását az előző oldalon (2008. ápr. 26): szerinte a scart2 csak bemenet.
Az UPC honlapjaán lévő dokumentumokban (felhasználói kézikönyv és kisokos) nem látszanak a scartok feliratai.  A T-Online-éban viszont igen: azon egyértelműen SCART IN látható.

És persze az sem mindegy, hogy melyik médiaboxról beszélünk.
Az UPC "kínálatánban" (kisokos) négyféle is szerepel.
De most már részemről mind1, mivel - lévén, hogy a T-Online-os STB-n a composit kimenet egyértelműen megoldja a "felvétel gondomat", és hát nem szeretek sokáig sza...kodni, ezért már - meg is rendeltem.

Legfeljebb az UPC tanulhatna belőle, hogy talán jobban járna, ha a csicsás reklámszövegek helyett időnként talán pontosabb "specifikációkat" addna.
Pl. mit is mond az www.upcdigital.hu arról, hogy
Miből áll a beszerelés? Nos a válasz:
Csak annyit kérünk Öntől, hogy tegyen szabaddá egy 230V-os csatlakozót a TV közelében, mert a médiaboxot is be kell dugni valahová. ... És ha ezt összevetem azzal, miért és hogyan hiúsult meg (most már azt mondom szerencsére!) az első alkalommal a telepítés ...

#643 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 16:25

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 17:11

Akkor itt valami kavarc van!
ld. poli26 hozzászólását az előző oldalon (2008. ápr. 26): szerinte a scart2 csak bemenet.

Nem kell mindent elhinni :)
En mindket scartot hasznaltam mar kimenetkent. A thomson dvr-en es a philips dvr-en is.

#644 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 16:38

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 17:11

De most már részemről mind1, mivel - lévén, hogy a T-Online-os STB-n a composit kimenet egyértelműen megoldja a "felvétel gondomat", és hát nem szeretek sokáig sza...kodni, ezért már - meg is rendeltem.

No és lejátszani hogy fogsz arról a videóról? Mármint hogy juttatod a tévére a képet?

Idézet

Legfeljebb az UPC tanulhatna belőle, hogy talán jobban járna, ha a csicsás reklámszövegek helyett időnként talán pontosabb "specifikációkat" addna.

Gondolkodni is szabad - ha már nem tudod, hogy a Scart kompozitban kétirányú, és általában ezt ki is használják, ha nincs különösebb akadálya. Pl. a tévék általában nyomják kifelé az éppen nézett adást (vagy egy másik Scarton kapott jelet [ha kompozit]) a Scart csatijaikon.

Akárhogy is nézzük, a UPC boxainak kialakítása ilyen szempontból ésszerűbb.

#645 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 17:21

Idézet

Nem kell mindent elhinni smile2.gif

Szólhattál volna előbb ...
És persze az meg hallgathatott volna, aki nem tud holtbiztos információt ...

Idézet

No és lejátszani hogy fogsz arról a videóról?

szerencsére manapság a "videoknak" (azért idézőjelben, mert valójában nem a szó eredeti értelmében vett videomagnóról, hanem más rögzítő eszközről van szó) több ki és bemenetük van. Na meg a TVnek is. Pláne, ha az ember megtoldja egy extenderrel ... Ráadásul egy scart IN és OUT vonalait egy kis kábelezési ügyeskedeéssel nem is feltétlenül kell ugyanarra a berendezésre vinni.

Az "általában nyomják kifelé" a gyakorlatban azt jelenti, hogy mondjuk 4 scarból 1en (már amelyik).

Mindent összevetve, azt hiszem még neked van tanulni valód scart ügyben ...

Ami pedig azt illeti, hogy

Idézet

Akárhogy is nézzük, a UPC boxainak kialakítása ilyen szempontból ésszerűbb.

ismét az www.upcdigital.hu-ról:
ha a TV készüléken nincs scart csatlakozó, akkor egy scart modulátorra van szükség, melyek beszerezhetők a szórakoztató elektronikai szakárúházakban ...
Még szerencse, hogy tekintettel a 70+ éves nénikékre a telepítést végző munkatársunknál is megvásárolható ...
Szóval, magyarázza meg nekem valaki - ha ugyan ez egyáltalán megmagyarázható - hogy miért nem tudja az a nyomorult media box alapból kiadni az aktuális csatornát RF-en?

#646 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 17:49

Idézet: malvin - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 18:21

Szólhattál volna előbb ...

Talán nem utólag kellett volna megkérdezni. Vagy a hétvégén rendelted meg a T-től? ;)

Idézet

szerencsére manapság a "videoknak" (azért idézőjelben, mert valójában nem a szó eredeti értelmében vett videomagnóról, hanem más rögzítő eszközről van szó) több ki és bemenetük van.

Ha nem videomagnó, az más -- normálisabb DVD-s cuccokon RGB is van, amit (mint már volt róla szó) tényleg jobb közvetlenül a tévére kötni.

Idézet

Na meg a TVnek is. Pláne, ha az ember megtoldja egy extenderrel ... Ráadásul egy scart IN és OUT vonalait egy kis kábelezési ügyeskedeéssel nem is feltétlenül kell ugyanarra a berendezésre vinni.

Ez igaz. Azonban, ha külön vezeted a tévére, akkor a tévé távirányítóját is kéznél kell tartani.
Nem tudom, T-nél hogy van, de a UPC által adott távirányítón egy gombnyomás váltani az analóg és digitális adások, illetve a külső eszköz képe között.

Idézet

Az "általában nyomják kifelé" a gyakorlatban azt jelenti, hogy mondjuk 4 scarból 1en (már amelyik).

Az én tévémen 3 Scart van, és mindegyiken jön kifelé.

Idézet

Mindent összevetve, azt hiszem még neked van tanulni valód scart ügyben ...

Pl.?

Idézet

ismét az www.upcdigital.hu-ról:
ha a TV készüléken nincs scart csatlakozó, akkor egy scart modulátorra van szükség, melyek beszerezhetők a szórakoztató elektronikai szakárúházakban ...
Még szerencse, hogy tekintettel a 70+ éves nénikékre a telepítést végző munkatársunknál is megvásárolható ...
Szóval, magyarázza meg nekem valaki - ha ugyan ez egyáltalán megmagyarázható - hogy miért nem tudja az a nyomorult media box alapból kiadni az aktuális csatornát RF-en?

1. Digitális adást alapvetően elég kompromisszumos RF-en átvinni a tévébe.
(Már kompozitban átvíve sem olyan jó, mint legalább RGB-n - egy sima CRT-s tévén is jól látható ezek között a különbség. Egy nagyobb LCD tévére meg HDMI-n érdemes átvinni az SD adást is.)
2. Így a dolog erősen opcionálissá válik - miért növelje a költségeket a gyártó egy olyan dologgal (modulátor), amit kevesen fognak használni?
3. Mivel elég kevés olyan tévé van már használatban, amin sem RGB, sem kompozit bemenet sincs.
4. A T-s boxon van ilyen fícsör?

Én amúgy az s-video jelet hiányolom - tunerkártyámon van ilyen bemenet. RGB kb. egyiken sincs, a kompozit meg jelentősen rosszabb. (Tévéből nem tudom, van-e olyan, amin nincs RGB, de van s-video.)

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 27. 17:53 -kor

#647 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 18:24

Idézet

alán nem utólag kellett volna megkérdezni. Vagy a hétvégén rendelted meg a T-től?

2008. ápr. 25., péntek - 19:34

Idézet

előzetesen megnéztem a nem rögzítős médiaboxok specifikációját. (azért azt, mert mindenféle HDD-s es DVD-s rögzítővel már bőven el vagyok látva). Örömmel tapasztaltam, hogy van scart video/dvd számára, amit a világ leg természetesebb módján úgy értelmeztem, hogy azon keresztül lehet felvenni (ld. pl. SAT receiverek). Most mintha az derülne ki egyes hozzászólásokból, hogy ez nem így van.
Mi az igazság?
....
u.i. a válasz meglehetősen sürgős lenne, mert holnap jön a szerelő.
Már ma is itt volt, de kiderült, ...

2008. ápr. 26., szombat - 4:29poli26

Idézet

Az a csatlakozó arra szolgál ha nincs a tévében szabad scart akkor kihúzol a tv-ből 1 et oda bedugod.A boxot meg csatlakoztatod a helyére,a tévében.Tehát csak átjátsza a scart jelet.

2008. ápr. 26., szombat - 7:32

Idézet

Nos, a felvételi lehetőség hiánya miatt lemondtam a digitális megrendelést.
Majd próbálkozok a konkurenciánál.

Ezzel párhuzaosan még pénteken elkezdtem érdeklődni a T-Online forumokon, és mivel ott megnyugtatóbb válaszokat kaptam, ezért szombat délután (léven most szombat munkanap volt) meg is rendeltem.

Mindent összevetve, a kérdés nem nevezhető utólagosnak.

#648 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 18:54

Idézet

Így a dolog erősen opcionálissá válik - miért növelje a költségeket a gyártó egy olyan dologgal (modulátor), amit kevesen fognak használni?

Miért van akkor minden videoban, SAT receiverben RF modulátor is?
Azokat is jobb Scarton vagy SVHS-en kötni, ezért valószínű ezeket is kevesen használják.

Idézet

Pl.?

pl. azt írtad: ha már nem tudod, hogy a Scart kompozitban kétirányú, és általában ezt ki is használják, ha nincs különösebb akadálya. Pl. a tévék általában nyomják kifelé az éppen nézett adást (vagy egy másik Scarton kapott jelet [ha kompozit]) a Scart csatijaikon.

SCART szabvány az kétirányú. A konkrét kivitelezés viszont olyan amilyen.
A 90-es évek elején még közismert volt az a kifejezés, hogy FULL SCART. Az ahol minden vonal mindkét irányba, mindenféle átkötések nélkül, "tisztán" megvolt. Attól, hogy manapság ez szerencsére feledésbe merült, attól nekem ha egy scartra az van irva - vagy azt mondják - hogy IN, akkor az nekem nem kétirányú. És nem én nem tudom, hogy lehetne kétirányú, hanem Te nem tudod, hogy léteznek (léteztek) nem kétirányú scart csatlakozók és kábelek.
Mint ahogy az is a Te egyéni "szerencséd", hogy TV-d minden scartja ad ki is jelet (nem kell sakkozni).
Nekem sajnos mindkét TV-m (Sony ill. Panasonic, és nem is olyan régiek) csak egy scarton adnak ki jelet.

Szerkesztette: malvin 2008. 04. 27. 19:05 -kor

#649 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 19:23

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 10:47

Kivéve ha pvr-es boxod van, mert akkor megintcsak két tunered van, a digitális adások szempontjából is.

A videód szempontjából viszont hiába van a pvr-ben még egy tuner, ugyanarra fogod tudni használni, mintha nem lenne pvr-s dobozod.

#650 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 19:54

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 20:23

A videód szempontjából viszont hiába van a pvr-ben még egy tuner, ugyanarra fogod tudni használni, mintha nem lenne pvr-s dobozod.

Ez nem igaz, ugyanis ha a visszanezhetoseg funkciot nezzuk, akkor a box helyettesiti a videot, ha pedig az archivalast, akkor utolag atjatszhato a videora (gondolom nem akarsz folyamatosan tevezni), szoval tobbre hasznalhatod a videot mintha nem lenne pvr-es dobozod.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.