HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#481 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 04. 14:59

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 14:18

Ha ragaszkodsz a BebeTV-hez, akkor inkább UPC Direct-re fizess elő. Ott elérhető ez a csatorna, önálló helyen.

Megmondom őszintén eddig nem sok ember volt jó véleménnyel róla. Akinek nincs gyereke, az kiröhögte, akinek van, az meg az ördögöt látta benne, mert "már ilyen korán elkezdik az agymosást a gyerekeknél".

Ez kamunak látszó duma.
A BebeTV teljesen jó volt arra, amire való.
Különböző korú "nézőknél" más és más a funkciója, és az adagolása.
Aki olyan hülye, hogy leülteti elé a gyereket csak úgy végtelen ideig, az nagyobb gonoszságokra is képes.

Vissza a BebeTV-t (mellesleg itt volt hallható egyedül igazi, hagyományos gyerekdal-dallam, amire lehetett "karaoke"-zni az "A part alatt" című népszerű slágert, és társait.
A fos (úgy értem, talicska trágya szar) reflektor meg menjen este 10-től hajnali hatig, ha annyira kell, és egy másik csatornán.
Nem tudom, kinek volt még egy ilyen egyforma, ("copycat" Story TV) fontos.
BebeTV-hez meg nincs hasonló, a sz.r animax, meg Cartoon az nem gyereknek való.

#482 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 16:57

Laci082: A Digi 1 éves hűségnyilatkozat nélkül 2700, és nem mindenféle töltelék-adóval van tele, hanem olyan hasznos csatornákkal, amik a Directnél csak a 4-5 ezresben vannak, vagy épp ott sem. (Sajna BebeTV az nincs.)

llamada: Teljesen egyetértek. Kit érdekel, ki mit nevet ki felnőttként. Aki meg agymosásról beszél, az maga az agymosott. A gyerekdallamokkal kapcsolatban is jól fején találtad a szöget. (Azért a Minimax még mindig jobb, mint a többi [meg párom szerint még a Jim Jam is elmegy] - de ezt inkább majd nagyobb korában.)

A Reflektort kapcsojják ki. :p

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 04. 17:00 -kor

#483 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 17:06

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 13:26

Nem tudom, van-e itt még valakinek <2(-3) éves gyereke. Nos nekem van (másfél éves kislány), és a kedvenc csatornája a BebeTV volt. A csatornán a korhoz illő animációk vannak. Naponta többször odakapcsolt a távirányítóval, ha olyan kedve volt (már megtanulta, melyik gomb), illetve az este 8 után adott altatóra aludt el rendszeresen.

De most mit talál ott csalódottan, egész nap: ReflektorTV, egy újabb bána tucat-adó. :( A UPC képes volt úgy megosztani a két adót egy csatornán, hogy a BebeTV éjféltől reggel 10-ig nézhető.  :mad:  (Ehhez képest a BebeTV reggel 6-tól este 8-ig ad aktív adást. :omg: ) A gyerek 8 körül kel, így kemény 2 órát nézhetné... Persze nem nézi egyfolytában 2 órát, így ez effektíve napi pár perc - lenne, ha tévénézéssel tellne a reggel. Azaz lényegében a BebeTV megszűnt a UPC kábeltévén.

Ja, hogy váltsak digitálisra, mert azon megmaradt külön adónak, havi 6+ ezerért?  :rolleyes:
[És fizessek pl. a felnőtt csatornákért is külön.]

Hát köszönjük szépen, UPC, elmentek ti a francba. Most megyek lemondani az egészet, irány a DigiTV, fele annyiért. :rolleyes: Ott nincs BebeTV, de nem is hazudják azt, hogy van. Illetve van FashionTV, ami az egyedüli igazán normális és hamisítatlan divat- és stílus-adó, jó zenével, amit a UPC szintén beszüntetett korábban.

ps. a megosztás rendjét utólag jelentették be, nem az ÁSZF változással, így hűségnyilatkozatos kismamák és kispapák csak nézhetnek. No de majd meglátjuk, mit szól hozzá a fogyasztóvédelem. :o

Fashion TV!  :D
Szidod a Reflektort miközben Dicséred a Fashion TV-t!
Az mivel jobb!?

A Digi TV jobb szerinted?
Ott is médiaboxot kell használni. A Minőség meg egy f*s,ahogy valamelyik nap láttam egy ismerősnél.
Igen! kiszúrás a gyerekekkel,de a Jim Jam miatt miért nem szitkozódtál?
Az meg óvodás korúaknak szól,de hétköznap délelőtt hol van egy óvodás???????????????????
Nekem óvodás gyermekem van.
Fogyasztóvédelem! Mit érsz velük a Fix TV is pereskedik a UPC-vel majd hosszú évekig.
Addigra a gyermeked már más felé orientálódik.

Felnőtt csatorna.
Igen is külön kelljen fizetni érte ha már a nap 24 órájában sugározzák.
És igen csak digitálison legyen, mert ott lelehet zárni ezeket a csatikat a gyerekek elől.
Az analógon csak kisebb izelítőt kapsz a csatiből, míg a digitális csomagban  többet csatornát 24 órábban kapsz!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#484 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 17:29

Idézet: Modika - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 18:06

Fashion TV!  :D
Szidod a Reflektort miközben Dicséred a Fashion TV-t!
Az mivel jobb!?

Uhh, ezt ugye nem gondoltad komolyan? Kb. olyan, mint a brilliáns és a gagyi festett műanyag esete...

Idézet

A Digi TV jobb szerinted?
Ott is médiaboxot kell használni. A Minőség meg egy f*s,ahogy valamelyik nap láttam egy ismerősnél.

Ezt már hallottam "pepitában" is...

Idézet

Igen! kiszúrás a gyerekekkel

Velük is, de a szüleikkel is. Nem, nem nézi egész nap, de pl. etetés közben lefoglalja, stb. stb.

Egyébként úgy vettem észre, hogy a nap folyamán fokozatosan egyre összetettebb jelenetecskék kerültek elő. Szóval ez a csak reggel felállás már csak ezért is teljesen rossz.

Idézet

de a Jim Jam miatt miért nem szitkozódtál?

Azzal mi történt és mikor? Korábban nem foglalkoztunk vele.
Vagy úgy érted, ha már te sem értél el semmit a Jim Jammal kapcsolatban, akkor én is fogjam be? (A la magyar mentalitás?)

Idézet

Fogyasztóvédelem! Mit érsz velük a Fix TV is pereskedik a UPC-vel majd hosszú évekig.
Addigra a gyermeked már más felé orientálódik.

Nem arra gondoltam, hogy majd elintézik, hogy a UPC változtasson, hanem a hűségnyilatkozat felbontása ügyében.

Idézet

Felnőtt csatorna.
Igen is külön kelljen fizetni érte ha már a nap 24 órájában sugározzák.
És igen csak digitálison legyen, mert ott lelehet zárni ezeket a csatikat a gyerekek elől.
Az analógon csak kisebb izelítőt kapsz a csatiből, míg a digitális csomagban  többet csatornát 24 órábban kapsz!

Ezt nem tudtam. Mellesleg nem nagyon izgat, nem valami nagy szám adások.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 04. 17:45 -kor

#485 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 20:06

Fehérváron érdekes módon bentmaradt a Tvpaprika a bronze csomiban.Elvileg elsejétől csak a silverben látható.Van viszont AXN és DOQ.Travel,RTR Planeta eltűnt.
AXN mizéria

#486 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 07:31

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:29

Uhh, ezt ugye nem gondoltad komolyan? Kb. olyan, mint a brilliáns és a gagyi festett műanyag esete...

Ezt már hallottam "pepitában" is...

Velük is, de a szüleikkel is. Nem, nem nézi egész nap, de pl. etetés közben lefoglalja, stb. stb.

Egyébként úgy vettem észre, hogy a nap folyamán fokozatosan egyre összetettebb jelenetecskék kerültek elő. Szóval ez a csak reggel felállás már csak ezért is teljesen rossz.

Azzal mi történt és mikor? Korábban nem foglalkoztunk vele.
Vagy úgy érted, ha már te sem értél el semmit a Jim Jammal kapcsolatban, akkor én is fogjam be? (A la magyar mentalitás?)

Nem arra gondoltam, hogy majd elintézik, hogy a UPC változtasson, hanem a hűségnyilatkozat felbontása ügyében.

Ezt nem tudtam. Mellesleg nem nagyon izgat, nem valami nagy szám adások.

Ilyenkor az ÁSZF változik.
És mikor változik 10-15 napod van arra,hogy mindenféle jogkövetkezmény nélkül felmondhatod a szolgáltatást!
Mivel,már több mint egy hónapja bejelentette ezt a változást a UPC ( a számla levélen rajta volt)semmi törvény szegést nem csinált.

A Jim Jam délelöt 11-ig van analógon és utána Zone Club,más nap reggelig!
Egyszóval nem mondtam,hogy fogd be. Próbáld meg én azt mondom.Ha sikerül akkor csak örülök!

Mi elsősorban a gyerek miatt kértük a Digitális szolgáltatást a 24 órás Bebe TV,J imJam , Nickelodeon, Minimax-Animax , Cartoon Network(előbb utóbb ez is 24 órás lesz).

És a mese csatiknál van ki hagyva hely gondolom rövidesen még fel kerül mese csati.
Van még egy pár magyar nyelvű!

Ki milyen csatit szeret.
Nekem is volt olyan csati amit ki vettek,és néztem. De van mellette több más is amit nézzek.
A Digitálisnál talán,már nem fognak cserélgetni,mert van hely.

Valaki a Travel miatt emelte fel hangját. Azt is jelezték,hogy át kerül a Digitálisba. De ott legalább saját csatija van 24 órában,és nem szakítják meg a Hustler TV-vel!

Szerkesztette: Modika 2008. 04. 05. 07:35 -kor

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#487 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 09:00

Idézet: Modika - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 7:31

És mikor változik 10-15 napod van arra,hogy mindenféle jogkövetkezmény nélkül felmondhatod a szolgáltatást!
Mivel,már több mint egy hónapja bejelentette ezt a változást a UPC ( a számla levélen rajta volt)semmi törvény szegést nem csinált.

Egy túrót van!
Csak papíron. Pontosan tudható, hogy a UPC-ezt nem tartja be. Ugyanez volt most az HBO körüli változások bejelentésekor, amikor tudtommal mindenkinek beterhelték a kedvezményeket, aki a változások miatt, a levélben írt törvényi lehetőség alapján mondta fel a szolgáltatást.

#488 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 10:10

Idézet: Modika - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 8:31

A megosztás módját csak márc. 31-én közölték! Hogy döntsön az ember olyanról, amit nem is tud? Ez átverés. Ki gondolta volna, hogy ilyen idiótán osztják meg?

Érdekes módon most a hírportálok sem nagyon adták le a febr. végi-márc. eleji sajtóközleményt, csak így utólag számoltak be a változásokról.

(Internet ügyben még most sem nagyon. Btw, az sem szép dolog, hogy hűségidőben még ilyen változásoknál is csak drágább [+ új belépőknek szólóknál jóval kevésbé kedvező] csomagra lehet váltani [újabb 1 év hűségidővel], vagy ha nem teszed, mert az már túl drága lenne, 3x-os árat fizetsz ugyanazért. Totális lehúzás, alaposan kitervelten. A listaár olyan magas, amivel belekényszerítenek a hosszú hűségszerződésbe, ahonnan már csak felfelé mehetsz, és az is jóval kevésbé kedvező, mint az új belépőknek nyújtott. Ez ki szerint etikus üzleti gyakorlat?)

Mellesleg csodák-csodája, az előző számlát (az időbeli értesítésről a változásokról) nekünk nem küldték ki. És olyan most sokan voltak az ügyfélszolgálaton, hogy úgy tűnik, nem voltunk ezzel egyedül.

És különben is, hogy lehet, hogy még mindig 1 év a hűségidő, amikor tudtommal még tavaly elfogadta a parlament, hogy max. fél év lehet?

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 05. 10:30 -kor

#489 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 10:43

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 10:10

(Internet ügyben még most sem nagyon. Btw, az sem szép dolog, hogy hűségidőben még ilyen változásoknál is csak drágább [+ új belépőknek szólóknál jóval kevésbé kedvező] csomagra lehet váltani [újabb 1 év hűségidővel], vagy ha nem teszed, mert az már túl drága lenne, 3x-os árat fizetsz ugyanazért. Totális lehúzás, alaposan kitervelten. A listaár olyan magas, amivel belekényszerítenek a hosszú hűségszerződésbe, ahonnan már csak felfelé mehetsz, és az is jóval kevésbé kedvező, mint az új belépőknek nyújtott. Ez ki szerint etikus üzleti gyakorlat?)

És különben is, hogy lehet, hogy még mindig 1 év a hűségidő, amikor tudtommal még tavaly elfogadta a parlament, hogy max. fél év lehet?

AZ internet listaárát pont most csökkentették emberi árakra, és a hűségszerződés sem kötelező.
A belépési díj is csökkent elfogadható árra (egységesen 10000 Ft), ha nem akarsz hűséget aláírni.

Továbbá a UPC régebben simán aláiratott két éves hűséget is az ügyfelekkel, most már kizárólag 1 éves hűségidővel lehet szerződést kötni.
Mobil szolgáltatóknál ez akár 3 év is lehet  :Đ  :Đ

Csak tervezet készült a hűségidő lecsökkentéséről törvényi szinten, nem tudom, honnan veszed, hogy el is fogadták.

Amúgy nettel kapcsolatban javasolnám az ide vonatkozó topic-ot.

#490 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 11:04

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 10:43

AZ internet listaárát pont most csökkentették emberi árakra, és a hűségszerződés sem kötelező.
A belépési díj is csökkent elfogadható árra (egységesen 10000 Ft), ha nem akarsz hűséget aláírni.

Továbbá a UPC régebben simán aláiratott két éves hűséget is az ügyfelekkel, most már kizárólag 1 éves hűségidővel lehet szerződést kötni.
Mobil szolgáltatóknál ez akár 3 év is lehet  :Đ  :Đ

Csak tervezet készült a hűségidő lecsökkentéséről törvényi szinten, nem tudom, honnan veszed, hogy el is fogadták.

Ráadásul olyan internet árakra íratnak alá hűséget amik 2 éves hűséggel sem voltak.
A mobil szolgáltatók,meg több évre is lekötnek.
Akkor ne a UPC-t Szíd!

A múltkor a T-com-tól felhívtak,hogy csak akkor maradhat meg a Favorit csomag ha aláírok újabb évet!
Egyébként alap csomag!!!!!

#491 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 11:36

Felkerült a Május 2-től érvényes analog csatorna kiosztás a honlapra.
Fix TV ki kerül helyére meg a City7 kerül.

Nem tudom mit szórakoznak. Van már hova helyezzni!
A Másik a pernek még nincs vége!!!!
Addig meg szolgáltatmi kell!!!!!

Azt sem értem,hogy a Doq ,Reflektor,Fix.TV ,Pro 7 miért nem került be a Digitálisba?

#492 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 12:21

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 11:43

Aha, csak épp úgy a duplája. Meg ugye mihez képest. Ja, hogy néhány évvel ezelőtt mi volt!? Az kit érdekel?

Idézet

Valaki írta másik fórumon, hogy ősszel.

Idézet

A lényeg az lett volna, hogy arról sem volt hír időben.

#493 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 12:42

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 12:21

Aha, csak épp úgy a duplája. Meg ugye mihez képest. Ja, hogy néhány évvel ezelőtt mi volt!? Az kit érdekel?

Valaki írta másik fórumon, hogy ősszel.

A lényeg az lett volna, hogy arról sem volt hír időben.

Valamit valamiért. Egyértelmű, hogy nem túl jövedelmező úgy akciós áron adni egy szolgáltatást, hogy nem tudod, hogy mikor lép le az előfizető. Ezért köttetnek a hűségszerződések, ugyanis így a cég fix bevétellel tud kalkulálni, amiért cserébe te csökkentett árat fizetsz.
Ez ugyanúgy működik mint a nagykereskedelmi kedvezmény: ha csak 1 dobozzal veszel, akkor 500 Ft, ha 100-al, akkor csak 400, ha kétszázzal akkor csak 300 Ft.
Lefordítva: minél jobban elkötelezed magad, minél nagyobb hűségidőt vállalsz, annál olcsóbban kapod a szolgáltatást.

Mobilszolgáltatóknál pedig egyértelmű, hogy miért köttetik pl. két éves hűségszerződés. Ugyanis a 80.000 Ft-os listaárú telefon a kutyának se kellene. Ha vállalsz 2 éves hűséget, akkor megkapod 20.000-ért. (Magyarán kb. 2 év alatt térül meg és válik nyereségessé a mobilszolgáltatónak a kezdetekkor fennálló bevétel-kiesés.)

Akkor azt rosszul írta, vagy te értelmezted félre. Csak tervezetről volt szó, illetve európai uniós irányelvet fogalmaztak meg. Az irányelv pedig nem kötelez senkit semmire.

#494 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 13:02

Adam84: Ha ezeket most nem írod le, bizonyára hülyén halok meg... ;) Nem az a lényeg, hogy hűségidővel olcsóbb, nyilván. Hanem hogy ha már egyszer belépsz, onnantól kezdve kényszerpályán vagy. A hűségidő második felében már olyan feltételekkel kapod a szolgáltatást, amit egyébként nem vállalnál (mások 1/2-1/3 áron kapják ugyanazt), vagy nagy kegyesen felajánlják, hogy felfelé válthatsz, de azt is jóval drágábban, mint az új belépők, pedig - jelen esetben legalábbis - neked is újabb egy évet kell vállalnod. Nos ezt pl. mire föl? Mert az ügyfél kiszolgáltatott helyzetben van, azért. Ugye ez is világos a te számodra?

Az illető azt írta, hogy a parlament elfogadta, de akkor nyilván tévedett.

#495 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 13:18

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 13:02

Adam84: Ha ezeket most nem írod le, bizonyára hülyén halok meg... ;) Nem az a lényeg, hogy hűségidővel olcsóbb, nyilván. Hanem hogy ha már egyszer belépsz, onnantól kezdve kényszerpályán vagy. A hűségidő második felében már olyan feltételekkel kapod a szolgáltatást, amit egyébként nem vállalnál (mások 1/2-1/3 áron kapják ugyanazt), vagy nagy kegyesen felajánlják, hogy felfelé válthatsz, de azt is jóval drágábban, mint az új belépők, pedig - jelen esetben legalábbis - neked is újabb egy évet kell vállalnod. Nos ezt pl. mire föl? Mert az ügyfél kiszolgáltatott helyzetben van, azért. Ugye ez is világos a te számodra?

Az illető azt írta, hogy a parlament elfogadta, de akkor nyilván tévedett.

Ez üzletpolitikán múlik. Úgy tűnik, hogy a UPC-nél az új előfizetőkre helyezik a hangsúlyt.

A saját meglátásom pedig a következő: én legutóbb 3900 Ft-os áron vállaltam újabb hűséget a chello minimumra  (ez 3770 Ft kedvezményt jelent havonta, és nem volt különbség az új és a régi előfizetők közötti ajánlatban).

A mostani előfizetők új belépőként 4000 Ft-ért kapják a chello bronze-t (mivel a listaár 8000 Ft, ezért náluk 4000 Ft a megtakarítás havonta).

Én is közel 4000 Ft kedvezményt kapok, és ők is, csupán abban van eltérés, hogy nekik magasabb a letöltési sebességük.

Azt akarom ebből kihozni, hogy ne az árat nézd, hanem a kedvezmény (m)értékét. Nézd meg a te hűségeden szereplő kedvezményt, és hasonlítsd össze az új előfizetőknek szóló konstrukciókkal.
Ha így számolsz, akkor a régi és az új előfizető közel azonos kedvezményt kap.

#496 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 13:57

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 14:18

Ez üzletpolitikán múlik. Úgy tűnik, hogy a UPC-nél az új előfizetőkre helyezik a hangsúlyt.
Már megint egy nyilvánvalóságot írsz le. Az a kérdés, hogy az adott üzletpolitika mennyire etikus.

Idézet

A saját meglátásom pedig a következő: én legutóbb 3900 Ft-os áron vállaltam újabb hűséget a chello minimumra  (ez 3770 Ft kedvezményt jelent havonta, és nem volt különbség az új és a régi előfizetők közötti ajánlatban).
Én 5500-at fizetek ugyanezért (aki utánam 3 nappal kötötte, az már 3900-ért kapta, de ezt persze az amúgy behízelgő hölgyike véletlenül sem közölte volna).

Kérdés, a hűség lejárta előtt átléphetek-e CHELLO BRONZE-ra, az ugyanis kevesebbe kerül: 5000 Ft (új belépőknek 4000). Így valószínű csak eggyel feljebb, a CHELLO SILVER-re léphetek, ami már 7500 (új belépőnek 6000). [Az itt leírt új-belépős árak más szolgáltatásokkal együtt értendők, a rám vonatkozó áraknál nem láttam olyat, hogy ez számítana, tehát úgy látszik, mindenképp a magasabbik.]

Egyébként azt tervezem, hogy miután lejár a hűségidő, egyelőre a CHELLO START-ra térek át, csak nem tudom, mennyiért kapják majd a régi ügyfelek (az újak 2500-ért, más szolgáltatással együtt). És az is kérdés, hogy ha később feljebb váltok BRONZE-ra, az előnytelenebb lesz-e, mintha kapásból ott indítok. Korábban pl. jóval előnytelenebb lett volna váltanom felfelé...

Hogy ON is legyen: úgy látom, legalábbis a tévés oldalon jobb lett a helyzet, az új belépők és a jelenlegi analóg ügyfelek azonos árakon fizethetnek elő Digitalra. Csak itt is kérdés, hogy a későbbi feljebb váltás előnytelenebb lesz-e, mint kapásból magasabban kezdeni (ami pl. egy etikátlan kényszerítés a magasabbra).

Idézet

A mostani előfizetők új belépőként 4000 Ft-ért kapják a chello bronze-t (mivel a listaár 8000 Ft, ezért náluk 4000 Ft a megtakarítás havonta).
Csak éppen a BRONZE az 2048/1024, miközben a te Minimumod 1024/256... Van egy "kis" különbség...

Idézet

Én is közel 4000 Ft kedvezményt kapok, és ők is, csupán abban van eltérés, hogy nekik magasabb a letöltési sebességük.
Magasabb? 2x-es. Feltöltés meg 4x-es. Csupán... Jó vicc.
Ez az összehasonlítás így értelmetlen.

Idézet

Azt akarom ebből kihozni, hogy ne az árat nézd, hanem a kedvezmény (m)értékét. Nézd meg a te hűségeden szereplő kedvezményt, és hasonlítsd össze az új előfizetőknek szóló konstrukciókkal.
Ha így számolsz, akkor a régi és az új előfizető közel azonos kedvezményt kap.
Aha, csak épp teljesen más szolgáltalásra. Neked mindegy lenne, ha te Suzukit kapnál azért, amiért más Mercit?
(Ha emlékszel, a korábbi sebességnövelés alkalmával a hűségesek változatlan áron szintén megkapták a magasabb bitrátákat. Hát most ezt a "hibát" nem akarta újra elkövetni a UPC.)

#497 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 14:39

Miért van az,hogy a History Channel-en idönként megjelenik a Magyar hangsáv,de némán????

#498 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 14:54

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 13:57

Kérdés, a hűség lejárta előtt átléphetek-e CHELLO BRONZE-ra, az ugyanis kevesebbe kerül: 5000 Ft (új belépőknek 4000).

Lezárva a témát, és az offtopicot:

:offtopic: Ha hűséges chello minimumod van, akkor simán válthatsz chelo bronze-ra havi 5000-ért. Ez az ajánlat kint is  van a UPC honlapján, valamint a chello-s topicban már agyonra lett rágva ez a téma.
Tehát ha az a gondod, hogy szerinted nem váthatsz bronze-ra, akkor megszületett a megoldás.

#499 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 15:39

Adam84: Kint van, de - utolsó ilyen irányú megmozdulásként itt- vessünk egy pillantást az apróbetűs részre:

Idézet

Akciónk 2008. március 31-től visszavonásig, azon jelenlegi upc internet előfizetők részére érvényes, akik magasabb szolgáltatási csomagunkat megrendelik, vagy az értékesítésből kivezetett chello csomagokról az új csomagokra módosítanak; és aláírják a 2009. június 30-ig tartó hűségnyilatkozatot. Magasabb szolgáltatási csomagnak a upc internet Általános Szerződési Feltételeiben meghatározott magasabb havidíjú, 2008. március 31-től értékesíthető upc internet szolgáltatás tekintendő.

No ezért nem olyan biztos, hogy én az eredeti 5500 Ft-osról válthatok-e 5000-esre. (Főleg, ha erre is érvényes, hogy egyéb szolgáltatások igénybevételekor már csak 4000.) Még akkor sem, ha a régiről újra váltás vagy kapcsolattal szerepel. Az ilyesmit nem mindig helyesen értelmezik az ügyintézők. Továbbá a meglévő ügyfeleknek szóló bevezető oldalon az szerepel, hogy a hűségidősök válthatnak az új csomagokra még annak lejárta előtt, de csak ha magasabb csomagra lépnek. Na mindegy, nemsokára lejár a hűségidőm. (Illetve akkor sem lesz teljesen mindegy, hogy új hűséggel ugyanannyiért kapom-e majd, amit választok, mint az új belépők.)

Bocs az offért, a netes dolgokat a tévés dolgokkal való párhuzam miatt hoztam fel. Itt leginkább az érdekelne, hogy ha mostanában váltok Digital Silverre, később ugyanannyiért válthatok-e majd magasabbra, mintha kapásból oda váltottam volna. (Btw, nem kellene egy UPC Digital topik?)

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 05. 15:47 -kor

#500 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 18:54

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 15:39

Bocs az offért, a netes dolgokat a tévés dolgokkal való párhuzam miatt hoztam fel. Itt leginkább az érdekelne, hogy ha mostanában váltok Digital Silverre, később ugyanannyiért válthatok-e majd magasabbra, mintha kapásból oda váltottam volna. (Btw, nem kellene egy UPC Digital topik?)

A UPC most az egész szolgáltatási és szerződéses feltétel struktúráját átrendezi, gyakorlatilag minden csomagban a korábbival azonos szolgáltatásért többet fizet az ügyfél. Ugyanakkor, pontosan azonos nincsen, tehát a több pénzért többnyire  (elvben és valamennyivel) többet is kap, azonban ha nem akar többet költeni, akkor kénytelen visszalépni. Ez mind a kábeltv-nél, mind a netnél, sőt, még a telefonnál is igaz. Arányaiban a telefon a legdurvább, ott +30% havidíj (1000-helyett 1300). Az meg egy állat magyarázat, hogy chello minimum (3500Ft/hó)-ból át lehet lépni bronze- ba 5000-ért, ez majdnem másfélszeres ár az alapszolgáltatásért.  A chelli minimum árkategóriájában a start marad, ami tartalmában majdnem a harmada az eddigi minimumnak. Az, hogy ez mindig ott lesz a tányér szélén, nem az előfizetők hibája, hanem a UPC termékstruktúra átalakítás egyenes következménye.
És mielőtt újra elmondod, hogy ez tv-s topic, ismét emlékeztetlek, hogy az előfizetők túlnyomó többsége nem csak tv-t vesz a upc-től, hanem (e topicon biztosan) tv-t és chello-t is, és nem kis részük telefont is. Tehát, a tv szolgáltatásra is kihatással van a netes árak változása, így annyira nem off, mint amennyire jó lenne ebben a topicban nem együtt látni, hogy a három szolgáltatás együttes változásai milyen hatással vannak az efikre.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.