Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 14:18
Ez üzletpolitikán múlik. Úgy tűnik, hogy a UPC-nél az új előfizetőkre helyezik a hangsúlyt.
Már megint egy nyilvánvalóságot írsz le. Az a kérdés, hogy az adott üzletpolitika mennyire etikus.
Idézet
A saját meglátásom pedig a következő: én legutóbb 3900 Ft-os áron vállaltam újabb hűséget a chello minimumra (ez 3770 Ft kedvezményt jelent havonta, és nem volt különbség az új és a régi előfizetők közötti ajánlatban).
Én 5500-at fizetek ugyanezért (aki utánam 3 nappal kötötte, az már 3900-ért kapta, de ezt persze az amúgy behízelgő hölgyike véletlenül sem közölte volna).
Kérdés, a hűség lejárta előtt átléphetek-e CHELLO BRONZE-ra, az ugyanis kevesebbe kerül: 5000 Ft (új belépőknek 4000). Így valószínű csak eggyel feljebb, a CHELLO SILVER-re léphetek, ami már 7500 (új belépőnek 6000). [Az itt leírt új-belépős árak más szolgáltatásokkal együtt értendők, a rám vonatkozó áraknál nem láttam olyat, hogy ez számítana, tehát úgy látszik, mindenképp a magasabbik.]
Egyébként azt tervezem, hogy miután lejár a hűségidő, egyelőre a CHELLO START-ra térek át, csak nem tudom, mennyiért kapják majd a régi ügyfelek (az újak 2500-ért, más szolgáltatással együtt). És az is kérdés, hogy ha később feljebb váltok BRONZE-ra, az előnytelenebb lesz-e, mintha kapásból ott indítok. Korábban pl. jóval előnytelenebb lett volna váltanom felfelé...
Hogy ON is legyen: úgy látom, legalábbis a tévés oldalon jobb lett a helyzet, az új belépők és a jelenlegi analóg ügyfelek azonos árakon fizethetnek elő Digitalra. Csak itt is kérdés, hogy a későbbi feljebb váltás előnytelenebb lesz-e, mint kapásból magasabban kezdeni (ami pl. egy etikátlan kényszerítés a magasabbra).
Idézet
A mostani előfizetők új belépőként 4000 Ft-ért kapják a chello bronze-t (mivel a listaár 8000 Ft, ezért náluk 4000 Ft a megtakarítás havonta).
Csak éppen a BRONZE az 2048/1024, miközben a te Minimumod 1024/256... Van egy "kis" különbség...
Idézet
Én is közel 4000 Ft kedvezményt kapok, és ők is, csupán abban van eltérés, hogy nekik magasabb a letöltési sebességük.
Magasabb? 2x-es. Feltöltés meg 4x-es. Csupán... Jó vicc.
Ez az összehasonlítás így értelmetlen.
Idézet
Azt akarom ebből kihozni, hogy ne az árat nézd, hanem a kedvezmény (m)értékét. Nézd meg a te hűségeden szereplő kedvezményt, és hasonlítsd össze az új előfizetőknek szóló konstrukciókkal.
Ha így számolsz, akkor a régi és az új előfizető közel azonos kedvezményt kap.
Aha, csak épp teljesen más szolgáltalásra. Neked mindegy lenne, ha te Suzukit kapnál azért, amiért más Mercit?
(Ha emlékszel, a korábbi sebességnövelés alkalmával a hűségesek változatlan áron szintén megkapták a magasabb bitrátákat. Hát most ezt a "hibát" nem akarta újra elkövetni a UPC.)