HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#3521 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 22. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: lazlowski - Dátum: 2010. 10. 22. 11:44

11:00-kor jött 1 mail...feladó: upc online......

tárgy: A szoftvertesztelés nem csak nekünk jutalom (jól kezdődik..KépKép)

szöveg:
blablabla
blablabla
blablabla

"Cégünk tesztelésben nyújtott segítsége elismeréseként megajándékozza Önt egy egyszeri, 2500 FT (bruttó) értékű upc videotár szolgáltatással, melynek keretében filmeket, sorozatokat rendelhet meg a médiaboxon keresztül távirányítójával, amelyet 2010.11.30-ig használhat fel. A jóváírás mindig a következő számlájában jelenik meg."

ohh...most hova fossak?

Kérdezném azoktól, akik szintén részt vettek a tesztelésben: Ti is ugyanezt az "ajándékot" "kaptátok" ??????

vagy ez személyre szabottan műkszik???.... mivel én sosem használom a sajátmárkás videotárukat....ezért én ezt kapom??? KépKépKépKép

meg mi lehet ez a jóváírós cucc? először fizesd ki, aztán ha méltóztatják, akkor jóváírják egyszer (vagy nem..)?!?!?!?!

(asszem maradok ncore bácsinál...gyorsabb is, minőségibb is, tartalomgazdagabb is, hd is, na meg ingyé van..Kép)

Én ugyanezt kaptam.

Nem értem felháborodásodat. Örülnél,hogy kaptál valamit.
Az,hogy teszteltél,segítséget nyújtottál ahoz,hogy te is minden UPC előfizető minnél jobban meg legyünk elégedve a szolgáltatással.
Ezzel a szoftver és a minőség jobbá lesz.

A jóváírást meg úgy érti,hogy ha használod a videótárt az megjelenik a számlán.
ott lesz rajta,hogy videótár pl -200 ft,de ott lesz a számlán az is,hogy +200 ft jóváírás.
Neked semmit nem kell kifizetned előre.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#3522 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 13:13

Tisztelt UPC Online!

Ma én is kaptam levelet a tesztelés miatt.
Szeretném itt is megköszönni a tesztelésért kapott ajándékukat.

#3523 Felhasználó inaktív   -MCsaba- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 10. 22. 09:40

De ez nem a ráhagyásról szól. Nálam is van +10 perc beállítva. Az max még külön megzavarhatná... (hogy az előző felvételnek nincs vége, amikor kezdődik az új,de ezt már rég megoldották, hogy ne legyen probléma)
Most egymás utáni felvételeknél sehogy nem kéne, hogy gáz legyen. Ez működött régen, mármint ha eltolták hivatalosan, EPG szerint is a műsort akkor frissült az időpont. Most valamiért nem.

Lehet az a gond, hogy az EPG megújult, miközben a szoftver bizonyos részei (pl, keresésnél is látszik) még régi típusúak és valami miatt nem tudnak teljes összhangban működni. Persze ez csak egy ötlet, tévedhetek is.

#3524 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Lewes - Dátum: 2010. 10. 22. 12:54

Mivel a béta-tesztelés a UPC mellett nekünk, felhasználóknak is jó, ezért alapból nem vártam semmiféle ellenszolgáltatást, így a 2500Ft is jól esik...

Ott a pont, totálisan egyetértek.

Én is csak lestem, ahogy végigolvastam laslowski "panaszát".
Papesz

#3525 Felhasználó inaktív   lazlowski 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 22. 20:41

Nem panaszkodtam és nem is háborodtam fel(legalábbis nem annak szántam)! Csak megkérdeztem, hogy mindenki ezt a sablonmail-t kapta-e, vagy személyre szabottat...mindenki olyat, amit a büdös életben nem fog felhasználni.Kép

Sorry, ha egyeseknek nem tetszik a hsz-em...lehet a csúszkát is használni...Kép

@Modika Az, hogy minőségi, jól működő szolgáltatást kapjon a "paraszt", az nehogy az előfizető érdeme legyen. Szerintem.
Te sem állsz a teszkóban a csemegepultos mellé és mondod meg neki, hogyan is szeletelje az óccsópárizsit, meg hogy hogyan is takarítsa le a szeletelőt előtte és utána...

Szerkesztette: lazlowski 2010. 10. 22. 20:47 -kor

#3526 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: lazlowski - Dátum: 2010. 10. 22. 21:41

Nem panaszkodtam és nem is háborodtam fel(legalábbis nem annak szántam)! Csak megkérdeztem, hogy mindenki ezt a sablonmail-t kapta-e, vagy személyre szabottat...mindenki olyat, amit a büdös életben nem fog felhasználni.Kép

Sorry, ha egyeseknek nem tetszik a hsz-em...lehet a csúszkát is használni...Kép

@Modika Az, hogy minőségi, jól működő szolgáltatást kapjon a "paraszt", az nehogy az előfizető érdeme legyen. Szerintem.
Te sem állsz a teszkóban a csemegepultos mellé és mondod meg neki, hogyan is szeletelje az óccsópárizsit, meg hogy hogyan is takarítsa le a szeletelőt előtte és utána...

Ha nincs visszajelzés akkor nincs minőség javítás!
Tudod néma embernek........

Ha rosszúl szeleteli le akkor nem vesszed meg,át mész máshová......

Ha rossz a szolgáltatás át mész máshová.......

Az ember legalább érzi ilyenkor,hogy őt is meghallgatják,esetleg számít a szava.
Nem úgy mint elég sok másban.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#3527 Felhasználó inaktív   lazlowski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Modika - Dátum: 2010. 10. 23. 10:58

Ha nincs visszajelzés akkor nincs minőség javítás!
Tudod néma embernek........

Ha rosszúl szeleteli le akkor nem vesszed meg,át mész máshová......

Ha rossz a szolgáltatás át mész máshová.......

Az ember legalább érzi ilyenkor,hogy őt is meghallgatják,esetleg számít a szava.
Nem úgy mint elég sok másban.

mennék...de sajna t-sat-tal meg digi digitális tv-vel még nem lesz se netem, se telefonom. 50 felé meg nem fogok számlát fizetni, mert ugye 3in1 olcsóbb, mint 3x1....

jaa...és nehogy már nekem kelljen meghajolnom előttük, mert tesztelhettem az új szoftvert?
ezért most nem kell senkinek sem piedesztálra emelni őket....

hiába volt frissítés 11-én a "teljes" verzióra...ez 1000x szarabb, mint a béta....ez a másik ok, amiért nem istenítem itt őket halálra.
amúgy ha visszamennél jó pár kommenttel korábbra, láthatod, hogy én voltam az első (és szerintem egyetlen), aki azt reagálta arra, mikor néhányan sérelmezték, hogy nem köszöni meg a júpíszí, hogy --minek is köszönné, hisz ő ajánlotta fel a lehetőséget, mi pedig csak éltünk vele--

most az, hogy nem dobom magam hanyatt a 2500 forintos "semmiért", nem kell rögtön a "torkomnak" ugrani...

Szerkesztette: lazlowski 2010. 10. 23. 11:35 -kor

#3528 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Modika - Dátum: 2010. 10. 22. 12:55

Én ugyanezt kaptam.
Nem értem felháborodásodat. Örülnél,hogy kaptál valamit.

:up:

Üzenet megtekintéseIdézet: -MCsaba- - Dátum: 2010. 10. 22. 17:25

Lehet az a gond, hogy az EPG megújult, miközben a szoftver bizonyos részei (pl, keresésnél is látszik) még régi típusúak és valami miatt nem tudnak teljes összhangban működni. Persze ez csak egy ötlet, tévedhetek is.

Biztos, hogy gond van az időzítéssel és a felvételkezeléssel.
Ma más jellegű gond jött elő.
Felvettem reggel az F1 időmérőt az RTL Klubon... és mivel számítottam rá, hogy csúszhat (a 10 perces ráhagyás be van állítva, de gondoltam hátha többet csúszik) így az utána jövő Kölyökklubbot is beállítottam.
Reggel nézem a felvételt:
Az időmérő felkiáltójeles, "rögzítés megszakítva technikai hiba miatt". Ellenben 100 perces, tehát a kezdési és vég időpontok alapján az egészet felvette... a +10 perc ráhagyás híján.
A kölyökklub-os felvétel is pontosan a folytatása.

Tehát felvett mindent... csak épp ezt a régi szoftverrel nem jelezte hibásnak. Ilyenkor "okosan" lekezelte.
Ahogy a másik problémát is, amit írtam: mikor változik két egymást követő felvételnél a kezdési idő és frissíti (nem csak az egyiknél.

Erre és a korábbira továbbra is várnám UPC Online válaszát. De a House-Született feleségek kockásodásról érdekelne mások tapasztalata is! Más nem nézi?

#3529 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: lazlowski - Dátum: 2010. 10. 22. 21:41

Már üvöltöttem le a fejét buta tyúknak, hogy az egy dolog, hogy bőrében mérlegeli, legyen, de a szeletelés előtt cibálja le a felvágottról a kabátot. Mert annál kevés gyűlöletesebb dolog van, mint amikor a kész szendvicsbe beleharapva a felvágott héját kell a számból kiszedni, vagy elharaphatatlanul lehúzza a rápakolt uborkát, sajtot, egyebet.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3530 Felhasználó inaktív   lazlowski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 10. 23. 12:53

Már üvöltöttem le a fejét buta tyúknak, hogy az egy dolog, hogy bőrében mérlegeli, legyen, de a szeletelés előtt cibálja le a felvágottról a kabátot. Mert annál kevés gyűlöletesebb dolog van, mint amikor a kész szendvicsbe beleharapva a felvágott héját kell a számból kiszedni, vagy elharaphatatlanul lehúzza a rápakolt uborkát, sajtot, egyebet.

nézd meg mit eszel és nincs fejfájás Kép
csak mondjuk amíg közértből van 600...addig a szolgáltatók monopol helyzetben vannak...

#3531 Felhasználó inaktív   -MCsaba- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 10. 23. 12:41

Biztos, hogy gond van az időzítéssel és a felvételkezeléssel.
Ma más jellegű gond jött elő.
Felvettem reggel az F1 időmérőt az RTL Klubon... és mivel számítottam rá, hogy csúszhat (a 10 perces ráhagyás be van állítva, de gondoltam hátha többet csúszik) így az utána jövő Kölyökklubbot is beállítottam.
Reggel nézem a felvételt:
Az időmérő felkiáltójeles, "rögzítés megszakítva technikai hiba miatt". Ellenben 100 perces, tehát a kezdési és vég időpontok alapján az egészet felvette... a +10 perc ráhagyás híján.
A kölyökklub-os felvétel is pontosan a folytatása.

Tehát felvett mindent... csak épp ezt a régi szoftverrel nem jelezte hibásnak. Ilyenkor "okosan" lekezelte.
Ahogy a másik problémát is, amit írtam: mikor változik két egymást követő felvételnél a kezdési idő és frissíti (nem csak az egyiknél.

Erre és a korábbira továbbra is várnám UPC Online válaszát. De a House-Született feleségek kockásodásról érdekelne mások tapasztalata is! Más nem nézi?

House-nál néha látszanak (a SzülFel-t nem nézem), szerintem olyan tipikus DVD vagy inkább Youtube minőségi hibának tűnnek. Ebben még a tv2 is ludas lehet nem csak a UPC.. a Viasat3 vagy az AXN House epizódjai valahogy jobbnak tűnnek képminőségileg. Lekonvertálás esetleg HD-ről SD-re á lá tv2? Hasonló kockásodást szoktam "gyártani" én is néha, amikor DVD minőséget konvertálok mobilra (320x240) nagy sietve..

Az általad említett rögzítéseknél pl, Forma 1, ahol bizonytalan a vége én azt szoktam alkalmazni, hogy a "Felvétel/Memo beállítása" menüben lövöm be nekem tetsző időre a rögzítést, nem is figyelem, hogy mit ír az EPG. Így sikerült rögzíteni pl, a Japán időmérőt a Sportklubról 2 hete - papíron akkor kézilabda ment ott :)

#3532 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: -MCsaba- - Dátum: 2010. 10. 23. 14:11

House-nál néha látszanak (a SzülFel-t nem nézem), szerintem olyan tipikus DVD vagy inkább Youtube minőségi hibának tűnnek. Ebben még a tv2 is ludas lehet nem csak a UPC.. a Viasat3 vagy az AXN House epizódjai valahogy jobbnak tűnnek képminőségileg. Lekonvertálás esetleg HD-ről SD-re á lá tv2? Hasonló kockásodást szoktam "gyártani" én is néha, amikor DVD minőséget konvertálok mobilra (320x240) nagy sietve..

Az általad említett rögzítéseknél pl, Forma 1, ahol bizonytalan a vége én azt szoktam alkalmazni, hogy a "Felvétel/Memo beállítása" menüben lövöm be nekem tetsző időre a rögzítést, nem is figyelem, hogy mit ír az EPG. Így sikerült rögzíteni pl, a Japán időmérőt a Sportklubról 2 hete - papíron akkor kézilabda ment ott :)

A sorozatoknál én is arra gondolok, hogy külső lehet, mert kizárólag ezeknél jön elő a hiba, és itt durván. Egyszerűen minden 20mp-ben van valahol a képen egy rózsaszín vagy fehér kocka. Még csak nem is normál blokkosodásról van szó, ahol "elkenődik" a kép 1-2 blokkban. Durva hibák.

Az F1-es rögzítésnél: Ismerem ezt a módszert, régen használtam is, de macerásabb, mint hogy rányomok az EPG-ben a felveendő műsorra és egyszerűen az azt követőre is. Csak eddig ezt megoldotta a box hibajelzés nélkül. Most is felvette, de gondolom kicsit belezavarodott. Ez csak azért bosszant, mert eddig működött.

#3533 Felhasználó inaktív   Capo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 14:47

sziasztok.az lenne a problémám, hogy megtörtént az új műholdra az átállás.jelerősséget 60, a jelminőséget kb 90-re sikerült belőnöm.szép is jó, csak itt jön a gubesz, mert jópár csatorna nézhetetlen, mert akadozik, és a "nincs jel" hibaüzenetet írja ki.meglestem a menüben a jelminőséget, van hogy 40-50%ig vissza esik.a fejtől a beltériig egy toldás van a kábelben, nem tudom, hogy ez jelent-e valamit.valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma?előre is köszönöm.
ha el múltál 18,szeretsz pókerezni,és egy kis "zseton" is jól jönne,katt
Kép

#3534 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: PCsaba - Dátum: 2010. 10. 22. 09:06

Csak egy kérdés ami kapcsolatos lehet ezzel: mennyi szabad hely van a box-on? (felvételeknél ugye látszik)
Ugyanis ha 20% alatti akkor képes furcsa dolgokat művelni tapasztalat szerint, nem érdemes "túlfeszíteni a húrt"...

Szerintem ez még akkor is igaz lehet ha az élő műsorhoz dedikált hely van.
Mert tényleg tudja valaki, van? És azt lehet tudni mennyi ez? Könnyen lehet, hogy nem is tud ennyinél többet visszatekerni - persze ettől még hiba ha lefagy!

De a millió dolláros kérdés akkor is az (ugye nem volt még megválaszolva?), hogy mikor lesz az negergiatakarékosságot behozó frissítés a szürke Thomson-ra???

Direkt törölgettem, 44% szabad hely van.
"Légy szerény mint én..."

#3535 Felhasználó inaktív   -MCsaba- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 21:22

Na, esemény volt: szó nélkül újraindult a box miközben kapcsolgattam a csatornákat! 21.49, kép el, majd az óra és a ledek is, fél perc semmi majd egy -- : -- az óra helyén, még kb. fél perc és reagált a UPC gomb lenyomására. Ennyire sürgős volt frissíteni? :laugh:

#3536 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: -MCsaba- - Dátum: 2010. 10. 23. 22:22

Na, esemény volt: szó nélkül újraindult a box miközben kapcsolgattam a csatornákat! 21.49, kép el, majd az óra és a ledek is, fél perc semmi majd egy -- : -- az óra helyén, még kb. fél perc és reagált a UPC gomb lenyomására. Ennyire sürgős volt frissíteni? :laugh:

Ez a régi fw-vel is ment nekem. 2-3 szor szikerült újraindítanom kapcsolgatás közben.
Volt amikor nem is nyomkodtam, csak a műsorkezdés figyelmeztetés helyett nyomott egy restartot.
A fekete Thomson box, a szükre soha nem csinált ilyet.

#3537 Felhasználó inaktív   djlacee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 25. 22:43

íme egy videó a soproni kábelhálózat analóg rádióiról, szinte a bőség zavarával küzdök.
upc Fiber Power 25 + Telefon Bronze + Digital Bronze DVB-C, MinDigTV DVB-T, DVB-S Astra 19,2°+23,5°

#3538 Felhasználó inaktív   s.attesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 26. 10:38

Néhány napja a Filmbox Extra-n a műsorok közötti szünetben reklámozzák az új Filmbox csatornákat, valamint hogy a részletekről és a csatornákról érdeklődjön kábelszolgáltatójánál. Lehet esetleg tudni erről valamit, hogy történt-e előrelépés a két csatornával kapcsolatban?
Kicsit egyébként változott is a csatorna, valamint eltűnt a filmek előtti korhatár figyelmeztetések is, a karikák viszont megmaradtak :(

Szerkesztette: s.attesz 2010. 10. 26. 10:39 -kor

#3539 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 26. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: s.attesz - Dátum: 2010. 10. 26. 11:38

Néhány napja a Filmbox Extra-n a műsorok közötti szünetben reklámozzák az új Filmbox csatornákat, valamint hogy a részletekről és a csatornákról érdeklődjön kábelszolgáltatójánál. Lehet esetleg tudni erről valamit, hogy történt-e előrelépés a két csatornával kapcsolatban?

Műholdon már fenn vannak, egyelőre kódolatlanul.

#3540 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 26. 18:21

Ha lesz is kábelen akkor is leghamarabb csak januárban.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.