HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5701 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 01. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 01. 18:18

Az miért baj, ha kicsi helyre sok tudást raknak? Ha 1x1 méteres lenne, akkor az jobb?

Az eddigi tapasztalat az, hogy a működés "nem fér el" rajtuk. Most egy ilyennel bajlódom lassan két hónapja.
A harmadik új fimware jött ki hozzá ezalatt, de ettől még lefagy, resetel, és csak olyankor, amikor használnám.
Kép
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5702 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 02. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2012. 06. 01. 14:05

A upc mediacard használhatóságával, kompatibilitásával kapcsolatban szeretnénk néhányinformációt megosztani veletek.

Köszönjük! Ezekre a dolgokra utaltam én is, ezért is kerestem fel a Samsungot, de úgy látszik a marketingjük erősebb a supportnál és amit egyszer kiadtak, oda már csak bugjavítás jön, fejlesztés, javítás nem sok. Ezért gondoltam, hogy mint UPC hathatnátok a Samsungra szoftverfrissítés ürügyén, hátha... :unsure:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#5703 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 02. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 06. 01. 19:45

Az eddigi tapasztalat az, hogy a működés "nem fér el" rajtuk. Most egy ilyennel bajlódom lassan két hónapja.
A harmadik új fimware jött ki hozzá ezalatt, de ettől még lefagy, resetel, és csak olyankor, amikor használnám.
Kép

Hülyeség, semmi köze hozzá, attól hogy ezt elbaszták, más még lehet jó. Lehet Masatban sincs sokkal több elektronika, ez meg egy "komplett" PC, megy:

https://hup.hu/cikke...er_testkozelbol

De sok DVR, miazmás is hasonló, néha azok is mennek.
Make love not Wor.

#5704 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 06. 01. 10:54

Sokféle készülék járt már a kezem alatt, de ebben az árkategóriában sztem nem tudsz jobbat mondani. Az Amikóknak legalább rendszeresen frissítik a szoftverét, így azért már nincs bennük olyan sok elviselhetetlen bug. A barom megoldásokhoz nem tudok szólni, ennél sokkal idiótább menürendszerrel találkoztam már.

Egyébként használtál már ilyen készüléket, vagy csak hasból vágtad rá, hogy sz*r?

Nem vágtam rá hasból, hogy szar. (Miért van az, ha valamiről nem nyálcsorgatós áradozás megy, akkor egyesek rögtön fikázásnak veszik?).

Igen, egy Amiko SHD-8000-es boxot használok, amióta elhagytam a UPC-t, meglehetősen vegyes tapasztalatokkal. Különösen a szoftvere szar (amin pedig igen egyszerűen lehetne javítani) A kapcsolódó fórumokban kifejtettem, hogy mi vele a bajom, ha kíváncsi vagy szívesen megosztom veled is bővebben (de csak privátban, nem offolnám ezt a témát).
És tudom (és emiatt vagyok szomorú), hogy árkategóriájában a többi is ilyen, már csak azért is, mert nagy részük ugyanez a készülék csak más dobozban, más grafikával a menüben. És azt sem értem, ha egy tv kijön 80-90 ezerből, akkor egy tisztességes szoftverrel ellátott box, miért kerül annyiba?

#5705 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 08:10

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 06. 01. 11:56

Az a baj, hogy amik eddig átfutottak a kezem alatt dbv-t vevők, és neves(nek gondolt) gyártó által elkövetett médialejátszó, az mind ilyen hitvány menüs, és bugos szoftveres termék volt. Amikor kinyitod, egy vinyóelektronika méretű nyákon hever a "tudás", és ez alól némelyik NAS sem kivétel.

Egy hardver jóságát nem annak nagy mérete javítja. Az Amikonál sem a hardver a ludas, hanem a szoftver. Nálam bug csak egy van, mondjuk az szép nagy, de kikerülhető, max egy kényelmi szolgáltatással kevesebb. De több, őrületesen nagy hülyeség van szoftver működésében. Olyanok, amiknél a tervezéskori gondolkodás hiánya látszik. És ez a legszomorúbb, mert ezek nem hibák, hanem tervezetten szar működési megoldások, amikre nincs magyarázat: a hardver képes rá, a felhasználó és így használná, csak a fejlesztő gondolkodik hülyén.

De a lényeg, játékok vannak bennük. Azokra marha nagy szükség volt egy STB esetében. :bolond: :bolond: :bolond:

Szerkesztette: m_and_m 2012. 06. 04. 08:12 -kor

#5706 Felhasználó inaktív   kisspeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 04. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2012. 06. 01. 14:05

A upc mediacard használhatóságával, kompatibilitásával kapcsolatban szeretnénk néhányinformációt megosztani veletek.

Köszönöm a részletes választ!

Nagyon örülök, hogy felajánlottátok, hogy saját szakállamra hazavihetem a mediacardot, s ha nem működik, akkor áttérhetek beltérire. Én sem mondhatom, hogy csont nélkül viszi a tévém, ugyanis az országot Magyarországra állítva nem működik, szóval egy kis utánaolvasást igényelt a dolog.

Egy apró technikai megjegyzés a kompatibilis listával kapcsolatban: a márka választása után jó lenne, ha a típus abc sorrendben lenne, mert így nehezen átlátható a lista.

#5707 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: kisspeti - Dátum: 2012. 06. 04. 20:18

...

Egy apró technikai megjegyzés a kompatibilis listával kapcsolatban: a márka választása után jó lenne, ha a típus abc sorrendben lenne, mert így nehezen átlátható a lista.

A UPC nem ismeri a rendezettség fogalmát. Lásd a letölthető frekvenciatáblázatot. Ömlesztve, mindenféle rendezettség nélkül vannak a műsorok felsorolva. :laugh:

#5708 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2012. 06. 04. 09:05

És azt sem értem, ha egy tv kijön 80-90 ezerből, akkor egy tisztességes szoftverrel ellátott box, miért kerül annyiba?

Ezen lehetne vitatkozni. Egy Galaxy S3-mon meg mi kerül 200000-be, mikor a képernyője kb 100x kisebb, mint egy tévéé és az egész egy darabka műanyag?

Egyébként azt sem értem, hogy miért pont egy alsó kategóriás készüléktől várod el, hogy pacsit adjon? Másrészt meg a vásárlás *előtt* talán ki lehetett volna deríteni, hogy tulajdonképpen mit is tud a készülék, nem pedig utána hisztizni.

Amit Te szeretnél (elolvastam a másik fórumon kifejtett frusztrációk), azt nagyjából az Optibox Gekko, illetve a két tuneres Raptor teljesíti. Előbbi azért nem kerül 90e-be. Igen, ezeknél lehet felvétel közben is nézni mást, illetve nézni/tekerni a felvétel alatt lévő műsort.

#5709 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 20:50

Látom szép kis vita alakult ki. :)
A kártyával végül is mi a helyzet. Tényleg nem lehet felvenni róla semmit külső eszközzel, akár a TV-vel? Persze csak 1 streamre gondolok, mintha épp a TV-n néznéd.

#5710 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 05:45

Nekem ment a felvétel. :unsure:

#5711 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 06. 06. 06:45

Nekem ment a felvétel. :unsure:

De csak 1 stream, ugye? Nem értek a kártyákhoz, hogy fizikailag tud-e egyáltalán kettőt dekódolni, de gondolom... és azt sw-sen tiltják.
?

#5712 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 06. 06. 09:16

De csak 1 stream, ugye? Nem értek a kártyákhoz, hogy fizikailag tud-e egyáltalán kettőt dekódolni, de gondolom... és azt sw-sen tiltják.
?

Első lépésként ez attól függ, hogy a tv-d képes-e egyszerre több streamet kezelni. Egyszerűbb szavakkal hány tuner és hány felvételi időzítő áramkör van benne. (A tv-k általában egy tunerrel rendelkeznek)

#5713 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2012. 06. 06. 09:30

Első lépésként ez attól függ, hogy a tv-d képes-e egyszerre több streamet kezelni. Egyszerűbb szavakkal hány tuner és hány felvételi időzítő áramkör van benne. (A tv-k általában egy tunerrel rendelkeznek)

De az nyilván attól függ milyen vasat vesz az ember, tehát ezt ugorjuk. ;)

Arra vagyok kíváncsi hogy a kártya tudja-e. Ha nem akkor csak letiltva van-e vagy ez ilyen fizikailag és soha nem lesz rendesen megoldható...

#5714 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 15:04

Én is szeretnék olyat, hogy egyet felvesz, míg a másikat nézem, de a tévégyártók erre még nem jöttek rá igazából, úgyhogy egy streamet tudok felvenni, amit nézek. Nincs tiltva.

#5715 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 06. 06. 16:04

Én is szeretnék olyat, hogy egyet felvesz, míg a másikat nézem, de a tévégyártók erre még nem jöttek rá igazából, úgyhogy egy streamet tudok felvenni, amit nézek. Nincs tiltva.

Értem, hogy TV-ből kevés tudja, de gondoltam hátha vmi két tuneres box-szal megáldva már megpróbálta 2 streammel is a két felvételt vagy 1 felvétel+1 nézés felállást.

De köszi amúgy, ez is jó info. Ezek szerint ha épp nincs otthon az ember azért lehet róla felvenni normálisan.

Szerkesztette: vipi 2012. 06. 06. 15:22 -kor

#5716 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 19:14

Sikerült végigdugdosnom a kölcsönkapott Mediacardot egy pár eszközön. Az eredmény felettébb egyszerű: csak CI+ certifikált készülékekben működik, sima CI slotba helyezve minden esetben "az Ön kártyája nem kompatibilis az Ön tévékészülékével" üzenetet adja a modul.

Amiben nem működik: VU+ Ultimo (ebből következően majdnem biztos, hogy Dreamboxszal sem megy), Amiko SHD8240, Coolstream HD1C, Optibox Raptor HD.

Amiben működik: a tévém (Panasonic TX-P50V20E).

A tévén a felvétel működik rendesen, akár a modul eltávolítása után is visszanézhetők a felvett anyagok (ezt csak azért írom le, mert pl. a brit Sky box tiltja azon felvételek lejátszását, amelyek olyan csatornáról lettek felvéve, amelyre *jelenleg* nincs érvényes előfizetésünk). A tévém nem ad lehetőséget más csatornára kapcsolni felvétel közben, így a multistream továbbra is misztérium marad.

#5717 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 10:32

Az időzített felvételt nem próbáltam (ha nem vagyok otthon vagy ha ki van kapcsolva a tévé), de amikor rögzítést nyomtam, felvette.
Most egy láma kérdés jön: a CI és CI+ között akkor áramkörbeli különbség is van, nem csak szoftverbeli, ugye? :unsure: Ergo egy CI-s tévé nem frissíthető CI+-ra...?

Szerkesztette: Mykee 2012. 06. 07. 11:00 -kor

#5718 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 06. 07. 11:32

Ergo egy CI-s tévé nem frissíthető CI+-ra...?

Szinte biztos, hogy nem. Valószínűleg hiányzik belőle a biztonságos kapcsolatot bonyolító chip.

#5719 Felhasználó inaktív   djlacee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 27. 13:52

Halihó, mikor lesz upc kábelen m3D?
Illetve upc soproni analóg kábelhálózatot mikor szándékoznak rendbe tenni, csomó csatorna féloldalas vagy MONO, Duna World napokig egyáltalán nem volt, és pl a VIVA képe hónapok óta remeg, és olyan, mintha alacsony lenne az FPS.
upc Fiber Power 25 + Telefon Bronze + Digital Bronze DVB-C, MinDigTV DVB-T, DVB-S Astra 19,2°+23,5°

#5720 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: djlacee - Dátum: 2012. 06. 27. 14:52

Halihó, mikor lesz upc kábelen m3D?

Július másodikától, hétfőtől lesz m3D de már most is benne van a kínálatban a 30-as program helyen de még "nincs hozzáférés üzenet" jelenik meg.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.