HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5961 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 25. 23:47

Nem, nem én ülök, de én is supportos vagyok és egyből a lényegre, megoldásra térek. :rolleyes: Úgyhogy néha már egyből megtalálom a probléma gyökerét. :blush:

Szerkesztette: Mykee 2013. 01. 25. 23:48 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#5962 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:22

Idézet: Mykee - Dátum: 2013. 01. 25. 13:25

Én erre a felsorolásra azt mondanám, ha ott lennék a UPC-nél:
- az akadozó adás, szutyok képminőség kábelhiba lehet, kiküldjük a szakit és beméri a jelet, esetleg új elosztást végez
- kikapcsoló, fagyó, újrainduló box -> boxcsere, hozunk másikat
- levágott műsorcímek: a box memóriája ennyit bír megjeleníteni, ennyi fér bele a szoftverbe. Ez az összes boxunknál így van, mert ezek felülete azonos, így a legkisebb tudású boxhoz van igazítva a szoftver.

Kihagytam valamit? :-)

Tudom, hogy mik a válaszok.
De erre újabb kérdések merülnek fel:
1. A marketing anyagokban azt írják van EPG és műsortartalom. A box memóriájáról nem esik szó, tehát leszarom. A 1.5 mondat az a nincs kategória... az fogyasztóvédelem ugyanezt fogja gondolni. ;)
2. Akadozó adás kétféle szokott lenni: van amikor minden csatorna akad egy időben. Pl. 2 órán át akad minden, majd fél napig egyik sem. A másik eset, hogy bizonyos csatornák vagy azon belül bizonyos műsorok akadnak. Tehát eléggé determinisztikusan jelenik meg. 100%, hogy ők basznak el valamit. Szutyok képminőség szintén fixen jön elő.
3. Boxcserénél:
a, Megmaradnak-e a régi felvételeim?
b, Amit nem vett fel azt hogy fogom megnézni?

A 2-3-ra pedig a megoldás, hogy akkor bejelentem 142-szer, mérhetnek ugyanennyiszer, cserélhetnek ugyanennyiszer. A végén pedig fel lehet tenni a kérdést, hogy a havi 12x mérés és 4-5 boxcsere vajon az a szolgáltatás-e amit az ÁSZF alapján kínáltak több ezerért? Egyértelmű lesz itt is, hogy mi lesz a véleménye a fogyasztóvédelemnek.

Csak az a gond, hogy az embernek nincs tengernyi ideje erre ill. a 20 percig telefonba zenélő ügyfélszolgálat sem engedi a dolgot.
Pedig ezt kellene minden ilyen tróger szolgáltatóval.

#5963 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:38

Idézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 26. 22:22

a 20 percig telefonba zenélő ügyfélszolgálat sem engedi a dolgot.

20 perc?
No nem upc, de másik szolgáltatónál mostanság alap a 20 perc tartászene. A kiemelt üzleti ügyfélszolgálaton. Hogy mi mehet a "sima" user-nek abba bele se merek gondolni...

#5964 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 03:27

Idézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 26. 22:22

van amikor minden csatorna akad egy időben. Pl. 2 órán át akad minden, majd fél napig egyik sem.

Erre talán az lehet egy magyarázat, hogy abban az időben bizonyos fos tévékészülékkel rendelkező user(ek) rácuppan(nak) a tévére és rohadtul leszarják, hogy szétnyomják interferenciával kábelrendszert a tévézésükkel, Te meg miattuk szopsz. Erre mondjuk kb. az a megoldás, hogy szétvered az összes tévét a környékeden...

Idézet

Szutyok képminőség szintén fixen jön elő.

Ez pontosan hogyan, illetve melyik csatornán jelentkezik? Ilyet még nem láttam. A UPC képminősége messzemenően a legjobb bármely magyarországi szolgáltatóhoz képest.

#5965 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:31

Idézet: Mykee - Dátum: 2013. 01. 24. 06:48

Párom szavával élve: a tévéadás így is szép, akkor meg ha ugyanazt látjuk, csak élesebb lenne, akkor nem tökmindegy?

Nem.

Kérdezd meg a párodat, hogy miért nem VHS-en nézitek a filmeket. ;)
Papesz

#5966 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 13:00

Láttuk már anno a HD-s adásokat. Tudom, hogy szépek. De annyi pluszt nem hoztak, hogy ez még megérje nekünk. A mai adások minőségét meg ne hasonlítsuk a VHS-hez. :rolleyes:

#5967 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:48

Idézet: Mykee - Dátum: 2013. 01. 25. 13:25

- levágott műsorcímek: a box memóriája ennyit bír megjeleníteni, ennyi fér bele a szoftverbe. Ez az összes boxunknál így van, mert ezek felülete azonos, így a legkisebb tudású boxhoz van igazítva a szoftver.

Az animált menü, meg EPG közben a műsor PIP meg belefér, mi? Előző szoftververziókkal teljesen jól működött az EPG infó, ráadásul elég random mennyiségeket bír megjeleníteni, egyelőre nehéz bármihez is kötni.
Make love not Wor.

#5968 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:49

Idézet: Takeshi - Dátum: 2013. 01. 27. 03:27

Ez pontosan hogyan, illetve melyik csatornán jelentkezik? Ilyet még nem láttam. A UPC képminősége messzemenően a legjobb bármely magyarországi szolgáltatóhoz képest.

Ez mondjuk igaz. Legrondább a T-s ADSL-es vonalon jövő IPTV megoldás volt, lehet nem véletlenül optikáznak, ahol tudnak.
Make love not Wor.

#5969 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 22:58

Idézet: Takeshi - Dátum: 2013. 01. 27. 03:27

Erre talán az lehet egy magyarázat, hogy abban az időben bizonyos fos tévékészülékkel rendelkező user(ek) rácuppan(nak) a tévére és rohadtul leszarják, hogy szétnyomják interferenciával kábelrendszert a tévézésükkel, Te meg miattuk szopsz. Erre mondjuk kb. az a megoldás, hogy szétvered az összes tévét a környékeden...

Sport1-2, Eurosport pl. nagyrészt ilyen volt és M1 SD-re gondoltam még konkrétan. Egész nyáron egy kurva nagy pixelháború volt az F1 pl. Negyed képernyőnyi szürke foltok szakadtak ki az aszfaltból. És ha visszaolvasol a topicban akkor nem én voltam az egyetlen aki ezt írta. Idén szoktam rá, hogy letöltésről nézem meg. Kb. 4-5x futottam neki élőben és kapcsoltam ki felforrt aggyal 10 perc után. Egyszerűen a feliratok, idők olvashatatlanok voltak és a negyed képernyős foltokkal sem túloztam.
Olimpia szintén a 6 évvel ezelőtti kockaháborús youtube minőség volt SD-n. Mást nem szoktam M1-en nézni, de amit néztem az fos volt.
Nyilván 3D, HH meg f*szomtuggya mi volt a menő, de azért jöhetett volna SD-ben is nézhető módon.
Nem mondom, hogy szar az átlagos minőség. Nekem is az a véleményem, hogy kifejezetten jó (már amennyire scarton keresztül nézve az lehet, mert ugye ez egy másik agyrém...), de vannak olyan csatik amik kritikán aluliak.
Eurosportot szintén meg lehet nézni még az fta-hoz képest is SD-ben, hogy milyen. Pedig ott kicsit drágább a sávszélesség.

A fentit meg remélem csak viccnek szántad. Mi köze a fostévéknek a box hdmi/scart végére kötve a UPC hálózatához? Vagy mediacardra gondolsz? Csak mert a random akadozás az kb. 2 éve így megy amikor még hírből se volt kártyás megoldás.
De ha már képhibák akkor a színes blokkosodásról is írtam, az is kb. 2-3 évvel ezelőtt volt sláger, kifejezetten 1-2 sorozatnál jött elő, mindig ugyanazoknál. Analógon meg valahogy nem volt ott a színes kocka.
Szerencsére ilyennel már kb. 1 éve nem találkoztam.

más: Mediacard. Tudom, hogy van velük tapasztalatod. Több tuneresből tudsz ajánlani valamit?
Azon gondolkodtam, hogy a scart helyett jobb lenne kártyával, de a TV PVR-je egy tunerrel elég körülményes lenne.
Az igaz, hogy kártyával 1 napi EPG-t adnak csak előre?

Szerkesztette: vipi 2013. 01. 27. 23:02 -kor

#5970 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 00:41

Idézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 27. 22:58

Sport1-2, Eurosport pl. nagyrészt ilyen volt és M1 SD-re gondoltam még konkrétan. Egész nyáron egy kurva nagy pixelháború volt az F1 pl.

Ez igaz. Még csináltam is magamnak összehasonlítást. UPC kábel vs. Eutelsat 9A m1 SD. Ahol a műholdas szétpixelesedett, ott a UPC-s adás is szétpixelesedett, csak 10x jobban. Gyanús, hogy valami fos encoder van a láncban valahol, sztem az mtv-nél. Összehasonlítottam az m1 HD-t a Sky Sports HD-vel is: az m1 HD egy fos, a textúrák mosottak, a színek fakók... na mind1.

Idézet

A fentit meg remélem csak viccnek szántad. Mi köze a fostévéknek a box hdmi/scart végére kötve a UPC hálózatához?

Nem viccnek szántam. Azokra az analóg előfizetőkre gondoltam, akik bekapcsolják a legolcsóbb szar kínai tévéjüket, ami zavarjelet tol vissza a hálózatra, ezáltal kinyírván a szomszédok digitális vételét, meg "jobb" esetben az internetet is. Nyilván, ha mindenki boxszal nézné, nem lenne ilyen. Ezért kell már végre az analóg adást kinyírni!

Idézet

más: Mediacard. Tudom, hogy van velük tapasztalatod. Több tuneresből tudsz ajánlani valamit?
Azon gondolkodtam, hogy a scart helyett jobb lenne kártyával, de a TV PVR-je egy tunerrel elég körülményes lenne.
Az igaz, hogy kártyával 1 napi EPG-t adnak csak előre?

Két tuneres boxot még nem láttam sajna. Esetleg két tuneres TV??? És igen, csak 1 napra előre jön le a műsor.

#5971 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 09:35

Idézet: Takeshi - Dátum: 2013. 01. 28. 00:41

Ez igaz. Még csináltam is magamnak összehasonlítást. UPC kábel vs. Eutelsat 9A m1 SD. Ahol a műholdas szétpixelesedett, ott a UPC-s adás is szétpixelesedett, csak 10x jobban. Gyanús, hogy valami fos encoder van a láncban valahol, sztem az mtv-nél. Összehasonlítottam az m1 HD-t a Sky Sports HD-vel is: az m1 HD egy fos, a textúrák mosottak, a színek fakók... na mind1.

Nem viccnek szántam. Azokra az analóg előfizetőkre gondoltam, akik bekapcsolják a legolcsóbb szar kínai tévéjüket, ami zavarjelet tol vissza a hálózatra, ezáltal kinyírván a szomszédok digitális vételét, meg "jobb" esetben az internetet is. Nyilván, ha mindenki boxszal nézné, nem lenne ilyen. Ezért kell már végre az analóg adást kinyírni!

Két tuneres boxot még nem láttam sajna. Esetleg két tuneres TV??? És igen, csak 1 napra előre jön le a műsor.

Jogos, az analóg userekről megfeledkeztem, de akkor sem ilyen problémának tűnik, mert sokszor csak bizonyos csatik akadoznak. Pl. Spektrum Home rendre, TV2 pl. csak esetileg: van úgy, hogy fél-egy nap akad, aztán 2-3 hónapig semmi. És pl. egy Eurosporton még egy darab akadozást nem láttam évek alatt sem. Tehát eléggé valószínűtlen, hogy hálózati probléma lenne. Inkább tartalomfüggő, viszont annyira meg nem, hogy a csatornához legyen köthető.
Ami még furcsa volt, hogy a TV2-őn sokszor úgy is megjelenik a probléma, hogy a reklámok és 1-2 gyorsabb mozgású előzetes akad csak, a normál műsorok nem igazán. Ebből akár arra is lehetne következtetni, hogy az ingadozó magasabb bitrate fog ki a boxon, de ennek meg a Spektrum Home, ráérős, sokszor majdnem állóképes akadozásai mondanak ellent. (bár az még lehetne, hogy az konstans nagyobb bitrate-el jön, de a képről ránézésre nem ez a helyzet. :D )

A kockásodásra visszatérve: én az M1 SD-t néztem, ami kritikán aluli volt. Azt nem tudom, hogy konstans vagy csak az az 1-1 műsor amit néztem, mert nagyon mást nem néztem rajta.
Az biztos, hogy olyan szar minőséget kb. soha láttam semmilyen forrásból (analóg földi, fta, stb...), mint tavaly nyáron a felsorolt műsoroknál.

#5972 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 20:10

Idézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 28. 09:35

Jogos, az analóg userekről megfeledkeztem, de akkor sem ilyen problémának tűnik, mert sokszor csak bizonyos csatik akadoznak. Pl. Spektrum Home rendre, TV2 pl. csak esetileg: van úgy, hogy fél-egy nap akad, aztán 2-3 hónapig semmi. És pl. egy Eurosporton még egy darab akadozást nem láttam évek alatt sem. Tehát eléggé valószínűtlen, hogy hálózati probléma lenne. Inkább tartalomfüggő, viszont annyira meg nem, hogy a csatornához legyen köthető.
Ami még furcsa volt, hogy a TV2-őn sokszor úgy is megjelenik a probléma, hogy a reklámok és 1-2 gyorsabb mozgású előzetes akad csak, a normál műsorok nem igazán. Ebből akár arra is lehetne következtetni, hogy az ingadozó magasabb bitrate fog ki a boxon, de ennek meg a Spektrum Home, ráérős, sokszor majdnem állóképes akadozásai mondanak ellent. (bár az még lehetne, hogy az konstans nagyobb bitrate-el jön, de a képről ránézésre nem ez a helyzet. :D )

A kockásodásra visszatérve: én az M1 SD-t néztem, ami kritikán aluli volt. Azt nem tudom, hogy konstans vagy csak az az 1-1 műsor amit néztem, mert nagyon mást nem néztem rajta.
Az biztos, hogy olyan szar minőséget kb. soha láttam semmilyen forrásból (analóg földi, fta, stb...), mint tavaly nyáron a felsorolt műsoroknál.

Esetleg még az magyarázhatja, hogy a különböző frekvenciák nem azonos jelszinttel, illetve jel/zaj aránnyal jönnek. Pl. nekem kábelt kellett cserélnem csak a Spektrum HD-s freki miatt, mert az rohadtul gyenge a többihez képest. De pl. Monoron van olyan, hogy a forróbb nyári napokon a fos vonali erősítők miatt akad szinte minden freki. Ilyenkor még az analóg adás is tiszta interferencia. Persze a Te esetedben egy spektrométer/DVB analizátorral kéne megnézni, hogy történik-e valami anomália ilyenkor. Tudom, ilyenhez nem egyszerű hozzáférni, nekem is csak műholdas műszerem van.

#5973 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 21:56

Ha már akadás: nálam a LifeNetwork akadozik párszor, ráadásul olyan időpontokban, amikor kevesen nézik az adást... A kábelt és elosztót jobbra már nem igazán lehet cserélni, mert a leosztást a UPC tette be és hármas elosztó került be végül (1 box, 1 mediacard/tv, 1 modem). Szóval ennél jobb nem lehet a jel sajnos.

#5974 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:30

Lehet, hogy valóban jelprobléma lesz.
A furcsa csak az, hogy ez ellen semmit nem tudnak tenni mégis ugyanúgy árulják.

Havernál a digitális adásban folyamatos csíkozódás vándorol fentről lefelé a TV-jén. Olyan amit 15 éve láttam utoljára talán crt-n.
Azt is megnézték, 2-3 kijövetelnél még nézelődtek, cseréltek vmit a dobozban, majd a köv. alkalommal már azt mondták a ház hálózata (amit ők húztak ki elvben) és annyi, meg lehet szokni.
Mindezt persze ugyanazért az árért, "digitális minőségért".

#5975 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:03

Idézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 29. 11:30

Havernál a digitális adásban folyamatos csíkozódás vándorol fentről lefelé a TV-jén. Olyan amit 15 éve láttam utoljára talán crt-n.

Az analóg földhurok lesz az AV kábelen, bár illett volna tudniuk.
Make love not Wor.

#5976 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:34

Idézet: Takeshi - Dátum: 2013. 01. 28. 20:10

De pl. Monoron van olyan, hogy a forróbb nyári napokon a fos vonali erősítők miatt akad szinte minden freki. Ilyenkor még az analóg adás is tiszta interferencia.

Bakker, akkor nem csak en szopok ezzel. Pedig a nyaron allitolag allitott a szerelo valamit az erositon, de nem lett sokkal jobb, a meleget tovabbra se szereti.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#5977 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 13:14

Idézet: Samott - Dátum: 2013. 01. 29. 12:34

Bakker, akkor nem csak en szopok ezzel. Pedig a nyaron allitolag allitott a szerelo valamit az erositon, de nem lett sokkal jobb, a meleget tovabbra se szereti.

Samott

Most, hogy így írjátok, nyáron többet akadozott nálam is. Nem tudom miben hasonló/más a két tekknika, mert ez BP XIV. ker.... 29-esnek meg hallottam már hírét. :)

#5978 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 13:50

Idézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 29. 13:14

Most, hogy így írjátok, nyáron többet akadozott nálam is. Nem tudom miben hasonló/más a két tekknika, mert ez BP XIV. ker.... 29-esnek meg hallottam már hírét. :)

Nálam kb 2 hete kezdte.. Itt meg a hideg? :))
UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#5979 Felhasználó inaktív   Gubip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 31. 17:58

http://dtvnews.hu/hi...rect-kinalataba

#5980 Felhasználó inaktív   norbert0613 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 02. 13:37

sziasztok,lenne egy kérdésem!

van egy cisco HD DVR boxom,HDMI kábelen se kép se hang nincs!scart kábelen meg megy!

nem tudjatok mi lehet a gond?a válasz elöre is köszönöm!

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.