HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 299
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#6001 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 22. 19:17

Ha érdekel vkit, ez van a ma jött számlámom:

2013.04.18.-án hatályba lépő ÁSZF az alábbi változásokat tartalmazza: az RTL Klub HD csatorna bekerül a 6-os programhelyre a HD csatornák közé.
A digital bronze csomag kiegészül az M1 HD, az M2 HD, a Duna HD és a Duna World HD csatornákkal.

Tehát a bronze csomaggal rendelkezők kapnak 4 HD csatornát ingyen!

#6002 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 24. 18:02

Idézet: alibabusic - Dátum: 2013. 02. 22. 19:17

Tehát a bronze csomaggal rendelkezők kapnak 4 HD csatornát ingyen!

De a bronz csomaghoz adott SD doboz nem kezeli a HD csatikat...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#6003 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 16:18

Idézet: Samott - Dátum: 2013. 02. 24. 18:02

De a bronz csomaghoz adott SD doboz nem kezeli a HD csatikat...

Épp ma hívtak ,hogy az analóg csomagomat digitálisra váltanák, ha elég a 4 HD csatorna, akkor ingyen adják a HD dobozt.

#6004 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 02. 25. 19:55

Idézet: debaj - Dátum: 2013. 02. 25. 16:18

Épp ma hívtak ,hogy az analóg csomagomat digitálisra váltanák, ha elég a 4 HD csatorna, akkor ingyen adják a HD dobozt.

Én vagy 4 éve beszoptam, hogy felhívtak, váltsak digitre, mert az analóg mindjárt megszűnik :-D Rögzítős, de nem HD-s dobozt kértem.
Make love not Wor.

#6005 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 26. 08:49

Sokat szopni nem tudok rajta, egy százassal olcsóbban jön ki, mit a mostani csomag :Đ Fél évre ingyen megkaptuk az összes csatornát, csak a fél évre nekem kell figyelnem, ők nem szólnak majd, ha lejárt, csak számláznak.

#6006 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 26. 15:18

Az lenne jó, ha SD doboz helyett ugyanazért a havidíjért ajánlanának HD-t, de eddig ebben az ügyben még nem hívtak.
"Légy szerény mint én..."

#6007 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 26. 19:42

*** OFF TOPIC ***

Hát ma is okosabb lettem...

Egy UPC Direct ügyfél felkeresett, hogy ugyan cseréljem már ki neki a Philips DVR-ét HUMAX DVR-re. Udvariasan leírtam neki, hogy ilyen nem létezik, majd egy pár nap múlva visszaír nekem, hogy ott virít nála a Humax PVR. Mondom miaf*sz???

Nos, kiderült, hogy a UPC-nél hegyekben áll a Philips és évek óta mindenféle akciókkal szeretnének tőlük megszabadulni. Mondanom sem kell, rengeteg a panasz rá: nem vesz fel, nem tud 1080i-t, bizonyos tévékkel nincs hang HDMI-n stb, azaz a firmware egy romhalmaz. Ha az előfizető kellően rámenős/hisztis, akkor kicserélik neki a boxot Humaxra, ami állítólag működik.

Egyetlen dolog van a történetben, ami enyhén szólva égő. Nekem, mint forgalmazónak fingom nem volt arról, hogy ez a box egyátalán létezik. Jó, kb. 2-3 évvel ezelőtt láttam először a UPC rendszerében és próbáltam is rendelni. Ki lehet találni, mit küldtek helyette... Valószínűsíthető, hogy ilyen boxot még jó ideig nem fogok látni, max akkor, ha leadják nálam. Philips suxx.

Szerk: amit nem értek az egészben. Ha annyira tukmálni akarják a Philipset az előfizetőkre, akkor miért nem javíttatják ki a firmware-t? Talán olcsóbb lenne, mint kicserélni az összes boxot. Vagy befigyel a "jóe' így is" stílus? Mindenesetre ha a box működne, én is bátrabban ajánlanám a leendő ügyfeleknek. Az biztos, hogy magamat nem fogom lejáratni egy ilyen fosboxszal.

Szerkesztette: Takeshi 2013. 02. 26. 19:46 -kor

#6008 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 26. 23:15

Idézet: Takeshi - Dátum: 2013. 02. 26. 19:42

amit nem értek az egészben. Ha annyira tukmálni akarják a Philipset az előfizetőkre, akkor miért nem javíttatják ki a firmware-t? Talán olcsóbb lenne, mint kicserélni az összes boxot. Vagy befigyel a "jóe' így is" stílus? Mindenesetre ha a box működne, én is bátrabban ajánlanám a leendő ügyfeleknek. Az biztos, hogy magamat nem fogom lejáratni egy ilyen fosboxszal.

Az lenne a megoldás, hogy minden kis szirszar hibát le kellene jelenteni és legalább havonta cseréltetni azt a szart. Sok embernek. És verni mellé a tamtamdobot, hogy a rögzítős reklám nem arról szólt, hogy befosik a box aztán bukok minden szart. Ha a kritikus tömeg megjátszaná akkor valszeg megváltozna a hozzáállás is, de addig ezt fogják csinálni...

#6009 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 16:59

Idézet: xclusiv - Dátum: 2013. 02. 26. 23:15

Az lenne a megoldás, hogy minden kis szirszar hibát le kellene jelenteni és legalább havonta cseréltetni azt a szart. Sok embernek. És verni mellé a tamtamdobot, hogy a rögzítős reklám nem arról szólt, hogy befosik a box aztán bukok minden szart. Ha a kritikus tömeg megjátszaná akkor valszeg megváltozna a hozzáállás is, de addig ezt fogják csinálni...

Te is tudod, én is tudom, mindenki tudja, hogy ez soha nem fog megtörténni.

És a UPC is tudja.
Papesz

#6010 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 22:01

Idézet: Papesz - Dátum: 2013. 02. 27. 16:59

Te is tudod, én is tudom, mindenki tudja, hogy ez soha nem fog megtörténni.

És a UPC is tudja.

Tudom. De elég lenne a kritikus tömeget elérni.

#6011 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 02. 11:47

Két kérdés, hátha valakinek van ötlete:
1. Az normális, ha a Dolby Surround hangot adó csatornák max. hangerőn bömbölnek és a médiaboxon nem lehet állítani a hangerőt?
2. Valami PACE feliratú dobozunk van, a neten nem nagyon találok róla infót, de... Van rajta egy USB és egy ethernet csati. Ezek vajon mire valók? A leírás is mélyen hallgat róla.
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#6012 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 02. 12:07

Idézet: FixY - Dátum: 2013. 03. 02. 11:47

1. Az normális, ha a Dolby Surround hangot adó csatornák max. hangerőn bömbölnek és a médiaboxon nem lehet állítani a hangerőt?

Nekem azt mondta a szerelő, hogy a Pace HD boxon vannak csatornák, ahol HDMI-n keresztül annyira lehet a hangerőt állítani, hogy vagy egyáltalán nem szól, vagy teljes hangerőn nyomja. Nem normális, de nem tudja, mit lehetne vele kezdeni.

Amúgy vicces volt, bekötés után mondta a srác, hogy először az összes csatorna elérhető lesz egy kis ideig (a fizetősek is), hátha meggondolom magam, és jól előfizetek vlamelyikre. Na, ez az állapot körülbelül húsz percig tartott :Đ

Szerkesztette: debaj 2013. 03. 02. 12:09 -kor

#6013 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 02. 12:08

Idézet: debaj - Dátum: 2013. 03. 02. 12:07

Nekem azt mondta a szerelő, hogy a Pace HD boxon vannak csatornák, ahol HDMI-n keresztül annyira lehet a hangerőt állítani, hogy vagy egyáltalán nem szól, vagy teljes hangerőn nyomja. Nem normális, de nem tudja, mit lehetne vele kezdeni.

Igen, kb. ezt tapasztalom én is. :(
Akkor szólok nekik, hogy hozzanak valami más típust, mert ez így használhatatlan.
Nem mondom, ha lenne egy komplett házimozi rendszerem, akkor talán nem lenne zavaró, de így, hogy csak egy tévé van rákötve, elég irritáló.

#6014 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 02. 12:14

Ez alapján az ethernet és az USB ki van kapcsolva. Ez szerintem szoftveres lehet, mert az USB ad tápot, viszont a rákötött eszköz tényleg nem csinál semmit azon kívül, hogy világít rajta a LED.

#6015 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 02. 12:16

Idézet: debaj - Dátum: 2013. 03. 02. 12:14

Ez alapján az ethernet és az USB ki van kapcsolva. Ez szerintem szoftveres lehet, mert az USB ad tápot, viszont a rákötött eszköz tényleg nem csinál semmit azon kívül, hogy világít rajta a LED.

Köszi, akkor én rossz helyen kerestem (lehet, hogy az SD-s verzió leírását néztem? A rajzon ott volt az ethernet, de magyarázat nem volt mellé)
Nekem nem is világított a pendrive... :-)

Szerkesztette: FixY 2013. 03. 02. 12:16 -kor

#6016 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 02. 12:46

Idézet: FixY - Dátum: 2013. 03. 02. 11:47

Abszolút normális! Persze csak abban az esetben, ha házimozi-erősítőt haszálsz. A box ebben az esetben ugyanis át kell, hogy adja az erősítő részére a módosítatlan jelfolyamot (azaz hangerő-szabályzás kizárva).

Magyarázat: a nem Dolby-s hangsávok esetében a box dekódolja a hangot PCM-mé, így ott használható a hangerő-szabályzás. A Dolby hangsáv esetén a box nem végez dekódolást, csak továbbadja a jelfolyamot, így az erősítő dolga a hangerő beállítása. Bizonyos boxokon megoldható a Dolby hangsávok hangerő-szabályzása, azonban ebben az esetben le kell mondania a felhasználónak a térhangzásról, mert ebben az esetben sztereóban fog kijönni a lekonvertált hang.

#6017 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 03. 13:24

Idézet: Takeshi - Dátum: 2013. 03. 02. 12:46

Abszolút normális!

No ettől kezdve viszont nem tudom, mit csináljak: számomra az lenne a normális, ha a boxban lenne lehetőség arra, hogy ha nincs surround cuccom, akkor adjon sima sztereót, szabályozható hangerővel. De úgy tűnik, olyan igényeim vannak, amit manapság nem szokás kielégíteni a szolgáltatók részéről... :)
Mert ugye az is komoly igény lenne, hogy pl. a csatornákat a nekem tetsző sorrendben jelenítse meg ez a nyomorult doboz, de arra sincs lehetőség.
Törölni sem tudom a feleslegeseket, holott rengeteg olyan van, amire a kutya sem kíváncsi mifelénk (bébi adók, fishing-hunting stb.)
Arról nem beszélve, hogy ne hazudjanak két csatornának olyan párosokat, ahol tizenkét órás eltolással ugyanaz a műsor megy! :(
Ahogy azt sem értem, miért van sok adónak HD változata, mikor egy darab HD-s műsorukat sem láttam még (pl. AXN... bár lehet, hogy csak én nem figyelek)

#6018 Felhasználó inaktív   amulet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 03. 03. 14:54

Sziasztok

Váltani szeretnék UPC Trio L csomagra, jelenleg DIGI-nél vagyok. Segítségeteket kérném.

- Lehet-e több tv-n nézni analog adást médiabox vásárlása nélkül? 4 tv van de mindhez nem akarok boxot
- mediabox hd egység távirányítójával be tudom kapcsolni a tv-t? Valahogy rá lehet programozni? (SONY tv)
- Mennyire gyors a csatorna váltás, és az elektronikus műsor újság kijelzése?
- A kép minőségéről mit kell tudni? szokott lenni kihagyás, megállás, szünet? Budapest-en
- na és persze a csatornákról utoljára :) nekem hiányzik a Discoery, mert a DIGI megszüntette... :(

Köszönöm válaszaitokat, sokat segítenétek a döntésben

#6019 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 03. 16:21

Idézet: amulet - Dátum: 2013. 03. 03. 14:54

Sziasztok

Váltani szeretnék UPC Trio L csomagra, jelenleg DIGI-nél vagyok. Segítségeteket kérném.

- Lehet-e több tv-n nézni analog adást médiabox vásárlása nélkül? 4 tv van de mindhez nem akarok boxot
- mediabox hd egység távirányítójával be tudom kapcsolni a tv-t? Valahogy rá lehet programozni? (SONY tv)
- Mennyire gyors a csatorna váltás, és az elektronikus műsor újság kijelzése?
- A kép minőségéről mit kell tudni? szokott lenni kihagyás, megállás, szünet? Budapest-en
- na és persze a csatornákról utoljára :) nekem hiányzik a Discoery, mert a DIGI megszüntette... :(

Köszönöm válaszaitokat, sokat segítenétek a döntésben

Analóg ugyanúgy jön, arra figyelj, hogy ha "akciósan" rendeltek bronz csomagot azzal, hogy később úgyis goldot akartok, de megspórolnátok a két havi különbözetet, akkor az analógot átkötik a bronze-nak megfelelőre!
A PACE HD box távirányítója a mi tévénket képes ki- és bekapcsolni, de sűrűn megtörténik, hogy TV módban marad a távirányító, a tévén vált csatornát, ott viszont nem tudunk visszamenni a HDMI portra, ahhoz már a tévé távirányítója kell.
Váltás? Mihez képest. A régi, ócska CRT tévéhez képest iszonyat lassú. A még a médiaboxhoz képest is döglassú LCD tévé mellett elmenne, de...
Kikapcsolhatatlan az info doboz megjelenése, csak az ideje szabályozható (ha jól emlékszem 2-4mp között), sok csatornán megjelenik a upc videotár reklámja, ami egy idő után olyan idegesítő, hogy az ember legszívesebben a kitalálója fején verné szét a médiaboxot.
Képminőséggel csak egy bajom van: HD Ready tévén alig látszik az SD és HD adások közti különbség.
Discovery-n nem tudom, mit sajnálsz. Én leginkább az analóg tévét használom, de már onnan is töröltem, annyira egysíkú lett a műsora. Ez nem ismeretterjesztés, inkább csak amolyan "legyen még x csatornánk!" típusú helykitöltő szemét, mint még ötven másik... :-(
Plusz lásd még az itteni sirámaimat, pár hozzászólással előtted!
Sajnos nem rajtam múlik, különben már nem lenne tévé szolgáltató a lakásunkban. Egyik szemetebb, mint a másik, én ezt tapasztalom.

#6020 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 04. 13:12

Idézet: FixY - Dátum: 2013. 03. 03. 13:24

No ettől kezdve viszont nem tudom, mit csináljak: számomra az lenne a normális, ha a boxban lenne lehetőség arra, hogy ha nincs surround cuccom, akkor adjon sima sztereót, szabályozható hangerővel. De úgy tűnik, olyan igényeim vannak, amit manapság nem szokás kielégíteni a szolgáltatók részéről... :)

Erre szerintem van lehetőség, valahol (ne kérdezd, pontosan hol) találtam egy párbeszédpanelt, ahol a hangsáv típusát is lehetett kapcsolgatni.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 299
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.